Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Downtown 300i

Recommended Posts

• Drug član, 3602 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Obradio sam i kvačilo i zvono. Zvono nisam slikao. Izgledalo je prilično dobro, ali na strugu se tek videlo da ima talasiće.

ok.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i

Ostao sam dužan za odgovor i riješenje problema. 

Zvono je bilo krivo dosta, po riječima strugara. Obrađeno je, ali je "plavo".....

Takoođe novo kvačilo je obrađeno, jer nisu pakne nalijegale kako treba, cijelom površinom. 

Prvih 7 dana je sve išlo glatko, bez ikakvih trzanja, i vibracija. Bukv kao nov motor. 

Posle 7 dana počele blage vibracije pri kretanju na uzbrdici....

I evo do danas nisu se povećale te vibracije, pretpostavljam da je problem to zvono. Ipak je fabričko, prešlo je 50 000km...

Ako ga ne prodam, sad preko zime ću kupiti novo zvono i zamijeniti i pločice kočnica. 

Nešto u zadnjoj kočnici ima lufta, zvecka sitno, dok ne pritisnem kočnicu malo. Ili kliješta dobila lufta ili lim od pločica zvekeće....uglavnom, riješićemo sve. Ide kao nevrijeme, troši kao upaljač. 

• Sviđa mi se 1

I nije toliko bitno koje je boje zvono, ako nije izvitopereno, krivo i ako su ravne "hvatajuće" površine. Imaš slika u Agility 300 temi, plavetnilo zvona može biti i površinsko, pa se da ispolirati... Takođe, fi ne sme da ide preko 153,5 mm, a pakne kvačila trebaju imati dovoljno mesa. Više lufta između površina dovode do više klizanja na malom gasu, pa samim tim dovode do pregrevanja  gradskim uslovima.

U stvari, sve je bitno :) Da lamele glatko otvaraju, tj. da su blago podmazane osovine i gumeni ublaživači, da su oprugice adekvatne, da su klizači zadnjih tanjira bez risova, lepo namackani kvalitetnom mašću koja se ne suši, da tanjiri nisu ukopani... Sve je to već mnogo puta naš Dare Satelis slikovito objasnio kroz teme, samo treba čitati sa razumevanjem :)

Inače, skroz sam se prijatno iznenadio, kod uvoznika iz Novog Sada, celo OEM kvačilo za moj skuter (odgovara za Xciting 300 i sliične), odnosno ceo zadnji deo - kvačilo i tanjiri, a bez zvona, košta 200€. Nije dž, ali ako uporediš sa cenama za Suzuki, Hondu i slične - sasvim pristupačno, ako već treba sve menjati novim.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Evo, posle skoro 4 sezone došao je i prvi problemčić. Do sada je bilo samo redovno održavanje potrošnih delova, tipa gume, kočnice itd. I posle kažu Kimko nije dobar😄

Počela je da mi se pali lampica za loš napon punjenja na mom DT. I to se pali po oprobanom obrascu - kada se mašina baš dobro zagreje, upali se par sekundi, kad isključim svetla ili dam gas, tada se gasi.

Imao sam više vremena za vikend pa sam detaljno proverio napon punjenja unimerom na akumulatoru, pod svim režimima.

Na leru i hladan i zagrejan drži 14,4 V, kada se da gas onda jedva ode na 14,5. Kada upalim svetla, pa i  dugačko svetlo, smanji kratko na 13,8 pa odmah popne na 14,4V. Posle baš dugo vremena, a u vožnji posle 10-15 min, počinje da penje do 14,7 i naglo ga spusti na 12,7V, i polako ga spušta dok ne dodje do 12,5V i tada pali lampicu. Kada ga dignem u obrtaje poveća na 12,8V, tada gasi lampicu ali svakako nije dovoljno da napuni accu.

Primetio sam da je sve povezano sa temperaturom, a i sam regler je smešten nezgodno iznad izduvne grane, tako da to utiče na njegovo trajanje. Svaki skuter mora da ima neku manu, a ovome je izgleda taj regler. Vratio sam stari akumulator, jer sam kupio i novi misleći da je u tome problem, jer je prethodni već 4 god star. Kažu da kineski regler nikako ne stavljati, dok je originalni skup 🙄

Kako ide hladnije vreme, ujutro se lampica uopšte više ne pali, jer ne stigne mašina da se zagreje po gradu. Tako da za svaki problem ima rešenja - voziću ga samo zimi 😆

Promenio član tomamega

Original regler je oko 100-ak €, nije to ni skupo, ako si siguran da je u njemu problem.

https://www.bike-parts-kymco.uk/kymco-motorcycle/assignment_spare_parts/31600KED9900

A možda može da se metne neki od ovih što prave naši velemajstori - Žika, Joška.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Mislim da je kod nas originalni regler jos skuplji, oko 15-16k dinara, a već sam kupio novi accu, a nije bilo neophodno, tako da je ta cifra blizu 200 eura sa uslugom majstora.

Meni kod skutera najvise smeta to što stvarno moras da budeš spretan, vrlo majstorski nastrojen da bi promenio čak i običan deo. Treba skinuti desnu plastiku da bi recimo zamenio regler. A nema dovoljno majstora ni za kola, a kamoli za skutere.

I posle se pitamo što postoji lista čekanja za nove motore-skutere...

:mobilizator:

• Sviđa mi se 1

Pa pitaj i Dejana, a ponekad iznenade dobrom cenom delova i uvoznici iz Novog Sada. A možda možeš da zamoliš @zika56 za uslugu da ti proveri taj tvoj regler, da ne bacaš parice na uzaludne pokušaje.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
1 hour ago, boza_kg said:

Pa pitaj i Dejana, a ponekad iznenade dobrom cenom delova i uvoznici iz Novog Sada. A možda možeš da zamoliš @zika56 za uslugu da ti proveri taj tvoj regler, da ne bacaš parice na uzaludne pokušaje.

Nema zbog čega da me moli jer to radim svakodnevno za kolege.

Pošalje mi regler, testiram ga i ukoliko je ispravan dobije ga nazad.

Trošak samo poštarina.

Promenio član zika56
  • Sviđa mi se 3

Da. Hvala puno na korisnim informacijama i na ponudi kolege @zika56. Definitivno se regler mora prvo proveriti pa tek onda ići dalje. Verovatno će ići kod Dareta kada bude i vreme za servis. Nego, simptomi su vrlo zanimljivi pa sam zato napisao ovde. Obično kad regler crkne, nema punjenja, akumulator se isprazni vrlo brzo. A ja vozim po gradu već neko vreme, i punjenje je slabije samo kad se baš dobro mašina zagreje. Pali lepo čak i po ovim hladnijim jutrima.

Kažu da je na novijem DT rešen taj problem, tj. regler više nije iznad izduvne grane, ne greje se toliko i duže traje. Ja se ne sećam da sam na ijednom svom prethodnom skuteru (par Gilera i Piaggio) ikada imao problem sa reglerom ili naponom punjenja, a svi su bili polovni skuteri.

Promenio član tomamega

Nisu baš ni retki problemi sa reglerima. A ja to ne bih tako vozio. Može da probije skroz, pa da ti pogori svašta po skuteru, i da šteta bude mnogo veća.

• Zainteresovan, 588 postova
  • Motocikl: Integra 700

@boza_kg ja sam taj uzeo i radio je perfektno, koliko znam i dan danas radi na tom istom skuteru. A video sam da taj identican prodaju kod nas kao "Original". @tomamega ne mora da znaci. Razni su simptomi crknutog reglera, moze vrlo lako i da prepunjava. Meni je rokao na 16-17v pa da vidis kad ne moz da izvadis aku iz kucista jer se naduo ko balon.

• Sviđa mi se 1

Detaljno sam proverao, napisah gore, pada napon punjenja na 12,5V. Naravno može da ode i na drugu stranu. 

Možda i nije problem u regleru, možda su namotaji, možda je neki kontakt u problemu, pa kad se zagreje onda pravi problem. Bez detaljne provere ne može se znati.

• Podržavam 1

• Svakom po zasluzi, 12396 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Провери све конекторе од алтернатора до реглера, види да нису изгорели контакти. 

• Sviđa mi se 1

Proverio sam konektore od reglera ka accu i od reglera ka alternatoru, oni su ok i zdravi. Dalje nisam mogao, jer bih onda morao potpuno da raskupusam skuter, da skinem i bočne plastike. A to je malo teže raditi ispred zgrade, i ne volim da skidam te plastike, nezgodne su za nameštanje :(

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i

Kolega, i sam sam prošao muke sa strujom, sve radi gluposti. Da znaš, regler se skida za 10 min bez skidanja plastika, samo moraš skinuti onu kutiju/korpu ispod sjedišta, i treba ti mala ručkica za gedoru.  

• Integrisan, 9279 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Na ulici jedino će se talijan razlikovati.

Ovo ostalo, sve jaje jajetu liče :/

• Zbunjen 1
  • Podržavam 1

Misliš na Beverly? Interesantno je, i ovaj Kymco je delo italijanskih dizajnera. U stvari, svi nove skutere, svih proizvođača (kinezi, tajvanci, tzv. japanci), dizajniraju talijanci. To je sigurica. Prvo nađu žabarsku modnu kuću, pa onda razmišljaju o agregatu i ostalom izgleda :)

Elem, ovaj novi Downtown GT jeste lepuškast, ali neće se zbog toga neko odlučiti za njega umesto Forze ili XMaxa. Cena mu nije ni mala kod nas. Ali pišu po testovima sa Neta da je jako udoban, i da mu je to glavna prednost nad konkurencijom. Zna Kymco da napravi i udoban i povozan skuter. Valjalo bi ga probati svakako. Naravno, ako uvoznik bude zainteresovan da tako nešto obezbedi.

• Integrisan, 9279 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Lani cim vidim maxi u prolazu odmah prepoznam čiji je mali, sad mi sva deca ista.

Sve ista fora sa plastikama, farom, vrlo je mala razlika u izgledu izmedju modela.

Uvek je bilo da mali kopiraju veće al ovo ga baš preterase.

• Podržavam 1

E, pitao sam sad Milana iz Kymca RS, skuter stiže tek polovinom februara 2025-te.

On kaže da je VRHUNSKI (velikim slovima:)) i da je ubeđen da će biti hit. Aj pa da vidimo.

16503-kymco-downtown-gt-350.jpg

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja