mserifov 161 Napisano Mart 14, 2020 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Tuzla Motocikl: Yamaha tenere xt600 34L Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav zajednici i molim za pomoc.PosjedujemHondu CBF 600 PC38 stari model sa karburatorima, i kao malo pripreme za sezonu uzeh da sredim prednje vile koje su bile dosta zapustane. Brisaci kao prvo popucali te i sami stapovi vec napadnu korozijom. Te sam prema tome uradio potpuno rastavljanje detaljno ciscenje, te novi semerinzi, brisaci i ulje. I sve je to islo ok do trenutka kada sam trebao da stavim novo ulje. Honda kaze 440ml +-2.5ml u stap prazan o ociscen 10W Honda ili neko drugo. Te nivo zračnog cepa od vrha stapa do nivoa ulja od 160mm. Medutim ja tu imam problem tih 160mm ne mogu da dobijem sa 440ml ulja nego je to nekih 190mm. Molim za mali savjet, odnosno gdje grjesim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 15, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam majstor i nisam vičan remontu viljuške, ali meni tu samo 3 stvari padaju na pamet: 1) ide više ulja od napisanog u tom servisnom uputstvu (izmjeriš količinu starog ulja ako ga nisi bacio) 2) nije odgovarajuće servisno uputstvo 3) nije fabrička viljuška na motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Mart 15, 2020 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan Obrati pažnju da pri merenju štapovi moraju biti potpuno izduženi. Ako su sabijeni dobijaš pogrešno očitavanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Mart 15, 2020 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, drtommy said: Obrati pažnju da pri merenju štapovi moraju biti potpuno izduženi. Ako su sabijeni dobijaš pogrešno očitavanje Upravo ovo sto kolega kaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Mart 15, 2020 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Izduzeni?! Na mojim motorima uvek bilo sabijeni stapovi bez opruga, vertikalno, od ivice ... ?! Mozda nisi izbacio vazduh "pumpanjem" ?! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22214 Napisano Mart 15, 2020 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, drtommy je napisao: Obrati pažnju da pri merenju štapovi moraju biti potpuno izduženi. Ako su sabijeni dobijaš pogrešno očitavanje Mislim da je greska... Ili se sipa zapremina po manualu ili stap skroz u cizmi, opruga izvadjena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22214 Napisano Mart 15, 2020 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sta vise, u razvucen stap naliti toliko ulja pa u sve to dodati iznutrice... Hmmm, nema logike, klasican hidro lock... Nisam se do sada sreo sa takvim nacinom zamene ulja. P.S. Upravo videh da je kolega iznad vec reagovao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Mart 15, 2020 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, N.F.S. je napisao: Sta vise, u razvucen stap naliti toliko ulja pa u sve to dodati iznutrice... Hmmm, nema logike, klasican hidro lock... Nisam se do sada sreo sa takvim nacinom zamene ulja. Nenade, ulje se sipa kako je fabrika predvidela, za svaki motor postoji podatak u manuelu. Merenje nivoa ulja. za koji takođe fabrika daje podatak, se vrši kada su štapovi tazvučeni, ne sabijeni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22214 Napisano Mart 15, 2020 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uhhh, drug... Vracaj film gde si sve tako odradio... To skakuce kao pogo stap 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Mart 15, 2020 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22214 Napisano Mart 15, 2020 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos par Honda manuala, da ne "brljam"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Mart 15, 2020 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. je u pravu. Mi smo pogresili. @drtommy Skroz sabijen stap ali bez opruge bar kod TDM-a. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Mart 15, 2020 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se svima u ovoj temi što sam uneo zabunu. Radim nešto drugo i dajem bez veze odgovore a da nisam skoncentrisan na to. Znači, ispravno je: Nivo ulja se meri kada je stam totalno sabijen Posebno se izvinjavam @N.F.S. još mu repliciram pogrešno. Mator sam očigledno, popustilo pamćenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22214 Napisano Mart 15, 2020 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kod svih modela drug, bilo ketridz tip, okrenuti, preokrenuti... @Astral 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Mart 15, 2020 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Izjebasmo coveka Verovatno je prisustvo opruge u njegovom slucaju napravilo zabunu. Mada pise to u svakom uputstvu. Zato ona i postoje, da ne bi dolazilo do ovakvih gresaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Mart 15, 2020 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Nema sta! Pogresili smo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22214 Napisano Mart 15, 2020 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Tu smo da se dopunjujemo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mserifov 161 Napisano Mart 15, 2020 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Tuzla Motocikl: Yamaha tenere xt600 34L Prijavi odgovor kao problematičan I ako sam radio sve po upustvu a nije mi ni prvi puta tih 160mm nema pa nema. Sve sam cak bio ponovo rastavio i ocistio ali jok 440ml ne daje 160mm visinu. Mislim da je ovdje logika slijedeća a to da je kolicina ulja osnovna kolicina i onda se ( bez da to pise u upustvu) dodaje jos ulja do ravnog nivoa. Sto sam ja jutros i uradio i tek sa 468ml ulja odnosno jos 28ml se dobije tih famoznih 160mm. Tih 468ml je manje vise približno onoj kolicinu koju sam i ispustio. Stapove sam sklopio vratio na motor i onako na prvu to se ponasas sve sasvim ok. Stase desava i gdje sam pogriješio bas i ne znam. Ali nastavio sam dalje valjda ne poginem nigdje radi tih jos 28ml ulja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 15, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, popovich said: Nisam majstor i nisam vičan remontu viljuške, ali meni tu samo 3 stvari padaju na pamet: 1) ide više ulja od napisanog u tom servisnom uputstvu (izmjeriš količinu starog ulja ako ga nisi bacio) 2) nije odgovarajuće servisno uputstvo 3) nije fabrička viljuška na motoru 24 minutes ago, mserifov said: Mislim da je ovdje logika slijedeća a to da je kolicina ulja osnovna kolicina i onda se ( bez da to pise u upustvu) dodaje jos ulja do ravnog nivoa. Sto sam ja jutros i uradio i tek sa 468ml ulja odnosno jos 28ml se dobije tih famoznih 160mm. Tih 468ml je manje vise približno onoj kolicinu koju sam i ispustio. Stapove sam sklopio vratio na motor i onako na prvu to se ponasas sve sasvim ok. Dakle ipak sam ja bio u pravu od početka? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...