lesorsier 105 Napisano Mart 9, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 82 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, Gordak985 je napisao: Meni je radno vreme do 24h, i ako se nekad i izvučem ranije, ne izvučem se 90 minuta ranije :-D A što se P tiče, rešio sam da je stavim, samo da mi neko kaže gde. A pošto si pomenuo da na naked nema gde, pretpostaviću da treba negde na oklop da se zalepi? A naked planiram kao prvi motor, ako se kockice slože, kandidat je zreo. a nemas oklop na nakedu...zato se i zove naked... ko ima kofer pozadi, to je jedino logicno mesto,. a ovo sto radis do 24,.. jbg, krivudaj malo po sporednim uliciama,.. ima ih po nasim brdima.. ne znam koja ti je ruta.. ako moras iz grada da se vracas.. onda moze da bude nezgodno.. mada nisam cuo da su nikoga kaznili sto je prekoracio malo.. ides sa posla, ne iz provoda, i nisi srednjoskolac...mislim... javi ako te kazne.. Promenio Mart 9, 2022 član lesorsier Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 14865 Napisano Mart 9, 2022 Ne silazi, 3228 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Ako već moraš da prekoračiš 23 h, bolje skini P oznaku, jer kada vide P posle 23, dal auto, ili motor, automatski znaju da si u prekršaju. Pa ako prođeš bez zaustavljanja do kuće, super... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5993 Napisano Mart 9, 2022 Drug član, 1426 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Blaza je napisao: Ako već moraš da prekoračiš 23 h, bolje skini P oznaku, jer kada vide P posle 23, dal auto, ili motor, automatski znaju da si u prekršaju. Pa ako prođeš bez zaustavljanja do kuće, super... Tako sam ja radila autom, prvo sakrijem P pa ih onda i obiđem ako mogu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1529 Napisano Mart 9, 2022 Drug član, 1144 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Ahaha, pa eto novi biser, ne možeš da voziš jer je probna istekla (moguća kazna zbog vožnje sa isteklom dozvolom), a novu čekaš... Pa bre. Hvala za info Može da se vozi sa potvrdom.Upisan si u registar da imaš položenu kategoriju.Izdaje ti se vozačka i možeš da upravljajš vozilom.Kod sebe imaš obe dozvole, i to je to.Zašto?Pa na vozačkoj piše datum kada si podneo zahtev. Pa i ako te zaustave, i hoće da te kazne, ideš ja sud, podneseš sve dokaze, kažeš da si sve predočio, a policajac te zaustavio samo radi redovne kontrole i za alkotest. Tražiš suočenje....Prolaziš laganoSent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matoripocetnik 1 Napisano Maj 31, 2022 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Posle 30 godina vozačkog staža i preko 700 hiljada kilometara za volanom resih da polažem za A kategoriju i to bez problema odradih. Kad sam hteo da upišem kategoriju u MUP-u mi rekoše da mogu da dobijem samo probnu dozvolu na 2 godine. Genijalno. Posle toliko iskustva opet treba da odrađujem pripravnički staž. Kontaktiram ministarstvo i oni revnosno odgovore šaljući mi član zakona (ZOBS 182) koji sam naravno već pročitao ali je skroz nejasan. Oni imaju svoje tumačenje i ko te šiša. Na pitanje gde sa probnom dozvolom van zemlje odgovor je Regulisano pravilima zemlje u koju idete. Daju mi ispravu za koju nisu sigurni gde i kako važi ali u mnogo slučajeva NIGDE. Što se tiče obeležavanja motora P nalepnicom nije nigde i nikako definisano u zakonu. Većina motora može biti obeležena sa prednje strane preko fara a sa zadnje prko tablice. Pa milina jedna. Napravili su nauku od jedne nekad običnog ali veoma kvalitetno odrađenog polaganja za vozačku dozvolu do današnje koju sam prošao koja je više vezana za postupanje policije, serpentinom sa brojem i nadmorskom visinom, pokretnog mosta i mesta za kampovanje u šatorima... Pozdrav svima od matorog vozača pripravnika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikaragva 41 Napisano Maj 31, 2022 Svrati ponekad, 103 postova Motocikl: BMW R1200GS 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Kada polozis za A koje kategorije se upisuju u probnu vozacku dozvolu? Sve (A1, A2 i A) ili samo A? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Maj 31, 2022 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan U probnoj mi je bila upisana samo A, u redovnoj sad sve A kategorije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5993 Napisano Maj 31, 2022 Drug član, 1426 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, nikaragva je napisao: Kada polozis za A koje kategorije se upisuju u probnu vozacku dozvolu? Sve (A1, A2 i A) ili samo A? Da, A1, A2 i A. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1446 Napisano Maj 31, 2022 Drug član, 919 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Probna dozvola za motor je najveća glupost koju su ikad implementirali u zakon o saobraćaju, odmah nakon brilijantne ideje da se ista obeležava P nalepnicom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5993 Napisano Maj 31, 2022 Drug član, 1426 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, blackmore je napisao: Probna dozvola za motor je najveća glupost koju su ikad implementirali u zakon o saobraćaju, odmah nakon brilijantne ideje da se ista obeležava P nalepnicom. Drugara kaznili iako (valjda) zakonom nema predviđeno mesto za postavljanje P nalepnice... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Maj 31, 2022 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan Valjda ako je prva kategorija za probnu, onda je probna, ali ako si predhodno vec imao tipa probnu B kategoriju, onda ne dobijas probnu.. Jer je skoro polozio drug, koji je imao B probnu, sad je dobio A2 normalno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5993 Napisano Maj 31, 2022 Drug član, 1426 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, BataJova je napisao: Valjda ako je prva kategorija za probnu, onda je probna, ali ako si predhodno vec imao tipa probnu B kategoriju, onda ne dobijas probnu.. Jer je skoro polozio drug, koji je imao B probnu, sad je dobio A2 normalno.. Tako je bilo i kod mene. Položila za B 2016. god, probna 1 god, sad sam dobila puno A, A1 i A2, AM imam od 2009. god. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Maj 31, 2022 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan Cista glupost za ljude koji imaju sve kategorije sem A i one koji su prerasli pubertet... A pametno za napaljene klince koji bi odma da uzmu neki R, pa nek' ide zivot... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3823 Napisano Maj 31, 2022 Drug član, 1251 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan ni za njih nije pametno, @BataJova, jer mogu odmah da ga voze, nema ograničenja na snagu kao što ima za auto... Znači odmah hayabusa, turbo da se uglavi i na zadnji točak 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SriverFX 66 Napisano Maj 31, 2022 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Serbia Motocikl: BMW 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Probna dozvola te nece spreciti da budes debil. Davati probnu dozvolu ljudima koji imaju 15 godina iskustva u saobracaju kao ja npr. je najobicniji bezobrazluk jer neko ko je pisao zakon nije bio u stanju da napise prosto prosirenu recenicu a da ne napravi gresku. I sad ce lepo nekom da useru naredne dve godine zivota, da ne moze da putuje nigde i da se juri sa murijom zbog P nalepnice i da gleda na sat da ne predje 11h uvece. Trebalo je to odavno nalupati. Da ne pominjem sto u dozvoli imam AM upisano i sad mogu da vozim skuter kad hocu i kako hocu a motor ne smem.. Prolupao narod 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Maj 31, 2022 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, SriverFX je napisao: Davati probnu dozvolu ljudima koji imaju 15 godina iskustva u saobracaju kao ja npr. je najobicniji bezobrazluk To sam i kazao, ne slazem se sa tim uopste, ali to je zakon @nafetS Ali bi trebali kad vec daju i probnu, da stave i da mogu da voze samo tipa do 35kw ili nesto slicno... Jer gledam klinca, a verovatno i svi ostali kako imaju od juce dozvolu, bez ikakve opreme, samo kaciga na glavu i pun gas.. Mozda se neki ne slazu sa mnom, ali ja bi tu decu udario po dzepu, da im ne padne na pamet vise da daju gas preko pola Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5993 Napisano Maj 31, 2022 (promenjeno) Drug član, 1426 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, BataJova je napisao: To sam i kazao, ne slazem se sa tim uopste, ali to je zakon @nafetS Ali bi trebali kad vec daju i probnu, da stave i da mogu da voze samo tipa do 35kw ili nesto slicno... Jer gledam klinca, a verovatno i svi ostali kako imaju od juce dozvolu, bez ikakve opreme, samo kaciga na glavu i pun gas.. Mozda se neki ne slazu sa mnom, ali ja bi tu decu udario po dzepu, da im ne padne na pamet vise da daju gas preko pola A šta sa motorima koji su uveženi na 35kW (a realno su 80 i više) pa ih voze sa A2? Promenio Maj 31, 2022 član Alexandra995 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Maj 31, 2022 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan @Alexandra995 E pa sad Neka neko pametniji razmislja o tome, ali bi' bilo lepo da se nekako spreci divljanje po ulici.