Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GSX650F

Recommended Posts

• Integrisan, 9427 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Lanac stigao dan pre lancanika, po starom obicaju ja takta imao nisam, odmah seci stari lanac skidaj lancanike... Drugi dan evo stoji tako a ja se posti nadam :D 

Elem, bar sam imao vremena da uporedim stari i novi lanac, ubedjen sam da je kod mene na motoru fabricki montiran lanac, nema master link, fabricki zatvoren (znam da ima i takvih da se kupe ali sumnjam da bi neko i viljusku celu skidao da bi ga zamenio).

RK proizvodjac, realno nisam osetio nikakvu anomaliju, nema stegnutih linkova, hteo sam ga zameniti posto volim tako! :D 

Evo su jedan do drugog, nov (zlatni) i lanac koji je presao 40000kilometara! Istezanje je zanemarljivo (ako poredim sa par DID lanaca koje sam u poslednjih par godina kupio, ovoliko se istegne za 2000km).

11.jpg

12.jpg

• Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ja ih cak i ne volim (zlatne) ali takav mi je Bane doneo... Cisto   sumnjam da ce trajati i upola kao ovaj skinuti, ja to bas dobro odrzavam, javljacu sta se desava. (Podrazumeva se ako motor toliko kod mene ostane :D )

• Haha 1

• Drug član, 784 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 34 minuta, N.F.S. je napisao:

Ja ih cak i ne volim (zlatne) ali takav mi je Bane doneo... Cisto   sumnjam da ce trajati i upola kao ovaj skinuti, ja to bas dobro odrzavam, javljacu sta se desava. (Podrazumeva se ako motor toliko kod mene ostane :D )

Ценим да на пролеће а можда и зимус оде на огласе, па купиш други и таман преко зиме има шта да радиш:lol3:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 784 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 13 minuta, N.F.S. je napisao:

Hmmmm, znas li nekoga ko veliki versys prodaje mozda? :ljubav:

Знам човека, добар к’о леба, баждарен на пола:jee:

• Sviđa mi se 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2304 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
Pre sat vremena, N.F.S. je napisao:

Ja ih cak i ne volim (zlatne)

Meni je zlatni lanac na motoru prelep, izgleda mocno, kao da je mnogo jaci i deblji,

vozim zlatnu Reginu evo vec trecu sezonu i jos ga nisam dotezao :care:

Kad ga namazem, obavezno obrisem bocne strane od spreja, da sija...

A najgora stvar na svetu po meni je staviti zlatan lanac i srebrni lancanik (a ne crni) ,

jos pogotovo ako su crne felne...:gaa:Takve momentalno iskljuciti iz saobracaja...

to je kao da obuces plavu majicu i zelene pantalone...:grr: pa plastificiraj ga majku mu, kosta 200 din...

Promenio član BokyBoy
  • Sviđa mi se 1
  • Tužan 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2304 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

Majku mu, ja kad sam menjao set, nije bilo ovih sa gumom 18 zuba, samo 17 a nisam hteo da menjam prenos, koji ce mi jace potezanje :lud:. A dosta su tisi od obicnih, bas se oseti razlika. :takoje:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3357 postova
  • Motocikl: Blackie

Na mojoj Suzy nisam našao gde je pertlan (pisah tamo u temi), kad smo ga brusilicom isekli detaljno gledao u krug, nema... 

Pisalo na satu 32000 kad ga zamenih, JTov bejaše, počeli o ringovi da ispadaju.

Cini mi se da je fabricka ugradnja za Suzuki GSF/GSXF SunStar. 

I meni je, posto kao i vi nisam mogao da nadjem gde je "skopcan" bila angegdota da li je fabricki ili ne. 

Medjutim, kolege sa foruma me usmerile da gledam da li je SunStar. Kad ono i lanac i oba lancanika SunStar. 

Ista su ugradnja i diskovi posle sam video. 

E sad treba proveriti da li je fabrika stavljala RK, JT itd na ove modele u odredjenoj godini. 

SUNSTAR_logo_22_1138x.png

Kod mene na lancanicima stoji ovako, "petokraka A3 20F" na prednjem a na zadnjem samo ovo "525-48"

Lanac je bio RK.

Motor je kupljen nov u eurosumaru i po papirima, sem stelovanja nema zamene.

Moram ovo da napisem, pisao sam pre 10-ak godina ali za ove sveze da ponovim :D 

Kada pri krimpanju sj@b@te spojku (kao ja, pogledati sliku :D ) ista se menja samo od istog proizvodjaca kao i lanac (ok, mozda se negde poklope ali to nije idealno).

To sto je korak 420/520/530... u standardu ne znaci da su u standardu debljine i duzine pinova spojki!

Znaci, 525 DID spojka ima pin kraci za 3mm a deblji za 0.5 od spojke JT 525 Z3. 

To sto je istog koraka nije nikakva garancija da ce pasovati. 

Ja kod sebe imam 3 spojke 525 (jutros isao do Topole, premerio cetvrtu DID, mozda se uklopi) i nista ne odgovara na JT lanac.

Cekam da stigne par JT novih, pa ponovo.

Pin JT 525Z3 je 5.38mm, preporucena deformacija je 5.5 maksimalno 5.7mm, ja sam u toletanciji ali sam ocigledno ukosopritegao (popravni sledi, desava se nama brzopletima svasta!)

aa.jpg

• Hvala 1

Dao sam strugaru da mi napravi alat koji ce onemoguciti ovako nesto. Em ce pin da bude u vodjici (znaci u centru) em ce samo stezanje biti pola milimetra u jednom pokretu.

I fabricki spojen je spojen :D 

Imam alat za nitovanje "punih" spojnica, kada se stipne nema pojma da se pozna/ razlikuje od resto linkova (mada su sada sve spojke ove suplje na nasem trzistu).

Nemam nista protiv brzih spojki, koristio sam ih dosta, za svaki slucaj osigurac zavijem celicnom zicom (ima po forumu, kacio sam nekada).

Evo, imam dve 525 brze spojke, ne odgovaraju na 525 jt lanac.

IMG_20231028_191738.jpg

Nema ogrannicenja ali svako ima neku svoju teoriju i ja to postujem!

"Majstor" u Kg godinama u nazad, pertla spojke cekicem i kirnerom, samo landaraju lancanici nazad i uvijaju se kao zmija, pokrivljeni od cekicanja, ali takav vozac obicno kaze, 

"ja samo zapertlane lance vozim, nije sigurno kada je brza spojka" :D 

Licno imam dobrih iskustava sa tim spojkama, cbr1000f kada sam vozio lanci su se prilicno tesko i skupo nabavljali, tako 2005/6 godina. A onda sam iz Grcke nabavio lanac sa clip spojkom!

Blazenstvo, dva puta godisnje skinem lanac, okacim ga na drvo, operem pa odozgore sipam ulje :aha:

Kada se visak slije vratim lanac na motor, svaki put kao da sam nov stavio. Sada sam izgubio volju da radim tako nesto a i lanci su dostupni i jeftini (u odnosu na tadasnje stanje sada su poklon!)

Ovo je alat za krimpanje iz tog perioda, napravio sam od stegice, sraf zabusen pa u njega umetnut pin od ureznice (ljut, legirani celik)

IMG_20231029_071435.jpg

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja