Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Drug član, 1939 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Ajmo malo sad o "nama"....

Malo pre gledam snimke neke i setim se da imam jednog ludog Irca, kako za dlaku izmiče Sv. Petru.

Toliko je bilo blizu, da snimak ne može da dočara..

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 921 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

A kako ovo karakterišete - čuvanje parking mesta motorom? Znam za 3 ovakva slučaja samo u mom komšiluku, sve "starosedeoci" u kućama koji su besni na "došljake" u zgradama koji im zauzimaju (javni, zoniran) parking ispred kuće i sl., "Jer su oni tu odrastali, igrali fudbal na ulici dok nisu svi došljaci u kraju pokvarili njihovu idilu... Ja bih ovakvima naplaćivao parking kao i za auto, pošto zauzme parking mesto za 1 automobil, ili komunalna da reaguje kao kada se postave kofe, gajbice i sl.

20211128_215948.jpg

• Svrati ponekad, 132 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

Ja vidjao par puta kolege bajkere da pomere skuter da bi se uparkiralo vise njih... a ja bih samo parkirao svoj motor tu pored tako da nema mesta za auto posle.

• Ne silazi, 2348 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Vraćam se večeras iz Sarajeva. Gužva na Rači, normalno kod nas, pola sata čekanja, svi nervozni. Kako smo prešli granicu, kreće gran pri formule...sve trkači, što pre da se dočepaju auto puta.

Snimak je malo loš, baš u tom trenutku je krenulo novih 10 min snimanja. .

Za dva dana prešao nekih 750 km lagane vožnje, sa suprugom. Ovog sam više psovao jer se žena uplašila, baš u tom trenutku gledala ispred. Žuri čovek...ma kreten.

Sreća da je ovaj drugi što nam je dolazio u susret bio priseban, njegova leva krivina, mogao je sleteti zbog budale.

• -, 1757 postova
  • Motocikl: /
Pre 6 sati, ivica744 je napisao:

Razumem da je ¨¨"smekerski" voziti  sa paljenim meglenkama (makar bio i stilo karavan),ali brate cemu zadnje,pa to ubija.Vec par puta na putu srecem aute sa upaljenim i zadnjim maglenkama iako je vidljivost maksimalna.

Ne znaju da upale samo prednje

• Integrisan, 9333 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Uuuu ono je bilo bas blizu..... da je doslo do udesa, ovaj iz suprotnog bi mamlaza mozda nabacio Blazo direkt na tebe.

Pre 3 sati, Satelis je napisao:

Uuuu ono je bilo bas blizu..... da je doslo do udesa, ovaj iz suprotnog bi mamlaza mozda nabacio Blazo direkt na tebe.

U deliću sekunde mi je to sve prošlo kroz glavu...

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre 16 sati, ser je napisao:

Ne znaju da upale samo prednje

I to cu donekle da prihvatim,ali brate Osecina-Valjevo nikakve potrebe nije bilo za maglenkama a i nema ko da ga vidi

• Zainteresovan, 448 postova
  • Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;)
  • Motocikl: x9 500

Najradje bih otvorio novu temu, Pesaci-ludaci, al' malo me blam, svaki dan otvaram deset tema..

Ukratko, sa snimka bih rekao da je motor isao slicnom brzinom kao auto i kamionet iz suprotnog smera, nista bahato.

Takodje, sa snimka ne bih rekao da je kocio, a cudno mi da nije video ovu budalu od babe.

Njoj - ako prezivi - svakako treba oduzeti mogucnost da bilo gde ide sama, jer se ponasa kao kamikaza.

Njega treba pitati kako je nije izbegao..

• Drug član, 1216 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
pre 6 minuta, ParadajzTurista je napisao:

Njega treba pitati kako je nije izbegao..

Nema njega niko ništa da pita, ako je do zakona. Može i mora da se vidi da li je vozio pod dejstvom i/ili većom brzinom od dozvoljenje, ništa drugo tu nije do njega. Ako je do zakona i pravde.

• 4_tocka_i_karoserija, 1955 postova
  • Motocikl: -
On 28.11.2021. at 22:16, ivica744 je napisao:

Razumem da je ¨¨"smekerski" voziti  sa paljenim meglenkama (makar bio i stilo karavan),ali brate cemu zadnje,pa to ubija.Vec par puta na putu srecem aute sa upaljenim i zadnjim maglenkama iako je vidljivost maksimalna.

Pri tome, vožnja sa upaljenom zadnjom maglenkom ako nije magla je kažnjiva.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 818 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Prednja nisu zabranjena po zakonu, ali su svakako debili oni koji koriste i jedna i druga bez potrebe

Član 79

Za vreme magle, na motornom vozilu moraju da budu uključena kratka svetla, odnosno svetla za maglu ili obe vrste svetala.

Zadnje svetlo za maglu upotrebljava se samo po magli ili u slučaju smanjene vidljivosti.

• Drug član, 818 postova
pre 2 minuta, ivica744 je napisao:

Ukoliko nema magle i u gradu,jesu.

Voleo bih da mi pokažeš član ZOBS-a u kom je to navedeno.

Unapred hvala.

• Podržavam 1

• Drug član, 818 postova

Jako teško.

Kroz mnogo članova može da se provuče da nije dozvoljena upotreba maglenki (npr. čl. 3, stav 1 - Svaki učesnik u saobraćaju dužan je da se ponaša na način kojim neće ometati, ugroziti ili povrediti druge učesnike, kao i da preduzme sve potrebne mere radi izbegavanja ili otklanjanja opasnih situacija nastalih ponašanjem drugih učesnika u saobraćaju, ako sebe ili drugog time ne dovodi u opasnost - teoretski prednje maglenke mogu da ometaju druge učesnike u saobraćaju pa samim tim može da ima smisla

Ili čak 164, stav 1 - Učesnici u saobraćaju ne smeju da preduzimaju radnje koje mogu izazvati ili izazivaju ugrožavanje životne sredine. - maglenke troše struju/dižu potrošnju/štete prirodi kada su upaljene bespotrebno), ali se paragraf 15 sa članovima od 77 do 81 odnosi na upotrebu svetala, pa samim tim svi ostali članovi mogu samo da imaju posredan uticaj i to uglavnom u slučaju spora. Na primer ako neko dokazuje da je do saobraćajne nesreće došlo zbog upaljenih prednjih maglenki.

Suština je da ne postoji zakon u kom se eksplicitno zabranjuje njihovo korišćenje u bilo kojim uslovima, kao ni propisana kazna za upaljene prednje maglenke kad im vreme nije.

Promenio član Mr_Wolf
  • Podržavam 1

• Drug član, 2957 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Ja skoro stalno koristim prednje maglenke kada je kisa, a vozim autoputem. Mnogo se bolje vidi jer su zuckastije i samim tim smartam da sam se prilagodio uslovima na putu. Drugo maglenke rasipaju u sirinu ne bacaju u dalj, cak su i kratka duza od njih. Ne vidim nikakvu potrebu da ih palim po lijepom vremenu, pogotovo ne u gradu jer malte ne po ulicnoj rasvjeti i ne trebaju svjetla, a kamoli maglenke.

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1538 postova

Nemojte koristiti maglenke osim u slučaju magle, ko boga vas molim. Pogotovo ne po kiši. Sijate vi, sija put, strašno... Zajebite članove zakona, to jednostavno nije u redu. Smeta, baš smeta.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 7

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja