zika56 16994 Napisano Maj 6, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3637 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Poslednjih dana sam svakodnevno na motoru i ono što vidim i doživljavam me je ubedio da nije u pitanju loša obuka, nego loši lekarski pregledi za vozačku dozvolu (pre svega kod psihologa i psihijatra). Nažalost, motoristi (tu računam i skuteraše) su postali ubedljivo najgori i najbezobzirniji učesnici u saobraćaju. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12677 Napisano Maj 6, 2022 Ne silazi, 7359 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ser said: Pa gle, ja kad god vidim auto na SD tablicama samo ga preskocim, cime god bio. Mnogo ga bre davite Ma nije problem da pretekne onaj koji vozi brže nego ne shvatam da čovek na par metara ispred mene smota levo na raskrsnici i pri tom stane i blokira me jer ne može dalje zbog auta koji pušta pešake. Još me i suvozačica psuje jer im sviram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Maj 6, 2022 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, salem je napisao: Desi se i meni da ispadnem bahati mamlaz Mozda sam i ja po nekad bzzzzz bzzzzz bahati mamlazzzzzz zzzzzzz... Salim se.... Jbg, vozim motor po gradu zato sto hocu da se provucem, ne cekam u kolonama itd... Pre neki dan nailazim na kolegu bajkera koji je na nekom vecem motoru, sa 3 kofera, zaglavio u guzvi medju automobilima u dve trake... Ja sta cu, prodjem pored njega, klimnem glavom, neki kombi tu, zakacim malo svojim retrovizorom njegov, nista strasno, mahnem, izvinim se... Odoh dalje... Esam li bahat ili to tako po nekad mora... Ima li neka tema da ispovedimo nasa bahacenja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3259 Napisano Maj 6, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, zika56 said: Poslednjih dana sam svakodnevno na motoru i ono što vidim i doživljavam me je ubedio da nije u pitanju loša obuka, nego loši lekarski pregledi za vozačku dozvolu (pre svega kod psihologa i psihijatra). Nažalost, motoristi (tu računam i skuteraše) su postali ubedljivo najgori i najbezobzirniji učesnici u saobraćaju. Eh sad... Mi u celokupnoj populaciji vozača imamo jedan značajan broj bezobzirnih i opasnih, a među motoristima je možda taj postotak veći od proseka zbog lakoće prolaza, ali opet... Neverovatan je broj potpuno odsutnih za volanom, valjda usled promene temperature i vazdušnog pritiska. Pre neki dan sam obratio pažnju na one koji upotrebljavaju telefon dok voze, užas koliko ih je. Mislim na ove u automobilima, mada i skuteraši zabodu telefon u kacigu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15854 Napisano Maj 6, 2022 Integrisan, 9293 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Juče krenuo da se uključim na autoput tu dole kod mene (Lasta) smer ka gradu. Ostrija krivina je za ukljucenje, gledam levi retrovizor, migavac, kad odjednom cujem sa desne strane nesto se cuje. Okrenem glavu na tu stranu i vidim magarca sa belim Nexus-om tik pored mene. Gledam ga, dizem vizir da ga pitam jel normalan a on pogled drzi samo pravo. Usao sam u srednju, lik pretece auto ispred zaustavnom trakom. Odo u levu, stignem debila i gledam ga.... dečko apsolutno bez reakcije, nista, samo pravo gleda i to je to. Jebeš budalu majkemi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14372 Napisano Maj 6, 2022 moto merkat °°, 4895 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, salem je napisao: ili neki Van Dam mlatio bi po ulicama Jel bi ti u narodno pozoriste ili na vreli asfalt 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5479 Napisano Maj 6, 2022 Drug član, 1960 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @bdada gde se seti Valjao sam se kad sam prvi put gledao taj intervju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8580 Napisano Maj 6, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1897 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, Jupiter je napisao: Pre neki dan sam obratio pažnju na one koji upotrebljavaju telefon dok voze, užas koliko ih je. Mislim da je ovo trenutno druga najveća pretnja u saobraćaju (i dalje smatram akutnu bahatost za no1). I što je najgore, policija kao da ni ne pokušava da kažnjava. Kad bi neko postavio saobraćajca na bilo koju prometnu raskrsnicu, dao mu dobri stari digitalni aparat, i naredio da snima one koji koriste telefon dok su u pokretu, i da im piše prijave, da bi pandur mogao celu smenu, bez pauze da snima i piše. O varijanti korišćenja već postavljenih milion kamera bolje da ne počinjemo. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14372 Napisano Maj 6, 2022 moto merkat °°, 4895 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nista manje opasne nisu tac skrin komande u autima, za svaku radnju skreces pogled i koncentrises se na istu, po meni. 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12677 Napisano Maj 6, 2022 Ne silazi, 7359 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, bdada said: Jel bi ti u narodno pozoriste ili na vreli asfalt 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6291 Napisano Maj 7, 2022 Drug član, 1797 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da su u Belgiji skoro uveli zakon da telefon u kolima moze stajati u drzacu predvidjenom za njega, pregradi koja se zatvara ili u dzepu. Nikako u krilu, sedistu ili tako negde na dohvat ruke. Shvatili su da nisu samo problem vozaci koji razgovaraju preko telefona nego i oni sto kucaju poruke, igraju igrice, listaju net i drustvene mreze 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Maj 7, 2022 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan U Nemačkoj se policajci nameste na nekom mostu, nadvožnjaku ili prevoju, jedan sa dvogledom a drugi zapisuje i javlja patroli pored puta, jedno kilometar dalje. Čim onaj nekog vidi sa mobilnim u ruci, ovaj zapisuje tablicu i javlja dalje. Realno, malo ih uhvate jer ljudi zaista znaju za ovo a pogotovo jer je skupo. Ono što ja ne razumem je da većina modernih vozila ima povezivanje na blutut i sve radi bez fizičkog kontakta ruka-telefon-glava. Ako toga nema, pa ima valjda nekih slušalica, miša mu poljubim. Ja nemam ni jedno ni drugo, ne zavisi mi posao od telefona i ne javljam se dok vozim. Imam drugi broj u kolima pa me tamo zove kome sam dao taj broj. Korišćenje telefona, ili još gore svih opcija pametnih telefona, je zaista bahaćenje jer se vrlo lako može izbeći. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5479 Napisano Maj 7, 2022 Drug član, 1960 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan I meni mnogo smeta to bahaćenje telefonima. Pitam se samo koliko se udesa dogodilo i koliko je ljudi poginulo baš zbog telefona, a da to nikada nećemo saznati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 238 Napisano Maj 7, 2022 Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Auh Slovenci su po pitanju telefona u vožnji šampioni. Generalno nisam vidio narod toliko ovisan o mobilnom telefonu i na ulici i u autu i uvjek i svuda. Po mojoj procjeni oko 90% ih ne ispušta tel iz ruke dok vozi+ 3-4% koristi fabrički BT uređaj. Ostalih 6-7% koji ne telefoniraju dok voze sam ja Šala mala,i ja telefoniram nekad kad baš moram ali preko bluetooth uređaja na radiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneZ 150 Napisano Maj 7, 2022 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ja samo znam da kada sam svraćao kod jednog bivšeg komšije, inače auto limar, da mi je pokazao na parking gde se uvek nalazi 5-10 izlupanih auta da je njih 90% tu upravo zbog telefona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 814 Napisano Maj 7, 2022 Zainteresovan, 683 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi mogu cak razgovor donekle da razumem, ne odobravam nikako ali kao mogu da razumem jer kao mozes da blenes levo- desno dok pricas, mada ti je smanjena koncetracija, ali kucanje poruka, tvitovanje, gledanje klipova... to je ravno pokusaju ubistva. Takodje mnogo puta vidim kako ljudi krecu sa parkinga kucajuci poruku ili pricajuci telefonom. ZASTO POBOGU??? Da li je moguce da ne mozes da zavrsis razgovor pa onda krenes? Sad ce mozda nekoga da uvredi ovo ali najcesce vidjam zene da to rade ( ili vise gledam zene) 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2460 Napisano Maj 7, 2022 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Više gledaš žene.Provodio sam mnogo vremena u kolima službeno i brzo se navikao na obične pa na Bluetooth slušalice. Sad imam transmiter za radio sa eksternim mikrofonom sa tasterom za javljanje i prekidanje poziva.Ovo za ljude sa integrisanom bluetooth podrškom u kolima a koji ne koriste me posebno nervira. A nagledao sam se toga.Imao sam kolegu, lošiji vozač, isti posao radili, apsolutno odbijao da priča dok vozi. Što me užasno nerviralo. Ali što sam uvek poštovao kod njega. Glava na prvom mestu.Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 814 Napisano Maj 8, 2022 Zainteresovan, 683 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, Gordak985 je napisao: Ovo za ljude sa integrisanom bluetooth podrškom u kolima a koji ne koriste me posebno nervira. A nagledao sam se toga. Ali ne moze da kuca poruke i gleda smesne klipove na bluetooth 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3557 Napisano Maj 8, 2022 Drug član, 974 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Danas na Banjici,iz pravca Jajinca na kružnom toku. Ulazim u kružni iz leve trake i idem u unutrašnju, do ostrva, jer hoću prema VMA da se isključim. Debilčina iz desne trake ulazi u kružni, meni sa desne strane, na pola metra, seče me jer ga smara da prati svoju traku da bi se isključio prema auto komandi. Ja na sirenu, jbmu se. Braća saobraćajci stoje na izlazu, videli su. Ja pokažem rukom upitno ka debilu koji me iseče, a saobraćajac samo slegnu ramenima, čitam to kao, jbmi se. Verovatno bi ga zaustavio da me je udario, al onda kasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeksius 115 Napisano Maj 8, 2022 U prolazu, 62 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki GSXR 600 L7 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Atorn je napisao: Danas na Banjici,iz pravca Jajinca na kružnom toku. Ulazim u kružni iz leve trake i idem u unutrašnju, do ostrva, jer hoću prema VMA da se isključim. Debilčina iz desne trake ulazi u kružni, meni sa desne strane, na pola metra, seče me jer ga smara da prati svoju traku da bi se isključio prema auto komandi. Ja na sirenu, jbmu se. Braća saobraćajci stoje na izlazu, videli su. Ja pokažem rukom upitno ka debilu koji me iseče, a saobraćajac samo slegnu ramenima, čitam to kao, jbmi se. Verovatno bi ga zaustavio da me je udario, al onda kasno. Jos si mogao dobiti kaznu sto gestikuliras policajcu, ometas ga u vrsenju duznosti.. 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7659 Napisano Maj 8, 2022 Drug član, 2934 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislis u nevrsenju duznosti Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8580 Napisano Maj 8, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1897 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Atorn je napisao: Ja pokažem rukom upitno ka debilu koji me iseče, a saobraćajac samo slegnu ramenima, čitam to kao, jbmi se. Mislim da dobro čitaš. Po internetu se često mogu videti klipovi "instant karma" i obavezno su tu snimci likova koji se bahate u saobraćaju, a u sledećoj sekundi pandur koji se slučajno tu zatekao pali sirenu&rotaciju, ili ako je peške jednostavno iskorači pred mamlaza i zaustavi ga. Ja nikad nisam video nešto slično kod nas, a mnogo puta sam video čak i saobraćajca u raskrsnici kojeg neko iskulira da ne odreaguje. Ja imam utisak da kod nas panduri (saobraćajci) rade svoj posao samo kad im se bukvalno kaže šta da rade. Znači, ako mu je rečeno da reguliše saobraćaj, ne pada mu na pamet da kazni nekog zato što npr. pretiče kolonu preko pune linije, ili vozi trotoarom (vidjao sam obe varijante). Ako mu je rečeno da stane negde sa radarom i piše prijave za prekoračenja brzine, ne pada mu napamet da zaustavi i isključi iz saobraćaja očigledno neispravno vozilo, ili, ne daj bože da piše nekom kaznu za korišćenje mobilnog tokom vožnje. I tako... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 801 Napisano Maj 9, 2022 Zainteresovan, 493 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko si jedan od onih koji stoje u koloni automobila motorom molim te napusti forum. Hvala (sala naravno, morao sam ) 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7826 Napisano Maj 9, 2022 Drug član, 818 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Poslom sam po gradu, semafor, crveno, kolega motoraš stade ispred, pogled levo - desno, i ode. Stignem ga na sledećoj raskrsnici, opet isto. Čemu? Skinuh snimak sa kamere, ali ću ipak preskočiti kačenje ovde. Druga situacija od Petka, seoski put, dekica ni pet bi šest sa svoje ćuprije na put, lepo je mogao da završi pod točkovima da sam mu malo bliži bio i da mi upropasti život. Njemu njegov očigledno nije vredan. Isto pitanje, čemu sve to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4026 Napisano Maj 9, 2022 (promenjeno) Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Prošle godine zamalo da provozam kolegu na haubi, pomislio je da mu se otvorilo zeleno jer je drugi motor skrenuo desno na uslovno (moja pretpostavka). Pogledajte koliko dugo mi je zeleno . Srećom sam išao samo 35kmh, da sam išao po ograničenju...: Promenio Maj 9, 2022 član QmBGD 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...