Bojan82 8655 Napisano Septembar 27, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Kako bre?Ja sam sa probnom B upisao A po tarifi "poseduje B kategoriju" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Septembar 27, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, srbac je napisao: I šta bi na kraju? Upisali A i produzili ove sto sam imao 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Septembar 27, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan au, a u NS samo upišu novu kategoriju, ne produžavaju.. I sad mi B važi do 2027, a A važi do 2032.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1590 Napisano Septembar 27, 2023 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je slučajeva i da su ranije dobijane "prave" dozvole, iako su trebale probne, kako se kome zalomi. Ljudi su se prijavljivali u druge gradove da bi dobili pravu dozvolu. Kako je ovo prošlo, ne znam, al dobro je. Uglavnom, u auto školi tvrde da ne mogu u sistem da unesu probnu kao kategoriju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Septembar 27, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Zivimo u Srbiji, sve moze i sve ne moze. Sto se tice ljudi koji su dobili probne pre usvajanja zakona kazu da za sada ne moze da im se upise kategorija u dozvolu, ali je kljucno “za sada” @Barbwire je dala lep predlog, odes i kazes izgubio sam novcanik sa dokumentima tj sa dozvolom i probnom, mogu li novu dozvolu da izvadim 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosm 67 Napisano Septembar 27, 2023 U prolazu, 36 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Sharky - Alex je napisao: izgubio sam novcanik sa dokumentima tj sa dozvolom i probnom ... i oni ti izdaju duplikat probne dozvole 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grunff 42 Napisano Septembar 27, 2023 U prolazu, 36 postova Lokacija: Negde po belom svetu... Motocikl: Jednog lepog dana... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, milosm je napisao: i oni ti izdaju duplikat probne dozvole I naplate neku kaznu zbog izgubljenih dokumenata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 652 Napisano Septembar 27, 2023 Zainteresovan, 436 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Sharky - Alex said: Zivimo u Srbiji, sve moze i sve ne moze. Sto se tice ljudi koji su dobili probne pre usvajanja zakona kazu da za sada ne moze da im se upise kategorija u dozvolu, ali je kljucno “za sada” @Barbwire je dala lep predlog, odes i kazes izgubio sam novcanik sa dokumentima tj sa dozvolom i probnom, mogu li novu dozvolu da izvadim Promenjen je zakon,nece vise biti probne A Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 266 Napisano Septembar 28, 2023 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Kad?! Sent from my SM-A525F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 686 Napisano Septembar 28, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Patriota je napisao: Promenjen je zakon,nece vise biti probne A Nisu ukinute probne za A, kolega se lose izrazio. Probne za A kategoriju se nece izdavati osobama koje vec imaju stalnu dozvolu sa upisanom nekom od kategorija: B ili AM (A1, A2). Probne dozvole za A kategoriju ce se izdavati onima koji prvi put dobijaju vozacku dozvolu, ili vec imaju vazecu probnu dozvolu sa upisanom nekom drugom kategorijom. U ovom drugom slucaju se dodaje nova A kategorija u postojecu probnu dozvolu i vazi do njenog isteka. U principu, onako kako je i trebalo da bude od pocetka (od 2019.), ali je neko kod tumacenja bio mastovit, a ostalo je istorija... Savet za one koje je uhvatilo po starom, pa su dobili probnu: Nemojte se previse sekirati oko probne, brzo to prodje i brzo se zaboravi. Da ne ulazite u neke dubioze oko toga kako doskociti sistemu, bolje usmeriti energiju ka voznjama. A probna se odrobija i dovidjenja... Promenio Septembar 28, 2023 član cikamike 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 652 Napisano Septembar 28, 2023 Zainteresovan, 436 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, cikamike said: Nisu ukinute probne za A, kolega se lose izrazio. Probne za A kategoriju se nece izdavati osobama koje vec imaju stalnu dozvolu sa upisanom nekom od kategorija: B ili AM (A1, A2). Probne dozvole za A kategoriju ce se izdavati onima koji prvi put dobijaju vozacku dozvolu, ili vec imaju vazecu probnu dozvolu sa upisanom nekom drugom kategorijom. U ovom drugom slucaju se dodaje nova A kategorija u postojecu probnu dozvolu i vazi do njenog isteka. U principu, onako kako je i trebalo da bude od pocetka (od 2019.), ali je neko kod tumacenja bio mastovit, a ostalo je istorija... Savet za one koje je uhvatilo po starom, pa su dobili probnu: Nemojte se previse sekirati oko probne, brzo to prodje i brzo se zaboravi. Da ne ulazite u neke dubioze oko toga kako doskociti sistemu, bolje usmeriti energiju ka voznjama. A probna se odrobija i dovidjenja... Hvala na ispravci,pogrešno sam se izrazio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarumi 209 Napisano Septembar 29, 2023 Svrati ponekad, 86 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja 400 '20 Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 9. 