Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Zainteresovan, 441 postova
  • Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000

Vujka, proizvodjac motocikla kaza da je hod 25-35mm, u racunici je vec uzeo u obzir tezinu vozaca, i da motor stoji na bocnom stenderu. Ako si bas tezak ides na 3,5 a ako si lagan ides na 2,5cm. Svakako si uvek u propisanim granicama. I nema tu sta da se filozofira.

Promenio član keš
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8339 postova
  • Motocikl: TDM 900

Javi ako hoćeš pločice za vezice. Da smestiš sve ispod ili sa unutrašnje strane viljuške da nemaš vezice baš preko viljuške. Kulturnije.

Promenio član Alekre
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Versys 1000
6 hours ago, Andrej_Hotstepper said:

Nemo ugrađen. 

20260301_105031.thumb.jpg.89fa3655c860ad234da6dc31fbdd1fab.jpg20260301_105038.thumb.jpg.3550bf699d7dec4293c3fa3847a3bcb2.jpg

I imamo novi oficijalni alat. 

😎

20260301_104502.thumb.jpg.31d54d90886d318410c65bcc32a99d9c.jpg20260301_104542.thumb.jpg.33d9e89792c0bc295fc55f97762be0a3.jpg20260301_104603.thumb.jpg.5ab0321bc9b069ced04bfbd9c400e25f.jpg20260301_104609.thumb.jpg.c87021d4031492ffcb90fd572736a926.jpg20260301_104951.thumb.jpg.7e1800e9c16d1163080cb1a5f0daca69.jpg

Odlicna stvar je taj podmazivac! Primetio sam da ti je odvrnuta kontra matica na zatezacu lanca, da li si zaboravio da je stegnes ili si slikao dok je nisi stegao 😀

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 3626 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
13 hours ago, gole82 said:

Primetio sam da ti je odvrnuta kontra matica na zatezacu lanca, da li si zaboravio da je stegnes ili si slikao dok je nisi stegao 😀

...imam totalno racionalno objašnjenje. 

Jedino ko prilazi mom motoru je @abarth_maniac, dok sam ja sipao tekućinu u hladnjak jer smo menjali antifriz, on je dotezao lanac. 

Nisam ni proverio, jer njega nikad ne proveravam 😂

Dobro uočeno. 

Proveo sam sat vremena pored toga juče i nisam ni skontao. 

• Sviđa mi se 1

45 minutes ago, Gordak985 said:

@Andrej_Hotstepper dobra fora za nosač, to za kameru?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Ne, kineski nosač za telefon, kopija quad lock, nije mi se svidelo kad je stiglo kako se lepi za telefon pa nisam nikad ni montirao... Frkno u kutiju sa ostalim stvarima od motora.. 

Juče nađem - opaaa pa ovo se može iskoristiti 😂

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Versys 650 2016

Drugari pikirao sam jednu 1000cc pa bih prodavao moj motor u narednom periodu dok se ne proda ova litra...jedino imam problem oko postavljanja slika jer mi izbaci da ne podrzava ovaj falj slike ...ako nekog zanima saljem mu slike na viber

0628595197...Bane

• Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000
On 2/25/2026 at 7:19 PM, keš said:

Drugar odabrao plavog, uplacen, stize iz magacina u Sloveniji krajem sledece nedelje. Postavljam fotke kada stigne i javljam o prvim utiscima.

Stigao Versys veceras, nov iz salona. Drugar pazario i dosao da slozimo utiske. Par fotki onsko na brzaka.

20260305_185324.jpg

20260305_185346.jpg

20260305_185407.jpg

20260305_185310.jpg

• Sviđa mi se 4

Motor je visok poprilicno, vidjao sam ga sto puta ali nisam nikada sedeo na njemu. Ja sam visok 182-3 i ne mogu lepo da dodirnem pod, vrhovima prstiju tek dodirujem, i drugar je toliko visok i istog je misljenja. Lep je ali zvuk je katastrofa, kao iz prazne konzerve. Farovi deluju da lepo sijaju, fabricki led. Onako lep je na oko. Drug kaze da mu deluje slabasno, mislim da jos ni nije dao po gasu muski i otisao u neke obrtaje da bi doneo zakljucak. Nije dobro ako osecate da to nije to. Neka prespava pa ce videti. 

• Zainteresovan, 544 postova
  • Motocikl: ZZR 1400

To sto se tice snage zavisi samo od toga sta je prethodno vozio, nista drugo. Ako je presao sa vece kubikaze bice bas razocaran, meni je bio bas kao igracka kad sam vozio.

Ono sto je mene odusevilo kod tog motora je kako on ide kroz krivine, lagan, prebacuje se levo desno kao pero, ali kad ga oboris, ne mrda ni milimetar, ne uvija se, neverovatno stabilan za tako kratak, visok i lak motor. Bukvalno savrseno.

Sve zavisi sta drugar trazi, ako hoce da pegla krivine, motor je skroz zanimljiv, ako hoce da zavrne gas i motor poludi, mrka kapa.

• Podržavam 1

• Drug član, 1347 postova

Meni stvarno nije jasan taj utisak oko visine Versysa. Dugo nisam ni probao taj motor jer su svi vikali da je visok (a uvek mi se sviđao). Prvi pravi susret sa Versysom mi je bio kod Neše i iznenadio sam se koliko mi odgovara....čak me je i iznenadilo kako ga visoki ljudi voze. Ali rekoh možda ga je on spustio u onim silnim njegovom kastomizovanjima. Međutim, jok. Merili smo visinu sedišta, 840 mm.

Posle je drugar kupio novog (2025) i on mi je ok...ne osećam se kao da je visok. 

A da...ja sam 170 cm 🙃

A što se snage tiče....to je to. Neće biti time oduševljen svakako. Međutim toliko se taj motor lagano vozi i toliko je prisutan subjektivni osećaj da je motor lagan da je zaista pravo uživanje vozikati se njime. 

Promenio član Bojan_Jgd

On je dosao kod mene sa pitanjem da li da kupi Versys 650 ili nesto jace, slozio sam se da mu Versys nije preslab i da mu ne treba jace s obzirom da je do sada vozio motor samo u ato skoli.

Sve nekako ali onaj zvuk, da ne znam koji je motor pomislio bih da je cvaja.

Promenio član keš

• Drug član, 1347 postova

Jbga....zvuk je takav kakav je. Neša i ja smo probali sa SC Project-om i nije toliko skrnav zvuk koliko će biti kada mu vratim fabriku. Strom ima stvarno mnogo lepši zvuk (kažem Strom jer mi je on bio opcija II) ali sem zvuka ništa mi se nije svidelo više na Stromu nego na Versysu. Stvarno je uživanje voziti ga i mislim da je izabrao sjajan motor za početak. Super je za učenje jer se baš lepo vozi. Svakako da može mnogo više taj motor nego što bilo koji početnik može.

• Malinar u pokusaju, 1836 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Za početnika bi trebalo da je i više nego dovoljno snage. Meni se zvuk nikako ne sviđa, a iskreno, ni sam agregat, probao sam prvu generaciju, imao sam utisak da trokira. To je jednostavno tako.

Versys je bolji od stroma za solo vozače, bolje koči i ima bolje ogibljenje, strom je više dugoprugaš, bolji za dvoje, sa, po meni, dosta boljim v agregatom. Oba motocikla su se dokazala kao veoma pouzdani, samo je pitanje ko šta više voli i za šta će da koristi motor.

• Zainteresovan, 337 postova
  • Motocikl: Stelvio.
Pre 10 sati, keš je napisao:

Drug kaze da mu deluje slabasno, mislim da jos ni nije dao po gasu muski i otisao u neke obrtaje da bi doneo zakljucak. Nije dobro ako osecate da to nije to. Neka prespava pa ce videti. 

Neka ga tvoj drug prvo razgradi na osnovu uputa. Posle, kad ga zavrne iznad 7000,8000 obrtaja vidjet če, da je ipak brz i u rangu ostalih 1000 kubika ST motora. Da je zapravo MAGLEV za Vstroma, Teneru...i slično.

• Hvala 1

I nek mane cifre na papiru. 

Taj motor mnogo sposobniji od drugara ako je početnik. 

E sad, jedino ako je kupio motor da se oženi, kao mnogi što to urade... Onda se zjbo. 

#R1ilNiJedan

• Sviđa mi se 1

Мислим да греши, није ништа могао закључити на основу кратког возње од НС до Б.Паланке. Возио га је лаганица, нов је, нема ту гаса ни обртаја. Мислим да га је мирније возио него што би морало у току разрађивања. Само да се не захебе па касније не опали по гасу превисе. Имам неки осећај да ће касније, после овог времена разрађивања, када крене да га мало заврши, да ће променити мишљење. 

Ја када сам сео са 50кубика на 150, ударио ми адреналин и срецу, касније када сам са 150 сео на Хонду СВ 400 нисам веровао како то иде, 10 дана нисам мирно спавао. Сво време које сам провео са СВ 400 био сам одусевљен и срећан sto је imam, исто тако и са оним раније од 150. Да не причам сада са овом Хондом ЦБФ 1000, њу не могу да искористим потпуно и да је превазиђем, немам то искуство, ни близу, мислим да би ме и слабији мотор задовољио. Мислим да треба бити реалан i svestan sebe i svojih mogucnosti.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Ja ne znam kako ispravno da nesto napisem, ne znam da li se to i vama desava. Napisem"kada krene da ga malo ZAVRCE" vidim da pise ZAVRSI, obrisem i ispravim, ono ponovo samo vrati sa  ZAVRCE na ZAVRSI. Sad citam moj post gore, pun gresaka, pokusam da ispravim, vrati se na isto ili jos gore. Kao da me neki program ispravlja.

• Drug član, 640 postova
  • Motocikl: Nmax 155

@keš izgleda su ti pojedini forumaši bacili crnu magiju na auto-correct, ali isključivo u ovoj temi, moraš da se obratiš adminima ili Tarotu da bi je skinuli.

Što se tiče visine Versys 650 poslednje generacije u odnosu na visinu 182cm, ja pre neki dan seo na motocikl u salonu i sa obe noge dodirujem tlo. Verovatno ima do odnosa noge trup, hebem li ga.

Пре 1 сат, vucko23 је рекао:

@кеш изгледа су ти једини форумаши бацили црну магију на ауто-исправку, али искључено у овој теми, мораш да се обратиш администраторима или Тароту да би се скинуло.

Шта се тиче висине Версис 650 последње генерације у односу на висину 182цм, пре неки дан сео на мотоцикл у салону и са обе ноге додирујем тло. Вероватно има до односа ногу трупа, хебем ли га.

Сто <сетице> текста, написем без греске, оно буде са грескама, кад кренем да исправљам, буде јос горе. Шта сам сад приметио, када напишем шта сам хтео и не исправљам греске, оставим тако, затим кликнем на оне три тачке горе десно где <се ми> појави спуштајући мени и ту кликнем на преведи-енглески, не преведе, буде на српском али без грешака. Шта се ту дасава?

Сто се тице висине мототоцикла, мозда имас дугацке ноге, не знам, ја и другар смо скоро у цм исте висине и делиује да смо пропорционалне градје, <сли> само прстима додирујемо тло обојице. Мени је некако сироко седиште, расири ми ноге, тако ме одаљи од тла, мислим да је до те сирине седишта.

-obelezio sa greske koje ne mogu da ispravim. <setice>, <se mi>, <sli> 

Promenio član keš

• Drug član, 1622 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

200w(1).gif.8c3df067bca4ea786487b801fa959e59.gif

Promenio član Rider000

Sad sam kontaktirao Al, dao mi je upute sta u podesavanjima telefona treba da iskljucim da mi ne bi ispravljao tekst. Sada bude sve kako napisem. Ne radi se o tome da li sam ja napravio greske u pisanju, to je druga prica, to je do mene i greske pravim i gramaticke i pravopisne, ali nije u tome poenta.

Sad kada sam u podesavanjima iskljucio neke opcije sad me ne ispravlja i ne okrece reci.

Ipak nije do crne magije😏

Promenio član keš

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja