Sevast 25 Napisano Novembar 19, 2018 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cagiva Roadster; Yamaha Virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege! na prolece sam kupio svoj prvi ozbiljan motor, iz naslova vec ocigledan Virago 535. Do tad sam vozio 2t Cagivu roadster 125cc. Vragom (viragom) sam odusevljen! Vozio sam se posteno tokom sezone, a i sad. Ono sto me zanima sad jeste: 1) koje gume bi bile idealne za njega? Svakako cu uzeti nove iz radnje. Volim serpentine i voznje kroz Sumadiju, tako da bi mi trebale neke gume koje su dobre za takve krivine. Takodje nije mi strano da vozim i dok pada kisa, te mi sa te strane trebaju neke koje bi i sa te strane bile pouzdane. 2) stavio sam ove godine novo ulje 10w30. Po owner manual kaze da moze i 10w30 i 20w40. Da li postoji rizik ili moguci problem od voznje sa retkim uljem zimi? Znam da postoji razlika po optimalnoj temperaturi izmedju ta dva ulja, ali u praksi je drugacije? 3) koje su realne dugacke ture koje Virago 535 moze da izvede? Znam da su ljudi isli na more i sa 50 i 150cc. Koliki je napor za masinu od 535cc dnevna voznja od 400km? Ne bih voleo da mu skracujem zivotni vek. Hvala u napred! i izvinite ako su ovo tupava pitanja, al radije bih sad ispao glup nego posle sa losim gumama ili izlapelom masinom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Novembar 19, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Hvala u napred! i izvinite ako su ovo tupava pitanja, al radije bih sad ispao glup nego posle sa losim gumama ili izlapelom masinom E svaka ti čast... slatko sam se nasmejao... i sve si dobro rekao... Čestitke za mašinu 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10430 Napisano Novembar 19, 2018 Drug član, 3395 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Redje ulje ide po hladnoći...gušće po vrućini...kao nekadašnji čoperaš ti želim puno km...a i Virago je odlična mašina,naravno ako nije iscedjen... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JohnyBravo 55 Napisano Novembar 19, 2018 U prolazu, 85 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam vozio Kawasak en 500, obuo sam ga u Michelin Commander II. Preporuka za gumu, odlicno se ponasa u svim vremenskim prilikama, trpi "obaranja i zustriju" voznju i vise nego sto je en mogao da pruzi. Nisam mnogo prosao sa njima, cele dve sezone, sa njima je i prodat motor, ali gume nisu pokazale preterano neko trosenje (vaze da dugotrajne gume). Za choper varijantu i laganu voznju odlicna guma. Mozda sada postoji i naslednik tipa Commander III. Postoje i Continental CM2 (cini mi se da se tako zvase) koje su u rangu sa Commanderom, one bese imaju neki dodatni silikonski sloj po sredini gde je gaziste, ali je Commander napravljen od postojanije gume, tako da duze traju. Ja sam se dvoumio oko njih i Commandera. Otprilike za tu klasu motora, prema snazi, tezini i nameni, nema boljih od ovih guma. Ulje sto fabrika propisuje, sto kvalitetnije i to je to. Svaki motor moze na duze ture, jedino ogranicenje je u vozacu. Pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sevast 25 Napisano Novembar 19, 2018 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cagiva Roadster; Yamaha Virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam na odgovorima. Imao sam srece sa kupovinom motora. U fenomenalnom je stanju, zahvaljujuci prethodnom vlasniku koji je zaista lepo brinuo o masini. Tako da mi je zelja da tako i ostane. Sad za sledecu sezonu nove gume i na duze voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan Stankovic 38 Napisano Novembar 23, 2018 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Virago 535 je odlican motor (sigurno jedan od buducih kupovina). Jos ako je dobro ocuvan kao sto kazes verujem i zelim ti puno predjenih kilometara.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sevast 25 Napisano Novembar 23, 2018 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cagiva Roadster; Yamaha Virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Virago je fenomenalan. Preporucio bih ga svakome. Najdalje sam isao sa njime do Novog sada. Grabi bez problema. Upoznao sam nekoliko starijih bajkera koji su se navozali na raznim masinama. I dosta njih u jednom trenutku sa velikih motora (oko 1000cc) predje na viraga 250. Bas iz tog razloga zelim da negujem mog kako treba i da mu ne skratim zivotni vek. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Novembar 23, 2018 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Samo proveri punjenje akumulatora, originalni regler zvekne posle desetak godina rada... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Novembar 25, 2018 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan imo sam isti bio zadovoljan regler mi pravio Joska via Temerin inace motor je za pohvalu sluzio me ..al je slabiji kad imas suvozaca ,,,barem mi se cinilo momentalno vozim 7 coper po redu virago al 1100 pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rik 190 Napisano Novembar 26, 2018 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Grocka Motocikl: Yamaha XJ900S Diverzija Prijavi odgovor kao problematičan Jako lep primerak Viraga!Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sevast 25 Napisano Novembar 27, 2018 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cagiva Roadster; Yamaha Virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da im je to slaba tacka. Proverio sam odmah regler, akumulator i anlaser. Jedino je na anlaseru bio jedan navoj da se sredi. Inace sve ostalo top. :) @rik hvala :) @demro znaci virago serije su sigurica :) koji coper od tih 7 ti se najvise svideo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chuky 94 Napisano Novembar 29, 2018 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Kladovo Motocikl: Suzuki INTRUDER C800 VOLUSIA Prijavi odgovor kao problematičan @Sevast, ja vozio viraga 535 dugi niz godina!! Slatko se navozasmo!! duže ture sa suvozačicom, obišao Balkan njime!! Sipao motul 5100 15/50 gradaciju i nije bilo greške, isprobavao par proizvodjača ali se uvek vraćao na motul. Što se tiče guma, najviše koristio HAIDENAU K65. Drao fuzastere na Transfagarašanu i Transalpini. Dnevna kilometraža je par puta bila i do 650km tako da tvojih planiranih 400km je za viraga smešna cifra. Gledaj da uvek imaš dobar akumulator jer kad sporije vergla ubijaš frailauf-bendiks, regler odmah zameni stavi JOŠKIN, nema greške, i proveri namotaje, u ulju su i hoće da probiju!!! Na pedesetak hiljada km zameni lamelice, povremeno zamenio ulje u diferencijalu i nemaš brige. Prodao sam svog viraga sa 80000i kusur km, i dalje je išao 157km/h sa dvoje na autoputu, to mu je fabrički MAX speed. toliko je i išao!!! Nadam se da sam ti pomogao sa informacijama i da će ti koristiti u narednom periodu održavanja i druženja sa viragom!! Samo polako i pun GAassSS!!! 