Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GSF 1250 S Bandit

Recommended Posts

• Drug član, 1582 postova
19 minutes ago, bajker71 said:

Često je i do težine i fizičke spreme vozača, kondicije...

Većina ne želi ni deo opterećenja da bude na rukama, umara ih to pa stavljeju podizače na volan. Hoće da sede uspravno kao da imaju kolac u leđima. I stvarno, ruke se ne umaraju ali zato dupe i leđa razvaljuju jer je svo opterećenje na njima. Onda guraj memorijske pene, gelove i ostala sranja dok se sedište ne naduva kao gajde...  :)

Vozio sam sam sport turing. BMW F800ST i njime sam najviše kilometara prešao. Nikada mi nije odgovarao taj položaj. Ruke, da...nekako me zglobovi čudno bole. Ali najveći problem sam imao u gornjem delu leđa i ispod vrata od držanja glave uspravno. To mi je baš smetalo. Iako je teoretski taj sport turing položaj ergonomski najispravniji sa najmanjim opterećenjem kičme.

ADV položaj najviše opterećuje donji deo leđa i oseti se. Ali očigledno da nam ne smetaju iste stvari. Meni je to daleko prihvatljiviji položaj os sport turing položaja. 

A i osećaj na kormanu je potpuno drugačiji. Mnogo rasterećeniji i lakše se upravlja motorom. Pogotovo ako je neki motor težak kao što je to Bandit. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 7764 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Meni na nejkedu nista ne smeta za ruke, ledja itd. Nekada kada sidjem me boli donji deo ledja ali misici jer su mi mlitavi pa sam poceo raditi vezbe. To mi se desi i kada dizem teret duze vreme tako da nije do polozaja.

Ali eto ja nekako imam problem za medjunozjem koje hoce da utrne u zavisnosti kako se namestim. Bice da je do ergonomije i ugla kolena itd.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1968 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600
pre 23 minuta, Bojan_Jgd je napisao:

Pogotovo ako je neki motor težak kao što je to Bandit.

Kao što reče, ne smetaju nam iste stvari. Meni Bandit nije tako težak pošto ga u gradu ne koristim, za otvoreni put je odličan, nema vibracija, nema voblinga, bočni vetar mu ne remeti putanju... Meni eto vibracije smetaju pa motocikle sa dva cilindra ne gledam.

Promenio član bajker71
  • Podržavam 1

• Hronični Motociklopata, 7927 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Bandit 600 mk2 je meni ergonomski bio skoro pa savršen za mojih 188cm i stotinak kg, po gradu, lokal, autoput, nikakav problem, samo gaaas.

Da su samo izvukli malo više konjića iz njega bio bi savršen, bar da se izjednače sa konkurencijom (Hornet i Fazer)

Čak ni ona uljara 650 nije nešto naročito jača, ima isto 77ks ali nešto više obrtnog momenta, isprobao sam jednog kolko-tolko kad sam bio u potrazi za motorom, i sad u trenucima očaja (i dokolice) pod dejstvom lekova razmišljam da utopim Fazera i da uzmem tu 650 uljaru, samo još nju nisam imao, ali opet, Fazer mi je super motor, sve na njemu je do jaja, samo to sedište me smorilo u pm, a ne rizikuje mi se 250eura za preradu, skupa mi ta lutrija u pm, ne znam više, nisam pametan...

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 7764 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
1 hour ago, Bojan_Jgd said:

Sve zavisi i koliko vremena se provede na motoru na dan u toku vožnje.

Jako malo provodim. Mozda je i do kondicije. 

• Drug član, 1968 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600
Pre 2 sati, Disko Nindža je napisao:

Bandit 600 mk2 je meni ergonomski bio skoro pa savršen za mojih 188cm i stotinak kg, po gradu, lokal, autoput, nikakav problem, samo gaaas.

Da su samo izvukli malo više konjića iz njega bio bi savršen, bar da se izjednače sa konkurencijom (Hornet i Fazer)

Banditova konkurencija su tada bile vazdušare slične radne zapremine, Diverzija 600, Kawa ZR 7, Honda CB 750 F2 pa i Ducati Monster 600/750 i od svih njih ima više konjića...

Hornet i Fazer su neka druga priča.

Promenio član bajker71

• Ne silazi, 6817 postova
  • Motocikl: konzerviran

Postoji i Bandit 750, samo on nije tako čest. Pošto je u osnovi jako sličan Inazumi, bio je rezervisan uglavnom za Japan.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja