Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Visa R 110?

Recommended Posts

• Ne silazi, 5116 postova
To će sačekati septembar kada mi neko ide dole.
Do tada, nosač isečen, zavaren pod drugim uglom da se gađa sa rupom, sam auspuh ošmirglan, opran acetonom, ofarban termo farbom. Naravno ne leži vraže, dihtung oštećen, sav nešto pokrivljen i ivice očajno izgledaju, po običaju ga u servisu nemaju.
Katalog kaže da 50 i 110 dihtunzi nisu isti, da gledam dihtung po glavi ili po auspuhu, pošto naravno nikakvih dimenzija nema...

Дихтунг, округли на споју глава - ауспух је ист и на 50 и на 110.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Kymco Visa

Tomos očekivano fino ide, samo da vreme pokaže da li pati od tandrkanja, samo-odvijajućih šrafova i sličnih kineskih boljki.

Što se moje Vize tiče, sitni pomaci.

Nije mi se uzimala cela garnitura dihtunga samo zbog auspuha, naručio sa alija 10kom bakarnih za šaku kikirikija, ako nekome ustreba dihtung neka viče.

Posle oko 900kom od prerade na 110cc juče zamenio ulje, ponovo Silkolene pro 4 10w40.
Na šrafu je bio 1-2 metalna opiljka i to je to.

Ostaje da prekontrolišem ventile, a moraću i ponovo da štelujem lamelu, previše sam popustio, menjač ide kao kroz puter, ali mi nedostaje ono reagovanje na gas koje sam imao sa pretegnutom lamelom, što bi @Krokodilo rekao penje uz masnu banderu :D

Hladno vreme dolazi, sada vagam da li pazariti vizir i voziti sa postojećom jet kacigom+termo potkapa i moto naočare, ili pazariti full face kacigu sa pinlockom🤔

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 171 postova

Kolege, vidim da je tema zamrla prilicno dugo. Astmario kako se sada ponasa masina? Zelim da kupim Snipera a cak se razmisljam i onom APN 1s al mi je ruzniji dosta. Iscitao sam celu temu svidja mi se sto za male pare moze svakakve modifikacije da se urade, a kanda je i ta masina pouzdana i izdrzljiva. Ima neko savete neke? Krokodilko da li ima mesta da se osisa cilindar od 110cm i sa koje strane da ne menjam radilicu odmah zbog garancije? Hvala! 

Promenio član Bokam

Kolege, vidim da je tema zamrla prilicno dugo. Astmario kako se sada ponasa masina? Zelim da kupim Snipera a cak se razmisljam i onom APN 1s al mi je ruzniji dosta. Iscitao sam celu temu svidja mi se sto za male pare moze svakakve modifikacije da se urade, a kanda je i ta masina pouzdana i izdrzljiva. Ima neko savete neke? Krokodilko da li ima mesta da se osisa cilindar od 110cm i sa koje strane da ne menjam radilicu odmah zbog garancije? Hvala! 
Ако ошишаш цилиндар, ниси 110, веч неких 90 кубика. Иначе цилиндар се шиша са обе стране и хилзна исто. Треба да се скину неких 6мм а то није могуче само са једне стране. Има нову могучност за 110 варијанту, веч пробано: клипњача од 125, она има дебљу болцну доле и 14 горе. Болцна се обради у ексцентар 2мм да у ГМТ има ход +2мм а у доле -2мм. Значи +4мм хода укупно, клип од Јамахе YZR 125 R 54мм који има 14 болцну и 2мм је крачи од болцне до чела.а и крачу сукњу(цео је много лакши и мање је површине трења) То је веч око 140 кубика, треба да се неке ствари дораде(танчење доње песнице да не би ударала у мењач) и то. Ако се добро одради иде опасно. Нормално уз среџену главу, обраџено грло и вечи карбуратор, спортски издув, електроника са више модова, бомбина. Следече је обрада брегасте, сад је у току.

• Sviđa mi se 1

U je svaka cast, imam prijatelja moto majstora ali koliko vidim lakse je ubaciti drugu radilicu i cao. Do sada sam uglavnom cvaje vozio i tu kraja nema naravno. Hteo sam Tek 125 da uzmem da imam za svrckanje po gradu i do posla 12km u jednom pravcu ali me je razocarao ono ne da ne ide ……

Da placam reg za 125 a ne ide ni blizu 49 cvaje standard ne ne. Po YT vidim da kad se skine blokada na ovim masinama ide do 80 km/h sto je ok ali ako se stavi 110ccm i moze da se drzi 75 km/h konstantno to je pun pogodak. Novo je novo i vidim da je bas prosta mehanika, takodje velicina tockova mi se svidja na skuterima nisam mogao da naviknem na neudobnost. Gde mu je blokada na cdi ili na karbu?

Promenio član Bokam

• Drug član, 488 postova
  • Motocikl: Nmax 155
Pre 22 sati, Bokam je napisao:

Zelim da kupim Snipera

Kolega jel misliš na Yamahu Sniper? Zanimljivo motorče, nema ga na našem tržištu...

• Ne silazi, 4123 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Peda Sniper bre

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Peda SNIPER, 2025. godište, Scooter, Novi Sad. Cena 1.200 € - Motori - Polovni Automobili

• Sviđa mi se 1

VisaR je polovan 1000e sa predjenih xy kilometara star 10god, ne kazem verovatno je kvalitetniji kao nov od Pede ali ujedno i duplo skuplji.