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2599 Napisano Octobar 17, 2020 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege koji posedujete Virago 535, potrebna mi je pomoć. U toku sam sredjivanja jednog Viraga, pa sam naišao na problem pumpe za gorivo. Možete li mi reći koliki je prečnik ulaza i izlaza na pumpi, da bih znao koju da poručim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Octobar 17, 2020 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan @Yanco dok ti kolege ne premere pogledaj na Ali expresu bile su stvarno jeftine. Ja sam za Dragstara dve kupio za svaki slucaj ( i posle ih poklonio). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2599 Napisano Octobar 17, 2020 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledao sam, tamo je in i out 10mm, a na mojoj 6mm, pa me to buni. Da li ima veze, da li će više benzina zbog toga da gura u karburatore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Octobar 17, 2020 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan To je najbolje da pitaš nekog majstora koji radi samo motore, na automobilima to nije problem jer ima povratni vod. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2599 Napisano Octobar 17, 2020 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Aj prvo da vidimo šta kažu kolege koje imaju Virago 535, koliki je dijametar in out kod njih na pumpama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2599 Napisano Octobar 17, 2020 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam izmerio ulaz u karburatore, 6mm je prečnik, tako onda bi trebalo i da pumpa bude isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2599 Napisano Novembar 2, 2020 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Da li bi neko od vlasnika Viraga 535 želeo da menja svoj fabrički auspih za ovaj na slici, uz moju doplatu: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black79 9 Napisano Januar 29, 2021 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima.Ako neko prodaje Yamaha Virago motor, možda možemo da se dogovorimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2599 Napisano Januar 31, 2021 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan On 29/01/2021 at 19:24, Black79 je napisao: Pozdrav svima.Ako neko prodaje Yamaha Virago motor, možda možemo da se Biće moj na prodaju za par meseci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black79 9 Napisano Februar 5, 2021 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si iz Kragujevca mozemo da se nadjemo i da ga pogledam.Nisam napomenuo, trazim 535 ccm..Ti se javi porukom ovde, kada budes hteo da ga prodas, pa cemo se dogovoriti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black79 9 Napisano Februar 8, 2021 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Momci, pomoc za buduceg kolegu...Primecujem da je Virago prisutan na oglasima i ima ih dosta.Kilometraza svima je oko 50000 km.Citao sam negde da je u tom opsegu vreme za menjanje sistema prenosa.Da li je to tacno i na sta sve obratiti paznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rašica 152 Napisano Februar 8, 2021 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Lion Motocikl: NC700xd Prijavi odgovor kao problematičan Kao neko ko ima viraga prešao sam njim oko 7000km, kupio ga sa 19 000 od sina prvog vlasnika i korpa se malo čuje kada je hladan. Više majstora kaže je to normalno, jer korpa nije adekvatnih dimenzija za tu mašinu i da moze baš dosta da tako predje, samo vremenom sve jače lupa. Nova je oko 70 000din, a remont je oko 150€. Što se tiče kardana tu menjaš redovno ulje i nemaš frke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chuky 94 Napisano Februar 9, 2021 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Kladovo Motocikl: Suzuki INTRUDER C800 VOLUSIA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Rašica je napisao: Kao neko ko ima viraga prešao sam njim oko 7000km, kupio ga sa 19 000 od sina prvog vlasnika i korpa se malo čuje kada je hladan. Više majstora kaže je to normalno, jer korpa nije adekvatnih dimenzija za tu mašinu i da moze baš dosta da tako predje, samo vremenom sve jače lupa. Nova je oko 70 000din, a remont je oko 150€. Što se tiče kardana tu menjaš redovno ulje i nemaš frke. Ne znam koje majstore posećuješ po pitanju viraga, ali ja tu informaciju još nisam dosad čuo. Ako tvoj motor ima 25-26000km a čuje se nešto unutar korpe, promeni majstora. Ja kupio viraga sa tridestak hiljada, vozio ga 50 i kusur hiljada, prodao ga i dalje ga sadasnji vlasnik vozi. Za tih 80 i kusur hiljada km radnog veka motora, zamenjene lamelice a korpa je i dalje fabrička. Samo da napomenem da nisam mehaničar, ja sam samo ljubitelj motora. Nisam problema imao sa agregatom. Kao što sam u nekoj od tema napisao: Regler, namotaji i akumulator moraju biti dobri jer ako to nešto ne valja, akumulator slabi i verglanjem slabim akumulatorom se unistava frajlauf pa u nekom trenutku rikne. Na pedesetak hiljada km zameniti lamele i obratiti povremeno pažnju na žbice zadnjeg točka. Već par godina vozim intrudera 800, prvo M a trenutno C varijantu. Verujte mi da mogu da kažem da sam se slatko navozao viragom, i da mi je po sigurnosti agregata, virago na prvom mestu u odnosu na intrudera. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...