ПИпезос 8228 Napisano Januar 24, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, mick je napisao: Heheh kakav danak neiskustvu! Popneš nogu na fuzaster, opkoračiš pa sedneš... хаххахахааааа, па не возим ја мотор од недавно већ одавно са пуно година паузе ... попео ја ногу на фузастер (са леве стране) на новом ГС-у па се умало не претурих заједно са њим, пробах и са контра стране ал тек ту не иде, није навикла лева нога да се пребацује, једноставно што не иде онда не иде и енде, џаба покушаји, једног дана, за 2-3 године, по неком мом плану да узмем нешто са нижим местом седења, највероватније BMW R1200RT. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Januar 25, 2023 Drug član, 1102 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Bio je covek da uzme zupcanik i zastitu hladnjaka od mene. Nahvalio Benelli sem vodene pumpe i poneke lampice koje znaju da se upale,kao abs i motorchek. Kaze da je motor optimirao na nekih 60ks i da je sada voznja mnogo drugacija i da je uspeo na satu da nagura 192km/h. Poslao mi je racun i koja mu je firma radila optimiranje, pa ako nekome treba evo slike 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Januar 25, 2023 Drug član, 1102 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan I da kroz pricu se ispostavilo da je sa njegovog novog motora skinuta vodena pumpa koja je montirana na moj bivsi trk,pa su ga lagali da hoce zbog sigurnosti da zamene pumpu i da ne moze da preuzme motor kada je trebalo po njihovom dogovoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Januar 27, 2023 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Ajme ... kod tog Herpicha samo u De sam ja uzeo moj bivsi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SurdaBg 69 Napisano Januar 27, 2023 U prolazu, 31 postova Lokacija: Београд Motocikl: Benelli TRK 502X Prijavi odgovor kao problematičan On 25.1.2023. at 18:08, Vampa je napisao: Bio je covek da uzme zupcanik i zastitu hladnjaka od mene. Nahvalio Benelli sem vodene pumpe i poneke lampice koje znaju da se upale,kao abs i motorchek. Kaze da je motor optimirao na nekih 60ks i da je sada voznja mnogo drugacija i da je uspeo na satu da nagura 192km/h. Poslao mi je racun i koja mu je firma radila optimiranje, pa ako nekome treba evo slike @mick jel si ovo nešto slično i ti beše radio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
otolePG-MNE 253 Napisano Januar 28, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Benelli trk702x Prijavi odgovor kao problematičan On 25.1.2023. at 18:12, Vampa je napisao: I da kroz pricu se ispostavilo da je sa njegovog novog motora skinuta vodena pumpa koja je montirana na moj bivsi trk,pa su ga lagali da hoce zbog sigurnosti da zamene pumpu i da ne moze da preuzme motor kada je trebalo po njihovom dogovoru. @Vampa ti si se baš namučio i izmaltretirao sa svojim bivšim TRK. Nadam se da sada u miru i relaksirano voziš drugi motor Promenio Januar 28, 2023 član otolePG-MNE 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Januar 28, 2023 Drug član, 1102 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan @otolePG-MNE vozim i dalje Varadera ali mi nesto ne daje mira pa sam uzeo i Tigra da probam. Stvarno se sve glupo izdesavalo na tom motoru i nije mi jasno kako je razlika u kvalitetu na primer te vodene pumpe, ovde znam vise motora koji su zamenili a vidim da na forumu(balkanu) nije niko imao problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
otolePG-MNE 253 Napisano Januar 28, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Benelli trk702x Prijavi odgovor kao problematičan stvarno čudno. Pretpostavljam da je u pitanju neka serija sa lošom pumpom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1110 Napisano Januar 28, 2023 (promenjeno) Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Nece nama braca kinezi da uvaljuju, imamo mi sidji s pinka koji nam vodi ekonomskog tigra Promenio Januar 28, 2023 član zlatkojov 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Januar 28, 2023 Drug član, 1102 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, otolePG-MNE je napisao: stvarno čudno. Pretpostavljam da je u pitanju neka serija sa lošom pumpom. Moguce je da je tako. Koliko sam shvatio za balkan dolazi iz IT a ovde je valjda bio direktan uvoznik u AT koji je prestao da uvozi benelli pa je preuzela neka firma u DE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
otolePG-MNE 253 Napisano Januar 28, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Benelli trk702x Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Vampa je napisao: Moguce je da je tako. Koliko sam shvatio za balkan dolazi iz IT a ovde je valjda bio direktan uvoznik u AT koji je prestao da uvozi benelli pa je preuzela neka firma u DE. Tako je. U CG dolaze direktno iz Pesara-Italija. Sjećam se kad sam ja naručivao. Dolazio je brodom Ankona-Dubrovnik pa onda u CG. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Januar 28, 2023 Drug član, 1102 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Po tome je moguce da je za IT(njihov proizvod) dolazio motor sa bolje izvrsenom kontrolom kvaliteta. Ovde na primer nije bilo zutog u prodaji niti je mogao da se naruci. Bio je jedan na oglasima koji je bio uvoz iz IT za koji je trazio vlasnik nesto preko 1000e vise nego nov. Nisam ovde nikada ni procitao da se nekom upalila chek lampica.paši se upalila 2 puta,čoveku sa kojim sam pricao 3 puta i jos jednom koga sam upoznao sto vozi trk jednom. Svi su morali u servis da je ugase i svima je receno da je lambda sonda nesto lose ocitala. Meni nije nikada ali sam sipao iskljucivo 100 oktana dok oni sipaju 98 pa predpostavljam da je to razlog. Iz svega zakljucujem da ima razlike izmedju IT uvoza i AT-DE uvoza Koliko si ti km napravio sa tvojim do sada? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
otolePG-MNE 253 Napisano Januar 28, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Benelli trk702x Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mnogo prošao zadnjih dvije godine. Jednostavno zbog posla sam bio u nemogućnosti da vozim. Prešao sam svega 25000. Nadam se ove godine da će se to promjeniti 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Januar 28, 2023 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Vampa a ne mora sve da ima neku logiku i da neko bude odgovoran, jedostavno nekad se tako poklope zvezde pa budeš qrate sreće. Meni je crkla wifi bravica na skuteru, a nikom nije, prvi sam bio globalno sa tim problemom Shit happens. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Januar 28, 2023 Drug član, 1102 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bio te srece jer sam imao jos neke stvari koje niko nije imao. Mislio sam na logiku vodene pumpe,evo sada znam 3 motora kojima se chek palio(meni eto to nije) a ovde na forumu gde su motori kupovani na balkanu nemaju korisnici tih problema. Izgleda da je u ovom slucaju prva klasa poslata na balkan a ostale zapadno jer imaju oni para kada placaju servis (ulje i filter) 360 evra(tolika je trenutna cena u ovlacenom na teritoriji Beča). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Januar 28, 2023 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A šta znači informacija da se na 3 motora palila lampica? Ama baš ništa. Em je malecki uzorak, em nemamo pojma o okolnostima, em ne mora da znači da je to naznaka bilo kakvog problema. Možeš tako da izvadiš statistiku na pr. da je najviše stradalih u avionskim nesrećama jelo kisele krastavčiće. Može da bude tačno, ali ništa ne znači. Niti će da te izbegavanje krastavčića zaštititi od pada aviona Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Januar 28, 2023 Drug član, 1102 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Moja poenta price je da ljudi na ovim prostorima imaju te probleme dok na nasim prostorima nemaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7139 Napisano Januar 28, 2023 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...sva nova vozila imaju "dečije bolesti". Pravi proizvođači nakon ciklusa od jedno 2-4 godine kolko treba da bi se vidi trend izmene i otklone probleme. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1886 Napisano Januar 28, 2023 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Vampa je napisao: Moja poenta price je da ljudi na ovim prostorima imaju te probleme dok na nasim prostorima nemaju. Imaju i ovde, samo cute. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Januar 28, 2023 Drug član, 1102 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam i voleo bih da to nije istina. Pisao sam o mom iskustvu i iskustvu ljudi sa kojima sam licno pricao. Generalno su zadovoljni motorom sem tih sitnih gluposti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12524 Napisano Januar 28, 2023 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Vampa said: Ja sam bio te srece jer sam imao jos neke stvari koje niko nije imao. Mislio sam na logiku vodene pumpe,evo sada znam 3 motora kojima se chek palio(meni eto to nije) a ovde na forumu gde su motori kupovani na balkanu nemaju korisnici tih problema. Izgleda da je u ovom slucaju prva klasa poslata na balkan a ostale zapadno jer imaju oni para kada placaju servis (ulje i filter) 360 evra(tolika je trenutna cena u ovlacenom na teritoriji Beča). Nema toga. Sve zavisi koji aljkavci u kojoj smeni su ga sklapali. Koji aljkavac je radio struju, itd. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Januar 28, 2023 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, SurdaBg je napisao: @mick jel si ovo nešto slično i ti beše radio? Heheh za 190kmh baš i ne znam da li je istina. Realno ta brzina nema mnogo logike u ADV segmentu...tom brzinom se prosto gubi svrha i smisao segmenta Adventure motora generalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Januar 28, 2023 Drug član, 1102 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan @mick ja prenosim reci i iskustvo coveka koji je optimiranje uradio. Posle optimiranja mu je to bila max brzina sto ne znaci da je i putna, uz napomenu da je izmereno na satu ne preko gps-a. Sa max brzinom je hteo reci da je motor dobio vecu snagu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Januar 29, 2023 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Vampa je napisao: @mick ja prenosim reci i iskustvo coveka koji je optimiranje uradio. Posle optimiranja mu je to bila max brzina sto ne znaci da je i putna, uz napomenu da je izmereno na satu ne preko gps-a. Sa max brzinom je hteo reci da je motor dobio vecu snagu. Šta znam...moj je max 186kmh meren ali je to maksimalna brzina što nije nikako i putna. Prosek je 7-8000 rpm a to mu dođe 130-140kmh. Ja nisam gledao max brzinu već obrtni momenat...to je važnije kod ovakvih motora. Vidim po Italiji da dosta njih radi te stvari i većina je zadovoljna...urade Stage2 tune, nabace celu liniju auspuha, odrade lančanike (zadnji kad se menja dobija se brzina) i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SurdaBg 69 Napisano Januar 29, 2023 U prolazu, 31 postova Lokacija: Београд Motocikl: Benelli TRK 502X Prijavi odgovor kao problematičan Мени макс 160 (по цајгеру) пробао пар пута, и то је оно баш на мишиће... Реално, није ми потребна толика брзина, 120-130-140 скроз ок за аутопут, једино би пријало кад би обртаје тада мало смањио. Имам осећај како би му пријало да се тада растерети мотор па да плови. Па се размишљам да можда заменим предњи ланчаник како су неки помињали. Дакле, добио би се растерећенији рад мотора, а губи се на убрзањима? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...