• Ne silazi, 2501 postova
  • Motocikl: Benelli,gy6 125

Cekaj to su sve naslednici Honde cub?

Ispravite me ako gresim .

Pre bi uzeo nov Peda Sniper za 1200 nego polovan 10 god star VisaR iste pare?

Promenio član cezarpa

Da u sustini sve su to varijacije Cuba, nema polovan i ocuvan Kymco za normalne pare pa mislim da je Peda bolja opcija.

Promenio član Bokam

On 4/23/2025 at 5:02 PM, Bokam said:

Astmario kako se sada ponasa masina?

Ide, mada zimus ga nisam vozio :D

U suštini kao što rekoh, dobilo se dosta snage, pogotovo sada lepo izvlači uzbrdice, mogu jako lepo da pratim saobraćaj i da ne smetam, svakako vredelo nadogradnje.

E sad i mane sam pomenuo, više vibracija, i kako nisam radio menjač već je ostao fabrički za 50ccm onda i preko 60 očekuj buku.

I da, ne smem da ga zavrćem do kraja na pravcu, da ne oteram iglu brzinometra do kraja :D

Pomenuo sam lamelu, majstor mi je pretegao kada sam pokupio motor, tada je išao nenormalno dobro, mali gas vuče kao blesav, međutim kvačilo nije odvajalo kako treba, to nisam rešio, tj. jesam, sada menjač ide kao podmazan ali lamela pomalo proklizava ako se držim uputstva za podešavanje, biće možda da je vožnja sa pretegnutom donekle pojela pa je za zamenu. 

Od prepravke sam prešao 2100km, ulje menjano pre 1100km, sad je red za ponovnu zamenu. Doduše i taj interval je malo čudan, 1000km zamena ulja motora a sipa se kvalitetno sintetičko ulje, Honda Innova sa sličnim motorom ima propisanu zamenu na 2000km.

• Hvala 1

Ide, mada zimus ga nisam vozio

U suštini kao što rekoh, dobilo se dosta snage, pogotovo sada lepo izvlači uzbrdice, mogu jako lepo da pratim saobraćaj i da ne smetam, svakako vredelo nadogradnje.

E sad i mane sam pomenuo, više vibracija, i kako nisam radio menjač već je ostao fabrički za 50ccm onda i preko 60 očekuj buku.
I da, ne smem da ga zavrćem do kraja na pravcu, da ne oteram iglu brzinometra do kraja
Pomenuo sam lamelu, majstor mi je pretegao kada sam pokupio motor, tada je išao nenormalno dobro, mali gas vuče kao blesav, međutim kvačilo nije odvajalo kako treba, to nisam rešio, tj. jesam, sada menjač ide kao podmazan ali lamela pomalo proklizava ako se držim uputstva za podešavanje, biće možda da je vožnja sa pretegnutom donekle pojela pa je za zamenu. 

Od prepravke sam prešao 2100km, ulje menjano pre 1100km, sad je red za ponovnu zamenu. Doduše i taj interval je malo čudan, 1000km zamena ulja motora a sipa se kvalitetno sintetičko ulje, Honda Innova sa sličnim motorom ima propisanu zamenu na 2000km.

Ако квачило проклизава мењаш ламеле и потисне. Неки трошак од 30€ у врх главе. А ако си мењао пренос на 14 - 38 не би требало да има вибрације. 90 је минимум крајња брзина коју треба да има.

• Podržavam 1

Cekam do pondeljka da vidim komsija oce prodavati Quingi SM 200, ako ne pazarim Pedu da me bole Pedu pa krece igranka :D

• Drug član, 678 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Ako nekome treba VisaR110, ja imam 2021 prešao sam oko 1300km. Potpuno uredan i garažiran motorić. 

• Sviđa mi se 1

8 hours ago, maza1 said:

Ako nekome treba VisaR110, ja imam 2021 prešao sam oko 1300km. Potpuno uredan i garažiran motorić. 

Kupljeno! :D
cim se kolega javi jel …

Promenio član Bokam
  • Sviđa mi se 3
  • Haha 1

• Drug član, 678 postova
Pre 7 sati, Bokam je napisao:

Kupljeno! :D
cim se kolega javi jel …

😀Ako si u prolazu kroz Pazovu svakako svrati pogledaj. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 678 postova
Pre 6 sati, Bokam je napisao:

Od gledanja nema selameta! De der napuni aku i rez dok stignem :D

Videh danas da je natankan full. Tako da samo treba strpljivog šofera.

• Hvala 1

On 4/25/2025 at 8:37 AM, Krokodilo said:

Ако квачило проклизава мењаш ламеле и потисне. Неки трошак од 30€ у врх главе. А ако си мењао пренос на 14 - 38 не би требало да има вибрације. 90 је минимум крајња брзина коју треба да има.

Za kvačilo ću videti šta ću, proklizava ali minimalno, lepo se vozi i ovako, menjao bih ga odmah, ali klasika, uvoznik ga kao i većinu drugih delova nema na stanju i ne znaju da li će ga biti, sada sledi jurnjava šta je kompatibilno i gde to da nađem.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja