M.A.R.O.K 5 Napisano Septembar 3, 2024 U prolazu, 11 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: X-MAX 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 8/14/2024 at 5:50 PM, Pavle22 said: Pozdrav, zanima me da li neko ima iskustva sa servisiranjem skutera u Plattneru, i koje su cene servisiranja za Xmax 300, prvi servis na 1000km i ostali redovni... Hvala unapred Meni su kada sam ih zvao telefonom prosuli priču da će možda morati da se menaju filteri vazduha pa će to dodatno koštati iako je to prvi servis na svega 1000km. to kada sam čuo odmah sam ih pročitao i prvi servis nisam uradio u Beogradu nego u Veterniku kod Novog Sada jer su tamo bili manje skloni varanju. Naplaćuju jako mnogo satnicu rada plus cena YAMALUBE ulja je ogromna, skuplje je od Motula full Sintetik a nije mu ni blizu, meni su na prvom servisu sipali više ulja nego što je dozvoljeno pa je malo dimio kada ga upalim. Na sve to sipaće ti Yamalube polusintetiku a ne sintetiku pod izgovorom da tako treba jer X max malo troškari ulja. Ono što je istina je da troškari ulja ali samo ako ga redovno voziš preko 6000 obrtaja, ako ga nikad ne dižeš iznad 6000 biće sve ok dal sipao sintetiku ili polusintetiku svejedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola Popadic 0 Napisano Octobar 28, 2024 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poz za sve clanove,ima li negde video kako se menja antifriz na X max 300,2022 godiste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 121 Napisano April 17 (promenjeno) Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 1/15/2023 at 6:53 PM, Daca30 said: Promenio April 17 član DAR'C NS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 121 Napisano April 17 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari! Samo da se pohvalim da očekujem isporuku osnovnog modela xmax 300 2025god. Kad ga budem dobio javljam utiske sa vožnje(u dvoje). Sretni i bezbedni kilometri i da nas sve Bog čuva kao i mi sami. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5739 Napisano April 18 Ne silazi, 4232 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan XMax model za 2025-tu donosi određene izmene zbog Euro5+ norme, kao i u dizajnu, mogućnost podešavanja kormana u dva položaja, pa pišu da će i višim vozačima sada biti komotniji. Interesantno, osnovni model nema TFT tablet, nego samo mali LCD display, i vizir mu se podešava po visini mehanički, dok je Tech-Max verzija modernija u tom smislu. Vozne karakteristike i udobnost su ostali na visokom nivou... Yamaha XMAX 300 2025, Δοκιμή: MAXάροντας την άνεση - SCOOTERNET SCOOTERNET-GR.TRANSLATE.GOOG Στοχευμένες παρεμβάσεις σε ένα ήδη δυνατό σύνολο Κυβισμός: 292cc * Ιπποδύναμη: 28 ίπποι (20,6 kW) στις 7.250 rpm * Τελική Ταχύτητα 138 km/h (πραγματική) * Βάρος: 183... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3284 Napisano April 18 Drug član, 1514 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Nikad ga nisam vozio,sedeo sam na starom i sad na ovom novom.Ne znam šta su uradili ali i ja sam primetio na sajmu da ima više prostora.Čak sam se vraćao drugi put da sednem. Jedino mi snaga smeta (na papiru)mislim da zaslužuje još +5-6ks zbog putovanja u dvoje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5739 Napisano April 18 Ne silazi, 4232 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa jeste, fali mu nešto konja i komocije za komforan touring u dvoje, ali za kraće izlete, biće to OK. Konceptualno mi se baš sviđa - nije glomazan za grad, a ipak je dovoljno udoban, živahan i zabavan, lep za oko. Skuter srednje zapremine, za svaki dan, ko bog! Dopada mi se i što što su rangirali modele po klasama. Nešto konzervativniji je osnovni model, a ko već želi gadžete i skupocene plastike, nek uzme pa nek doplati za TechMax. Nadam se da su sredili problem sa potrošnjom ulja, koji su imali raniji modeli. Skuplji je nego što bi trebalo doduše, kad nije na sajamskoj akciji. Ovaj Xmax i Kymco Downtown GT su mi sad favoriti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 121 Napisano April 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Auspuh je promenjen i na osnovnom modelu kao i na ovim “nabrijanim” u odnosu na 2024. To mu je mislim najveća promena što se tiče običnog modela. Takođe i nova boja, crna sa plavim točkovima i ova Tech Kamo( koja deluje na sivo-maslinasto) na suncu više maslinasta. Ja “kontam” da pređem sa njim 240.000km pa onda ga prodam sa 40.000km po povoljnoj ceni Promenio April 18 član DAR'C NS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5739 Napisano April 18 Ne silazi, 4232 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @DAR'C NS, prvo hopi pa reci skoč. Ček prvo da ti stigne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 121 Napisano April 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nema jeba da leba…. Promenio April 18 član DAR'C NS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kyo 0 Napisano Maj 7 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Ćao ljudi. Posedujem Xmax 300 ccm 2017 godište. Imam problem sa uparivanjem smart key sa motorom. Motor uopste ne vidi smart key. Motor sam upalio preko kodova ali i nakon toga on ne vidi kljuc. Promenio sam bateriju u kljucu, takodje stavljen je u nov akumulator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 121 Napisano Maj 9 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao. Kažu do 4000obrtaja tako da performanse ću iskusiti posle pređenih 1000km i prvog servisa. Lep ugođaj posle više od 25 godina “apstinencije” od dva točka. Sretna vožnja drugari! 