astmario 54 Napisano Jul 26, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Danas malo kozmetike, zamenjene gume na štenderu na kojima se stoji, nove 600din komad u ovlašćenoj prodavnici. Pored toga, stigao disc lock posle brzih 16 dana puta iz Kine. Iznenađujuće zgodna sprava za oko 1900din koliko je izašla, automatsko zaključavanje, otključavanje naravno mora sa ključem, na prvo drmusanje ispušta glasan pisak, na sledeće kreće prodoran alarm, ne da bih ga čuo iz kuće/zgrade, ali visok ton je jako neprijatan i svi u okolini će ga definitivno čuti. Na menjač se polako privikavam, za sad kao falinke što iz 4-te ne može da se ubaci na ler kada hoću da pustim motor niz nizbrdicu, u ler hoće tek kada potpuno stanem, i par puta mi se desilo da kada hoću iz treće u četvrtu moram ili da sačekam sekund da padnu obrtaiji čime gubim snagu, ili da moram jače da pritisnem papučicu da bih prebacio u viši stepen. Promenio Jul 26, 2023 član astmario Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Наш 158 Napisano Jul 26, 2023 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Србија Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, astmario je napisao: Ne menjač se polako privikavam, za sad kao falinke što iz 4-te ne može da se ubaci na ler kada hoću da pustim motor niz nizbrdicu, u ler hoće tek kada potpuno stanem, Не ради то никад! Мотор мора бити увек у брзини! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Jul 27, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Ma jasno, i da hocu ne mogu, nego 50ica ima kratak prenos, bukvalno moram da dajem gas niz Drajzerovu, bez gasa 4-om ne ide vise od 35-40 nizbrdo u najboljem slucaju pa malo gnjavi. Ali to ce sacekati nadogradnju na vecu kubikazu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Jul 27, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Мотор има квачило, делимично притискање полуге прстима или петом активира квачило.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Jul 27, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je dobro držati ga pritisnutog? Znam da na kolima nije poželjno držati kvačilo pritisnuto zbog korpe, kakva je situacija ovde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Jul 27, 2023 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ma jasno, i da hocu ne mogu, nego 50ica ima kratak prenos, bukvalno moram da dajem gas niz Drajzerovu, bez gasa 4-om ne ide vise od 35-40 nizbrdo u najboljem slucaju pa malo gnjavi. Ali to ce sacekati nadogradnju na vecu kubikazu.Pa daj gas, gde je problem? Problem sa vožnjom nizbrdo bez gasa su imale dvotaktne mašine, jer su ostajale bez podmazivanja. Ovo je 4t mašina, namenjena da se vozi sa gasom ili bez, ali uvek u brzini. Kvačilo u vožnji ne diraš sem kad treba da se prebaci brzina. Ajd' sad, ima i specijalnih situacija, tipa klizav teren, off road, ili vožnja oko čunjeva "na kvačilu", ali niz Drajzerovu nikako menjač van brzine, sa gasom ili bezПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Jul 28, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Искрено и ја га ретко користим осим ако ме не ухвате луди па се курцам кроз град па шалтам са меџугасом али то је кратко и као штос због звука ауспуха. Иначе слажем се са Јозом потпуно. Иначе постоји ланчаник предњи једносмерни који ради баш то што желиш ти на низбрдо, али немаш моторно кочење а то је по мени веома небезбедна ствар.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Jul 28, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Ne odričem se motornog kočenja, puno znači pogotovo po gradu gde se svi zaleću i koče ko manijaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Jul 28, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Sijalice sa Alija takođe stigle, Auxito M4 sijalica za glavni far i Auxito sijalica za štop svetlo. Za zadnje žmigavce koje sam prebacio na fabrički pripremljeno mesto u repnom faru sam uzeo T10 ubodne LED sijalice takođe sa Alija od meni nepoznatog kineskog brenda. Utiske po mraku ću videti, što se tiče dana razlika ogromna, "dnevno" svetlo je daleko jače i uočljivije u odnosu na fabričku halogenu sijalicu od 35W. Zadnje poziciono jače, sa pritisnutom kočnicom baš primetno svetlije. Žmigavci biju u oči, čekam mrak za detaljno testiranje. Usput sam dotegao sajlu ručice gasa, imao sam 8mm slobodnog hoda, sada fino zategnuta bez lufta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Jul 29, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo Kada budeš imao vremena, nađoh kod nas nešto delova za ATV-ove koji bi trebalo da nose istu mašinu, da li su ovo odgovarajući delovi na linkovima ispod koji su potrebni za konverziju 50 na 110? 1. Cilindar sa klipom 52,4mm 2. Glava cilindra 3. Komplet dihtunga 4. Grlo karburatora 5. Radilica 6. Lanac bregaste 7. Lančanici prenosa Ako sam dobro shvatio šta si pisao do sada, to bi trebalo biti to, tj. fale mi samo duži brezoni i veći karburator? Takođe, vidim u jednoj poruci da si nešto menjao oko menjača u toj konverziji, neophodna procedura, nešto je drugačije tu na 110? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Jul 29, 2023 (promenjeno) Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, astmario je napisao: Usput sam dotegao sajlu ručice gasa, imao sam 8mm slobodnog hoda, sada fino zategnuta bez lufta. Sajla gasa (rucica) treba da ima slobodan hod...samo proveri koliko je predvidjeno za tvoj motor... Promenio Jul 29, 2023 član Loshmi82 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Jul 29, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo Kada budeš imao vremena, nađoh kod nas nešto delova za ATV-ove koji bi trebalo da nose istu mašinu, da li su ovo odgovarajući delovi na linkovima ispod koji su potrebni za konverziju 50 na 110? 