Влајко 1510 Napisano Jun 30, 2022 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Туринг Форс код мене држи стварно добро, немам замерки. Прешле нешто мало преко 10к за сада. Е сад, шара је ту и даље само предња се зашиљила мало а задња се некако више појела са стране него по средини, не знам како, као да се трошила само мека компонента није се учетвртила. Мотор је тежак, ја још тежи, као да се стално возе двоје... а кад се возе двоје онда је још горе Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16338 Napisano Jun 30, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Влајко je napisao: задња се некако више појела са стране него по средини, не знам како, као да се трошила само мека компонента није се учетвртила. Мотор је тежак, ја још тежи, као да се стално возе двоје... а кад се возе двоје онда је још горе Pritisak pre nizak, naduvaj to na 2,9 bara 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Jun 30, 2022 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Pritisak pre nizak, naduvaj to na 2,9 bara Тако и јесте, увек, 2.5 и 2.9.Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Jun 30, 2022 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 2,6 prednja. Nedavno montirao drugi set Touring, presao preko 12500 sa prvim. Razlika izmedju gume od 10-12kkm i nove je nebo i zemlja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16338 Napisano Jun 30, 2022 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Ninja66 je napisao: presao preko 12500 sa prvim. Kako brate??? Ja sam presrecan ako predjem 6000, pogotovo sa zadnjom... Promenio Jun 30, 2022 član BokyBoy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9611 Napisano Jun 30, 2022 Ne silazi, 2264 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od motora... Ja sam prešao blizu 18.000 km, i zadnja se raspala, odmah sam zamenio i prednju. A još prošle godine bile su za zamenu...jbga... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Jun 30, 2022 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Питајте Дарка (@Satelis ) колико је он прешао са тим гумама... Има свега, и стила вожње али и тежине мотора и возача...Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Jun 30, 2022 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, BokyBoy said: Kako brate??? Ja sam presrecan ako predjem 6000, pogotovo sa zadnjom... Motor skoro 300 kg, nas dvoje i tri kofera. Veruj da ga bas ne milujem. Sa zadnjom mogao jos hiljadu-dve ali prednja bila za zamenu. Da nisi pomesao Sport i Touring ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Jun 30, 2022 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan On 9/15/2021 at 10:23 AM, Ninja66 said: Mitas TF posle okruglo 10000km. Kako sam i mislio, zadnja ce jos 2-3000, medjutim prednja je za bacanje. Ima istu dubinu ali sam je sastavio u rupe par puta , ima ih na zalost. 90% kilometraze 2 osobe i tri kofera, pristojan tempo uvek. Sad dolazim na nepametnu ideju da montiram SF i vidim kako se ona ponasa, mada znam da ce na ovom motoru prekratko trajati. Slicno izgledala i na 12kkm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16338 Napisano Jun 30, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Ninja66 je napisao: Motor skoro 300 kg, nas dvoje i tri kofera. Veruj da ga bas ne milujem. Sa zadnjom mogao jos hiljadu-dve ali prednja bila za zamenu. Da nisi pomesao Sport i Touring ? Nisam, na sportu jos manje predjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3541 Napisano Jun 30, 2022 Malinar u pokusaju, 1696 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, Ninja66 said: Motor skoro 300 kg, nas dvoje i tri kofera. Veruj da ga bas ne milujem. Sa zadnjom mogao jos hiljadu-dve ali prednja bila za zamenu. Da nisi pomesao Sport i Touring ? Kočenje motorom pojede zadnju gumu mnogo više nego odvrtanje gasa. Na primer ideš 3. na 5 000 rpm i prešaltaš ga u 2. Tu joj jebe majku. Ja pošto retko kad šaltam u nižu dok sam u višim obrtajima, guma mi uglavnom baš dugo traje, a ima i to što ih vozim dok žice ne ispadnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Jun 30, 2022 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan On 6/29/2022 at 6:33 PM, Andrej_Hotstepper said: Markone, jel dućan još uvek na starom mestu? Na uglu dva Janka? (Veselinovića i Čmelika) Ne. Od jeseni 2016. nemam klasičnu radnju. Sada je internet prodaja već 6. godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Jul 1, 2022 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, BokyBoy said: Nisam, na sportu jos manje predjem Jedan od razloga sto nisam uzeo GTR1400 je to sto spram FJR jede gume. A meni se ne menjaju cesto, putujem najcesce. Bas pitao decka iz kluba, K9 1000 Sport oko 5-6, Touring duze. Sad vozi ZX10 pojeo mu Sport, u cudu je. Extremno ih uvrce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16338 Napisano Jul 1, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, Ninja66 je napisao: Jedan od razloga sto nisam uzeo GTR1400 je to sto spram FJR jede gume. A meni se ne menjaju cesto, putujem najcesce. Bas pitao decka iz kluba, K9 1000 Sport oko 5-6, Touring duze. Sad vozi ZX10 pojeo mu Sport, u cudu je. Extremno ih uvrce. Jbg, to ti je Kawina prgava narav i eksplozija snage... mislim na 10 ku i 12 icu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15795 Napisano Jul 3, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 30.6.2022. at 21:16, Влајко je napisao: Питајте Дарка (@Satelis ) колико је он прешао са тим гумама... Има свега, и стила вожње али и тежине мотора и возача... Prvi set TF-a stavljen na 44K, zamenjen na 64K dok je sad 73.5K na satu..... gurace set celu sezonu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Jul 4, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Тако и јесте, увек, 2.5 и 2.9.Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk2.9 je kada si sam i kada je guma hladna... Vrvt je 3.2 kada si sa suvozačem... Kod mene tako piše u uputstvu...Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Jul 5, 2022 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Да, хладне гуме, топле гуме... што каже "owners manual": Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Jul 5, 2022 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Da ali Mitas konkretno za Touring kaze za motor preko 1000cm i/ili dvoje na motoru 2.6. https://www.mitas-moto.com/en/products/motorcycle-on-road-tires/motorcycle-sport-touring-tires/touring-force 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Jul 5, 2022 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Ninja66 said: Da ali Mitas konkretno za Touring kaze za motor preko 1000cm i/ili dvoje na motoru 2.6. https://www.mitas-moto.com/en/products/motorcycle-on-road-tires/motorcycle-sport-touring-tires/touring-force Видиш, врло занимљиво... Хвала, подићи ћу притисак на предњој, вероватно се због тога и зашиљила мало... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjem93 1 Napisano Novembar 1, 2022 U prolazu, 16 postova Motocikl: Yamaha FZ6 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Odlucio sam da za narednu sezonu uzmem Mitas gume, motor je Yamaha FZ6 Fazer, ne mogu samo da se odlucim da li je bolje uzeti Touring Force ili Sport Force za moj motor. Ako neko ima iskustva i sugestije slobodno pisite Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16531 Napisano Novembar 1, 2022 Integrisan, 4950 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih uzeo sport force. Imao sam ih i bio zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16338 Napisano Novembar 1, 2022 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Sport force je guma do jaja, samo uzeti EV verziju jer je dugotrajna od obicne zato što je dvokomponentna. Moze i obicna ali za neke lakše i slabije motore, Nindža je pojede za 5000 km Promenio Novembar 1, 2022 član BokyBoy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16912 Napisano Novembar 1, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, BokyBoy je napisao: Sport force je guma do jaja, samo uzeti EV verziju jer je dugotrajna od obicne zato što je dvokomponentna. Moze i obicna ali za neke lakše i slabije motore, Nindža je pojede za 5000 km Svi se hvale sa Sport Force da drži kao zalepljena za asfalt. A ja sam sa Tera Force razočaran totalno. Kliza po mokrom asfaltu kao po ledu, a i po suvom se nije baš pokazala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Novembar 1, 2022 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam prednju Tera force R 110 80 19 , za sada mi drži odlično. Nisam nešto mnogo vozio po mokrom, videćemo uskoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16338 Napisano Novembar 2, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, zika56 je napisao: Svi se hvale sa Sport Force da drži kao zalepljena za asfalt. A ja sam sa Tera Force razočaran totalno. Kliza po mokrom asfaltu kao po ledu, a i po suvom se nije baš pokazala. Meni su ovo prve Mitasice, uzeo sam ih na nagovor drugara, da probam.On tera treći ili četvrti set Turing force na Hayabusi i kune se u njih, pre toga je vozio Sport Force, kaže da je jedina razlika u trajnosti, Sport slisti za 5000 km, baš kao i ja a Turing mu traju 1000-2000 km duže, posle se utrougle i nije više to to. Ja sam prezadovoljan gumom, brzo se greje i drži odlično, valjda što je moj motor prilično težak, al ipak lakši od Buse 20 kg. E sad, ne ide ni Turing na lagan R, niti Sport na kruzer od 300kg.Na početku eksploatacije SF drži maaalo slabije, trazi da joj se skine onaj prvi sloj gume, posle pun gas i ne misliš. Na beloj normalno zna da klizne, kao i mnogo skuplje gume, ali navikneš na to i bez panike, pustiš je da odradi kliz i vrati se u trag, nekada samo malo popustis gas i nastaviš, nekada čak ne mora ni to, kod mene Ohlins ispegla to lagano kada zatreba tj kad klizne zadnja u temenu krivine na oštrije otvaranju gasa ponekad, ako uhvati belu ili rizlu. Čujem da je neki ljudi voze i na stazi. Pred kraj života drži najbolje, a to je konkretno kod mene sada, ne znam kako se ponaša kada umre skroz, nisam jos dotle stigao, mislim da ni neću, uzeo sam za sl. sezonu BT S22r u fabričkoj dim. za Kawu, 120/200, pa cu da uporedim u praksi, ne na papiru. Uglavnom su odradile posao za 10-ku, best baj, kupis nove za nešto ispod 200e, vozis sezonu i u kantu. Steta sto Mitas pravi najširu 190, preporucujem da se uzme /55 umesto /50, jer lepse pada u krivini a i izgleda lepše, šire, balonastije. I posle svakakvih marki guma na mom motoru, I dalje stojim iza toga da mu je najbolje legla Metzeler M7rr, u dim 120/200, ajoj kako je to dobra guma, zao mi je sto ih nisam ponovo uzeo ili m9rr, ali me S22r izasao nešto smešno pa zato. Uglavnom, moje iskustvo je da je Sport Force odlična guma, samo EV verzija. Dosta njih pljuju Mitas a ne znam zašto, sve neki trkači jbt, samo Korsa bajo moj... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...