Štef 969 Napisano Maj 12, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ni mrava ne bih zgazio, a kamoli bahatog biciklistu. 2: @Štef 'aj silazi do Big centra na kafu. Rado, samo nisam u Skojevskom trenutno. Svrati do Lekinog brda na pivce, ili da ostavimo za vikend... U skojevskom sam subotom... Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7703 Napisano Maj 12, 2022 (promenjeno) -, 1747 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav sad stari zakon, novi zakon, najnovi zakon! Clan 47 jasno govori da se to primenjuje u situacijama kada se biciklista krece svojom stazom ili trakom. U svim ostalim situacijama duzan je da postuje pravila saobracaja jer je ucesnik istog. A osnovno pravilo je da nema obilazenja i preticanja sa desne strane! Promenio Maj 12, 2022 član ser 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8505 Napisano Maj 12, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1889 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Štef je napisao: Druže ali moraš... Aman... Tako je bilo po starom zakonu, ostalo je sve isto, samo je dodat termin "staza", "traka", kako bi se indijancima nacrtalo (bukvalno) da treba obratiti pažnju na bicikliste. Zamisli da na svakoj raskrsnici u zemlji moraju za one koji ne znaju zakon o saobraćaju, nacrtati traku ili stazu.... Zamisli situaciju u kojoj biciklista na krši zakon, pa mi reci kako mi se pojavio s desne strane ako nema trake ni staze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3491 Napisano Maj 12, 2022 Drug član, 957 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 49 minuta, zaludan je napisao: Zamisli situaciju u kojoj biciklista na krši zakon, pa mi reci kako mi se pojavio s desne strane ako nema trake ni staze? Onda će biciklista da se vadi na auto, da mu je auto stao levo od njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3491 Napisano Maj 12, 2022 Drug član, 957 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Štef je napisao: Druže ali moraš... Aman... Tako je bilo po starom zakonu, ostalo je sve isto, samo je dodat termin "staza", "traka" Pa miša mu poljubim, kako dodat termin? Pa ne kaže zakon da biciklista mora da vozi na kolovozu metar od ivice, osim ako postoji traka, ili staza, nego kaže da mora voziti trakom, ili stazom, a ako nema onda kolovozom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Maj 12, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Jupiter je napisao: Danas ponovo ja u kolima, vozim kera na frizuru Batali vespu i sareni slem nego kazi ti meni jel ker zadovoljan frizurom 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3256 Napisano Maj 12, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ker kao nov, nema ga pola. 6 minutes ago, travelman said: Batali vespu i sareni slem nego kazi ti meni jel ker zadovoljan frizurom 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 12, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, ser said: Njena krivica, trebala je da stane iza tebe. Zato na semaforu treba stati i sa bicikom na sred trake iako je nepropisno. X puta sam video kako motorista staje kulturno uz desnu ivicu i neki saban sa kolima stane pored. I na zeleno krene uporedo sa motorom. A opet, tad od sebe pravis metu jer vrlo lako moze da ti naleti budala koja zeva u mobilni i ne vidi da je crveno na semaforu, a ti na sred trake.... Apsolutno. Jedina je istina da i sa 2 točka uvek treba zauzeti celu traku i rešen problem. Ako treba neka ceo grad vozi iza 3 bicikla dok se ne umeša policija da sankcioniše bahate bicikliste. 1m uz ivičnjak je zbog rupa, šahtova i povađenih šahtova svakako neupotrebljiv i za točkove gradskog autobusa, a ne za bicikl. 8 hours ago, ZEMZEM said: Nikad ovo ne bih uradio u toku kretanja, ja sam stajao na crveno i kad se upalilo zeleno ona je bez migavca smotala u desno. Po meni nebitno ko je stigao prvi, stajali smo zajedno i krenuli na zeleno. Logično sam smatrao da ona ide pravo kao i ja. Da je imala desni migavac obratio bih pažnju da hoće desno da skrene. Malo je specifična situacija jer nije u pitanju traka za bicikliste već ulica. Čak mi je upitno i da li bicikl može uvek da vidi žmigavac na autu iz neposredne blizine jer je biciklista barem 1m iznad visine za koju su projektvani žmigavci na autu. 8 hours ago, cezarpa said: Ne sme obilazenje sa desne strane. To ako ne sme nema veze sa situacijom kada do toga dođe i ne menja posledice drugog prekršaja tj. gaženja bicikliste. 8 hours ago, zaludan said: U ovome je problem - ne smeš da se provlačiš pored zaustavljenih ili sporih vozila sa desne strane/uz ivičnjak. Njihov migavac nema veze s tim. Zakon je u stvari vrlo jasan, i sva ova polemika je besmislena: Drugim rečima, preticanje ili obilaženje se vrši s leve strane, a ne "provlačenjem uz ivičnjak". Sve drugo je kreativno tumačenje zakona. Baš nije kreativno nego ovo što si podvukao znači da biciklista može da koristi i celu traku u ovim situacijama. 8 hours ago, Atorn said: Dok Jasminko ne objasni ja se držim sledećeg: Za vožnju bicikla, gde ne postoji posebna staza, odnosno traka, sme da se koristi kolovoz u širini od najviše jedan metar od desne ivice kolovoza, osim na delu puta ispred raskrsnice ili drugog mesta na kome vozilo skreće ulevo, odnosno kada vrši preticanje ili obilaženje. Dakle bicikl je u tom slučaju vozilo, a biciklista vozač i učesnik u saobraćaju i mora poštovati pravila saobraćaja. Kada vrši preticanje, znači sa moje leve strane, kada obilazi, takodje sa moje leve strane. Desna moja strana, nema šta da traži tu. Pravda za automobile Nemoj da čekaš da ti neko objašnjava. Idi odma zgazi biciklistu u kojoj god situaciji smatraš da si u pravu, pa nam reci kakve su posledice. 3 hours ago, ser said: I jos jednom, Gde u zaokruzenom pise da moras da propustis biciklistu ako nema biciklisticke staze ili trake? Idi i ti odmah iskoristi svoju prednost gaženjem bicikliste, pa nam javi da imamo barem 2 slučaja da uporedimo. 2 hours ago, cezarpa said: Da se vratimo na pocetak:biciklista se provukao po desnoj strani kolone ,koja je stojala na semaforu.I dosao na poziciju na kojoj ne sme da bude i zahteva da umesto poslednji u koloni bude prvi.Curka normalno niti gleda niti razume sece mu put. Zakon zabranjuje da bilo ko povredi biciklistu,bez obzira na nasilnu poziciju i koji bi trebalo da bude srecan sto je izvukao zivu glavu. Biciklista može da uzme bicikl na ruke, podigne ga iznad glave i tako stane na pešački prelaz i spusti bicikl na čelo kolone i sedne na njega. To da li može ili ne može i kako je do nečega došlo nije relevantno za to ko ima prednost. Prosto tu je... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16967 Napisano Maj 12, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3637 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, ZEMZEM je napisao: Dok je bilo crveno prošao sam uz ivičnjak i stao paralelno sa njom, ALI ona nije dala desni migavac - o tom problemu ja pišem Problem je u tome što ti nisi imao pravo da staneš paralelno sa njom. (kao što ni ona ne bi imala pravo da te sustigne i da stane paralelno sa tobom). Čisto tvoja krivica. Obišao si je sa desne strane i to u istoj saobraćajnoj traci i još pokušao u raskrsnici da prođeš pre nje. Sumnjam da si u toj poziciji i mogao da vidiš da li je dala migavac (pošto si bio paralelno sa njom), ali u svakom slučaju ti nisi smeo da budeš na poziciji na kojoj si bio. Zakon je tu vrlo jasan (nema provlačenja, obilaženja niti preticanja sa desne strane), posebno u istoj saobraćajno traci. Mene je pre par godina na taj način oborio biciklista koji se provlačio između mene i trotoara (zakačio mi laktom upravljač). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11064 Napisano Maj 12, 2022 Ne silazi, 2208 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan I sta je bilo posle obaranja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2532 Napisano Maj 12, 2022 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Poenta mog prvog posta je bila da je ona skrenula bez davanja migavca, taj problem nedavanja migavca u saobraćaju je bio moj pik. Video sam da joj ne radi migavac kad sam stao pored nje a i kad je skretala migavac nije radio. Nebitno više. Moje zapažanje otišlo u drugom smeru, eto ja sam kriv priznajem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3491 Napisano Maj 12, 2022 Drug član, 957 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, X8 Vračar je napisao: Nemoj da čekaš da ti neko objašnjava. Idi odma zgazi biciklistu u kojoj god situaciji smatraš da si u pravu, pa nam reci kakve su posledice. Tebi prijatelju ako se gazi, a ti gazi. Meni ne pada na pamet da gazim bilo koga. Izuzetno pazim na druge učesnike u saobraćaju. Ti što si napisao nema blage veze sa diskusijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 12, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Atorn said: Tebi prijatelju ako se gazi, a ti gazi. Meni ne pada na pamet da gazim bilo koga. Izuzetno pazim na druge učesnike u saobraćaju. Ti što si napisao nema blage veze sa diskusijom. Diskusija ti je bez veze sa životom. Idi proveri to što si napisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3491 Napisano Maj 12, 2022 Drug član, 957 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Sve što sam napisao, iza toga stojim, a to što ti nemaš isto mišljenje, tako i treba. Diskusija mi očigledno nema veze sa tvojim uglom posmatranja života i to je ok. Ipak, pogledi na život i pravila saobraćaja nije isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Maj 12, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, cezarpa je napisao: I sta je bilo posle obaranja? Nema nista od voznje bicikle ovog vikenda, ubiste mi volju ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3491 Napisano Maj 12, 2022 Drug član, 957 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, ZEMZEM je napisao: Poenta mog prvog posta je bila da je ona skrenula bez davanja migavca, taj problem nedavanja migavca u saobraćaju je bio moj pik. Video sam da joj ne radi migavac kad sam stao pored nje a i kad je skretala migavac nije radio. Nebitno više. Moje zapažanje otišlo u drugom smeru, eto ja sam kriv priznajem. I ti da nađeš vremena za kafu. Uživo razgovor je drugačiji, preko tastature obično sve ode do đavola. Za malo da kupim uljaru ko tvoju 'al 750, međutim iskrsla diverzija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11064 Napisano Maj 12, 2022 Ne silazi, 2208 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Taj problem ne davanja migavca je cest,kod zena jos vise.Ja takve svaki dan vidjam i pominjem im spisak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7703 Napisano Maj 12, 2022 -, 1747 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, X8 Vračar je napisao: Idi i ti odmah iskoristi svoju prednost gaženjem bicikliste, pa nam javi da imamo barem 2 slučaja da uporedimo. Meni jedan duguje sudar na onoj raskrsnici Jovana A. - Poenkarova. Moze i ovde slobodno neki dobrovoljac sa bajsom da se javi, koji podrzava vasu teoriju. Bas me zanima kako bi ste izveli tu vasu prednost kad je kamion ispred ili bus. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8505 Napisano Maj 12, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1889 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, X8 Vračar je napisao: Baš nije kreativno nego ovo što si podvukao znači da biciklista može da koristi i celu traku u ovim situacijama. Ne, ne može. MORA da koristi metar od ivičnjaka OSIM kad a)skreće ulevo ili b)pretiče i/ili obilazi kada MORA da ide s leve strane. Da li je realno da je to nejasno iz ovog što piše??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 12, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, zaludan said: Ne, ne može. MORA da koristi metar od ivičnjaka OSIM kad a)skreće ulevo ili b)pretiče i/ili obilazi kada MORA da ide s leve strane. Da li je realno da je to nejasno iz ovog što piše??? Ovo je sada kreativno tumačenje jer MORA ne piše nigde. 6 minutes ago, ser said: Meni jedan duguje sudar na onoj raskrsnici Jovana A. - Poenkarova. Moze i ovde slobodno neki dobrovoljac sa bajsom da se javi, koji podrzava vasu teoriju. Bas me zanima kako bi ste izveli tu vasu prednost kad je kamion ispred ili bus. Lepo objasnih, pošto ne razume niko normalno ponašanje. Na sredinu trake i što dalje od vozila ukoliko je vozilo veće jer ima koleg kamiondžija koje ne vide i vole da gaze. Bus nije problem. To ionako voze samo penzioneri koji svakako ne vide dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 652 Napisano Maj 12, 2022 Zainteresovan, 436 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da sam svasta propustio danas popodne,ajd jos jednom Traka za bicikliste se kotira kao saobracajna traka,ako je biciklista u njoj propusta se Ako nema trake za bicilkiste,a svi se pridrzavaju pravila saobracaja biciklista i vozilo nikad nece biti jedno pored drugog,ako su pak jedno pored drugog neko krsi propise 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6221 Napisano Maj 12, 2022 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, cezarpa je napisao: Taj problem ne davanja migavca je cest,kod zena jos vise.Ja takve svaki dan vidjam i pominjem im spisak. Nemoj tako Pre neki dan, kaze mi zena ne rade joj migavci na sparku. Odem napolje da vidim, rade, nece svaki 5-10 put, ali iskljucis pa ponovo ukljucis i rade. Rekoh otisao relej, videcemo sutra prekosutra, vozi nije problem. Dolazi sutradan s posla, panika, ne rade uopste, “kako ja ovako da vozim”, kaze, otvorila sam prozor i davala znak rukom da cu da skrenem, problem je bio kad je skretala desno ne moze da dohvati da izbaci ruku kroz suvozacev prozor 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8505 Napisano Maj 12, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1889 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, X8 Vračar je napisao: Ovo je sada kreativno tumačenje jer MORA ne piše nigde. Zašto bi moralo da piše "mora" kad piše "sme"? Sve drugo "ne sme". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16967 Napisano Maj 12, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3637 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, cezarpa je napisao: I sta je bilo posle obaranja? Pa bilo je to da je on lakše i brže podigao biciklu i zbrisao, nego što sam se ja izvukao ispod motora i podigao ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Maj 12, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Sharky - Alex je napisao: Pre neki dan, kaze mi zena ne rade joj migavci na sparku. Tebi ne rade migavci, kolegi otišao rotor, drugog kolegu izjebo altenator ... Jedino se ja i Srbo bahatimo i vozimo bez kvara 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...