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5993 Napisano Maj 31, 2022 Drug član, 1426 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, BataJova je napisao: @Alexandra995 E pa sad Neka neko pametniji razmislja o tome, ali bi' bilo lepo da se nekako spreci divljanje po ulici.. Misliš da su sa ovakvim propisima pametniji od nas? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Maj 31, 2022 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Alexandra995 je napisao: Misliš da su sa ovakvim propisima pametniji od nas? Ufff tesko ces nekog balkanca spreciti zakonom, naci ce resenje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ziks 101 Napisano Maj 31, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: DesertX . Pre toga: F850GS, CB1000R SC80,CBF500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, BataJova je napisao: Cista glupost za ljude koji imaju sve kategorije sem A i one koji su prerasli pubertet... A pametno za napaljene klince koji bi odma da uzmu neki R, pa nek' ide zivot... Sta sprecava klince da uzmu neki R sa probnom ? Nema ogranicenja u snazi , kao kod automobila npr. Inace devojka mog druga je skoro polozila za auto i ima probnu . Sad razmislja da polaze za motor iako se ne snalazi najbolje ni sa kolima . Naravno za motor ce dobiti normalnu dozvolu jer probnu vec ima za auto ? Promenio Maj 31, 2022 član ziks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Maj 31, 2022 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, ziks je napisao: Naravno za motor ce dobiti normalnu dozvolu jer probnu vec ima za auto ? Dobice probnu, ali ce vaziti koliko i ova za auto... Tako sam nesto razumeo, nemoj da mi verujes, ali mislim da dobija isto probnu jer za B kategoriju jos nije istekla.. pre 7 minuta, ziks je napisao: Sta sprecava klince da uzmu neki R sa probnom ? Nema ogranicenja u snazi , kao kod automobila npr. To i je jeste problem, nista.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3823 Napisano Maj 31, 2022 Drug član, 1251 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Ili uvesti kao u Sloveniji, imaš 2 godine da prođeš kurs bezbedne vožnje i onda dođeš da ti produže važnost dozvole.. A kad napraviš sranje, treba po džepu, a ne mamini i tatini sinovi da se izvlače, pa da vidiš kako može da se poštuje sve šta treba i da se ne divlja. Jovo, i sa 35kw može da se fino voza i brzo, ne R brzo, ali brže od dosta automobila.. Prošli motor je imao 50ks, i još što kažu astmatična 4 redna cilindra koja su mrtva do 6k obrtaja, i ne da je išao, nego je iiiišao Džabe sva ograničenja kad motori i sa ograničenjima su opasno brzi.. Treba raditi na edukaciji tih klinaca, ali problem je što ta edukacija kreće od kuće prvo i od škole (stariji se sećaju takmičenja "šta znam o saobraćaju"), mnogo koraka je zakazalo dok se dođe do momenta da klinja zavrne neku zujalicu u crveno u centru grada da se pokaže pred curicama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5993 Napisano Maj 31, 2022 Drug član, 1426 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, BataJova je napisao: Dobice probnu, ali ce vaziti koliko i ova za auto... Tako sam nesto razumeo, nemoj da mi verujes, ali mislim da dobija isto probnu jer za B kategoriju jos nije istekla.. To i je jeste problem, nista.. Važi do isteka prve probne, dobro si rekao. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
estel 939 Napisano Maj 31, 2022 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki Hayabusa GSX1300RR M4 Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo sa upisivanjem kategorija nakon polaganja za A je bilo da mi u probnoj pise samo da imam polozeno za A i nista vise. A1 i A2 kategorija su dopisane datumom tek od dobijanja "punokrvne" A dozvole, dok je A kategorija upisana od datuma kada sam izvadio probnu dozvolu. Tumaceci to, znacilo je da za probni period nisam imao polozeno za A1 i A2 i mogao sam voziti samo jace motore, a slabije ne. Ne znam, nisam pametan. A sto se tice klinaca, ogranicenja ih nece nista spreciti ako uzmemo u obzir samo onu dvojica od skoro kod Uzica koji su udarili u bankinu (ispravite me ako gresim) sa CBR900... Ili imas u vugla ili ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...