N.F.S. 22476 Napisano Octobar 1, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Od kise bezanija! Sto bi mi drug Zvonko rekao, "ne histerisi, opraces ". 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 2, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Siri guvernal daje osecaj vece upravljivosti i kontrole dok onaj uzi "brzu" promenu pravca i osecaj nervoznog/pipavog prednjeg kraja. Treba naci neku sredinu, ulogu igra ugao viljuske, velicina prednjeg tocka, raspoed mase i jos svasta nesto Za sada po 3cm siri je proveren recept na prethodne dve suzane! Srafite i uzivajte drugari 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2162 Napisano Octobar 2, 2023 Drug član, 803 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Еее како се времена мењају, накада кад сам био клинац ми смо са оваквим белим чаршавом покривали вруће прасе а сад служи за моторе… 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 3, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Aj da i ovo kucnem, znacice... Brisem slike i nadjem ove sa skinutim oklopima, sa desne strane usisnih klapni nalazi se Suzukijev IACV (obelezen crvenom strelicom, "Idle air control valve") kao sto mu ime kaze, klip koji kontrolise ECU preko step motorica, otvara i zatvara kanal vazduha, odrzava "ler" obrtaje konstantnim. Kada se zaprlja, simptomi su sledeci, sporo vraca na ler iz obrtaja, ler varira, kada je hladno obrtaji se ne podignu zarad brzog grejanja (ili se ne vracaju na predvidjene vrednosti)... Drze ga dva torex (osigurana pinom po sredini) srafica, odviti, ocistiti plasticni klip, njegovo leziste u klapnama i vratiti, nikakvo podmazivanje nije potrebno. Sa druge, leve strane usisnih klapni, zutom bojom je obelezen TPS usisnih klapni koje kontrolise ECU preko STVA ("Secondary Throttle Valve Actuator") motora, njega ne dirati. Plavom strelicom obelezio sam TPS klapni koje vozac kontrolise rucicom gasa (u zajednickom kucistu je i senzor pritiska u usisu). Na tom se mestu steluje ona crtica iz dealer/servisnog moda "-C00", ko ne razume o cemu pisem neka i ne steluje Otpuste se dva osigurana torexa koja ga drze i za po par stepeni se zakrece dok na tabli crtica ne bude u srednjem polozaju, tu se fiksira. Pomeranja su po 1mm u obe strane, ne cekivati osetno mrdanje. Na slici, "B" je ispravna pozicija senzora. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kavke 302 Napisano Octobar 3, 2023 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Suzuki Bandit 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je tačno, da kada se skine IACV, nikako se ne sme dati kontakt, jer tad nesto pobrljave parametri? Sent from my PPA-LX2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 3, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Izbaci gresku i to je to, cim ga na instalaciju povezes, greska prelazi iz "trenutne/prisutne" u "staru"... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 5, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Dok se ceka guma zadnja (ja to porasturam sve i onda mi jave "guma ce sutra poslata biti" ) podmazivanje silikonskom mascu (hard gume/ublazivaci), varovi i zazori zadnje viljuske ocisceni pa napunjeni konzervacionom mascu (ovo belo svuda zamazano) i obelezeno crvenom bojom ce biti guma zalepljena na blatobran, uz viljusku da stoji, sva ce voda biti odvedena pod motor (ono sto tocak podigne). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6071 Napisano Octobar 5, 2023 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pravilno se kaže "Torx" a ne "Torex" Ovo čitaju i mala deca, moraš da paziš na pravopis 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 5, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan U izvornom obliku da, u mom podrucju ustaljeno je torex. Tako i sraf u Vojvodini postaje saraf, felna je negde felMa ili felGa, motor bude motoriN (ovo mi nikada jasno bilo nije) itd... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 5, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Torx obicno kazu Hrvati, kod nas torex... Torex sraf ili torx vijak. Kucajte u pretrazivac "torex sraf" tako ce i ponudjeno biti, gde bude vijak kao prefiks ce se pojaviti trox. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 346 Napisano Octobar 5, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene u čaršiji svi viču toreks Ako baš idemo u sitna crevca, sa korišćenjem putače mislim da je pravilnije (politički korektno) torx; a jedno slovo jedan zvuk onda toreKS. Izvinjavam se za off.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16216 Napisano Octobar 5, 2023 Misbehave Responsibly, 1645 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Meni u pretraživaču ponudi ovo: Mamu im špijunsku, čuo me kako kašljem poslednjih dana ... Spoiler Govorni jezik je živa stvar, dopušta varijacije. To pak, po mom skromnom mnenju, ne znači da ga treba modifikovati prema neznanju. A 30% ljudi u državi je i zvanično nepismeno. Правда за ТОРКС 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 5, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Odosmo u totalni off X=eks Znaci TorEKS Lektorisanje mojih postova podrzavam, dokle god je smisao zadrzan. Trudim se da ispravno izrazim ono sto kucam ovdeN. Ufatili se svi za slovo, niko da primeti viljusku napunjenu mascu! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 5, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Schorpion (madafaking ) trail 2 na Suzani! E tako, debela i teska gumetina, touring force sam izbusio u prvih 100km voznje, sa ovom se i ekser muci... Blaago sira, blaago visa, ne osecam promenu u upravljivosti. 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8374 Napisano Octobar 5, 2023 Ne silazi, 2170 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije tajna,koliko je blaaaaago sira i visa,mislim dimenzije koje su. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 5, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 170/60-17 fabricka dimenzija je 160/60-17.Postoji lep sajt za poredjenje razilke u dimenzijama, postavicu link kada kuci stignem.Sent from my M2003J15SC using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10605 Napisano Octobar 5, 2023 Drug član, 1545 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo izgleda! Koliko će se razlikovati pokazivanje brzinomera obzirom da je senzor na pogonskom lančaniku (predpostavljam) a tiče se i odnosa obrtaja zadnjeg točka a obim se razlikuje? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 5, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se secam, stariji banditi imaju 4.5x17 felnu, tu je max 160 guma pa i ona ce stajati kao "balonka" (kucam ovo da bih naglasio razliku u dimenzijama i sprecim montazu siroke gume gde joj mesto nije ) GSX650F ima sire felne i prihvata 170 gumu bez problema/deformacije (ona je za 5 felnu i pravljena). Ocitavanje brzine nije u problemu posto je pikap na malom lancaniku (preciznije, sraf lancanika je davac) ovo na tockovima napred/nazad su senzori ABS-a Evo i link za poredjenje dimenzija guma https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=170-60r17-160-60r17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10605 Napisano Octobar 5, 2023 Drug član, 1545 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da, na Banditu je fabrika 160/60-17... Koliko sam mogao da vidim na sajtu, razlika je oko 2% sa dimenzijom 170 što nije mnogo. Lepo stoji guma, ne beži sa felne, to je ok. Zanimalo me samo kolika je razlika u obimu nove gume u odnosu na standardnu i koliko će grešiti pošto za iste obrtaje prelazi veći put usled većeg obima.... Nebitno, lepo mu čuči. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 5, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pa kaze ovaj sajt, 170 ce imati 805.71 okretaja po milji dok ce ova manja (160) morati malo vise da se kotrlja za 1 milju, 821.21 krug. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8374 Napisano Octobar 5, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2170 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Neso,hvala.Gume su mi odlicne,nego sam se razmisljao upravo o toj dimenziji. Promenio Octobar 5, 2023 član gebee&co 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 5, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako je felna 5x17, 170 sirina sedne taman! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16216 Napisano Octobar 5, 2023 Misbehave Responsibly, 1645 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, N.F.S. said: Evo i link za poredjenje dimenzija guma https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=170-60r17-160-60r17 Nešo, pusti te amerikanske zajebancije, evo ti pravi proračun (Excel, 135 kB). /unfurl/30f88721d2a08924506efe3257128ea520231005212049/e7f3c1 WeTransfer - Send Large Files & Share Photos Online - Up to 2GB Free WE.TL WeTransfer is the simplest way to send your files around the world. Share large files and photos. Transfer up to 2GB free. File sharing made easy! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 6, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To je to! Sacuvano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Octobar 6, 2023 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kako je zin"o bez prigusivaca 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...