Bojan82 8655 Napisano Jul 29, 2022 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Migas je napisao: Može li neko da mi kaže koliko časova teorije slušam ako polažem za A kategoriju a imam probnu B? Pričaju da se mora opet slušati 40 časova ako imam probnu B dozvolu. Znači onda bolje sačekati da prođe probna da uzmem redovnu dozvolu pa onda polagati za A da li ću onda slušati samo 7 casova? Ako polažeš za A u istoj školi gde si uzeo probnu B slušaš samo 7 časova. Tako sam ja. Mada nikad nisam položio A ali znam jer sam išao. Imam test za A položen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Jul 31, 2022 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam probnu za A malo vise od pola godine iako imam B vec 35 god. Dugo sam se nervirao zbog toga a onda, pre 5 dana sednem na motor i zapucam u Grcku. Makedonija i Grcka inace ne priznaju nasu probnu. Veceras me zaustavi policija na ostrvu gde letujem i trazi dozvolu. Dajem mu probnu, on je pogleda obrnu je par puta i vrati nazad. Trazio je da otvorim kofer da vidi sta ima u njemu i to je to. Nije se ni bavio dozvolom. Okretao je kao da nije znao sta treba da gleda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2638 Napisano Avgust 1, 2022 Drug član, 1298 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Eh, pa odličan primer za onu "Imao si više sreće nego pameti". Da je znao šta da gleda...baš bi dugo pamtio taj odlazak u Grčku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Avgust 1, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, vasa.93 je napisao: Eh, pa odličan primer za onu "Imao si više sreće nego pameti". Da je znao šta da gleda...baš bi dugo pamtio taj odlazak u Grčku. Za mnogo godina letovanja po Grckoj nisam naisao ni na jednu saobracajnu kontrolu. Mislim da ni ovo nije bila saobracajna jer su vise gledali po stvarima sta nosim nego dokumenta. Pogledao tablicu, pitao odakle sam, s kim sam dosao, gde sam posao... Vozacku je drzao u ruci i nije se ni potrudio da je pogleda. To je bilo sinoc na par stotina metara od ulaza u grad. Mislim da su vise kontrolisali lokalce, drkeljisali su neki pezo sa grckim tablicama. Stvar je u tome sto sam ja stao iza tog pezoa da proverim navigaciju, tu je bilo malo prosirenje pored puta, i policajac mi prisao. Nisu me zapravo zaustavili, samo su prisli i to je to Promenio Avgust 1, 2022 član salem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Avgust 13, 2022 U prolazu, 39 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Nisam naišao na ovakav podatak pa ću izneti svoj slučaj, dobro je da zna ko planira da polaže.Ako je neko pisao o ovome izvinjavam se unapred.Naime, položio sam pre mesec dana za A2. Pošto nikada do sada nisam imao probnu jer sam za B polagao pre 12 godina po starom, dobio sam probnu za A2 koja važi dve godine.Na probnoj dozvoli upisana mi je samo A2 kategorija. Znači ne i A1 koja je slabija već samo A2. Odmah sam pitao da mi objasne zašto je to tako.Evo šta kažu. Ja dok imam probnu dozvolu mogu da vozim samo A2 kategoriju, ništa slabije. Kada prođe dve godine sve mi se objedinjuje u jednu dozvolu i tada će mi biti upisana i A1.U pitanju je Novi Sad.Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Avgust 13, 2022 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni su upisali A i rekli da mogu da vozim sve slabije od toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Avgust 13, 2022 U prolazu, 39 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Meni su upisali A i rekli da mogu da vozim sve slabije od toga. Tako je jedino i logično. Ali eto Pretpostavljam da panduri ne bi pravili problem al ko će ga znati. Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Avgust 13, 2022 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Baš sam na tu temu pročala sa inspektorom iz komisije. Kaže, ako policija pravi problem treba se pozvati na član 95, bla, bla, bla.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Avgust 13, 2022 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, NenadPT je napisao: "Evo šta kažu. Ja dok imam probnu dozvolu mogu da vozim samo A2 kategoriju" Vecu glupost odavno nisam cuo. Ako si polozio za A2 treba da ti upisu A1 i AM. Imaces srece ako ti uopste i upisu ostale kategorije kad se zavrsi probna. Nego imam jedno glupo pitanje. Cemu tu ogranicenje od 23h do 6h? Da nije veci mrak u 23h nego u 21h? Sto se tice ogranicenje brzine i snage ima smisla ali ne vidim vremenski zasto ogranicenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2058 Napisano Avgust 13, 2022 Drug član, 810 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da su pravila drugačija u Novom Sadu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Avgust 13, 2022 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u Novom Sadu pa mi je u probnoj pisala samo A, u redovnoj sad su mi sve upisane 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Avgust 13, 2022 U prolazu, 39 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da su pravila drugačija u Novom Sadu Očigledno ni oni ne znaju. Sreća pa ne planiram da vozim slabije... Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JunioR. 