brdy 2099 Napisano Februar 25, 2019 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Taj set za krpljenje dal pomaze samo kod tubelles ili moze za obe varijante. Moje su ova druga, iskreno kad idem na duze jedino me to plasi, prosle god sam bio nabio neki ekser u zadnju gumu pa sam vozio do vulkanizera nagnut nad kormanom pola sata da rasteretim zadnji tocak sto vise.Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Februar 25, 2019 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, brdy je napisao: Taj set za krpljenje dal pomaze samo kod tubelles ili moze za obe varijante. Za tubulles, za gumu sa unutrašnjom obične flekice ili parče stare gume i lepak, al opet ti treba brdo alata i pajseri da skineš točak, pa gumu. Upravo to i pokušavam da kažem svo vreme. Slažem se da treba alat ali zavisi koji tip motora se vozi. Kod čopera i nejkeda, i enduro, sve ti je na dohvat ruke, lako možeš i na putu da opraviš puno stvari, ali kod sportaka i turinga, ne ide to baš tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11449 Napisano Februar 26, 2019 Drug član, 1283 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim samo kurtone(nikad ne znas sta moze da iskrsne),za sve ostalo tu su @mradomir i nas drugar djokovic. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 15701 Napisano Februar 26, 2019 Ne silazi, 1173 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Velik kvar-žica Mali kvar-uzica Kažu moji Sremci i ja se tog pridržavam. Nosim klešta sa bezbroj alata na njima ispod sedišta, paljenu žicu i plastične vezice. Jedan imbus kluč za skidanje bočnih plastika oko akumulatora i običan ključ za skidanje rezervoara. Inače, vizuelna kontrola je mama. Dobro osmotrim motor sa svih strana, pogledam da li je muško ili žensko, da li mi je nešto sumnjivo pre nego što krenem. Jedino nemam, a imaću, set za krpljenje guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16997 Napisano Februar 26, 2019 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Onaj kog tehnika ne zanima i ko ne ume (ili ne želi) da koristi alat ne treba ni da ga nosi. A takođe smatram da takvi ljudi nemaju razloga ni da učestvuju u ovakvoj temi, jer šta bih recimo ja tražio u temi u kojoj se komentariše o operi ili o uzgoju krokodila? Za one koji su spremni da legnu pored motora i isprljaju se, dovoljan je osnovni alat za sanaciju guma, zamenu nekog creva, osigurača, ili konektora na provodnicim. Isto tako zamena sijalice ili neke sajle može da se obavi na putu. Ja nosim set za sanaciju tubeles guma, klešta, mala "smrt" klešta, klešta za "papučice", velika pinceta, nož, šrafciger za izmenljivim dodacima (za gedore do 13mm, torh, ravni šrafcigeri, krstasti, imbus), plastične vezice, provodnici, šelne, viljuškasti ključevi (8-13, plus 17 i 19) i uz to i osnovni fabrički alat. Nosim i unimer (amper klešta). Gotovo redovno na okupljanjima na kojima budem dešava se da nekom od kolega treba da se nešto pomogne ili popravi i onda se zna ko ima alat (a normalno, to ima svoju cenu izraženu u pivu). 2 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Februar 26, 2019 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Procjena rizika je ovdje osnovna stvar i naravno istorijski faktor. Šta se meni dešavalo, olabavi šaraf na retrovizoru, treba primjeniti akumulator, treba dotegnuti teg na kormanu, zaglavi kofer, problemi sa gumama, promjena sijalice, ispadne komad plastike... sve su to manje više sitnice, ali ako nemaš osnovni alat teško je promjeniti ili nemoguće. lično ne znam koristiti komplikovan alat, ali brate šarafciger, imbus, klješta, ključ...to znam i trebalo mi je i nosim. Osnovni fabrički alat + vezice + izolir traka za ono što ja znam i mogu to je dovoljno i pokriva 98% realnih problema koji mi se mogu desiti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 26, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Svaka fabrika uz motocikl daje komplet alata sa kojim se mogu otkloniti sitniji kvarovi. Uz to se može dodati još po neka alatka koja može potrebati. Ja uz to nosim još i rezervne sajle gasa i kvačila, nekoliko osigurača, parče licnaste žice, nekoliko vezica i rezervne svećice. Stoji to da treba redovno servisirati motor ( što ja sam radim ), ali desilo mi se jednom da mi je pukao porcelan na svećici ( Joška bio prisutan ), nemam poima od čega je pukao, ali da nisam imao rezervnu svećicu - glupo bi bilo da ostanem na putu zbog tog, ili na primer - popusti se šraf na retrovizoru pa on počne da se pomera u vožnji - nije baš bitna stvar, al nervira . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirkic 267 Napisano Mart 19, 2019 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000.... Prijavi odgovor kao problematičan Ja kanda imam problem ko ce nabrojati sta sve stane tu... Wd40,pumpa,dezedorans,nivea,prenosivi punjac,antifriz (tdm ima obicaj da pusta pa dok se ne sanira.. ) ,naocare za sunce,gurtne... noz,prsluk,torbica za alat...a u torbici,sta reci sem da vucem naviku od kad sam vozio cz175...svega kljucevi,srafcigeri,klesta,univerzalnih alata,zice,kalaja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14412 Napisano Mart 19, 2019 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan A ulje, gde je ulje? Vozis TDM a nemas ulje!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12692 Napisano Mart 19, 2019 (promenjeno) Ne silazi, 7361 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Idi bre, pa ovoliko ne nose ni ovi sa Jawama i MZ Promenio Mart 19, 2019 član Alekre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirkic 267 Napisano Mart 20, 2019 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000.... Prijavi odgovor kao problematičan bdada Sipano neko repsolovo skupo pa skoro da i ne trosi, al zato menjac los do bola... Alekre Pa kazem ja da mi ostala navika... Vozali se krsevi po njivama (nit para nit dozvole) pa se moralo imati... A sad ostala navika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 806 Napisano Mart 20, 2019 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se vozam van kruga od 100-200 km od kuce nosim torbicu sa alatom koji mislim da umem da koristim - par kljuceva, kljesta, metar, noz i kako god se zvao onaj set srafcigera sa promenjivim glavama. Plus fabricki alat. Od delova set sajlica, set za reparaciju gume, 1 rezervnu svecicu, set rezervnih sijalica, crevce za benzin, izolir traku, zicicu, par vezica, duct tape (za ono što se mrda, a ne bi trebalo) i wd (za ono što se ne mrda, a trebalo bi). Tako sam manje više radio otkako sam počeo da vozim i taman kad sam počeo da uviđam kako sam paranoičan i da mi je vukljanje tolikog alata suvišno, pre par godina na Navaku stade mi motor u sred stinta na stazi. Posle dva sata drkanja nadjem da je crkla pumpa goriva, skinem, prespojim i upali motor. Čak sam stigao da odvezem i poslednji stint, doduše preko qrca, ali bar nisam morao da jurim šlep od Subotišta nit da cimam druge ljude koji su došli da se voze, a ne da popravljaju moju kantu. Od tad na sve malo dalje vožnje uvek nosim nešto alata, nek se nadje. Just because you're paranoid doesn't mean that they're not after you. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4756 Napisano Mart 21, 2019 Ne silazi, 5552 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sta ce ti metar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 806 Napisano Mart 21, 2019 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dizmerim zategnutost lanca uglavnom , al to za bas duze ture. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4907 Napisano Mart 21, 2019 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A metar je kad pored stanu ovi sa Harlijem. Na dužim putovanjima naravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mister Bob 20 Napisano April 30, 2019 U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan zanimljiva tema i baš sam tražio ovako nešto na pretraživaču, hteo sam da vidim da li se više praktikuje set za reparaciju ili sprej ili i jedno i drugo ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21995 Napisano April 30, 2019 Integrisan, 9497 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sprej i par holsrafa razlicite debljine... Ako je rupa na gumi vidna ili je "cujem" zavijem holsraf (sa pljosnatom glavom) i nadujem gumu sprejom.... Odmah kretanje da se sadrzaj iz boce koji je u gumu usut rasporedi... P.S. Cek" da slikam, imam sprej pod sedistem P.P.S. Nije pod sedistem vec u pregradi maske... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21995 Napisano April 30, 2019 Integrisan, 9497 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na skuteru a uz rukavice i podkapu staje u pregradu na prednjoj strani. Malo je veci gabaritom ali 14ticu auto gumu pumpa na 2.4bar. Nisam ga na svom motociklu koristio ali sam prijatelju uz put istim prednju gumu na r6 sanirao, presli smo jos 200km bez problema do kuce. Oko 700din kosta. Sent from my SM-J330FN using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mister Bob 20 Napisano April 30, 2019 U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan korisno, uzeću ovih dana da se nađe, pošto planiram vikend ture i ove sezone, oko 400-500 km u jednom pravcu. pored osnovnog imam par pvc vezica, švajcarac, duck tape, izolirku, crevo smotano, šelnice,malo žice... I još pre puta izguglam motoservise u blizini i kombi prevoz, da se nadju za svaki slučaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Maj 2, 2019 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Korisno je imati u motoru super lepak i kesicu sode bikarbone. Ja sam "zavario" kutiju sa osiguracima tako. Verujem da bi pomoglo i ako negde curi nesto. Nalije se lepak gde treba i odmah nasoli soda bikarbona i lepak odmah "zakove". Mislim da sa inace to bas na forumu procitao a sa kutijom sa osiguracima i probao, nalio lepak u kanalu gde se spajala kutija i nasolio sodu, ekstra uhvatilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2662 Napisano Maj 2, 2019 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Pročitao sam na preskok, a sutra ću do detalja, ali sada me najviše zanimaju te ampule za duvanje guma, to mi je totalna nepoznanica. Sprejeve sa kupovao, za njh znam. Guglao sam ali ne nađoh, pa bih vas zamolio za odgovor, gde imaju da se kupe te ampule, koja im je cena imaju li rok upotrebe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21995 Napisano Maj 2, 2019 Integrisan, 9497 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo ceo set... 12 eura. https://www.louis.eu/artikel/slime-tyre-repair-kit-large-for-tubeless-tyres/10032588?filter_article_number=10032588&list=608f687763eae540cf304909a0024003 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2552 Napisano Maj 2, 2019 ODUSTO OD DIJETE, 2627 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo i ja imam u motoru, samo sam dokupio dodatne ampule ako zatreba. Sprej za krpljenje takođe imam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21995 Napisano Maj 2, 2019 Integrisan, 9497 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ili kupis samo ventil sa ali-ja a patroni su po oglasima kod nas oko 200din, zavisi od gramaze. Nisam koristio, ne znam koliko ih treba za naduvanje gume... Moto kompleti vecinom po tri 16g patrona imaju...https://www.aliexpress.com/item/Compact-Bicycle-CO2-Pump-Valve-Alloy-Inflator-Head-Smart-Fits-Schrader-Presta-F-V-A-V/32881381435.html?spm=2114.search0104.3.75.5d5c7fd25Q03ZT&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10307_537_536,searchweb201603_52,ppcSwitch_0&algo_expid=87d17ff3-e55a-4086-8a35-43fbbe09ff46-10&algo_pvid=87d17ff3-e55a-4086-8a35-43fbbe09ff46&transAbTest=ae803_4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21995 Napisano Maj 2, 2019 Integrisan, 9497 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bicikli | Delovi i oprema : patrona co2 sa navojem za pumpe 03.04.2019 - ID 50440953 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM NEPTUN BIKE Niš 18000 Jovana ristica 45 065-9-220-965 prodavnica, ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...