admiki 1407 Napisano Nedelja u 19:53 Drug član, 553 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Da nisu ponovo izbori na proljeće? Kod nas se problemi gledaju samo pred izbore 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 417 Napisano Nedelja u 20:06 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Jevtić je poprilično jak u krugovima zaduženim za bezbednost saobraćaja, godinama je tu i konstantno se zalaže za iste stvari, moralo se jednom pokrenuti i sa mrtve tačke. Stižu nam i dva motocikla skroz opremljena za pružanje prve pomoći, to na primer u Sloveniji postoji godinama a kod nas su tek sad uspeli da izboksuju. Deluje mi da su i te naplatne rampe rešene u mnogim zemljama, mi kaskamo za okruženjem ali mora se ponekad i napred krenuti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 629 Napisano Nedelja u 20:17 Zainteresovan, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, Peppermint said: Stižu nam i dva motocikla skroz opremljena za pružanje prve pomoći Nisam bas najbolje razumeo ovaj deo,kome stizu? Kom gradu,kojoj sluzbi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 417 Napisano Nedelja u 20:24 (promenjeno) U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je u pitanju beogradska hitna pomoć ali će verovatno biti korišćeni i na autoputu. Znam da za većinu Srbije to i ne znači puno ali se stvarno nadam da će se već za par meseci doći do početka nabavke i po drugim gradovima i opterećenijim putnim pravcima. Kada budu prezentovali ceo projekat sigurno će biti jasnije da li je u pitanju akcija lokalne samouprave ili države. Znam za akciju prikupljanja sredstava već par meseci ali iskreno nisam zapamtila ko je finansijer tj organizator. Srbija i zdravstvo: Treba li Hitna pomoć u Srbiji da nabavi motore i zašto je to važno - BBC News na srpskom WWW.BBC.COM Zbog situacija u kojima minuti i sekunde odlučuju, mnoge hitne službe su u vozne parkove kao neizostavna vozila uvele motocikle, među njima su Hrvatska, Slovenija, Mađarska... Promenio Nedelja u 20:27 član Peppermint 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 439 Napisano Nedelja u 20:51 Svrati ponekad, 408 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 54 minutes ago, Peppermint said: Juče na ABM & GRAWE SMART MOTO WORKSHOP-u dobili smo nove informacije - sa Putevima Srbije dogovoreno je da do proleća naprave posebne rampe za motocikle i biće nam omogućeno da ne čekamo u kolonama, za granične prelaze se vode pregovori i nadaju se da će i to biti dogovoreno i sprovedeno u delo do početka nove sezone, kad je u pitanju tag trenutno se razmatraju tehnička rešenja da uredjaj bude vodootporan a čitač na rampi u odgovarajućoj visini da čita tag. Znači, ozbiljno se radi na oba problema i noviteti stižu (bar deo) već na proleće. Sto se tice TAG uredjaja nema veze visina za ocitavanje nego da se prepozna motor kao prevozno sredstvo, koristim jedan ENC ( elektronska naplata cestarina-Hrvatska) i za auto i za motor,kad prolazim kroz HR motorom naplata je za motor a kad sam autom naplata je za automobil. Imam i TAG uredjaj kad prolazim motorom i drzim ga u ruci i sistem ocitava kao da je automobil jer po registracionoj tablici software ga vidi tako da gospoda iz Puteva Srbije treba da promene software koji ce da cita tablice koje su registrovane na motocikle. TAG uredjaj sam uzeo s saobracajnom dozvolom motora na NIS pumpi, radnica je ubacila u sistem ne pitajuci me nista tako da moj TAG uredjaj je vezan za registraciju motora a naplatu radi kao da je automobil. Neka ubace u software sve registracione podatke od motocikala i resena stvar, ne trebaju nam posebne rampe na naplatnim kucicama ili najbolje da ukinu naplatne kucice i uvedu vinjete i resena stvar. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4476 Napisano Nedelja u 21:31 Drug član, 967 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Istina je ovo što je iznad napisano. Vozio sam sa nekim ljudima koji već koriste tag za kola na motoru i koriste ga bez problema. E sad, i ja sam juče bio na radionici (odnosno na jednom delu) i potpuno mi nije palo napamet da ovo pitam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2589 Napisano Nedelja u 22:15 Drug član, 1289 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Tag za vozila I kategorije se samo formalno vezuje za registraciju vozila. Može se bez ikakvog problema prebaciti i koristiti u bilo kom drugom vozilu iste kategorije. Pa i u/na vozilu Ia kategorije (motocikli). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 439 Napisano Nedelja u 22:15 (promenjeno) Svrati ponekad, 408 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 50 minutes ago, Forsberg said: Istina je ovo što je iznad napisano. Vozio sam sa nekim ljudima koji već koriste tag za kola na motoru i koriste ga bez problema. E sad, i ja sam juče bio na radionici (odnosno na jednom delu) i potpuno mi nije palo napamet da ovo pitam. Pravljenje dodatnih rampi za prolazak motora je samo da bi neko zaradio dodatno novca i gledam na to kao potpuno nepotrebnu stvar. Kad je osmisljena aplikacija preko koje se moze dopuniti tag uredjaj imao sam iskustvo gde sam uvideo da Putevi Srbije nisu "vlasnici" aplikacije nego druga firma koja nije drzavna i odmah sam je obrisao iz telefona, razlog je taj da kad vec placam putarinu neka bar ide Putevima Srbije a ne jos nekom uhljebu iako meni ni u dzep ni iz dzepa. Uvodjenjem vinjeta nazalost ostaju radnici bez posla koji su trenutno zaposleni kao operateri u kucicama a i firme koje odrzavaju ceo taj sistem a nama vozacima se olaksava kad imamo vinjete. Promenio Nedelja u 22:21 član Bratislav 1973 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1407 Napisano Nedelja u 22:19 Drug član, 553 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Bratislav 1973 je napisao: najbolje da ukinu naplatne kucice i uvedu vinjete Tu najmanje može da se krade i zato neće Hrvati isto odbijaju vinjete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 439 Napisano Nedelja u 22:19 Svrati ponekad, 408 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Just now, vasa.93 said: Tag za vozila I kategorije se samo formalno vezuje za registraciju vozila. Može se bez ikakvog problema prebaciti i koristiti u bilo kom drugom vozilu iste kategorije. Pa i u/na vozilu Ia kategorije (motocikli). Tako je ali je i dalje vezan za saobracajnu dozvolu tj registacioni dokument koji je prijavljen u sistemu sto po meni nije ok ali kod ENC-a ( Hrvatska ) nije vezan za saobracajnu nego za licnu kartu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 439 Napisano Nedelja u 22:20 Svrati ponekad, 408 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, admiki said: Tu najmanje može da se krade i zato neće Hrvati isto odbijaju vinjete. Naravno da je ta prica, kaplje u dzepove raznim uhljebima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Ponedeljak u 09:23 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, Peppermint said: Juče na ABM & GRAWE SMART MOTO WORKSHOP-u dobili smo nove informacije - sa Putevima Srbije dogovoreno je da do proleća naprave posebne rampe za motocikle i biće nam omogućeno da ne čekamo u kolonama, za granične prelaze se vode pregovori i nadaju se da će i to biti dogovoreno i sprovedeno u delo do početka nove sezone, kad je u pitanju tag trenutno se razmatraju tehnička rešenja da uredjaj bude vodootporan a čitač na rampi u odgovarajućoj visini da čita tag. Znači, ozbiljno se radi na oba problema i noviteti stižu (bar deo) već na proleće. ima li negde nesto zvanicno zapisano? tim ljudima ne treba verovati na rec! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7567 Napisano Ponedeljak u 09:50 Solo Rider, 3067 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, 3OPAH je napisao: ima li negde nesto zvanicno zapisano? tim ljudima ne treba verovati na rec! А и са папиром од појединих може обрисати дупе. Док не почне продаја ....не верујем ништа 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1011 Napisano Ponedeljak u 19:23 Zainteresovan, 419 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Mora da naprave nove rampe za motore, uske, da ne moze auto da prodje, jer na ovim standardnim bi se sigurno neko setio da u autu koristi tag za motor... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6116 Napisano Ponedeljak u 20:21 Drug član, 1759 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ne neko nego 90% srba Znas li ti sta znaci 50% jeftinija putarina, i kamione bi terali sa tagom za motor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1011 Napisano Ponedeljak u 20:33 Zainteresovan, 419 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Pa bas to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1407 Napisano Ponedeljak u 20:57 Drug član, 553 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Samo šiljci na okidač. Ako prepozna auto/kamion sa tagom za motor, malo podere gume. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7567 Napisano Ponedeljak u 21:25 Solo Rider, 3067 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan To je samo dokaz kakav smo narod....posle nam drugi krivi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5219 Napisano Ponedeljak u 21:38 (promenjeno) Drug član, 1865 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan . Promenio Ponedeljak u 21:39 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...