2023. at 12:18, milosm je napisao: ... i oni ti izdaju duplikat probne dozvole eeee a ja taman krenula makazama prema probnoj 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 813 Napisano Octobar 10, 2023 Zainteresovan, 683 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi jel neko upisivao kategoriju u regularnu dozvolu po isteku probne u Beogradu? Ja otisao u mup NBG. Tamo je ludnica, ljudi zatrpani papirima... nikog da pitam kakva je procedura kada istekne probna. Ako je neko menjao molim da mi objasni gde i sta je prvi korak? Probao preko e-uprave i... nista ne razumem. Jbg, e- nepismen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1933 Napisano Octobar 10, 2023 (promenjeno) Drug član, 791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Najlakše je preko e-uprave da ti izdaju dozvolu. Ako imaš nalog na e-upravi, mogu da ti dam uputstvo korak po korak kako da uradiš. Ako nemaš, koliko znam, ne vadiš dozvolu u MUP-u već u Ljermontovoj koja je trenutno izmeštena u zgradu SIV 3 (pored MUP NBG). Trebalo bi samo da uplatiš i sa uplatnicom (probnom dozvolom i ličnom kartom) odeš na šalter. Ne bi trebalo da postoji nikakav poseban zahtev. E sad, e-uprava je neizbežna za kreiranje uplatnice. Moguće je da neko to može da uradi za tebe i da naplati, tipa AMSS ili agencije za registraciju, ali je generisanje uplatnice jednostavno i sam da uradiš. 1. Idi na ovaj link eUprava EUPRAVA.GOV.RS 2. Klikni levo na Pokreni uslugu 3. Otvoriće ti se novi prozor. Ukucaj svoje podatke i klikni Izaberi iz liste 4. Izaberi Ministarstvo unutrašnjih poslova 5. Izaberite uslugu - vozačke dozvole 6. Pojaviće se ispod polje Izaberite vrstu usluge - Izdavanje vozačke dozvole zbog upisa nove kategorije ili Izdavanje dozvole nakon isteka važnosti probne dozvole (svejedno je, ista je cena). 7. Izaberi opštinu, klikni da si saglasan i klikni Napred Nakon što potvrdiš podatke klikni na Kreiraj uplatnicu i tu ti se pojavljuje nekoliko varijanti. Možeš da preuzmeš uplatnicu i po osnovu nje uplatiš preko online servisa banke ili da je odštampaš i odneseš negde da uplatiš po njoj Ili možeš da ideš na opciju Plati što bi trebalo da te odvede na dijalog za online plaćanje, mada, koliko vidim to trenutno ne radi. Promenio Octobar 10, 2023 član Mr_Wolf 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 205 Napisano Octobar 10, 2023 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam tu srecu/nesrecu da mi na prolece isticu i B dozvola i probna A. Valjda nece nesto sa useru sa obnovom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 813 Napisano Octobar 10, 2023 Zainteresovan, 683 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan @Mr_Wolf hvala ti na pomoci. Probacu veceras preko e-uprave, prijavljen sam, ali kao sto rekoh ja sam e-nepismen... mozda polupismen u SIV 3 sam isao ali nema saltera dole gde rade te stvari iz Ljermontove a u sobe samo po pozivu. Kako da me prozovu ako se nigde nisam prijavio... vrteo se tamo, nemam koga da pitam i izasao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4007 Napisano Octobar 10, 2023 (promenjeno) Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bile su kutije ispred soba gde ostaviš svoju dokumentaciju, oni pokupe to svako malo pa prozivaju redom kako je ubačeno u kutiju. (Prelazno visokotehnološko rešenje do autonomnog vozila.) Promenio Octobar 10, 2023 član QmBGD 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1933 Napisano Octobar 10, 2023 Drug član, 791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, salem je napisao: @Mr_Wolf hvala ti na pomoci. Probacu veceras preko e-uprave, prijavljen sam, ali kao sto rekoh ja sam e-nepismen... mozda polupismen u SIV 3 sam isao ali nema saltera dole gde rade te stvari iz Ljermontove a u sobe samo po pozivu. Kako da me prozovu ako se nigde nisam prijavio... vrteo se tamo, nemam koga da pitam i izasao. Za ovo što sam ti napisao nije potrebna prijava. Ako imaš pun pristup (kvalifikovani el. sertifikat ili mobilna aplikacija) mogu da ti ispišem celu proceduru za zamenu dozvole. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7699 Napisano Octobar 10, 2023 -, 1747 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, QmBGD je napisao: Bile su kutije ispred soba gde ostaviš svoju dokumentaciju, oni pokupe to svako malo pa prozivaju redom kako je ubačeno u kutiju. (Prelazno visokotehnološko rešenje do autonomnog vozila.) Ako ostavis i 20e uz dokumentaciju moze i da se izmucka redosled u kutiji Salu na stranu al to sam stvarno doziveo u institutu u Vinci na produzenju atesta... @salemidi preko euprave, letos sam tako odradio produzetak, posle 20 dana donosi postar novu dozvolu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slowandsteady 3 Napisano Octobar 11, 2023 U prolazu, 3 postova Motocikl: Yamaha XJ6 Diversion F Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 5. 