10 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 121 Napisano Maj 11 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nek kupuje ko šta hoće….kineze, italijane, japance, nemce, korejance, tajvance….bitno je da se vozimo-uživamo- vratimo sa vožnji srećni i nasmejani. Veliki je ovo “gušt”, nije jeftin ali osmeh na licu nema cenu. Sretan paznik i slava Sveti Vasilije Ostroški! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dario400 17 Napisano Maj 15 U prolazu, 1 post Lokacija: Varaždin Motocikl: Yamaha Xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Evo da se i ja predstavim sa mojom Yamahom Xmax Odlučio se ove godine na solo put iz Varaždina do Florine, Grčka Sve skupa nesto manje od 2400km Sa yamahom bas nikakvih problema nisam imao. Sve je odradila vrhunski Stavit cu link kako je to izgledalo pa ako koga zanima neka pogleda I ostavit cu koju sliku ovdje Lp svima Mostar Boka Kotorska, CG Budva, CG Sveti Stefan, CG Granični prijelaz Grabom Sh20, AL Sh20, AL Tirana, AL Tirana, AL Muzej na vodi, Ohrid, MK Ohrid, MK Makedonsko Grčka granica Florina, GR Sarajevo, BiH 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 121 Napisano Maj 15 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Svaka čast! Inspirativno putovanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3284 Napisano Maj 15 Drug član, 1514 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 121 Napisano Maj 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sipao benzin do vrha, nakon pređenih 340km uspeo sam naliti za 1650din. Znači da mu je potrošnja ispod 3 litre. Bravo za Yamahu!!!!! Moram napomenuti da je ciklistika brutalna, motor ispunjava moja očekivanja. Čekam prvi servis, polako to ide….da sam ga dobio pre 30godina napravio bih tih prvih 1000km za 3-4dana, ovako to ide lagano….osećaj u vožnji je stvarno ekstra i drago mi je što sam se “vratio” ovom divnom uživanju. Javljam utiske posle prvog servisa i tih “prvih” 300km nakon što ga uradim, kada ga “odčepim” i pustim zglob slobodnije da zavrne ručicu gasa i obrtaje do 8000. Promenio Maj 20 član DAR'C NS 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16676 Napisano Subota u 12:25 Integrisan, 9488 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Uuuuu ovde se nije davno pisalo..... Sokoro sam pisao u Forca 350 temi gde je rec bila o bateriji pametnog kljuca/brave, cvt-u .... Takodjer i ovde svi vlasnici modela pametnih kljuceva ako su godista 20, 21 a nisu menjali baterije.... trebalo bi zameniti. Kokretno na ovom modelu od 300ccm nije problem ali juce me je zvao vlasnik 400-ke kom je vrisnula baterija u kljucu. Savet dam, da bi izbegli probleme.... pred svaku sezonu zameniti bateriju u kljucu i nema problema, par stotina dinara kosta. sad bi se osvrnuo na 300ccm u ovlascenome servisu je odrzavan prvi sok Drage kolege iz ovlascenih kuca..... kad cete se nauciti pameti da radite posao kako treba!? Ono sta zaticem na novim motorima je katastrofa....i tu cu se zaustaviti! sve sta je izislo iz agregata, servis je "radjen" lani kad treba ako neko misli da ce se na ovom obogatiti.... nece sigurno kad odradi, slegne tu ce ostati ulje diferencijala...... filter na usis ostaje filter na prenos kaput Malo poredjenje u odnosu na prenos kod Force 350 posto se skoro povela prica oko toga. Elem, oba bajka su priblizno iste km predjene, isto gradska voznja samo i td ali.... kod Yamahe bolje je odradjena filtracija prenosa nego kod Force. Forca ima smejurju od filtera te uvlaci bolje prljavstinu od spolja no Yamaha pa samim tim stanje unutar prenosa se razlikuje. pogorelo skinuti iglicasti ocistiti pa podmazati oprati ende ispod haube dobra godine stigle ....zameniti radna temp. lose stanje.... zameniti resetovati itervale Sad moze.... gas ka novim km Grehota sta se radi relativno novim spravama 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5739 Napisano Subota u 16:07 Ne silazi, 4232 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je priče i ranije da Yamahe hoće da sagore ulje, čim se malo više odvrće gas. Trebalo bi to ispratiti i ubuduće. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16676 Napisano Subota u 23:45 Integrisan, 9488 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jeste bilo priče lani Božo kod starih modela, novi model nema problema sa potrošnjom ulja. Novi model ima problem sa srafom u glavi koji hoće da se odvije sam od sebe i onda haos napravi. Ovde je čista nemarnost ...da ne upotrebim drugu reč! Kad se pogleda dokle je išao kaiš na remenici hladjenja, jasno se vidi da nije išao do panja sa gasom. Vlasnik će svakako pratiti nivo ulja jer sad zna gde i šta treba da gleda. Za 5Kkm ako bajk dodje opet kod mene (na prodaju će biti) videće se stanje, okačim sliku i sve bude jasno ka dan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...