1. Cilindar sa klipom 52,4mm 2. Glava cilindra 3. Komplet dihtunga 4. Grlo karburatora 5. Radilica 6. Lanac bregaste 7. Lančanici prenosa Ako sam dobro shvatio šta si pisao do sada, to bi trebalo biti to, tj. fale mi samo duži brezoni i veći karburator? Takođe, vidim u jednoj poruci da si nešto menjao oko menjača u toj konverziji, neophodna procedura, nešto je drugačije tu na 110?Код ланчаници преноса би тачније било ланчаници развода и уљне пумпе. За дуже брезоне ја користим навојну осовину М6 са јачином 10.9 и кратим колко ми треба. То се код нас продаје, требало би и код вас у специјализованој радњи за шрафовску робу. Радилица би требало да је та ал ми сликај агрегат са стране курбле ако није проблем. Мењач је у основи ист осим број зуба који код 110, 125/138, 140...... је различит. Мој CUB је био фабрички спреман за 110, код нас се продаје као 50 због трајне регистрације. Реално са дужим ходом радилице је 60 и нешто а води се као 50. Мој стандардни цилиндар је 6mm дужи од реалне 50ке.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Jul 29, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Значи мењач и карбуратор нису пресудни за почетак. Видим да су код вас закони доста строги. Ако мењаш ауспух то повлачи и вечи карбуратор. Видим "паника" око гума, узми Митас, лаке, јефтине и држе супер, нечеш да се покајеш.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Jul 29, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Gume sam pazario, Mitasa nije bilo, uzeo Dunlop D104. Auspuh bih zadržao ako je moguće, zbog homogolacije i problema sa tehničkim, karburator sam mislio da je obavezan i da ovaj fabrički 12 nije dovoljan? Da skidam maske, šta konkretno na toj strani agregata da slikam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Jul 29, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Loshmi82 said: Sajla gasa (ricica) treba da ima slobodan hod...samo proveri koliko je predvidjeno za tvoj motor... 2-6mm po fabričkom uputstvu, stavio bliže dvojci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Jul 29, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ако иза поклопца где је лого има шраф са контром онда је приложена радилица за овај агрегат.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Jul 29, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gume sam pazario, Mitasa nije bilo, uzeo Dunlop D104. Auspuh bih zadržao ako je moguće, zbog homogolacije i problema sa tehničkim, karburator sam mislio da je obavezan i da ovaj fabrički 12 nije dovoljan? Da skidam maske, šta konkretno na toj strani agregata da slikam?Ако је карбуратор 12 то је мало, ако мењаш онда PZ20Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Jul 29, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Evo slike ispod poklopca. PS koja je dužina tih novih brezona koji su potrebni? PPS Na koliko se menja filter goriva? Promenio Jul 29, 2023 član astmario Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Jul 29, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Радилица као на линку дефинитивно, а брезони дужи од ових још 6mm. Филтер горива има карбуратор PZ, ошрафиш и очистиш, допунски није потребан. Ако имаш допунски, кад видиш да је доста сакупио, мењаш.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Jul 30, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Tih PZ20 karburatora ima u gomili izdanja na Aliju, ovakav odgovara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Jul 30, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Баш тај, стрелица ти показује интегрисани филтер за гориво који овај модел карбуратора има.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Avgust 2, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Karburator naručen, kad stigne idem u nabavku ostalih delova. Kako je agregat pričvršćen na ram, postoje neki ublaživači udara/silent blokovi, trebalo bi i to menjati ovom prilikom? Nastavljeno dalje sa detaljima, zamenjene pločice na prednjem točku u nadi da ću rešiti blagi zvuk cviljenja koji imam kada vrtim točak na prazno, stare su još imale mesa a zvuk je i dalje tu, rekao bih dolazi sa suprotne strane točka, iz one budže koja se nastavlja na sajlu za merenje brzine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Avgust 4, 2023 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo Kakva su iskustva sa kineskim radilicama? Kinez je ispod 40e, original 130e, uzevši u obzir da je zamena radilice ozbiljan posao, ima li smisla pazariti original ili da ne bacam novac? Ili je možda po ovome pametnije zadržati originalnu radilicu i sa kineske prepakovati samo dužu "ruku" koja nosi klip? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Avgust 4, 2023 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Овом моделу никад није страдала радилица, ни кинском, ни јапанском, ни ........., не фали ништа радилици, не фали ништа кинеским деловима, фали нама летва у глави и само то. На пример ово је цилиндар 80 за Аерокс, иде као звер и кошта мање од 50€, Малосијев гусани иде лошије а кошта 300€, поприлично иде део за маркетингSent from my SM-N960F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
astmario 54 Napisano Avgust 4, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Visa Prijavi odgovor kao problematičan Nema @Krokodilo ti si pokretni izvor znanja! Žao mi je samo što nisi negde bliže da mogu lepo da pošaljem agregat kod tebe i da znam da će mašinica biti tip top sređena, sad će biti vijanje nekog ovde ko ume i hoće da radi ovaj tip motora. Da je samo glava/cilindar, igrao bih se sam ali otvaranje agregata je ipak posao za majstora, ili cu da se raspitam da posaljem agregat do tebe busom ako neko hoce da ga ponese i tebi nije cimanje da ga pokupis. Promenio Avgust 4, 2023 član astmario 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...