Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 1875 postova
  • Motocikl: -
pre 14 minuta, Alekre je napisao:

Ako sam dobro razumeo, ako nema dopunske table onda je 7 do 21 ako je ima onda kako si ti napisao.

Baš tako

5. Zona škole

Član 163

Zona škole je deo puta ili ulice koja se nalazi u neposrednoj blizini škole, i kao takva obeležena je odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.

Brzina kretanja vozila u zoni škole u naselju je ograničena do 30 km/h, a van naselja do 50 km/h, u vremenu od 7,00 do 21,00 sat, osim ako saobraćajnim znakom vreme zabrane nije drugačije određeno.

Pre 3 sati, zemunac72 je napisao:

Pre dva dana sam dosao u CG,u Kumbor,sada krecem nazad za BG. Preko Zabljaka i Zlatibora,svaki 4ti auto ne sece krivine.

Sta je sa ovim poludelim vozacima. 

Od Niksica ka Risnu,ka zalivu,ogranicenje 80,ja vozim 110,stize me GS1300,stranih registracija,dvoje na motoru. Prolazi pored mene kao da idem peske.

Dal' sam ja lud,ili sam omatorio? Na tom delu puta ima vise spomenika pored puta nego prosirenja za stajanje.

Ja sam tri puta ove godine išao u CG, i svaki put sam stekao isti utisak - kod njih je veoma jasna podela na heroje/pilote/ludake s jedne, i normalne vozače s druge strane.

Ovi prvi su to što ti opisuješ, i ima ih više nego kod nas. Divljaju, bahate se...

Ali, ovi drugi su ono što je kod nas postala manjina - jednostavno, normalni vozači. Nisu bahati, nisu sami sebi najvažniji, ne oduzimaju prednost, ili kad to i urade nenamerno, izvinjavaju se.

I, ovi drugi su velika većina, ali kako onih prvih ima više nego kod nas, ostaje utisak da ih je baš mnogo, ali mislim da nije.

Ima još jedna stvar - svuda u CG u saobraćaju postoji ono što ja zovem "mentalitet male sredine" - u (manjim) naseljima je ludilo :D Normalno je da se poznanici zaustave u dve suprotne trake ulice, i razmene koju reč. Normalno je da se parkira u kružnom toku, na mostu. Normalno je da se nepropisno parkira u više kolona, da se stane pred nečiju kapiju... Sve je to normalno, i niko se ne buni!!???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1632 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Sad za vikend bio do Sarajeva, Bosanci skoro pa da su ok sto se krivina tice, neko se zadesi da malo zagazi, najvise su nasi sekli i stranci, neki autobus je na ravnoj Romaniji bukvalno bio u mojoj traci nekih 50 metara ispred mene, kako sam presao u Srbiju tek se onda primeti koliko smo divlji.
Sto kolega rece gore da ga preleteo GS, drugar i ja vozimo nekih 80-100, iza auta, negde pole Kozluka, prolece GS i mozda RT ili K, ispod 150 nisu isli.

• prisutan, 1119 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Redovno u školi u naselju, ja fino usporim, jer em 30km/h ograničenje , em ležeća dva, ali avaj ima jedna ekipa, čak i par žena među njima, samo u lijevu traku i preko ležećih me obiđu.. žurba jbg!!  🙄

• Sviđa mi se 1

• Vinyl rider, 821 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
Pre 4 sati, Alekre je napisao:

Ako sam dobro razumeo, ako nema dopunske table onda je 7 do 21 ako je ima onda kako si ti napisao. Mi imamo jednu deonicu gde je zona škole i pokrivena je kamerama. Doduše to je bukvalno glavni potez kroz Smederevo. Tu svi pa i ja vozimo 30 bilo noću i danju. Zanimljivo je da tu ima uključenje sa sporednog puta i bez obzira na 30kmh video sam čukanje :D Mada je češća pojava iskršenje ratkapne i tragovi guma o ivičnjak. Drndaju telefone tu i auto im ode u stranu. Nije za džabe čelična ograda postavljena na trotoaru. To sam video i uživo par puta. Nažalost tu su kamere postavljene kad je budala pobila dvoje dece na trotoaru, ako se dobro sećam da li 6 ili 7 razred su bili. 

Juče uveče sam nažalost imao situaciju da sam video čovek kako vozi u kontra smeru niz ulicu koja ima tri trake. Blicam mu, sviram, ode čovek niz brdo u kontra smeru... Ja ne znam više, ne mogu da objasnim šta se to dešava u saobraćaju. 

Da dobro si razumeo ' s tim što je u ZR svuda važenje tog znaka 00-24 !!! Pa majku mu bato, kakva je to škola

nije problem usporiti - nego što te obilazr preko ležećeg i u sred raskrsnice, a vole i da parkiraju - ono, da ih svi vide

Promenio član Grnca

• Ne silazi, 1805 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre 5 sati, RankoBg87 je napisao:

neko se zadesi da malo zagazi, najvise su nasi sekli 

Valjevo-Tuzla do Olova i nazad,najgora situacija na ulasku u Valjevo.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• 4_tocka_i_karoserija, 1875 postova
  • Motocikl: -
Pre 5 sati, RankoBg87 je napisao:

kako sam presao u Srbiju tek se onda primeti koliko smo divlji.

pre 16 minuta, ivica744 je napisao:

Valjevo-Tuzla do Olova i nazad,najgora situacija na ulasku u Valjevo.

@piki :zdravo::zvizduk::lol2:

• Haha 1

• Integrisan, 9438 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Polozaj cudan ali ako bolje pogledas nikome ne smeta da se isparkira.

(Svi su inace ostavili haoticno i bez ikakvog reda...)

