Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

Срдачан поздрав двојици мамлаза данас - један ме обишао са десне стране код Карађорђевог трга, вратио се у моју траку и омашио ми предњи точак за мало (на сирену је одговорио махањем кроз прозор типа "шта сам урадио?!"... Други ми је згуза шкрипао кочницама све док није дошао на 5 цм од таблице, код Земунске болнице - није видео да стојим на раскрсници, морао је да јебава неког телефоном :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1055 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

@ske @zaludan

Ispravite me ako grešim, ali stičem utisak da opravdavte to što je uradio.

"On je dobro procenio, te je prešao na vreme, i ako je crveno."

A ja dzabe sviram, da cititam sebe od ranije, još sam na piće trebao da ga izvedem? :stabre:

@cezarpa

Komentar da se vratimo je dao suvozač, jer je, podržavam, bezobrazluk bio na na nivou. Prešao ispred nas, na njegovo crveno, i još nas počastio srednjim prstom.

Naravno da nisam zagovornik nasilja, dokazao sam to mnogo puta.

• Zainteresovan, 524 postova
  • Motocikl: k9

Ma vec smo komentarisali slicnu situaciju. Sve si u pravu. On je debil, ali ne treba se nervirati previse, pun ih je grad. Samo ih treba na vreme uociti

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

Ma lik mentol.

Takvih kolko oces,nema sta da se nerviras.

Meni pre neki dan maltene na haubu izlete dete,sa druge strane izmedju kolone vozila,samo iskoci.

Devojcica.Al zona skole vozio sam 25

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3718 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
Pre 3 sati, the_doctor je napisao:

I na kraju dobih srednji prstić... :stabre:

Ja ovakve situacije već odavno (u svojoj glavi) svrstavam u temu "šta vas je danas nasmejalo" (jer nije bila neka rizična situacija).

A suvozač ti je napaljena budala.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1055 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

@zika56

Ja se i nisam iznervirao.

Hipotetički, ako bi to pored mene bio moj brat, bratanac, ujak, stric, pobratim, a ti ga tako počastio? Misliš da je to ok?

• Sviđa mi se 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2368 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, the_doctor je napisao:

Ispravite me ako grešim, ali stičem utisak da opravdavte to što

Ne, ne, nikako.

Samo opisujem "redovno stanje" u saobraćaju - debili procene da ti imaš vremena da zakočiš, i što se njih tiče, sasvim je u redu da te iseku - nebitno je da li voziš kamion ibarskom, a debil se uključuje sa njive, ili voziš motor bulevarom, a debil ide na uslovno zeleno, ili auto Crnotravskom, a debil šeta preko ulice...

Svima njima je sasvim normalno da te teraju da kočiš kao da oni imaju prednost.

I to nam je žalosna svakodnevnica.

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 3

• Drug član, 570 postova
  • Motocikl: V2- americki

Pa i od mene bi ovaj u autu dobio isto. Svirnuo si i ok, prolazim i ja prolazis i ti, cemu nervoza. Ne vidim nikakvu rizicnu situaciju, mada i auto ide 50+. 

• Haha 1
  • Podržavam 1

pre 50 minuta, the_doctor je napisao:

@zika56

Ja se i nisam iznervirao.

Hipotetički, ako bi to pored mene bio moj brat, bratanac, ujak, stric, pobratim, a ti ga tako počastio? Misliš da je to ok

Nisam ja nikog počastio ničim, nego je taj sam sebe "počastio", a ja sam samo saglasan sa tim.

Hteo čovek da se vrati da bije nekog kog ne poznaje i koji ga nije ugrozio!

A šta misliš da onaj drugi ne voli da ga biju,  (a pun mu q.... svega), pa izvadi pištolj i "proluftira" ga?

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 3107 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Juce idem pored Ade, kolona, traze ljudi parking, drzim ono rastojanje cisto da ne kocim naglo tj cuvam sebe, necu nikog da obilazim, usko je, ne znam kad ce neko da krene levo, stala kolona, krenem desno reko mozda i prodjem, krenuli i opet budem iza auta gde sam i bio, neki kreten sa sve zenom i detetom u puntu krenu da potpisuje i obidje me sve to da bi bio ispred mene a idemo dva na sat. 

• Ne silazi, 2953 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

Takvih debila sto pretrcavaju vidjam svaki dan,a nazalost i vozaca sklonih tuci.Naravno da se trudim da izbegnem sukob i sa jednim i drugim.Sta mi treba da me neko ubije ili ja njega ,zbog gluposti.

Brani ti njega ,on je tvoj.

Promenio član cezarpa
  • Sviđa mi se 1

pre 46 minuta, Motorcyclist je napisao:

Ovde se sad fura sto vise zona 30. I pesak je svetinja bilo da je na pesackom ili van. Ne daj ti boze da udaris pesaka...

Za mene je pešak oduvek (i u svakoj situaciji) bio svetinja, jer je Bog (ili priroda) nije stvorila čoveka vozača, nego pešaka, a uz to pešak nije u obavezi niti da ima lekarsko uverenje da može da se kreće, niti da polaže nekakav ispit.

Prema tome, može da bude i slep i gluv i ćopav i blentav i da pojma nema o propisima (jer hodanjem nikog ne može da udari i ubije), za razliku od vozača koji sredstvom koji upravlja može da ubije nekog, pa shodno tome ima i veću obavezu i odgovornost (i mora da ima lekarsko uverenje i dozvolu kao dokaz da može da upravlja tim sredstvom).

A zadnjih godina masa pešaka je bukvalno ubijena na pešačkom prelazima (ili čak i na trotoarima ili pored puta koji nema trotoar) i što je najžalosnije, velika većina vozača koji su to učinili su pobegli sa mesta nesreće.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 3

• Drug član, 3159 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Pesak je duzan da provjeri da li sa sigurnoscu moze preci pesacki ne ugrozavajuci saobracaj. Sto znaci ne da turi nos u mobilni i slusalice odvrne u ušeta vec da pogleda dal vozilo koje prolazi ima i vremena da ukoci. Vecina se ponasa kao da im je to produzetak trotoara! Ja sam sa svojom zenom imao par ozbiljnih svađi na tu tenu, dzaba ti sto ce on i u zatvor i sto ti plati ostetu kada ces ostati invalid citav zivot.
Taman posla da branim magarce koji nece namjerno da stanu i propuste pjesaka kada to mogu, a pogotovo na semaforuma koji ne rade, pa ljudi cekaju i po 5 minuta da bi im neko stao.

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

pre 7 minuta, Bigor je napisao:

Pesak je duzan da provjeri da li sa sigurnoscu moze preci pesacki ne ugrozavajuci saobracaj. Sto znaci ne da turi nos u mobilni i slusalice odvrne u ušeta vec da pogleda dal vozilo koje prolazi ima i vremena da ukoci. Vecina se ponasa kao da im je to produzetak trotoara! Ja sam sa svojom zenom imao par ozbiljnih svađi na tu tenu, dzaba ti sto ce on i u zatvor i sto ti plati ostetu kada ces ostati invalid citav zivot.
Taman posla da branim magarce koji nece namjerno da stanu i propuste pjesaka kada to mogu, a pogotovo na semaforuma koji ne rade, pa ljudi cekaju i po 5 minuta da bi im neko stao.

Vidiš, ja znam šta je moja dužnost i obaveza (kao vozača) kada je odnos prema pešacima u pitanju i pri tome uopšte ne razmišljam (niti me tog momenta interesuje) koja je njihova obaveza.

I uvek sam svestan da sam ja taj koji pešaka može da ubije ili povredi.

A za to što pešak zgreši (šta god da je zgrešio) nije predviđena smrtna kazna.

• Podržavam 2

I ja znam takodje sta je moja obaveza kao pjesaka i ne bacam se ljudima pod vozila da i njima i sebi ostavim posledice za cio zivot. To sto su pjesaci Bozija stvorenja ne znaci da mogu hodati kao zombiji kud im padne na pamet. Gledam pse po gradu, stanu i cekaju kada neko krene preko pjesackog pa onda s njima predju.
Vjerujem da su i drugi to primjetili.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

pre 16 minuta, Bigor je napisao:

I ja znam takodje sta je moja obaveza kao pjesaka i ne bacam se ljudima pod vozila da i njima i sebi ostavim posledice za cio zivot. To sto su pjesaci Bozija stvorenja ne znaci da mogu hodati kao zombiji kud im padne na pamet. Gledam pse po gradu, stanu i cekaju kada neko krene preko pjesackog pa onda s njima predju.
Vjerujem da su i drugi to primjetili.

Kada sam pešak poštujem pravila koja važe za mene (kao pešaka), a kada sam vozač ona koja važe za mene kada sam u toj ulozi.

A "malo" mi tupavo kada iz ugla vozača (ili iz ugla pešaka) uvek pričanžmo o tome šta je dužnost onog drugog, umesto da gledamo ono što se odnosi na nas.

A kada dođe do nesreće sud procenjuje krivicu i jedne i druge strane, i svako odgovara za ono što nije smeo da uradi (ili što je morao da uradi).

Pešak će da odgovara (ako ostane živ), zato što nije pogledao može li da pređe bezbedno, a vozač zato što je udario pešaka, a MORAO je da ga propusti.

Vrlo prosto.

Slazem se ja s tobom, najpametnije je i najbolje izbeci, samo sam htjeo da napomenem i pjesacima da su ucesnik u saobracaju jer ce u suprotnom shvatiti da im je sve dozvoljeno, nije kao sto nije ni vozacima!l
Mi kao motociklisti znamo koliko smo ranjiva kategorija i bas zbog toga smo mnogo oprezniji u voznji od vozaca automobila bas zato da ne ugrozimo sebe, pa jel previse da se i kao pjesak takodje cuvam

• Podržavam 1

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y

Ja mislio @the_doctor dobar miran fin a on problematican, samo bi da bije po ulici :neznam: ...

pre 27 minuta, cezarpa je napisao:

Ako udaris pesaka ,bio on kriv ili ne ,uveljujes sebe u velike probleme.

Aj mi ovo pojasni/objasni, situacija od danas. Prilazim pesackom i vidim da se baba sprema da ga predje, prilazim i mahnem rukom da krene.

Oduzeo gas, ne kocim vec onako u leru krenem da je prodjem iza ledja jer je vec dosla do razdelne bele.

Znaci sve se desava u par sekundi, okrece se u mestu i vraca nazad okle je posla.

Noge mi se odsekle, tacno skocila pod auto i rukom se naslonila na haubu.

Nije me ni konstatovala niti je svesna situacije koja se desila. Ode dalje pricajuci na telefon.

• Haha 2
  • Zbunjen 1

• Drug član, 1610 postova
  • Motocikl: SMC 300
25 minutes ago, travelman said:

Ja mislio @the_doctor dobar miran fin a on problematican, samo bi da bije po ulici :neznam: ...

Aj mi ovo pojasni/objasni, situacija od danas. Prilazim pesackom i vidim da se baba sprema da ga predje, prilazim i mahnem rukom da krene.

Oduzeo gas, ne kocim vec onako u leru krenem da je prodjem iza ledja jer je vec dosla do razdelne bele.

Znaci sve se desava u par sekundi, okrece se u mestu i vraca nazad okle je posla.

Noge mi se odsekle, tacno skocila pod auto i rukom se naslonila na haubu.

Nije me ni konstatovala niti je svesna situacije koja se desila. Ode dalje pricajuci na telefon.

Zaboravila ringlu da iskljuci, pa se setila na nezgodnom mestu.

• Haha 3

• Svrati ponekad, 312 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Da opišem situaciju koja mi se desila, vozeći kola, na semaforu prvi, pali se zeleno, na putu sam sa dve trake, u desnoj. Krećem, pogledam u levi retrovizor, nema nikog, krenem da se prestrojim, kad mi neko svira, odsekao sam se, u slepom uglu mi se stvorio motor, srećom vozim lagano, sve se završilo na odmahivanju rukama. Znam da sam kriv, ali jednostavno nisam imao mogućnosti da vidim motor koji se stvorio velikom brzinom, od sada ću sigurno 3 puta gledati.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja