QmBGD 4007 Napisano Septembar 6, 2023 Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Barbwire 32 Napisano Septembar 7, 2023 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda cb500f Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, ja sam nova na forumu. Polozila 31.08. i evo cekam da prodje ta izmena zakona. Da, juce sam ispratila desavanja u Skupstini, usvojene su izmene. Pratim Sluzbeni glasnik i jutros su izasle prve dve tacke dnevnog reda od juce. Ova koja nas interesuje je bila 6 tacka dnevnog reda, tako da se nadam da ce to uskoro da se upise. Inace imaju ogranicenje u glasniku, stampanoj verziji, na odredjeni broj strana tako da ne mogu odmah sve i da izbace. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Septembar 7, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan @Barbwire ne znam odakle si, ako si iz Bg-a mislim da bi ovi iz siv-a (ljermontove) vec trebali da upisuju u postojecu, sve je vec ocigledno i usvojeno sa svih strana, eventualno nazvati ih ako iskopamo broj telefona Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Barbwire 32 Napisano Septembar 7, 2023 (promenjeno) U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda cb500f Prijavi odgovor kao problematičan @Sharky - Alex Jesam iz BG-a, pokusala sam telefonski, nema sanse, nisam uspela nikoga da dobijem. Problem je sto u auto skoli vec moraju da napisu papire za full ili probnu, a oni ne mogu da napisu dok to sve ne bude zvanicno. Ako stignem otici cu do Siv-a da vidim sta oni kazu, ali 99% dok ne bude u sl. glasniku, nista od toga... Promenio Septembar 7, 2023 član Barbwire Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Septembar 7, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Javi bas sta si uradila. Ja sam odlozio polaganje za 19.9. Zbog godisnjeg, dotle ce se vec valjda iskristalisati. Glupo je sada uzimati probnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Barbwire 32 Napisano Septembar 7, 2023 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda cb500f Prijavi odgovor kao problematičan Aaaand it's done! Sluzbeni glasnik 76/2023 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Septembar 7, 2023 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to super, ali svi zakoni po pravilu stupaju na snagu u roku od 8 dana od objavljivanja u Sl. glasniku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Barbwire 32 Napisano Septembar 7, 2023 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda cb500f Prijavi odgovor kao problematičan @Predator016 Od juce vaze druga pravila, zbog penzionera su uveli da vazi dan posle objave u sl. glasniku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 467 Napisano Septembar 7, 2023 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Da li ovo znaci da osobe koje su dobile probnu dozvolu za A kategoriju recimo prije 3 mjeseca, ne moraju da cekaju da im istekne 2 godine probne, vec odmah mogu da odu da im se A upise u dozvolu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Septembar 7, 2023 (promenjeno) Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo verovatno da ne, nema retroaktivnog menjanja, nego važe odredbe koje su bile u trenutku izdavanja dozvole. @Paljevina prvi sam pritisnuo "objavi", al mi štucnuo ruter!!1 Promenio Septembar 7, 2023 član nafetS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Barbwire 32 Napisano Septembar 7, 2023 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda cb500f Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, ko je vec dobio probnu ne moze da promeni dok mu ne istekne, medjutim, ako ste polozili pre 3 meseca recimo, ali niste podneli papire, sada to mozete uraditi i dobicete full dozvolu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Septembar 7, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Barbwire je napisao: Aaaand it's done! Sluzbeni glasnik 76/2023 Hvala bogu vise, ispade i dobro sto mi se oteglo polaganje. Javi kad zavrsis u siv-u, cisto kao potvrda da je to to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Barbwire 32 Napisano Septembar 8, 2023 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda cb500f Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam bila u Siv-3, oni jos uvek nemaju nista zvanicno ali pricala sam sa seficom i kaze ovako: " Mi kada dobijemo zvanicnu informaciju, dobicemo i pravilnik kako se to tumaci. Znaci, mozda ce biti da to vazi za sve koji su polozili od nekog datuma." Naravno, odmah mi je u glavi da ako bude tako bice od 01.09. i ja sam zeznuta za jedan dan...evo ne znam, cekam, zovem, javljam. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Septembar 8, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Sumnjam da ce gledati kad si polozila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SriverFX 22 Napisano Septembar 8, 2023 U prolazu, 41 postova Lokacija: Serbia Motocikl: BMW 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 9. 2023. at 16:28, Barbwire je napisao: Tako je, ko je vec dobio probnu ne moze da promeni dok mu ne istekne A jel moze opet da se polaze pa da se dobije normalna dozvola? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Septembar 10, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Javicu ti ja kad zavrsim. Imam probnu A2 i polozeno za A. Javljam gde je upisano. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Septembar 14, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Barbwire 32 Napisano Septembar 14, 2023 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda cb500f Prijavi odgovor kao problematičan Da, da. Sutra idem na predam papire, pa javljam kako oni "tumace" zakon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Barbwire 32 Napisano Septembar 14, 2023 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda cb500f Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, sad sam ih dobila na tel u Siv-u3, malopre su dobili dopis da od sutra izdaju full A svima koji imaju B i AM. Srecno svima koji slave, pa i meni :-D 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Perduh 4 Napisano Septembar 15, 2023 U prolazu, 21 postova Lokacija: Beograd / Bajina Bašta Motocikl: Zontes 350 GK Prijavi odgovor kao problematičan U Bajinoj Bašti i dalje izdaju po starom, upravo sam bio u supu kažu ne znaju oni ništa nisu ništa dobili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola N 5 Napisano Septembar 15, 2023 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Polaris RZR 1000, Yamaha TMAX 560 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo izasao iz Siv-a. Ni oni nisu znali u pocetku sta da rade pa su isli do nacelnice i nacelnica je rekla da se od danas izdaje A po novom zakonu. Samo obratite paznju na uplatnice jer ams izdaje uplatnice za probnu pa trazite da vam daju uplatnicu za upis kategorije. Srecno 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranNi 0 Napisano Septembar 16, 2023 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 9. 2023. at 16:21, Paljevina je napisao: Ne, @Efendija Skalin, ko već ima probnu, imaće je do isteka, zakon ne važi retroaktivno. Ova nova pravila važe samo za ove što posle ovoga polože. Znaci li to da ako sada odem u SUP i zatrazim upis kategorije, bicu odbijen? Imam probnu dozvolu za A i 20 godina B kategorije. Kako tu postoji retroaktivnost kada ja sada trazim upis kategorije po vazecem zakonu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Septembar 16, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Probaj, mislim da jos niko nije probao sa foruma tako da informacija da ce te odbiti nije proverena 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Barbwire 32 Napisano Septembar 16, 2023 (promenjeno) U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda cb500f Prijavi odgovor kao problematičan Ja idem po dozvolu u sredu, i pitacu koliko nas je potrebno da se pobuni, napise peticiju, sta god, da se ispravi nepravda prema ljudima koji su recimo polozili pre mesec dana i dobili probnu, a imaju B kategoriju preko 20 godina (kao recimo moj suprug), zasto ste svi vi "kaznjeni" sto niste sacekali, nema logike. Probacu pa javljam, sta mi tesko. :-) Promenio Septembar 16, 2023 član Barbwire 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Septembar 16, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam drugi problem, polazem 19. I ako polozim 21. Mi istice lekarski. Ako odem u sredu 20. Da li ce primiti papire za upis kategorije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...