932 Napisano Avgust 13, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 430 postova Lokacija: Žabalj-NS Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da sme da se vozi slabije samim tim što imaš A2. I skuter 50cc potpada pod A2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5541 Napisano Avgust 13, 2022 Drug član, 2497 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Sto je sasvim logicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dalipopovski 48 Napisano Avgust 13, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Skopje Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, NenadPT je napisao: Ja dok imam probnu dozvolu mogu da vozim samo A2 kategoriju, ništa slabije. Kada prođe dve godine sve mi se objedinjuje u jednu dozvolu i tada će mi biti upisana i A1. Sviranje k***u. Bilo koji saobracajac koji kad vidi A2 a vozis nesto slabije, nebitno probna ili ne, nemas problem nikakav. Ne veruj tim salterusama, nemaju one pojma sa zivotom, niti zakonima, samo cukaju po onim racunarima kao guske. U zakonu jasno za pismene pise: Citiraj 3) A2-Motocikli čija snaga motora nije veća od 35kW i čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0,2 kW/kg, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 261 Napisano Avgust 13, 2022 U prolazu, 73 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam polozio za A i dobio probnu za A1, A2 i A. Po logici tih salterusa ne bih smeo da vozim nista slabije od 35kW, kako da ne.Usput ako nekoga zanima, nasa probna dozvola (niti bilo cija probna/privremena) nije priznata u Svajcarskoj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano Avgust 14, 2022 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, dule0911 je napisao: Ja sam polozio za A i dobio probnu za A1, A2 i A. Po logici tih salterusa ne bih smeo da vozim nista slabije od 35kW, kako da ne. Burazeru, gde si ti polagao i ko ti je uopste dao dozvolu?! Sto puta ponovljena tema, ne smes voziti jaci motor manjom kategorijom, vecom manji motor mozes i pokriva ti sve bez obzira sta je upisano u dozvoli. Procitaj zakon i sta pokirava A kategorija, A2, A1, AM AM kategorija- mopedi do 50cc A1 kategorija- do 125cc i 11kw. A2 kategorija- do 35kw i odnos 0,2 A kategorija- vozi sve motore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Avgust 14, 2022 U prolazu, 39 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Burazeru, gde si ti polagao i ko ti je uopste dao dozvolu?! Sto puta ponovljena tema, ne smes voziti jaci motor manjom kategorijom, vecom manji motor mozes i pokriva ti sve bez obzira sta je upisano u dozvoli. Procitaj zakon i sta pokirava A kategorija, A2, A1, AM AM kategorija- mopedi do 50cc A1 kategorija- do 125cc i 11kw. A2 kategorija- do 35kw i odnos 0,2 A kategorija- vozi sve motore.Znam koja kategorija šta pokriva. Kao što sam rekao, samo prenosim šta mi je rečeno kada sam podigao dozvolu. Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Avgust 14, 2022 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, MarkoMoto je napisao: Burazeru, gde si ti polagao i ko ti je uopste dao dozvolu?! Sto puta ponovljena tema, ne smes voziti jaci motor manjom kategorijom, vecom manji motor mozes i pokriva ti sve bez obzira sta je upisano u dozvoli. Procitaj zakon i sta pokirava A kategorija, A2, A1, AM AM kategorija- mopedi do 50cc A1 kategorija- do 125cc i 11kw. A2 kategorija- do 35kw i odnos 0,2 A kategorija- vozi sve motore. A kategorija- Sa položenom A kategorijom možete upravljati MOTOCIKLIMA i TEŠKIM TRICIKLIMA čija je snaga motora veća od 15 KW. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 261 Napisano Avgust 14, 2022 U prolazu, 73 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan @MarkoMoto Aludirao sam na nelogicnost tj netacnu info koju je kolega dobio od salterusa, da ne sme da vozi nista slabije od A2. Po logici tih salterusa bi meni za polozenu A dali samo probnu za A i rekli kako ne smem da vozim nista slabije od A Naravno da to sve nema logike i da A2 pokriva sve ispod. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5541 Napisano Avgust 15, 2022 (promenjeno) Drug član, 2497 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, svaka manja kategorija je ogranicena do odredjenog broja KW ili mase u odnosu na snagu. sto bi znacilo da sa A vozis sve jer nema ogranicenja. sve dalje je suluda prica, a te salteruse tamo nemaju veze sa zivotom sem da otkucaju i izadaju dokument Promenio Avgust 15, 2022 član drmilan_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drinkero 726 Napisano Avgust 15, 2022 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Downtown LA Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s Prijavi odgovor kao problematičan Ali cemu onda probna dozvola, ako je jedino ogranicenje zabrana voznje od 23-06? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Avgust 15, 2022 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Nije jedino. Mora se zalepiti "P" na vozilu kao upozorenje za ostale vozače da ste početnik, ne sme se voziti noću, brzina mora biti 10% manja od propisane.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drinkero 726 Napisano Avgust 15, 2022 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Downtown LA Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, suncicaoblacic je napisao: Nije jedino. Mora se zalepiti "P" na vozilu kao upozorenje za ostale vozače da ste početnik, ne sme se voziti noću, brzina mora biti 10% manja od propisane.... To sto neko ne vozi nocu, to ce ga spreciti konkretno sta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dalipopovski 48 Napisano Avgust 15, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Skopje Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Drinkero je napisao: To sto neko ne vozi nocu, to ce ga spreciti konkretno sta? E prijatelju moj... toliko nelogicnosti i gluposti u nasim zakonima... sta da radis kad to neko pravi koga u saobracaju vozikaju u limuzini, boli njega mnogo kurac, njima dune i lupetaju po tim zakonima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...