Space Director 24 Napisano April 24, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Zato sto postoji nesto sto se zove KULT. Ista stvar kao sa "Afrikicom", je i sa Golfom. Nije ista stvar nikako. Bitna razlika u je tome sto Golf i kad se pojavio, bilo je automobila koji su od njega bili bolji, a Africa se i danas smatra najboljim enduro motorm, a sta mislis tek u vreme kad se pojavila... Iz klase Golfa II bio neki bolji auto u doba u kod se pojavio?! Nisam bas siguran, ali sve iz toga doba, cak i par godina prije ili kasnije nije mu ni blizu. Po meni bar. A opet, odje je prica o estetici (vidim da je tema splitana) a ne o kvalitetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano April 24, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Doktore, samo jedno pitanje: Koliko si kilometara preso na AT pa da mozes toliko da pljujes po njoj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano April 24, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan sheytane, ne mora covek da je presao ni 1m da bi rekao da mu je nesto ruzno ali stvarno Direktore, ne moramo ni roman sa psovkama o tome da citamo... iiiiiidemo, duboki uzdah, duboki izdah, gutljaj piva, i osmeh na lice svakom je njegov konj lep i nema razloga da kvarimo taj ugodjaj jedni drugima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano April 24, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan sheytane, ne mora covek da je presao ni 1m da bi rekao da mu je nesto ruzno Hvala, drago mi je da bar neko cita, a ne prvo kaze nesto, a tek onda procita nesto sto ga je izazvalo da iznese svoj (pogresan komentar). Ali sve ok, covjek ide srcem i nema zamjerke. ali stvarno Direktore, ne moramo ni roman sa psovkama o tome da citamo... iiiiiidemo, duboki uzdah, duboki izdah, gutljaj piva, i osmeh na lice svakom je njegov konj lep i nema razloga da kvarimo taj ugodjaj jedni drugima Majstore, pogledaj samo prvi stranu ovog topica i vidi koliko sam ja postova ostavio o tome koliko mi je Africa ruzna, a pogledaj koliko su ostavili drugi kao kontra strana. Ako nemaju bar duplo vise postova koji su kao neke kvazi cinjenice, pokusaji da budu smijesni, ubjedljivi i ironicni. Ako covjeka od 30 i kusur godina cinjenica da je neko rekao da mu je ruzan motor, toliko pegla da se ponasa kao uvrijedjeni klinac, e to meni pumpa krv da ga jos i vise zajebavam. Sta ces, svakom svoje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano April 24, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan ma ok, samo nek zajebancija bude elegantna i duhovita Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano April 25, 2008 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan iiidemo, duboki uzdah, duboki izdah, gutljaj piva, i osmeh na lice ;D ;D ;D Samo opusteno Directore ... ima nacina da shvatis , a da nista ne boli ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano April 25, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan sheytane, ne mora covek da je presao ni 1m da bi rekao da mu je nesto ruzno Hvala, drago mi je da bar neko cita, a ne prvo kaze nesto, a tek onda procita nesto sto ga je izazvalo da iznese svoj (pogresan komentar). Ali sve ok, covjek ide srcem i nema zamjerke. ali stvarno Direktore, ne moramo ni roman sa psovkama o tome da citamo... iiiiiidemo, duboki uzdah, duboki izdah, gutljaj piva, i osmeh na lice svakom je njegov konj lep i nema razloga da kvarimo taj ugodjaj jedni drugima Majstore, pogledaj samo prvi stranu ovog topica i vidi koliko sam ja postova ostavio o tome koliko mi je Africa ruzna, a pogledaj koliko su ostavili drugi kao kontra strana. Ako nemaju bar duplo vise postova koji su kao neke kvazi cinjenice, pokusaji da budu smijesni, ubjedljivi i ironicni. Ako covjeka od 30 i kusur godina cinjenica da je neko rekao da mu je ruzan motor, toliko pegla da se ponasa kao uvrijedjeni klinac, e to meni pumpa krv da ga jos i vise zajebavam. Sta ces, svakom svoje Ovo podebljano potpisujem kao da sam ja napisao. Meni ne ide u glavu a pokusavam i mucim se i neodustajem al nikako da shvatim! Evo ja sam bas razmisljao da otvorim jednu ili dve teme posto imam dva motocikla o njihovim MANAMA, NEDOSTACIMA, PROMASAJIMA U DIZAJNU I KONSTRUKCIJI ITD. To jest da ih napadnem (svoje motocikle) svim mogucim argumentima i saznanjima a da ujedno dam sansu i ostalima da dodaju svoje misljenje to jest da dopune moje izlaganje i nabroje mane i nedostatke koje sam prevideo ili zaboravio! Takva tema u meni moze samo izroditi SAZNANJE da sam pogresio u izboru motocikla (barem za tu klasu ili tu namenu motocikla), sto nije prijatno jer nema jacih stvari od ega i sujete, ali nemoze ili bar nebi smela dok me ova pamet sluzi da izazove ljutnju, bes ili revolt prema bilo kome osim prema meni samom a i takva osecanja bih kanalisao kroz izbor sledeceg motocikla i nikako drugacije! Sto se same estetike bilo kog motocikla tice (ili nezivih stvari uopste), Budizam kaze: "Forma je praznina, praznina je forma" i tu zaista nema sta dalje da se kaze. Ko razume shvatice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano April 25, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Nema potrebe motor da bude lep, u tom slučaju vozač neće doći do izražaja... Nepisano pravilo je da kad sretnem nekog na putu ko vozi Afriku, TA... ili slčan "ružan" motor, gotovo uvek se ipod kacige nadje produhovljeno lice čoveka koji je odavno izašao iz puberteta... E sad, dokačimo neke ružne detalje: -Veliki okrugli farovi: Fizika kaže da veća površina isijava svetlo bolje od manje. Fata je Fata, al dva put je dva put. -Boja: Uzmimo za primer standardne afrikine boje - belo - crveno - plava. Tek napraviviši par snimaka po prirodi shvatio sam koliko je ta kombinacija uočljiva u varijanti sa zelenom okolinom, i koliko dobro izgleda. A kad motor ostavim leti na suncu rezervoar se uopšte ne greje. -I prljav je lep - još više ima šmeka. -Tehnički pismeni će brzo shvatiti zašto negde ima neke rupe, neka udubljenja, ispupčenja, zakrivljenja.... Mrzi me dalje da pišem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano April 25, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je Afrika skroz lepa, lepša od TA (što i nije toliko teško ;D)... Druga je stvar što devojčicama nije toliko atraktivna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano April 25, 2008 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan bese slicna tema...samo u vezi GS-a i ostalih propelera....neki su cak i napustili forum zbog iste..ali... ;)ova tema je diskusija o estetici pomenutog motora..dakle nista vise..uvredjeni vlasnici prozivaju na sve nacine neistomisljenike...ma da nemaju oni pojma.. :Dsta je pravi motor ej bree,afrika je to...kontinent,legenda ;)samo zato sto je oni poseduju...nebuloze,ali da jos malo potpalim ;Dmeni je dizajn odvratan toliko da nebih voleo da je vidim ni u komsiluku... ps.lock visi u vazduhu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano April 25, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Meni je Afrika skroz lepa, lepša od TA (što i nije toliko teško ;D)... Druga je stvar što devojčicama nije toliko atraktivna... Steta sto nema smajlija koji se valja po patosu od smeha... ;D ;D ;D Mozemo da stanemo rame uz rame sa vlasnicima ZZR-a ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano April 25, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan hajde da tema bude "diskusija o estetici SANDRE afrike"! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano April 25, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ukusi su razliciti, 100 ljudi 100 cudi, 100 zena 200 sisa ;D ;D recimo ja priznajem da je moj motor ruzan, bas mnogo ruzan ali meni je lep i svakog dana mi je sve lepsi tako i vlasnicima afrike je ona lepa a vala jeste lepa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano April 25, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan bese slicna tema...samo u vezi GS-a i ostalih propelera....neki su cak i napustili forum zbog iste..ali... ;)ova tema je diskusija o estetici pomenutog motora..dakle nista vise..uvredjeni vlasnici prozivaju na sve nacine neistomisljenike...ma da nemaju oni pojma.. :Dsta je pravi motor ej bree,afrika je to...kontinent,legenda ;)samo zato sto je oni poseduju...nebuloze,ali da jos malo potpalim ;Dmeni je dizajn odvratan toliko da nebih voleo da je vidim ni u komsiluku... ps.lock visi u vazduhu Čekaj samo dok neko iz "tenere sekte" ne napiše da je afrika u stvari gej motor.... pa da vidiš kako "lete sekire"... :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano April 25, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan bese slicna tema...samo u vezi GS-a i ostalih propelera....neki su cak i napustili forum zbog iste..ali... ;)ova tema je diskusija o estetici pomenutog motora..dakle nista vise..uvredjeni vlasnici prozivaju na sve nacine neistomisljenike...ma da nemaju oni pojma.. :Dsta je pravi motor ej bree,afrika je to...kontinent,legenda ;)samo zato sto je oni poseduju...nebuloze,ali da jos malo potpalim ;Dmeni je dizajn odvratan toliko da nebih voleo da je vidim ni u komsiluku... ps.lock visi u vazduhu Skroz nebitna stvar da li je Africa lepa ili ne ,meni se licno svidja samo me malo nerviraju oni dupli farovi ali kad bolje razmislim ne vidim bas ni jedne druge koji bi joj legli bolje.Ono sto mi malo bode oci je aj da kazem opsednutost istom,vrlo slican sindrom koji drma veliku vecinu BMW GS serije i kad neko kaze protiv istih nesto kontraprotivno nastaje prepirka koja nema kraja .E sad zasto je tako zasto se vlasnici pomenutih motora primaju na razne kritike i prvokacije i pokusavaju da se pravdaju ja stvarno ne mogu da dokucim ..... ma koliko pokusavao. .Samo opusteno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano April 25, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan bese slicna tema...samo u vezi GS-a i ostalih propelera....neki su cak i napustili forum zbog iste..ali... ;)ova tema je diskusija o estetici pomenutog motora..dakle nista vise..uvredjeni vlasnici prozivaju na sve nacine neistomisljenike...ma da nemaju oni pojma.. :Dsta je pravi motor ej bree,afrika je to...kontinent,legenda ;)samo zato sto je oni poseduju...nebuloze,ali da jos malo potpalim ;Dmeni je dizajn odvratan toliko da nebih voleo da je vidim ni u komsiluku... ps.lock visi u vazduhu Čekaj samo dok neko iz "tenere sekte" ne napiše da je afrika u stvari gej motor.... pa da vidiš kako "lete sekire"... :D A sta kao Africa nije gay motor ? ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano April 25, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan nije mi jasno zasto takvo pitanje,kad taj motor ima toliko prednosti da mu je izgled najmanje bitan,a zbog izgleda nije ni napravljen. Ali u ono vrijeme kad je izasla Afrika,bila je jedan od najljepsih motora,pa cak i od onih "sminkerskih" R-ova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano April 25, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Kako odelo ne cini coveka,tako ni plastika ne cini motor.Vazno je ono sta se krije ispod. A inace,o ukusima stvarno ne vredi raspravljati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano April 26, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Mislite da KLE lijep? Gresite ako mislite suprotno od mene ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano April 26, 2008 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Meni je recimo Africa najlepsi enduro motor, narocito RD07. Kad stane covek pored njega deluje mocno, cvrsto i kvalitetno, a takav je i u praksi (sem ovog mocno ) Dva okrugla fara, po meni samo prednost, nikako mana i mnogo mu lepo stoje. Sta da kazemo za stroma recimo, meni licno je ruzan kao lopov sa onim farovima "macijim ocima", a nekom se, pa to svidja. Vlasnik Afrike moze samo da se primi na provokacije da je nekvalitetan ili los motor, jer to jednostavno nije istina, pa ispada da suprotna strana namerno provocira. Estetika je vec stvar o kojoj se ne raspravlja i tu niko ne bi trebao da se nadje pogodjen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki 086 5 Napisano April 26, 2008 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Cetinje - MNE Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam tek vidio ovu temu. Directore, diga si veliku prasinu. Do skoro sam imao Africu i mogu da ti kazem da je to motor koji mi se izuzetno dopada. Mislim da je velika steta sto se vise ne proizvodi jer sigurno ima puno ljudi koji bi zeljeli da je voze. Ko je uspio da joj rijesi udobnost sjedista dobio je maltene savrsen putni motor. Africa je motor koji danas neki obozavaju zbog njenog kvaliteta (koji se dokazao godinama) a neki zbog toga jer je pamte iz vremena kad je stvarno predstavljala ljepoticu i to ne samo u svojoj klasi. Razumijem te kad kazes da ti se ne svidja, kao sto mi je drago sto ne kudis njen kvalitet. XTX 660 koji ti vozis je motor koji se meni ne dopada, ali daleko od toga da nije dobar. Moj prijatelj vozi Benelli 1130 cafe racer. Kad bih imao mogucnosti vrlo rado bih ga stavio u svoj dnevni boravak, ali nikad nisam pozelio ni da sjednem na njega. Sve je to stvar ukusa. ;) ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano April 29, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam tek vidio ovu temu. Directore, diga si veliku prasinu. Do skoro sam imao Africu i mogu da ti kazem da je to motor koji mi se izuzetno dopada. Mislim da je velika steta sto se vise ne proizvodi jer sigurno ima puno ljudi koji bi zeljeli da je voze. Ko je uspio da joj rijesi udobnost sjedista dobio je maltene savrsen putni motor. Africa je motor koji danas neki obozavaju zbog njenog kvaliteta (koji se dokazao godinama) a neki zbog toga jer je pamte iz vremena kad je stvarno predstavljala ljepoticu i to ne samo u svojoj klasi. Razumijem te kad kazes da ti se ne svidja, kao sto mi je drago sto ne kudis njen kvalitet. XTX 660 koji ti vozis je motor koji se meni ne dopada, ali daleko od toga da nije dobar. Moj prijatelj vozi Benelli 1130 cafe racer. Kad bih imao mogucnosti vrlo rado bih ga stavio u svoj dnevni boravak, ali nikad nisam pozelio ni da sjednem na njega. Sve je to stvar ukusa. ;) ;D A dje mi to rece, smrtno si me uvrijedio. Odoh da glancam Yamahicu, posle cud a je poljubim, pa posle jos jedno pred spavanje, a kad prodjem preko CT, nemoj slucajno da si mi se javio. Od danas ne zborimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano April 29, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Skroz nebitna stvar da li je Africa lepa ili ne ,meni se licno svidja samo me malo nerviraju oni dupli farovi ali kad bolje razmislim ne vidim bas ni jedne druge koji bi joj legli bolje.Ono sto mi malo bode oci je aj da kazem opsednutost istom,vrlo slican sindrom koji drma veliku vecinu BMW GS serije i kad neko kaze protiv istih nesto kontraprotivno nastaje prepirka koja nema kraja .E sad zasto je tako zasto se vlasnici pomenutih motora primaju na razne kritike i prvokacije i pokusavaju da se pravdaju ja stvarno ne mogu da dokucim ..... ma koliko pokusavao. .Samo opusteno Ne mogu da se setim da se igde neki vlasnik Afrike zucno raspravljao braneci svoj motor. Imas li link na takvu temu ili poruku? Sa druge strane, pouzdano znam par clanova koji ce na svaki pomen BMW-a u pozitivnom kontekstu skociti da ga opljuju... strasti su cudo. Cela ova tema je iscupana iz teme Honda Afrika kao izraziti off u maticnoj temi. O ukusima i estetici je krajnje besmisleno raspravljati. Ali ako se nekome svi argumenti protiv nekog motora svode na iracionalno "ruzan je" i to ponavlja do besvesti, najnormalnije je da ce neko reagovati. Po obicaju kad su ovakve situacije u pitanju, u napadu na Afriku nikakvih pravih argumenata nema. Mislim da bih ja kao vlasnik znao da dam mnogo bolje argumente protiv: neudobno sediste, malo za dve osobe, nedovoljno snage za motor opterecen sa dva putnika i svim prtljagom (do duse, to mu i nije namena), na 650 modelu slaba prednja (opet za namenu za koju je je pravljen i ne treba jaca), na 750 RD07 cuveni problem benzinskih pumpi... i tako dalje. To bi bila argumentovana rasprava i garantujem da se ni jedan vlasnik Afrike zbog argumenata ne bi uvredio. Pa zasto bi? Licno, zabole me uvo sta ko misli o mom motoru, a i o bilo kom drugom motoru, pa i o meni. Kako Cope rece, iz puberteta sam davno izasao, motor mi nije produzetak nicega niti sam ga kupio sto me je neko tukao kad sam bio mali. Znam ko sam i sta sam, znam kakav je Afrika motor. Znam kako se osecam kad sednem i krenem, znam kako se Afrika vozi i znam dokle smem da se oslonim na nju. Sve ostalo mi je nebitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano April 29, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan A dje mi to rece, smrtno si me uvrijedio. Odoh da glancam Yamahicu, posle cud a je poljubim, pa posle jos jedno pred spavanje, a kad prodjem preko CT, nemoj slucajno da si mi se javio. Od danas ne zborimo. ;D :D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ucesnik 1 Napisano April 29, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan kakva estitika, farovi i ostalo, africa je legendarna, jedna od najboljih masina koje sam vozio, respect Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...