2023. at 12:20, Gordak985 je napisao: Po svemu što ja znam, ovo jednostavno nije istina. Ono što je poznato iz iskustva vozača jeste da se naša probna dozvola priznaje u BiH i Hrvatskoj a da se ne priznaje u Makedoniji, Bugarskoj, Grčkoj i Mađarskoj. Moje lično iskustvo kaže da se ne priznaje ni u Rumuniji. Sve ovo je INFORMATIVNOG karaktera. Jedini način da budeš siguran je da se pismeno obratiš konzulatu/ambasadi zemlje u koju planiraš da ideš pa da odštampaš potencijalni potvrdni odgovor i poneseš ga sa sobom kao dokaz. Jedino što se promenilo u poslednjih par godina je naš zakon koji je nekad branio da se sa probnom dozvolom izađe van zemlje. E sad, ovde će ti mnogi reći da samo teraš i ne brineš, niko im nikad nije tražio dozvolu i slično. Finalna odluka je na tebi. Piši kako je bilo. Sent from my 2107113SG using Tapatalk Evo da se javim Proveo sam više od dva meseca obilazeći Južnu Evropu, 8 zemalja, bez ikakvih problema. Bilo je ekstra, sledeće godine ponavljam. Što se tiče ( probne ) dozvole niko nije ni pitao za nju. E sad, interesuje me da li je neko uspeo da zameni probnu dozvolu ( pre isteka ) za redovnu dozvolu nakon usvajanja novog zakona? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lesorsier 84 Napisano Octobar 13, 2023 (promenjeno) U prolazu, 69 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300 Prijavi odgovor kao problematičan Jok... jutros sam bio u Sivu 3, usao i izasao,,, jedan drugom na glavi. Pa se vratio popodne... manja je guzva.,, Prodjete one kancelarije gde gomila stoji... i ne desava se nista.. na kraju hodnika, pise kabine... kabine 8 i 9 su za probne i upis kategorija. Ceka se,,, zavisi,, pola sata sat.. ili ko zna ako se neko zaglavi... mesec dana pred istek probne moze da se ode da se preda... ali, ne moze da se podigne dok ne istekne probna.. Napisu vam oni datum posle koga moze da se dodje.. od dokumentacije ne treba nista... moze da se plati karticom na eupravi. Za placanje ne treba nikakav nalog... popuni se samo.. Potvrda o uplati stigne na mail... to se samo odstampa... i to je sve sto se nosi... uz probnu, redovnu B i LK e da, zaboravih,.. povodom euprave, pokreni uslugu... vozacke,.. i da stignu na adresu.... da se neko ne zezne... rok im je mesec dana... Nisam bio u zemlji pa sam napravio taj online zahtev,, i ne na adresu, nego u moj mup da stigne... i racunam,, za 15ak dana kad dodjem.. bice tamo... ali nije bila...a isticala je za 10 dana.. ja sam morao dalje na put,. problem... pa na insistiranje,.. objasnjavanje, molbu,. izasli su mi u susret i napravili je taj dan... ...znaci sitna slova na eupravi dole... rok za izradu, mesec dana...ako se ode licno u mup i podnese,. onda je nekoliko dana Promenio Octobar 13, 2023 član lesorsier 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Octobar 13, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan I jos jedan uslov je da ne sme licna karta biti starija od 5 godina, valjda zbog slike.(ako zavrsavate preko euprave da vam posalju kuci) Siv3 radi do 20h radnim danom i oko 18-19h nije guzva, subotom isto rade (skraceno, valjda do 15 ili 16h) i oko 14h nije guzva. Kada se tamo licno preda bude gotova dozvola za 3-4 dana. Ako se placa preko euprave uplatnica, bitno je da se plati bar jedno 2-3 sata ranije (a najbolje dan ranije) da bi proslo kroz sistem i da ovi u sivu vide da ste uplatili pa onda ne mora ni da se stampa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ives 0 Napisano Octobar 13, 2023 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Radnim danima, preko dana, nikako ne ici. Covek na coveku, bar 2 sata cekanja. Vratio se u subotu oko 12, zive duse nije bilo. Zavrsio sam, bez preterivanja, za 3 minuta. Sledeci petak dosao i podigao dozvolu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Octobar 15, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 10. 2023. at 19:01, slowandsteady je napisao: Evo da se javim Proveo sam više od dva meseca obilazeći Južnu Evropu, 8 zemalja, bez ikakvih problema. Bilo je ekstra, sledeće godine ponavljam. Što se tiče ( probne ) dozvole niko nije ni pitao za nju. E sad, interesuje me da li je neko uspeo da zameni probnu dozvolu ( pre isteka ) za redovnu dozvolu nakon usvajanja novog zakona? 20ak godina putujem u proseku 1,5 puta za hrvatsku, nikad mi nisu tražili "prometnu" do ovog vikenda i to na izlasku. Vozačku dozvolu, jednom redovna kontrola pre 15 godina. Šta to znači? Ništa. Drago mi je da si se lepo proveo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex_the_Berserker 1 Napisano Mart 3 U prolazu, 2 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Zontes zt125c Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan želim. Da li bi bio problem da zamolim za objašnjenje,kao vozač sa probnom,da li imam pravo voziti nekoga na motoru pre isteka probne? Taj deo mi je potpuno nejasan. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...