Jump to content

Moto Zajednica

M.A.R.O.K

Članovi
  • Broj tema i poruka

    8
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Zrenjanin
  • Motocikl
    X-MAX 300

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

M.A.R.O.K's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

5

Reputacija u zajednici

  1. Ima smisla to što kolega kaže , ono što sam ja napisao je sve pod uslovom da je redovno održavan. ako je rađen servis na 10.000 km kao što je navedeno u knjižici to je jedna stvar a ako nije to je sasvim drugo. Porazgovaraj sa bivšim vlasnikom pa nam se javi opet
  2. Na toj kilometrazi se ne radi nista , kaiš i rolnice se menjeju na 20.000 . Ulje u finalnom prenosniku se menja takođe na 20.000 km , Svećica isto na 20.000km. Ono što bi mogao da zameniš je Filter vazduha i kočiona tečnost takođe bi mogao da ispustiš stari antifriz lepo ispereš vodove i sipaš novi antifriz . Obavezno se uveri da je motorno ulje u dobrom stanju , ulje u finalnom prenosniku ne moraš da menjaš ali ako ti je već stalo da sve bude tip top promeni ga jer je mozdastajalo dugo, stane ti oko 200 ML . Dakle konkretnan odgovor je: Filter vazduha, kočiono ulje i antifriz.
  3. Onda je to ,nema šta drugo da bude. verovatno je staro ulje bilo do te mere staro da je bilo crno ko katran pa je mala količina mnogo zamutila sve ostalo. u tom slučaju ništa strašno. Bitno da si ga promenio. Sledeći put zameni i filter . Odabir ulja ti nije loš , dobro si ulje sipao mada ja rokam full sintetiku isto Motul.
  4. Slika koju sam mu ja poslao je da bih mu samo pokazao kako izgleda kada je ulje u granicama dozboljenog, a i lepo sam napisao da sam nakon toga dolivao 1 decilitar što jasno daje do znaja da je ulje rabljeno. Na mojoj slici je ulje 3000 ili 4000 km voženo ( ne mogu tačno da se setim) Sa druge strane on nam je pokazao taze zamenjeno ulje Motul Scooter Expert 10w40
  5. Može li samo jedno objašnjenje, zbog čega je ulje tako tamno , na slici deluje da je skoro pa crno ? Sveže sipano ulje je svetložuto ili jasno crveno , zeleno. u zavisnosti od vrste ulja. Koliko mi se čini taj Motul je Technosinhese. on je klasične žućkaste boje ili grešim? Crven je Motul 7100 a zelen je Motul 300v. Crno nije ni jedno.
  6. Dobro ti je rekao kolega od malopre, X max voli da troši ulje i to je kod njega normalno , ja proverim sa vremena na vreme i ako treba dolijem nešto malo da mi bude na gornjoj crti ili jako blizu gornje crte. Moj ti je predlog da ako ulje nije dugo menjano da ispustiš svo ulje koje je u njemu i da sipaš novo, nije ti to velika investicija , filter je jeftin , ulja stane 1.6 sa zamenom filtera. Dobićeš mnogo zamenom plus ćeš znati koje ulje u buduće da dolivaš jer ne valja mešati ulja, Ako ti j sada u njemu jedno a ti doliješ drugu marku i vrstu to nije dobro. Sipaj samo kvalitetna ulja, to su vredne mašine . U njega ide 10w40 i nemoj da podižeš gradaciju . Jedino što zimi može da se uradi je da se za s zimski period vozi na 5w40 ( on Novembra do Marta ) ali to nemoj da te zanima , Drži se 10w40 i sipaj samo najkvalitetnija ulja. Na slici koju ću ti poslati ćeš videti kako to treba da izgleda kada se digne na centralni nosač , konkretno šaljem ti sliku od mog X maxa pre dolivanja 1 decilitar. JAKO JE BITNO DA TI ULJE UVEK BUDE IZMEĐU DVE LINIJE KOJE VIDIŠ NE IZNAD NE ISPOD
  7. Izvinjavam se ako ponavljam pitanje i ako sam malo dosadan. Sve nas vlasnike Yamahe x-max 300 savetuju da u finalni prenosnik sipamo obično moto ulje viskoziteta 10w30 , Zna li neko zbog čega je Yamaha izbacila menjačka ulja iz prenosnika, Ja sam ulje ipak zamenio i sipao sam Motul Technosinhtese Gear ulje viskoziteta 75w85 , GL4/5 . Imam završenu srednju saboraćajnu školu pa sam iskoristio svoje znanje. 75w85 je po viskozitetu skoro pa identično sa 10w30 ali je razlika u tome da ima aditive za ekstremne pritiske za razliku od običnog Moto ulja 10w30. Takođe sam proveravao da li naše Yamahe imaju žutih metala u prenosniku i zaključio sam da nema. Proverio sam specifikaciju tog Motula i piše da Podržava i žute metali iako je GL4/5. Sve u svemu po svim merilima prolazi i neuporedivo je bolja solucija nego ono što preporučuje fabrika. Može li neko ko se takođe razume da prokomentariše po meni suludu odluku Yamahe?
  8. Pozdrav. Imam X max 300 Euro 5 agregat. Do sada sam prešao 7.000 km. Slažem se za proveravanje i troškarenje ulja ali bih naglasio da je potrošnja kod mene mnogo manja nego ova koja je pomenuta. To je možda zato što pretežno vozim po magistralama ( 90-ak km/h ) mešano sa gradskom vožnjom. Mene muči druga muka. Fabrika me savetuje da u diferencijal sipam obično moto ulje 10w30 , tako piše u uputstvu a moje znanje kaže da ništa ne može da se poredi sa Gear uljima GL4 , GL5. Ako ima neko stručan da mi kaže da li ću napraviti grešku ako u sledećoj zameni umesto 10w30 sipam 80w90 GL4 ili 5 ? Zbog čega je uopšte Yamaha izbacila gear ulja iz difenecijala ?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja