Alekre 13902 Napisano Mart 26 Integrisan, 7669 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja navikao na taj zvuk, skoro 6 godina sam vozio ER5. Bitno da se vrti radilica. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23579 Napisano Mart 27 Integrisan, 9924 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bukvalno mi se sve svidja kod ovog motora, ekonomican i izuzetno lako se vozi, da ne sidjes celi dan.... Ali zvuk je jako bitan deo motociklizma (meni bar), podigne se versys na tocak kada iz krivine izadjes i otvoris gas u "drugoj"... Sve to uz neki glupi, neartikulisani ton Zasto li mu ne usrafise agregat iz z750!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 258 Napisano Mart 27 Svrati ponekad, 91 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno se slazem sa @N.F.S.. Jedina stvar kojom nisam impresioniran na mom Versys jeste zvuk... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3134 Napisano Četvrtak u 16:06 Drug član, 1604 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bukvalno mi se sve svidja kod ovog motora, ekonomican i izuzetno lako se vozi, da ne sidjes celi dan.... Ali zvuk je jako bitan deo motociklizma (meni bar), podigne se versys na tocak kada iz krivine izadjes i otvoris gas u "drugoj"... Sve to uz neki glupi, neartikulisani ton Zasto li mu ne usrafise agregat iz z750!!!Eto ti projekat :-)Sent from my 2107113SG using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23579 Napisano Ponedeljak u 17:32 Integrisan, 9924 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... evo kod cajneza komplet za ugradjivanje usb punjaca (ja stavih onaj koji i voltazu u sredini prikazuje). Relej se umetne u onaj prazni crni dzek pod levom plastikom (ko ne ume da kupi relej sa drugim rasporedom pa da preveze/premosti) i tako dobijemo struju za potrosace na "bulet" konektorima koji vise na istom tom mestu. Sve ide preko fabrickog/namenskog 5A osiguraca, kontaktom relej preklopi i dobijemo napajanje( citaj, kljuc kada se izvuce sve se gasi). https://vi.aliexpress.com/item/1005006058076632.html?spm=a2g0o.productlist.main.26.2fa0RDtORDtOxe&algo_pvid=15e71a99-dd7d-49d0-81df-a01e74147c0b&algo_exp_id=15e71a99-dd7d-49d0-81df-a01e74147c0b-25&pdp_ext_f={"order"%3A"35"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!RSD!2773.30!1079.27!!!184.60!71.84!%40210385bb17434419489944145e3285!12000035551405421!sea!SRB!722890962!X&curPageLogUid=5IaGESUfYH6R&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2731 Napisano pre 8 sati Drug član, 1560 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto razmisljam... Kawasaki er6n iz 2008 ima isti agregat kao versys iz 2008. Prvi ima oko 74ks, a moj oko 64 ks. U cemu je razlika i da li se tih cca 10ks oseti u voznji? Moze li da se versys prepravi na tih 74ks? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2078 Napisano pre 7 sati Drug član, 1305 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Dosta je to velika tazlika da bi bilo samo zameniti elektroniku ili premapirati postojeću. Verovatno su i drugačije bregaste, veće dizne...ko zna Znam ko zna @N.F.S. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23579 Napisano pre 7 sati Integrisan, 9924 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Jedina (mehanicka) razlika je u visini glave i uglovima bregaste. Ugao paljenja i mapiranje se podrazumeva. Ninja ima nizu glavu (vecu kompresiju) i ostrije bregaste, lepse "dise" u visokim obrtajima. Versys ima manju kompresiju, tupe bregaste i spojene izduvne grane a sve u svrhu spustanja snage na nize i srednje obrtaje. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23579 Napisano pre 7 sati Integrisan, 9924 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Stigla inace poruka od kurira, ugradjujem danas rucice sa linka, nisam do sada koristio "Lampa" proizvodjaca, cenom su bas privlacne, javim kako greju LAMPA Heated grip ručice - 10536LAM001 EPLANETA.RS LAMPA Heated grip ručice - 10536LAM001. SKU: 10536LAM001. Grejne ručke, 12V Izbor četiri temperature sa integrisanim prekidačem. Odvojena kontrolna jedinica od ručki. Antiklizna... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2731 Napisano pre 6 sati Drug član, 1560 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, N.F.S. je napisao: Jedina (mehanicka) razlika je u visini glave i uglovima bregaste. Ugao paljenja i mapiranje se podrazumeva. Ninja ima nizu glavu (vecu kompresiju) i ostrije bregaste, lepse "dise" u visokim obrtajima. Versys ima manju kompresiju, tupe bregaste i spojene izduvne grane a sve u svrhu spustanja snage na nize i srednje obrtaje. Znam gde su na yamaSi fazer stavljali glavu sa R6 i dobijali malo na snazi. Vrv moze i ovde... Msm bespotrebno ulaganje ali vrv moze... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3590 Napisano pre 6 sati Drug član, 854 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skoro naleteo negde na opis radova na Versysu 1000 gde je covek dodao uljni hladnjak. Taj hladnjak inace fabricki nosi Z1000SX koji iz fabrike izlazi sa 140ks. Ok, sigurno nije samo to u pitanju na osnovu cega je visa snaga, ali je covek pokazao da je vrlo lako moguce uraditi to jer je blok motora isti, a na V1000 postoje cepovi tamo gde ulaze/izlaze uljne linije. U prilog svemu tome je da novi Versys 1100 i Z1100SX imaju potpuno iste motore, sa nekih 135ks i na oba se nalazi taj uljni hladnjak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2731 Napisano pre 5 sati Drug član, 1560 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ništa... @N.F.S. Nemoj da prodajes Versys, nego kreni u rasklapanje motora. Kreni na veće ulaganje Napravi nindzu u telu versys-a 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1690 Napisano pre 4 sati Drug član, 464 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, MaxiS je napisao: Znam gde su na yamaSi fazer stavljali glavu sa R6 i dobijali malo na snazi. Ne znam da li je @the_doctor pisao nešto na ovu temu, ali upravo to je odrađeno na njegovom bivšem fz6. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23579 Napisano pre 4 sati Integrisan, 9924 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sa glavom ninje 650 bi izgubili elasticnost, sa boosterom se versys moze voziti trecom u 2000 obrtaja. Ninja voli obrtaje jbg. Cekam konektore pa da Tomicu skopim booster, da proba i Andrej, ocekujem od njih input. Na samom startovanju razlika je odmah primetna, agregat hladniji, zvuci da ler drzi nisko (ali samo zvuci). Za 10ks vise a zamenom glave je ulaganje bar 500e ako sam radim a gubim snagu dole nisko (Jadan ja ako Piki ovoi procita ). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8936 Napisano pre 1 sat Drug član, 910 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @vucko23 Jeste da. Postane FZ(R)6. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2731 Napisano pre 57 minuta (promenjeno) Drug član, 1560 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam bio u poznati moto servis da pitam za zamenu svecica, i steloanje ventila. Odgovor je sledeci: Zamena svecica 4.000din Stelovanje ventila 150e ruke, 100e plocice. Tako da cu svecice menjati sam, cim bude sunca, a za ventile cu videti. Ne cuju se, ali nemam istoriju kada je prethodni put radjeno... Promenio pre 49 minuta član MaxiS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...