malitomic 1657 Napisano Jun 12 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke Nešo za novi motor, tek danas videh, pravi si odabrao Pratim radove i tvoje utiske i po do sad recenom vidim da si ga dobro skenirao. Nikad do sad nisam imao problema sa sedištem na motoru, ali će me ovaj moj Versys naterati da i tu pokušam nesto da uradim. Mnogo puta sam rekao sebi da je on savršen motor za mene kada bi imao bolje sedište i mekši menjac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 13 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Tvoja mi je tema inace kao neki servisni manual, juce sam bas opet gledao sta i kako Kao i svaki motor do sada, ima prednosti i mana. Za sediste hondino sam imao termin 17.07, iskoristicu ga za ovaj motor. Uz udobnost racunam da ce vise ispune smanjiti vibracije koje na zadnjici osecam. Sve cu javiti. Zelim da se do rezervoara malo podigne, naslon za krsta uspravi. Ima lufta da ga podebljava i prosiri posto motor na sebi ima kit za spustanje. Sent from my M2003J15SC using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 13 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo i malo fotki od jutros, voznja od 5:30h 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2318 Napisano Jun 13 Zainteresovan, 624 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, N.F.S. said: Nego, obratiti paznju gde je osovina zadnjeg tocka a gde mi je teret! Veselooooooo Moze to i gore. Vidi kako je kod mene bilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 13 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, pa gde je cak taj nosac covece Ovaj sam Givi birao posto "lepo" stoji, rasturaju se rukohvati suvozaca, mesto originalnih metalnih umetaka postave se givi i jedna cev odozdole. Ima i pripremu nazad za bocne kofere (na onaj njihov "brzi" sraf). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 13 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @lestra, je li na slici ovaj vizir sto si mi link poslao? Kako si bio zadovoljan? Da se otvori Moto land i zovem da pitam sta se desava, stigao mi je mail u utorak - "Poštovani, Vaša porudžbina se trenutno obrađuje. Uskoro možete očekivati nove informacije." I od tada nista! Uvek sam se sa njima nesto natezao a nikada mi nisu racun poslali, neka je porudzbina od 1000 din ili 100K din ne salju i ako zatrazim u napomeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 13 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako je to kod mene izgledalo, ali sam rijetko kada vozio sa koferom. Shad nosaci i Shad kofer. Uglavnom, kao sto i napisah gore - em je ruzno, em nestabilan motor totalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Jun 13 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Drugar versysa isključivo vozi sa bočnim koferima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 13 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan I to vecinom praznima vjerovatno? Ne mogu to skuziti i eto ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3202 Napisano Jun 13 Drug član, 789 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Krenem i ja sada sa svim koferima tako da kada stignemo na neko odrediste zena i ja mozemo 2 jakne i 2 kacige da ostavimo u kofere, a ne da ih vucemo po rukama. A da se ne lazemo, lepse i izgleda na putu. Ako sam sam, a u jednodnevnoj voznji, onda mi je samo gornji kofer na motoru. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2318 Napisano Jun 13 (promenjeno) Zainteresovan, 624 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, N.F.S. said: @lestra, je li na slici ovaj vizir sto si mi link poslao? Kako si bio zadovoljan? Da se otvori Moto land i zovem da pitam sta se desava, stigao mi je mail u utorak - Jeste to je taj. Jedan sam i slomio i odmah otisao u motoland po drugi. Mislim da sam ga drzao u gornjoj poziciji. Bio mi je ok, nisam imao primedbe. Promenio Jun 13 član lestra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2029 Napisano Jun 13 Mr., 561 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Pakse Lao PDR Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, wragg said: I to vecinom praznima vjerovatno? Ne mogu to skuziti i eto ... Vole ljudi. Voze svoje motore kako oni zele i sa cim oni zele. Nema potrebe ni da ih svi razumijemo. Ja ne razumijem kako neko voli sportake crvene turinge, male cruisere, off road, stazu, al eto ima nas svakakvih pa je zato sve i mnogo ljepse. Da svi volimo isto bilo bi malo monotono zar ne? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3202 Napisano Jun 13 Drug član, 789 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Ovako je fabrika zamislila poziciju kofera. Nije to mnogo drugačije od ovoga sto je sad na Nešinom motoru. A mislim da je i fabrički kofer iz Givi kuhinje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Jun 13 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, wragg je napisao: I to vecinom praznima vjerovatno? Ne mogu to skuziti i eto ... Retko kad ima prazne bočne jer živi u selu i nisu kao oni na GS - u, već M case 22 litre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5365 Napisano Jun 13 Ne silazi, 4800 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam prilike da se par dana družim sa Versys 650, malo je reći da sam oduševljen koliko je udoban i kako se agregat lepo ponaša. Kao i na prethodnim generacijama, ostaje mi zamerka za geometriju šasije, odnosno raspored mase, pošto je zadnji amortizer odmah ispod sedišta i više mase odlazi pozadi, umesto napred. Osim toga, stvarno skoro savršen motor. Nauživao sam se dok sam ga vozio. Kawasaki Versys 650 - Udobnost i ekonomičnost glavni aduti - BJBikers.com BJBIKERS.COM U svom punom nazivu, Kawasaki KLE 650 Versys bio je na našem višednenovom testu nakon kojeg nam je bilo žao što se rastajemo sa Versys-om. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 13 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za ovo Jovane, odoh da procitam Kada si tu, versys 650 ili tiger 660 sport (oba poslednja generacija), prednosti/mane? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5365 Napisano Jun 13 Ne silazi, 4800 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, N.F.S. je napisao: Hvala za ovo Jovane, odoh da procitam Kada si tu, versys 650 ili tiger 660 sport (oba poslednja generacija), prednosti/mane? Nisam još vozio Tiger 660 sport, ali sam isti agregat vozio u Trident 660. Odličan agregat, onako, fin, ima snage. Međutim, iz nekog razloga me ovaj agregat iz Versysa oduševio. Nikad ne bih rekao da ima "samo" 67 KS. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 13 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Stigao vizir iz Moto Land-a! Cudno ali poslali i racun Kvalitetno deluje i debelo, evo uslikao sam pored fabrickog, skoro za duplo visi a od polovine i siri. Montiran u nisku poziciju, da probam prvo tako. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1657 Napisano Jun 13 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Jovan Ristic je napisao: Imao sam prilike da se par dana družim sa Versys 650, malo je reći da sam oduševljen koliko je udoban i kako se agregat lepo ponaša. Kao i na prethodnim generacijama, ostaje mi zamerka za geometriju šasije, odnosno raspored mase, pošto je zadnji amortizer odmah ispod sedišta i više mase odlazi pozadi, umesto napred. Osim toga, stvarno skoro savršen motor. Nauživao sam se dok sam ga vozio. Kawasaki Versys 650 - Udobnost i ekonomičnost glavni aduti - BJBikers.com BJBIKERS.COM U svom punom nazivu, Kawasaki KLE 650 Versys bio je na našem višednenovom testu nakon kojeg nam je bilo žao što se rastajemo sa Versys-om. Savrseno je uparen menjac sa agregatom, ja na savrseniji spoj još nisam naišao. Sto se ciklistike tice uopšte nisam primetio los raspored mase. Kod mene je doduše prednja viljuska propuštena kroz trouglove oko 2cm pa mozda to pomaže mom osećaju da je sve 100%kako treba. Odlika ovog motora je da je kratak i zbog toga okretan i lako upravljiv. Multistrada ili Bmw XR za široke narodne mase. Pun pogodak u svakom smislu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1657 Napisano Jun 13 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, N.F.S. je napisao: Stigao vizir iz Moto Land-a! Cudno ali poslali i racun Kvalitetno deluje i debelo, evo uslikao sam pored fabrickog, skoro za duplo visi a od polovine i siri. Montiran u nisku poziciju, da probam prvo tako. Bas da čujem utiske jer si ti onaj koji je doktorirao stelovanje vetrobrana Ja se tog visokog bojim i nisam ga stavljao bas zato sto je jako visok, pa bi meni niskom, bio baš pred očima, ili bih kroz njega gledao, što je još gore Hteo sam čak da odem do Moto lenda da ih zamolim da ga probam na motoru, I da ga kupim naravno ako je ok. Međutim, naišao sam na onaj deflektor koji mi je bas kako treba. Do 90-100kmh sasvim korektno radi, preko toga i nije realno očekivati vise 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 13 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kada sedim ispod brade mi je vrh vizira, nije toliko visok. Necu menjati poziciju, do oko 110kmh sam probao i mogu voziti otvorenog vizira (spustene samo naocare). Ali da ponovim ni sa fabrickim nisam imao buke koja mi uzasno smeta, duvalo jeste, zvuk vetra ali ne ono sto galami i trese kacigu kovitlanje. Sada je bas sve mirno, hvala Lestra na preporuci! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5365 Napisano Jun 13 Ne silazi, 4800 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, malitomic je napisao: Sto se ciklistike tice uopšte nisam primetio los raspored mase. Kod mene je doduše prednja viljuska propuštena kroz trouglove oko 2cm pa mozda to pomaže mom osećaju da je sve 100%kako treba. To bih tačno i ja uradio i dobilo bi se to što treba. Nažalost pošto nije moj lični, samo sam malo dotegao oprugu i već se osetilo poboljšanje. Sve ostalo na Versys-u je za pohvalu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 13 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan On je propustanjem spustio prednjicu a ti si dotezanjem podigao... Uradili ste suprotno. E ako si dotegao nazad i tako prebacio malo tezine napred ok. Versys ima i onako mali gaz (trail 108mm, yamaha R1 npr ima 102mm). O oslanjanju bih mogao da pisem do sutra ( i pisao sam) ali slabo se ko ukljucuje pa sam batalio, a ono je krucijalno za dozivljaj u voznji!!! Uglavnom, kada se geometrija steluje, manji trail ima brze skteranje i "nervozniji" motor ( ne agregat nego na komande reaguje agresivno), na pravcu nije stabilan, "tank slap" vrlo verovatan. Kada se prednjica podigne (moto gp motori imaju i stelovanje ugla vrata (rake) a mi manipulisemo propustanjem/ podizanjem stapova kroz trokute. Tako pomeramo centar mase, teziste ali "poremetimo" ugao i gaz. Ako je prednjica vise u odnosu na neutralnu geometriju, motor je na pravcu stabilniji, odupire se promeni pravca i u krivini pokusava da se "uspravi". 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 13 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ...pa nazad "anti squat", polozaj osovine tocka u odnosu na osovinu viljuske. To je ono kada na gasu motor podize rep umesto po nekoj logici da ga spusta. Razlog tome je polozaj osovine tocka koji je ispod osovine viljuske (mali lancanik takodje), spustanjem zadnjice raznim koskama/amortizerima taj se efekat pogorsava pa na gasu motor izgubi deo hoda nazad. Igranka! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5365 Napisano Jun 13 Ne silazi, 4800 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Igranje sa ogibljenjem je večita igranka. Onda npr. počneš da voziš stazu, podesiš motor da skreće, da ne širi putanju da je okej na izlazu i onda počne da troši gume. Onda pokarambasiš sve i opet kreneš da se igraš. Mnogo zabavna igra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...