MaxiS 2635 Napisano Mart 15 Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa mojom kawom. Prosle god, oktobra, pre nego ga stavim u zimski san, zamenim rashladnu tecnost i ulje. Verovatno ga nisam ozracio dobro, pa se desava da antifriz curi-kape na onom crevu-odušku. To sam primetio kad ga ugasim i ostavim. Evo danas isao po motor u garazu, upalio na cvrgu posle mesec dana stajanja, i dok je radio u mestu, ja pumpao gume, zakljucavao garazu, vidim da kape dole. Da li treba da se ozraci vruc ili hladan? Odnosno, ja sam ispustio stari antifriz na crevu kod hladnjaka, vratio crevo i napunio novu tecnost i ispustio vazduh na onoj "siski' dole kada sam ga zagrejao. Da li sam omasio proceduru? Negde mislim da sam omasio proceduru. Mislim da sam trebao ispustim staru tecnost, na hladno otvorim sisku dole i sipam novu tecnost dok dole ne procuri. Onda ga upalim i zagrejem dok ne otvori termostat @N.F.S. mozes li ti da mi pojasnis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15861 Napisano Mart 15 Integrisan, 9293 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Zbog zarobljenog vazduha neće da kapa na crevu oduška, to radi kad ode dihtung glave ili ima naprslinu na termo grupi pa deo kompresije odlazi u rashladni sistem. Kad ostane čep, jedino sta se desava je to da pali ventilator i ako je hladnjak hladan, radna temperatura postignuta i vrlo brzo odlazi u crvenu zonu. I jos jedna stvar, nipla za odzracivanje ne može biti 'dole'.....odzraka uvek ide u gornjim zonama. Za početak zameni čep na hladnjaku. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8689 Napisano Mart 15 Drug član, 1879 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Čep na hladnjaku 1/1. Imao sam istu stvar... Rad u mestu kaplje tu ili posle vožnje na autoputu, stanem na naplatnu, ako ostane da radi u mestu duže od par minuta, krene da izbacuje vodu. Zamenjen čep, sve prestalo.. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2635 Napisano Mart 15 Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jasno. Meni bilo sve u fulu pre zamene tecnosti. Ne verujem da je glava. Nesto sam pogresno odradio. Gde moze da se kupi cep? Ipak cu da ponovim proceduru. Da li ovaj sistem ima ozracivanje? Jer ocigledno ta siska dole nije odusak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22074 Napisano Mart 15 Integrisan, 9516 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ostao vazduh... Skini cep, stavi u krug peskir (oko cepa). Upali motor, pusti da radi par minuta pa jedno 5-6 puta dodaj gas, odmereno, do oko 4000obrtaja. Prvo ce poceti tecnost da izlazi pa za njom vazduh. Ugasis dospes tecnost. Ponovis sve ovo ponovo siguran da budes. Ugasis, sacekas da se ohladi skroz, dolijes ponovo i to je to. Pod uslovom da stopli drzi 1.1 bar... P.S. Prelivno lonce se ne puni do vrha, cep mora biti zavijen kako treba (da ne ostane u prvih cetvrt kruga). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8689 Napisano Mart 15 Drug član, 1879 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, MaxiS je napisao: Jasno. Meni bilo sve u fulu pre zamene tecnosti. Ne verujem da je glava. Nesto sam pogresno odradio. Gde moze da se kupi cep? Ipak cu da ponovim proceduru. Da li ovaj sistem ima ozracivanje? Jer ocigledno ta siska dole nije odusak... Kawasaki Cule, ali se čeka dugo.. Ja sam uzeo kod onog u Kanjiži valjda, drži polovne, da bi smirio moju glavu, da li je njegova glava ili ne. Vrlo često se kod skidanja tog čepa ošteti gumica, ima na sebi, kamenac ili drugu nečistoću i najmanje oštećenje je dovoljno da se ovo dešava... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22074 Napisano Mart 15 Integrisan, 9516 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, MaxiS je napisao: @N.F.S. mozes li ti da mi pojasnis? Samo ovo da kazem, kada me neko taguje ili slicno nikakvu notifikaciju nemam, ako slucajno vidim ja odgovorim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2635 Napisano Mart 16 Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da napomenem. Listam codove gresaka za moj auto na google (nidje veze sa motorom i ovim problemom), i izlazi mi ponuda cepova za hladnjak?! Jel moguce? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7237 Napisano Mart 16 Drug član, 3018 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Čep hladnjaka: OE 490851066 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8689 Napisano Mart 16 Drug član, 1879 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, MaxiS je napisao: Samo da napomenem. Listam codove gresaka za moj auto na google (nidje veze sa motorom i ovim problemom), i izlazi mi ponuda cepova za hladnjak?! Jel moguce? Ako koristiš Google tastaturu, eto ti odgovora... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2635 Napisano Mart 16 Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma, fabricka na samsung. Moguce. Da ne skrecem dalje temu, bilo mi interesntno da zna koju muku mucim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2635 Napisano Mart 16 Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan E, ovako. Msm da znam gde sam napravio zajeb. Ispao sam glupA. Ja nisam, posle ispustanja, tecnost sipao direktno u hladnjak. Vec sam sipao u posudu. Onda sam odvrnuo donju sisku, i tecnost je isla vrlo polako. Danas sam ispustio tecnost, skinuo cep na hladnjaku, nasuo u hladnjak direktno, odvrnuo donju sisku, voda krenula brzo i u mlazu, zavrnuo sisku, upalio ga, i odradio ono sto mi @N.F.S. reko. Msm da je sada ok. Praticu dalje. Preko zime mi stizale mnogo dzidza bidze. Neke od njih su Pokazivac stepena prenosa, nosaci za maglenke, instalacija za njih, maglenke, mini maglenke (blinkeri), merac napona, drzac za givi tank torbu, dodatne diode za korpu i jos neke sitnice. Danas sam posle islustanja tecnosti stavio veci vizir i postavio pokazivac stepena brzine. Mnogo sam zadovoljan Kasni koju sekundu, kao sto su kolege, koje su ga imale, vec rekle, ali je ekstra stvarcica. Ostalo cu kasnije, jer je mrak pao, nemam ni dvoriste ni garazu i radim na ulici... A od sutra ce opet kisa. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1638 Napisano Mart 16 Drug član, 869 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Daj link gde si kupio pokazivac. I kako si ga povezao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2635 Napisano Mart 16 Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan https://a.aliexpress.com/_EJ8fruz To je ovo. Ali dzek nije namenski. Kinezi mi poslali kako da povezem. Iskoristio sam "poklopac" fabrickog konektora, uboo zice i ispalo original. Upravo sam bio na jos jednu probu, bas mi se svidja 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1638 Napisano Mart 16 Drug član, 869 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo ti ga bratko! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12732 Napisano Mart 16 Ne silazi, 7372 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije ti to poklopac, nego muško-ženski konektor sa tim što su ti ženski konektor samo zaptili i ostavili za potrebe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7237 Napisano Mart 17 Drug član, 3018 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Imam isti.. I nervira me kasni.. Stigle nove pločice, hvala na pomoći @sasa ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2635 Napisano Mart 17 Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kosta taj set? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8689 Napisano Mart 17 (promenjeno) Drug član, 1879 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ko reče da traži V1000... Ovaj bar po opisu deluje ok, a i cena nije nenormalna... Promenio Mart 17 član ProMaster Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7237 Napisano Mart 17 Drug član, 3018 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, MaxiS said: Koliko kosta taj set? 21e po disku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex VFR 178 Napisano Mart 17 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha 1200 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, ProMaster said: Ko reče da traži V1000... Ovaj bar po opisu deluje ok, a i cena nije nenormalna... Ja sam ga nišanio ali sam ipak uzeo zelenka za manju kintu em mladji em duplo manje prešao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Mart 17 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Сретан почетак Васкршњег поста, свима који посте . Нема теме за ово па ајде овде где сам активан 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 121 Napisano Mart 17 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Нека је од Господа благословено 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1258 Napisano Mart 18 prisutan, 1135 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 3. 2024. at 19:47, MaxiS je napisao: Imam problem sa mojom kawom. Prosle god, oktobra, pre nego ga stavim u zimski san, zamenim rashladnu tecnost i ulje. Verovatno ga nisam ozracio dobro, pa se desava da antifriz curi-kape na onom crevu-odušku. To sam primetio kad ga ugasim i ostavim. Evo danas isao po motor u garazu, upalio na cvrgu posle mesec dana stajanja, i dok je radio u mestu, ja pumpao gume, zakljucavao garazu, vidim da kape dole. Da li treba da se ozraci vruc ili hladan? Odnosno, ja sam ispustio stari antifriz na crevu kod hladnjaka, vratio crevo i napunio novu tecnost i ispustio vazduh na onoj "siski' dole kada sam ga zagrejao. Da li sam omasio proceduru? Negde mislim da sam omasio proceduru. Mislim da sam trebao ispustim staru tecnost, na hladno otvorim sisku dole i sipam novu tecnost dok dole ne procuri. Onda ga upalim i zagrejem dok ne otvori termostat @N.F.S. mozes li ti da mi pojasnis? Provjeri cep hladnjaka da li je u redu? Kawasaki KLE je imao taj problem,i cep je bio uzrocnik. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 620 Napisano Mart 21 (promenjeno) Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Čemu služi džek ispod sedišta na Versys 650? Takođe, da li je neko radio upgrade fabričke sirene? Da li je moguće odraditi samo fizičku zamenu bez dodatnih budženja, želeo bi barem 50 % glasniji zvuk. Pre par dana sam imao tri situacije gde su ljudi krenuli mrtvi ladni da se prestrojavaju na mene, i ni jedan nije reagovao na sirenu. Takođe, veoma čudno, sva trojica su vozila Passat, i sva trojica su bila sa porodicom unutra. Ako je neko u poslednje vreme uspeo da nabavi neki adventure nosač za 2009. godište koji ide imeđu vizira a iznad cajgera, nek baci link. Za novije ima, ali za prvu generaciju mrka kapa. Nema čak ni modela za 3D štampu. Nešto poput ovog. Promenio Mart 21 član Sveti Atila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...