andrej. 3654 Napisano Avgust 13, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1198 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da sme da se vozi slabije samim tim što imaš A2. I skuter 50cc potpada pod A2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 6277 Napisano Avgust 13, 2022 Drug član, 2578 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Africa RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Sto je sasvim logicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dalipopovski 48 Napisano Avgust 13, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Skopje Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, NenadPT je napisao: Ja dok imam probnu dozvolu mogu da vozim samo A2 kategoriju, ništa slabije. Kada prođe dve godine sve mi se objedinjuje u jednu dozvolu i tada će mi biti upisana i A1. Sviranje k***u. Bilo koji saobracajac koji kad vidi A2 a vozis nesto slabije, nebitno probna ili ne, nemas problem nikakav. Ne veruj tim salterusama, nemaju one pojma sa zivotom, niti zakonima, samo cukaju po onim racunarima kao guske. U zakonu jasno za pismene pise: Citiraj 3) A2-Motocikli čija snaga motora nije veća od 35kW i čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0,2 kW/kg, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 885 Napisano Avgust 13, 2022 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam polozio za A i dobio probnu za A1, A2 i A. Po logici tih salterusa ne bih smeo da vozim nista slabije od 35kW, kako da ne.Usput ako nekoga zanima, nasa probna dozvola (niti bilo cija probna/privremena) nije priznata u Svajcarskoj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 870 Napisano Avgust 14, 2022 Zainteresovan, 513 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, dule0911 je napisao: Ja sam polozio za A i dobio probnu za A1, A2 i A. Po logici tih salterusa ne bih smeo da vozim nista slabije od 35kW, kako da ne. Burazeru, gde si ti polagao i ko ti je uopste dao dozvolu?! Sto puta ponovljena tema, ne smes voziti jaci motor manjom kategorijom, vecom manji motor mozes i pokriva ti sve bez obzira sta je upisano u dozvoli. Procitaj zakon i sta pokirava A kategorija, A2, A1, AM AM kategorija- mopedi do 50cc A1 kategorija- do 125cc i 11kw. A2 kategorija- do 35kw i odnos 0,2 A kategorija- vozi sve motore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 68 Napisano Avgust 14, 2022 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Burazeru, gde si ti polagao i ko ti je uopste dao dozvolu?! Sto puta ponovljena tema, ne smes voziti jaci motor manjom kategorijom, vecom manji motor mozes i pokriva ti sve bez obzira sta je upisano u dozvoli. Procitaj zakon i sta pokirava A kategorija, A2, A1, AM AM kategorija- mopedi do 50cc A1 kategorija- do 125cc i 11kw. A2 kategorija- do 35kw i odnos 0,2 A kategorija- vozi sve motore.Znam koja kategorija šta pokriva. Kao što sam rekao, samo prenosim šta mi je rečeno kada sam podigao dozvolu. Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Avgust 14, 2022 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, MarkoMoto je napisao: Burazeru, gde si ti polagao i ko ti je uopste dao dozvolu?! Sto puta ponovljena tema, ne smes voziti jaci motor manjom kategorijom, vecom manji motor mozes i pokriva ti sve bez obzira sta je upisano u dozvoli. Procitaj zakon i sta pokirava A kategorija, A2, A1, AM AM kategorija- mopedi do 50cc A1 kategorija- do 125cc i 11kw. A2 kategorija- do 35kw i odnos 0,2 A kategorija- vozi sve motore. A kategorija- Sa položenom A kategorijom možete upravljati MOTOCIKLIMA i TEŠKIM TRICIKLIMA čija je snaga motora veća od 15 KW. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 885 Napisano Avgust 14, 2022 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan @MarkoMoto Aludirao sam na nelogicnost tj netacnu info koju je kolega dobio od salterusa, da ne sme da vozi nista slabije od A2. Po logici tih salterusa bi meni za polozenu A dali samo probnu za A i rekli kako ne smem da vozim nista slabije od A Naravno da to sve nema logike i da A2 pokriva sve ispod. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 6277 Napisano Avgust 15, 2022 (promenjeno) Drug član, 2578 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Africa RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, svaka manja kategorija je ogranicena do odredjenog broja KW ili mase u odnosu na snagu. sto bi znacilo da sa A vozis sve jer nema ogranicenja. sve dalje je suluda prica, a te salteruse tamo nemaju veze sa zivotom sem da otkucaju i izadaju dokument Promenio Avgust 15, 2022 član drmilan_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drinkero 729 Napisano Avgust 15, 2022 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Downtown LA Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC ex-Maleficent Ducati Multistrada 1200s Blue Fury CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Ali cemu onda probna dozvola, ako je jedino ogranicenje zabrana voznje od 23-06? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Avgust 15, 2022 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Nije jedino. Mora se zalepiti "P" na vozilu kao upozorenje za ostale vozače da ste početnik, ne sme se voziti noću, brzina mora biti 10% manja od propisane.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drinkero 729 Napisano Avgust 15, 2022 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Downtown LA Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC ex-Maleficent Ducati Multistrada 1200s Blue Fury CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, suncicaoblacic je napisao: Nije jedino. Mora se zalepiti "P" na vozilu kao upozorenje za ostale vozače da ste početnik, ne sme se voziti noću, brzina mora biti 10% manja od propisane.... To sto neko ne vozi nocu, to ce ga spreciti konkretno sta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dalipopovski 48 Napisano Avgust 15, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Skopje Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Drinkero je napisao: To sto neko ne vozi nocu, to ce ga spreciti konkretno sta? E prijatelju moj... toliko nelogicnosti i gluposti u nasim zakonima... sta da radis kad to neko pravi koga u saobracaju vozikaju u limuzini, boli njega mnogo kurac, njima dune i lupetaju po tim zakonima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 581 Napisano Avgust 29, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 336 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Evo i spiska broja pitanja po temama za teorijski ispit. Mene je iritiralo kad kliknem na neko polje a ono nema pitanja, pa onda opet sve trazi. A imam i bolest da moram da znam koliko ima pitanja za ucenje, strana itd. Mozda nekom pomogne, a ako uocite gresku, vicite. Total pitanja je nesto malo manje od 1200. P.s. ko prolazi samo simulaciju, vodite racuna da ne padnete dzabe. Simulacija vrti odredjen broj pitanja u krug, na ispitu lako mozete dobiti ostatak koji nije bio u simulaciji testa. Promenio Avgust 29, 2022 član Tarmi636 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoaNS 4 Napisano Septembar 8, 2022 U prolazu, 6 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: nemam još... :\ Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam ja polagao u Maju nije bila stavka 13 na testu. Posledice nepoštovanјa propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja - Kaznene mere za učinioce povreda odredaba propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja (kazneni poeni, kazna zatvora, novčana kazna, mere bezbednosti i zaštitne mere). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 581 Napisano Septembar 8, 2022 Zainteresovan, 336 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan @CoaNS Upravu si. Stavke 13. nema na testu te je preskocite. Ja sam je izlistao u pitanjima i ucio. Naravno nije trebala Al ajde, makar ima samo 100 pitanja, nisam mnogo vremena bacio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
primorac 3 Napisano Septembar 9, 2022 U prolazu, 8 postova Lokacija: zemlja Motocikl: Kymco 300i Prijavi odgovor kao problematičan da li netko zna gdje se mogu pročitati propisi za hrvatsku tj koja je obavezna oprema za a kategoriju i eventualno koji su propisi za kacigu, u smislu kakva mora biti, zahvaljujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoaNS 4 Napisano Septembar 9, 2022 U prolazu, 6 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: nemam još... :\ Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem da ima neke razlike Srb, Hr ili Bih...pa možda i Evropa. Homologovana kaciga i to je to. Evropska regulativa UN/ECE R. No. 22.05 oznaka. Ostala oprema je preporuka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1718 Napisano Septembar 9, 2022 Zainteresovan, 365 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imam polozene skoro sve kategorije sem A,polagao sam kad nisu postojale probne dozvole pa ako je neko skoro polagao direktno za A ,a ista situacija kao kod mene jel dobija probnu dozvolu ili normalnu?Dali se nesto promenilo u zadnjih par meseci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 377 Napisano Septembar 9, 2022 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Svuda po svetu, gde god me puste. Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Ja isto imam sve kategorije, uključujući i AM. Rešio sam da polažem za A2 i ako položim imaću dve godine probnu dozvolu. To bi značilo da u tom periodu ne smem da vozim izmedju 23-6h, da vozim još nekoga na motoru i naravno bez alkohola. Ukratko.Sent from my Mi 9T using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drinkero 729 Napisano Septembar 10, 2022 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Downtown LA Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC ex-Maleficent Ducati Multistrada 1200s Blue Fury CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, MatorKonj je napisao: Imam polozene skoro sve kategorije sem A,polagao sam kad nisu postojale probne dozvole pa ako je neko skoro polagao direktno za A ,a ista situacija kao kod mene jel dobija probnu dozvolu ili normalnu?Dali se nesto promenilo u zadnjih par meseci? Probna dozvola, ili bolje rečeno, kako ti se zalomi. Zavisi ko radi na šalteru, možda se desi da ti samo upišu kategoriju ( mala verovatnoća, ali dešava se), zakonski pošto nikada nisi imao probnu sad ćeš je dobiješ. Još jedan debilizam našeg sistema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scholesy198 2399 Napisano Septembar 10, 2022 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda CB 500XA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Korto Malteze je napisao: Ja isto imam sve kategorije, uključujući i AM. Rešio sam da polažem za A2 i ako položim imaću dve godine probnu dozvolu. To bi značilo da u tom periodu ne smem da vozim izmedju 23-6h, da vozim još nekoga na motoru i naravno bez alkohola. Ukratko. Sent from my Mi 9T using Tapatalk Ovo što si napisao da ne smeš da voziš nekoga na motoru, nije tačno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 377 Napisano Septembar 10, 2022 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Svuda po svetu, gde god me puste. Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si, moja greška. Slušao sam šta su mi rekli u autoškoli misleći da je tako i nisam proverio. Neverovatni su.Nadjoh brzinski na netu:"Ova ograničenja se odnose na motocikle. Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu ne sme da:1) upravlja vozilom brzinom većom od:- na autoputu 110 km/h,- na motoputu 90 km/h,- na ostalim putevima brzinom većom od 90% od brzine koja je dozvoljena na delu puta kojim se kreće,2) otpočne i upravlja motornim vozilom ukoliko ima u organizmu alkohola odnosno psihoaktivnih supstanci,3) upravlja motornim vozilom u periodu od 23,00 do 06,00 časova,4) za vreme vožnje koristi telefon, odnosno druge uređaje za komunikaciju, odnosno opremu koja omogućava telefoniranje bez angažovanja ruku.- Tu je i dodatna obaveza - motocikl kojim upravlja vozač koji ima probnu vozačku dozvolu, mora biti označen posebnom oznakom "P", koja mora biti na vidljivom mestu sa prednje i zadnje strane vozila"Sent from my Mi 9T using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1718 Napisano Septembar 10, 2022 Zainteresovan, 365 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle posto imam uslov mogu sada da polazem za D kategoriju,i odmah mogu da vozim sto ljudi u zglobnom autobusu i danju i nocu!Jako ucen covek koji je pisao zakon.Nedaj ti boze samo da te neki njegov kolega sa medicine leci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 377 Napisano Septembar 10, 2022 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Svuda po svetu, gde god me puste. Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Ni meni nije jasno kako ovo funkcioniše. Vozim sve i svašta već više od 20 godina i od ponedeljka ću imati dve godine probnu dozvolu. Jel samo za A ili to uključuje i ostale kategorije? Sent from my Mi 9T using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...