Arakis 6070 Napisano Maj 14, 2024 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pored tih 6 dioda, regler je pun tiristora, elektronike... Tako da ispravnost se moze proveriti samo u radu, na 3000 1/min merenjem napona na akumulatoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Maj 14, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi provjerio da može da upali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 148 Napisano Maj 14, 2024 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Regler nema nikakve veze sa varnicom, prosta elektronika namotaji daju napon koji on prepravlja na napon punjenja, što kolega kaže ako je bio u problemu možda je struja punjenja bila jaka i pitaj Boga šta je crklo. Ako nema varnice kreni redom, spaljeni ecu bi imao još neke simptome da li kada daš konatakt odradi tabla pogasi sve i vergla ? Mogućnosti su razne, kill switch, stand switch, pickup sensor sa radilice koji si rekao da je nov, bonbina, svećica, kablovi i na kraju ecu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Maj 15, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno nema nikakve druge simptome ecu da je crkao, osim što nema varnice na svjećici. Okrenem ključ, lampe se popale , kazaljke odrade check, pogase se sve lampice osim žute check engine ....vergla normalno, ali nema varnice ..... Pikap senzor ima 2 žice(džek) , mjerenjem multimetrom daje fabričke specifikacije, 100-130 oma .....i ispitano takoođe na verglanje kupi signal sa magneta....ali taj signal ne dolazi do svjećice.....Bombina takoođe ispitana, ispravna. Svjećica nova stavljena..... Jedino nisam testirao kill switch(koji je polomljen) i stand switch.... Nisam testirao iz razloga , kada je kill switch na off onda neće uopšte skuter da vergla, takoođe stand switch, kad je spušten bočni nogar, neće da vergla.... E sad ne znam, da li utiču na varnicu generalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Maj 15, 2024 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan A što je problem da se vrate stari namotaji i proba varnica? Neće i ne treba on tako ni da radi, bukvalno samo da ga zaverglaš. Odmah ćeš da isključiš iz jednačine dobar deo instalacije i puno nedoumica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16152 Napisano Maj 15, 2024 Integrisan, 9335 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sta se desilo kod tebe.... Krenimo od namotaja koji su probili te zbog toga nisi imao punjenje. Tad kad nisi imao punjenje regler je dobio -12V tamo gde ih ne treba biti. Sta imaju zajedničko ECU i regler? Zajedničko im je stalno napajanje ili ti + i -. Svaki ECU ima na min 2 pina + i isto tako - koji dolazi, takodje i regleri imaju isto po 2 + i 2 - većinom. Kad regler odlepi, pomeša/okrene smereove....nastaje karambol. Znači da bi pored namotaja trebao zameniti i regler. Potom ispitas da li je napajanje ECU-a kako treba pa tek onda bocnes drugi računar. Vratis klemu i prekrstis se. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Maj 15, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor za kolegu pronto: Sve sam probao, vezano za stare namotaje i pikap.... Kolega Satelis i svi ostali, hvala puno na objašnjenju. Da budem iskren, tek sad kapiram da sam ja ipak napravio problem. Kada sam montirao nove namotaje, nisam vodio računa o poziciji kablova koji idu iz namotaja , a unutar dekla ostaju. Precizno , nisam vodio računa o tome da se magnet nalazi između namotaja i pikap senzora. Kad sam prvi put sve sastavio, i pokušao da verglam, nije htio da upali. Desilo se ovo dolje na slikama. Magnet je oštetio zaštitu instalacije namotaja, i nagnječio žicu koja ide iz namotaja na regler. Kad nije htio da upali, ja sam opet sve skinuo, vidio šta se desilo, skinuo zaštitu sa instalacije, i vidio da nije oštećena instalacija. Vidio sam šta sam uradio pogrešno, pa sam upakovao žice i instalaciju kako treba, da može magnet da se okreće slobodno......sklopio sve po drugi put, i opet neće da upali, tj nema varnice..... Sad kad sve "saberem" , pretpostavljam da je u trenutku kad je magnet zakačio instalaciju namotaja, došlo je do kratkog spoja,(iako žice nisu ogoljene, samo 1 je nagnječena) vjerovatno je preko reglera ECU dobio strujni udar i pregorio. Što bi rekli, sam pao sam se ubio. Šta da radim, svaka se škola plaća. Sad je samo pitanje, da li postoji način da se ispita regler, da ne kupujem napamet novi, koji košta 120€, plus moram ECU drugi kupiti....a na sve to, već sam ulupao preko 600€ dijelova.... Makar da ne bacam novac na regler , ako ne moram.... Takoođe, sve su prilike da ću morati kupiti novi ECU(350€ košta), polovan nisam uspio da nađem, za sad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 148 Napisano Maj 15, 2024 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je sa neta, ne poznajem toliko materiju, ali ako budeš pratio ove korake mislim da ti može pomoći, za ostalo sačekaj odgovor od iskusnijih kolega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Maj 15, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Ispitao sam regler, kao na snimku. Otpor je za diode 0.560-0.580, kako koja. Trebalo bi da je to ok. Ma i nov regler može da ae nađe, ali ECU nema polovan nigdje....za sad "iskopaće ga Bili " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5022 Napisano Maj 15, 2024 Drug član, 3784 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima na ebay.it, ako imaš hrabrosti da poručiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 205 Napisano Maj 15, 2024 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Majstor_početnik je napisao: Ispitao sam regler, kao na snimku. Otpor je za diode 0.560-0.580, kako koja. Trebalo bi da je to ok. Ma i nov regler može da ae nađe, ali ECU nema polovan nigdje....za sad "iskopaće ga Bili " Kao što je gore pisano, na ovaj način si proverio samo ispravljački deo reglera (Grecov spoj, tj ispravljačke diode). Drugi deo radi regulaciju napona i treba da ga drži na oko 14 do 14.5 volti. Ako on crkne, dobiješ previsok napon i osetljivi delovi elektronike crkavaju. Prema tome, ovo nije potpuna garancija da je regler ispravan. Odnesi ga kod nekog električara koji ima aparaturu za ispitivanje, nemoj da ti rikne i novi ECU... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Maj 15, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, zhex je napisao: Kao što je gore pisano, na ovaj način si proverio samo ispravljački deo reglera (Grecov spoj, tj ispravljačke diode). Drugi deo radi regulaciju napona i treba da ga drži na oko 14 do 14.5 volti. Ako on crkne, dobiješ previsok napon i osetljivi delovi elektronike crkavaju. Prema tome, ovo nije potpuna garancija da je regler ispravan. Odnesi ga kod nekog električara koji ima aparaturu za ispitivanje, nemoj da ti rikne i novi ECU... Jasno , hvala puno na savjetima. Ako nađem ecu po iole normalnoj cijeni, kupit ću nov regler da ne razmišljam o tome..... Nov je oko 350€ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Maj 15, 2024 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Probaj u Motoklinici +38164 4252015 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Maj 15, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Arakis je napisao: Probaj u Motoklinici +38164 4252015 Pitao već, nemaju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Maj 15, 2024 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ebay.de 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17349 Napisano Maj 15, 2024 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3693 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, Majstor_početnik said: Jasno , hvala puno na savjetima. Ako nađem ecu po iole normalnoj cijeni, kupit ću nov regler da ne razmišljam o tome..... Nov je oko 350€ Pošalji mi svoj regler da ga testiram. Košta te samo poštarina. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Maj 15, 2024 (promenjeno) U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, zika56 je napisao: Pošalji mi svoj regler da ga testiram. Košta te samo poštarina. Vrlo rado bi ga poslao, i platio/častio za provjeru, ali sam iz CG...teško izvodljivo prijatelju Da ne bude zabune, loše sam gore napisao, nov ECU je 350€, a regler org 120€ Promenio Maj 15, 2024 član Majstor_početnik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17349 Napisano Maj 15, 2024 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3693 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Majstor_početnik said: Vrlo rado bi ga poslao, i platio/častio za provjeru, ali sam iz CG...teško izvodljivo prijatelju Da ne bude zabune, loše sam gore napisao, nov ECU je 350€, a regler org 120€ Ove godine sam iz Herceg Novog (i iz Igala) već imao tri reglera na "tretman", (slali mi autobusom koji ide za Niš i ja ih vraćao autobusom nazad). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Maj 15, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, zika56 je napisao: Ove godine sam iz Herceg Novog (i iz Igala) već imao tri reglera na "tretman", (slali mi autobusom koji ide za Niš i ja ih vraćao autobusom nazad). Iskreno, nisam očekivao da hoćeš da se zezaš sa dostavom busom, jer malo ko to hoće....Ja inače vozim bus, to mi je profesija, i poznajem dosta kolega, tako da mi nije nikakav problem poslati busom. Precizno Royal Travel ide direkt HN-Niš, tako da sa njima mogu poslati. Pošto se već baviš elektrinikom, da li postoji mogućnost testiranja ecu-a na ispravnost?Ako već moram da kupim Ecu, da sam siguran da je on riknuo 100%. Naravno, platiću svaku uslugu/popravku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17349 Napisano Maj 15, 2024 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3693 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Just now, Majstor_početnik said: Iskreno, nisam očekivao da hoćeš da se zezaš sa dostavom busom, jer malo ko to hoće....Ja inače vozim bus, to mi je profesija, i poznajem dosta kolega, tako da mi nije nikakav problem poslati busom. Precizno Royal Travel ide direkt HN-Niš, tako da sa njima mogu poslati. Pošto se već baviš elektrinikom, da li postoji mogućnost testiranja ecu-a na ispravnost?Ako već moram da kupim Ecu, da sam siguran da je on riknuo 100%. Naravno, platiću svaku uslugu/popravku Samo reglere radim. ECU možeš da ispitaš tako što ga staviš na neki drugi motor (pod uslovom da je isti model kao tvoj). A jeste smaranje čekati autobus da bi ga preuzeo i poslao, (ja sam u Aleksincu), ali nije ni neka velika muka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Maj 15, 2024 (promenjeno) U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, zika56 je napisao: Samo reglere radim. ECU možeš da ispitaš tako što ga staviš na neki drugi motor (pod uslovom da je isti model kao tvoj). A jeste smaranje čekati autobus da bi ga preuzeo i poslao, (ja sam u Aleksincu), ali nije ni neka velika muka. Sad sam pitao par kolega, niko ne ide ili prolazi kroz Aleksinac ...Uglavnom svi idu do Niša....ako se sjećaš koji prevoznik je bio kad si slao/uzimao reglere, to bi bilo idealno. Što se tiče drugog motora i testiranja , moj je 2010 god, prva serija downtowna euro3 32-33ks, a svi ostali kymco downtown 300i od 2011+ god su 29ks i nije isti ECU Nisam u situaciji da biram ecu zbog snage, i uopšte me ne interesuje da li je 29ks ili 33ks, ali da li je samo razlika u snazi? Pod brojevima koje pišu na ECU, na ebayu nema ništa....bilo, i prodato Promenio Maj 15, 2024 član Majstor_početnik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5022 Napisano Maj 15, 2024 Drug član, 3784 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Majstor_početnik nešto si visoke cene naveo za novo. Jesi li pitao Dejana iz BG za nabavku? Poslaću ti broj ako nemaš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Maj 15, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, boza_kg je napisao: @Majstor_početnik nešto si visoke cene naveo za novo. Jesi li pitao Dejana iz BG za nabavku? Poslaću ti broj ako nemaš. Nisam pitao Dejana.....ovo su cijene iz Kymco Predstavništva Zagreb..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5022 Napisano Maj 15, 2024 Drug član, 3784 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da to može dosta jeftinije da se nabavi od njega, ako se odlučiš za novo. Srećno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16152 Napisano Maj 15, 2024 Integrisan, 9335 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedne sveže od juče. Jest da nije Kimkic ali isti je klinac. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...