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: F900 GSA
pre 10 minuta, N.F.S. je napisao:

Polozaj cudan ali ako bolje pogledas nikome ne smeta da se isparkira.

(Svi su inace ostavili haoticno i bez ikakvog reda...)

E pa verovatno smo zbog toga i stigli tu dokle smo stigli ...

Svi stanu u jednom pravcu (i oni stanu haotično i bez ikakvog reda) a ja dođem i stanem popreko i šta ja kome smetam ... 

I onda smo još ponosni što idemo uz očin svemu.

Očigledno smo različiti svetovi ...

Meni stvarno svi deluju "nabacano", mesta nisu obelezena tako da pojma nemam ko je ovde "u pravu" ali okolnosti mogu da te nameste i ispadnes "bahati mamlaz"  cas! :D 

Situacija na parkingu "Lidla", nailazim i vidim dva motora parkirana u jednom obelezenom mestu (crveno je automobil, plavo tudji motori, zeleni je moj :D ), logicno je da tu stanem, malih sam gabarita, da ne uzimam ceo prostor, i ako stane neko do nas moze se izaci bez problema.

Na vratima samo sto se slogirao nisam! Oni otisli a moj motor popreko stoji na samom pocetku obelezenog mesta. Kao stvoren za ovu temu kada se iz "konteksta" namere i prilike izvuce.

23.png

• Sviđa mi se 4
  • Haha 1

• Drug član, 945 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka
Pre 7 sati, Vandrokaš je napisao:

Zna čovek kako se parkira motor ... 

Da tablica ne zbuni, ovo je u NS u tržnom centru.

20240908_191458.thumb.jpg.9ca966f7c173e11036c344a401ed95b6.jpg

A šta ako ga pritislo, pa je hitno morao do WC-a? 

Nemoj da si na kraj srca. 😀

• Haha 1

... mozda je jednostavno stao kraj drugih koji su ovako parkirani, oni otisli pa dosli drugi i stali kontra :D 

Ko uopste odredjuje na ovakvim mestima pravila? Oni kojih ima vise?

Ne inatim se kolegi zaista, po meni je stao ok, sta njega briga kako su resto odlucili, ne smeta nikome.

I ja stanem kako mi se cefne ali uvidjajno da nikome ne smetam, sta me se tice kako ce drugi odluciti.

E ako postoje pravila, pa jos obelezeno nema sta da diskutujemo.

• Drug član, 1548 postova
  • Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita

Izgleda da motore moramo parkirati pupak na pupak :D ili ti da ih lepimo jedan uz drugog... pa kad dune vetar, padne jedan pa i ostali ko domine hahahah

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3637 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Šalimo se malo, razumem Nešu šta kaže. Meni se nedavno slično desilo, otišao sam do novog Dekatlona u 9 ujutru, kad se otvara, ceo parking prazan. Stao sam na jedno mesto, iako radije biram neko ćoše, al ko velim - nikom ne smetam. Kad sam izašao nakon 15 min, a ono pun onoliki parking. Jbt šta se desilo, kao na pištaljku su svi došli. I još jedna žena pokušava da se uglavi autom pored mog skutera, umal da ga obori...

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7321 postova
  • Motocikl: TDM 900

Od kad sam video kako motori padaju kao domine na moto skupu ja bežim od kolega. Parkiram se što dalje od drugih makar i na kraj parkinga. 

Inače planiram da nabavim neku kamericu za auto. Da vidite vi šta je Smederevo. Danas napravili kolaps ispred škole. Pada kišica i svi došli kolima po decu. Stoje 20 auta sa upaljena sva četiri zauzeli jednu traku komplet.

Promenio član Alekre
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 2490 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET
25 minutes ago, Alekre said:

Danas napravili kolaps ispred škole. Pada kišica i svi došli kolima po decu. Stoje 20 auta sa upaljena sva četiri zauzeli jednu traku komplet.

Nije to nista, kod mene u kraju ulica jednosmerna i tu je ulaz u skolu, kolaps ujutru kolaps popodne, ne mozes proci ni biciklom, svi ako mogu da udju u dvoriste skole da ostave/pokupe decu. Da stvar bude gora poceli su i glavni put da blokiraju sa kojeg se ulazi u tu ulicu koliko ih bude, znaci uzas

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: u potrazi
Pre 9 sati, boza_kg je napisao:

Kad sam izašao nakon 15 min, a ono pun onoliki parking. Jbt šta se desilo, kao na pištaljku su svi došli. I još jedna žena pokušava da se uglavi autom pored mog skutera, umal da ga obori...

Kao sto kolega kaze dalje od kolega, a jos dalje od automobila

• Podržavam 1

• Drug član, 1632 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Nema jutra da neko ne prodje s leve strane po ovom ostrvu i ako sam dao levi migavac i kad krenem da skrecem oni sviraju.

Jutros ovaj ispred stade a ima prednos a taxi jos gori pa em nije stao na stopm i jos nastavi voznju, tacno tu treba lezeci sto veci.

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: Triumph tiger 1050

Pre par sati došao iz Cg. Nikakvih problema ni sa vozačima auta ni motora. Sve do malte ne pred kućom na nekih 15-ak nisam za malo stradao od kamiona. Izlazim iz leve krivine blago uzbrdo kad vidim kamion u svojoj traci kako sumanuto juri ka meni nizbrdo. Tu je pravac izmedju dve krivine oko 50-70 m. Morao je dobro da iseče prvu da bi bio u tom položaju. Kako ga je on smotao na nekih 15 m ispred mene i vratio u svoju traku nije mi jasno. Prozujao je pored tako da sam ja mislio da je ostao bez kočnica. Prodješ 400 km i pred kućom umalo da stradaš.

Sent from my PGT-N19 using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja