Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Integrisan, 9924 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Bukvalno mi se sve svidja kod ovog motora, ekonomican i izuzetno lako se vozi, da ne sidjes celi dan.... 

Ali zvuk je jako bitan deo motociklizma (meni bar), podigne se versys  na tocak kada iz krivine izadjes i otvoris gas u "drugoj"... Sve to uz neki glupi, neartikulisani ton 😕

Zasto li mu ne usrafise agregat iz z750!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Bukvalno mi se sve svidja kod ovog motora, ekonomican i izuzetno lako se vozi, da ne sidjes celi dan.... 
Ali zvuk je jako bitan deo motociklizma (meni bar), podigne se versys  na tocak kada iz krivine izadjes i otvoris gas u "drugoj"... Sve to uz neki glupi, neartikulisani ton 
Zasto li mu ne usrafise agregat iz z750!!!
Eto ti projekat :-)

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Haha 2

... evo kod cajneza komplet za ugradjivanje usb punjaca (ja stavih onaj koji i voltazu u sredini prikazuje).

Relej se umetne u onaj prazni crni dzek pod levom plastikom (ko ne ume da kupi relej sa drugim rasporedom pa da preveze/premosti) i tako dobijemo struju za potrosace na "bulet" konektorima koji vise na istom tom mestu. Sve ide preko fabrickog/namenskog 5A osiguraca, kontaktom relej preklopi i dobijemo napajanje( citaj, kljuc kada se izvuce sve se gasi).

https://vi.aliexpress.com/item/1005006058076632.html?spm=a2g0o.productlist.main.26.2fa0RDtORDtOxe&algo_pvid=15e71a99-dd7d-49d0-81df-a01e74147c0b&algo_exp_id=15e71a99-dd7d-49d0-81df-a01e74147c0b-25&pdp_ext_f={"order"%3A"35"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!RSD!2773.30!1079.27!!!184.60!71.84!%40210385bb17434419489944145e3285!12000035551405421!sea!SRB!722890962!X&curPageLogUid=5IaGESUfYH6R&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1560 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Nesto razmisljam...

Kawasaki er6n iz 2008 ima isti agregat kao versys iz 2008. Prvi ima oko 74ks, a moj oko 64 ks. 

U cemu je razlika i da li se tih cca 10ks oseti u voznji?

Moze li da se versys prepravi na tih 74ks?

• Drug član, 1305 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Dosta je to velika tazlika da bi bilo samo zameniti elektroniku ili premapirati postojeću. Verovatno su i drugačije bregaste, veće dizne...ko zna

Znam ko zna @N.F.S.:takoje:

Jedina (mehanicka) razlika je u visini glave i uglovima bregaste. Ugao paljenja i mapiranje se podrazumeva.

Ninja ima nizu glavu (vecu kompresiju) i ostrije bregaste, lepse "dise" u visokim obrtajima.

Versys ima manju kompresiju, tupe bregaste i spojene izduvne grane a sve u svrhu spustanja snage na nize i srednje obrtaje.

• Sviđa mi se 4

Stigla inace poruka od kurira, ugradjujem danas rucice sa linka, nisam do sada koristio "Lampa" proizvodjaca, cenom su bas privlacne, javim kako greju 👌

EPLANETA.RS

LAMPA Heated grip ručice - 10536LAM001. SKU: 10536LAM001. Grejne ručke, 12V Izbor četiri temperature sa integrisanim prekidačem. Odvojena kontrolna jedinica od ručki. Antiklizna...

• Sviđa mi se 1

Pre sat vremena, N.F.S. je napisao:

Jedina (mehanicka) razlika je u visini glave i uglovima bregaste. Ugao paljenja i mapiranje se podrazumeva.

Ninja ima nizu glavu (vecu kompresiju) i ostrije bregaste, lepse "dise" u visokim obrtajima.

Versys ima manju kompresiju, tupe bregaste i spojene izduvne grane a sve u svrhu spustanja snage na nize i srednje obrtaje.

Znam gde su na yamaSi fazer stavljali glavu sa R6 i dobijali malo na snazi. Vrv moze i ovde... Msm bespotrebno ulaganje  ali vrv moze...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 854 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Ja sam skoro naleteo negde na opis radova na Versysu 1000 gde je covek dodao uljni hladnjak. Taj hladnjak inace fabricki nosi Z1000SX koji iz fabrike izlazi sa 140ks. Ok, sigurno nije samo to u pitanju na osnovu cega je visa snaga, ali je covek pokazao da je vrlo lako moguce uraditi to jer je blok motora isti, a na V1000 postoje cepovi tamo gde ulaze/izlaze uljne linije.

U prilog svemu tome je da novi Versys 1100 i Z1100SX imaju potpuno iste motore, sa nekih 135ks i na oba se nalazi taj uljni hladnjak.

• Sviđa mi se 1

Ništa...

@N.F.S.

Nemoj da prodajes Versys, nego kreni u rasklapanje motora. Kreni na veće ulaganje :D

Napravi nindzu u telu versys-a

• Haha 1

• Drug član, 464 postova
  • Motocikl: Nmax 155
Pre 2 sati, MaxiS je napisao:

Znam gde su na yamaSi fazer stavljali glavu sa R6 i dobijali malo na snazi.

Ne znam da li je @the_doctor pisao nešto na ovu temu, ali upravo to je odrađeno na njegovom bivšem fz6.

• Sviđa mi se 2

Sa glavom ninje 650 bi izgubili elasticnost, sa boosterom se versys moze voziti trecom u 2000 obrtaja. 

Ninja voli obrtaje jbg.

Cekam konektore pa da Tomicu skopim booster, da proba i Andrej, ocekujem od njih input.

Na samom startovanju razlika je odmah primetna, agregat hladniji, zvuci da ler drzi nisko (ali samo zvuci).

Za 10ks vise a zamenom glave je ulaganje bar 500e ako sam radim a gubim snagu dole nisko (Jadan ja ako Piki ovoi procita :D ).

• Sviđa mi se 1

Danas sam bio u poznati moto servis da pitam za zamenu svecica, i steloanje ventila.

Odgovor je sledeci:

Zamena svecica 4.000din

Stelovanje ventila 150e ruke, 100e plocice.

Tako da cu svecice menjati sam, cim bude sunca, a za ventile cu videti. Ne cuju se, ali nemam istoriju kada je prethodni put radjeno...

Promenio član MaxiS

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja