max80 2978 Napisano Octobar 1, 2020 Drug član, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Napisah na početku ove teme ono što mi je smetalo kod Mitasa, a vidim da je to ostalo i sa TF gumama i da su mnoge kolege imale problem sa time. Svako bira gumu prema sebi i svaka guma ima više parametara po kojima se procenjuje. Verujem da su u nekim parametrima TF i SF bolje čak i od mnogo skupljih guma, ali ne u svim. Totalno su pali na dva parametra meni, a i mnogima najbitnija, a to su kiša i bela linija. Činjenica da će preko bele linije većina guma imati problem, ali nije isto kada guma secne, trzne ili kada počne ozbiljno da baca bulju kao Mitas meni. Po kiši isto jako tanka. Sigurno su ove gume možda i najbolji odnos plaćeno-dobijeno. Verujem i da mnogima odgovaraju, ali generalno kada se pogledaju svi parametri ima mnogo boljih guma, činjenica i skupljih. Tako da ima smisla govoriti u čemu je ova guma dobra i gde dobro vrši posao, ali reći da je po svemu u rangu sa premijum gumama je preterivanje. Ja lično dokle god imam za neke bolje, ove neću ni uzeti u razmatranje. Meni košta i mir u glavi koji sa Mitas-om nisam imao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5141 Napisano Octobar 1, 2020 Drug član, 1528 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan “Meni košta i mir u glavi koji sa Mitas-om nisam imao“ Bravo ! To je poenta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10595 Napisano Octobar 1, 2020 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ako vozač nema u glavi, ni najbolje gume ga neće spasiti, i to nije nikome direktno upućeno, već kažem uopšteno, jer se svi nešto vade na gume, na kočnice, puteve, linije, babe, žabe... treba ponekad staviti prst na čelo i zapitati se, da li sam mogao bolje da odreagujem, ranije da kočim, kasnije da obilazim, slabije da ubrzavam... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2680 Napisano Octobar 1, 2020 Drug član, 1009 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan U bre,Ovde sve trkači,Brzi i besni.Prošle godine vozio tera force, ove turing force. Ja sa mojim stilom vožnje prezadovoljan sam gumama.Mislim da se guma ne ponaša isto kad je tek stavljena i posle neke kilometraže.Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Octobar 1, 2020 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan A koja je to guma dobra na belim linijama i na kisi? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4878 Napisano Octobar 1, 2020 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Just now, vava said: A koja je to guma dobra na belim linijama i na kisi? Imam ja na ford fiesti 4 komada tigar gume. Dobre su na kisi 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Octobar 1, 2020 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Tigerke su zakon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 2978 Napisano Octobar 1, 2020 Drug član, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svoje poređenje pravio i na putu i u gradu. Vozim motor svaki dan skoro. Idem i sa njim na posao. Isto vreme, ista maršuta već 15 godina. Mnoštvo linija, zebri...Sada su ove bele popularne. I nisu se sve gume isto pokazale, pri tome nisam neki trkač. A vozio sam i nove i polovne. Svako kupuje šta mu odgovara i za šta može da dobaci. Ja gumu kupujem da odgovara mojim potrebama i vožnji. A ne da kupim gumu pa da vožnju prilagođavam njoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1453 Napisano Octobar 1, 2020 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, vava je napisao: A koja je to guma dobra na belim linijama i na kisi? Na prethodnom motoru gsxf sam vozio michelin PR3.Vracamo se sa mora kroz Bosnu,kisa lije kao iz kabla. Surak me obilazi i pokazuje da stanem. Napusio me da vozim po kisi brze nego po suvom. Ta guma recimo po kisi drzi fantasticno. Sad na povratku iz Albanije ,par puta mi je kliznuo varadero kad dohvatim u krivini belu ,ili u raskrsnici pesacki prelaz. Vreme toplo,asfalt vruc,gume angel gt. U principu,cuvam se bele koliko god mogu da iskontrolisem. Jos ovo da vam kazem...gume koje vozim su skupe kao otrov i vaze za jako dobre. Ispred Trebinja sam prebrzo usao u desnu krivinu i kocio poprilicno . Prednja guma je pustila i sva sreca proklizala samo 20ak cm jer se krivina zavrsila i pustio sam kocnicu. 90% je do nas i nacina voznje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Octobar 1, 2020 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam i pr3 i pr4 i onaj prvi i jos 13-14 (mrzi me da kuckam da nabrajam) drugih guma sto putne sto dual sport gume. Ni za jednu ne bih reko da je djubre, nego svaka ima nekih prednosti i maane, uglavnom sam i navikao da izbegavam bele linije i pesacke prelaza. I slazem se sa Zemuncem da je dosta do nas i naseg nacina voznje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Octobar 6, 2020 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan A koja je to guma dobra na belim linijama i na kisi?A što su dobe kod mene na službenom autu GY efficient grip performance...Drže ko lepak...Mada sada posle 40.000 znaju na autoputu kada je kiša da popuste kada forsiram 130... Oče da glisiraju...Sent from my POCOPHONE F2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Octobar 6, 2020 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Na firminom autu je svaka dobra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14904 Napisano Octobar 6, 2020 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Sta SAAB nosi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13106 Napisano Octobar 6, 2020 Ne silazi, 7452 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Rakete. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5584 Napisano Octobar 6, 2020 Drug član, 2508 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Meni mitas e08 prilikom ultra laganog skretanja na raskrsnici kliznuo ko po ledu. Zebra preko 4 trake, linije, i jos crvena farbana linija za biciklisticku. Padala kisa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5505 Napisano Octobar 6, 2020 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Meni tokom testa MT09 Bridgestone hypersport S20F držao i po kiši i po suvom kao lud. Od tada se kunem u Bridgestone. Namerno se igrao preko bele linije i po kiši sa TC na minimum i isporukom snage na maksimum, tek se javi TC baš kad se zavrne. Od onda sve gume merim prema tim. Tako da ću u Mitas (ako nekad stigne) da merim prema Bridgestone. Da li sam Metzeler Roadtec Z8 već opljuvao? Ako nisam samo da kažem da ih ne bi ni džabe prihvatio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2841 Napisano Octobar 7, 2020 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Jovan Ristic said: Tako da ću u Mitas (ako nekad stigne) da merim prema Bridgestone. Da li sam Metzeler Roadtec Z8 već opljuvao? Ako nisam samo da kažem da ih ne bi ni džabe prihvatio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dranik 134 Napisano Octobar 7, 2020 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Veternik Motocikl: BMW F800 GS. Prijavi odgovor kao problematičan Prezadovoljan. Pre toga bila Dunlop. Nikada više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1632 Napisano Octobar 7, 2020 Drug član, 1324 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, Jovan Ristic je napisao: Meni tokom testa MT09 Bridgestone hypersport S20F držao i po kiši i po suvom kao lud. Od tada se kunem u Bridgestone. Namerno se igrao preko bele linije i po kiši sa TC na minimum i isporukom snage na maksimum, tek se javi TC baš kad se zavrne. Od onda sve gume merim prema tim. Tako da ću u Mitas (ako nekad stigne) da merim prema Bridgestone. Da li sam Metzeler Roadtec Z8 već opljuvao? Ako nisam samo da kažem da ih ne bi ni džabe prihvatio. Zanimljivo, a ja nikada nisam vozio gore gume od tih s20. Tek kad su na temperaturi i kad je napolju preko 25c onda rade svoj posao. Nikada vise klizanja i popuštanja prednje i zadnje gume nego na njima. Bez najave, samo pusti... Na mokrom pao, 2 druga prosla krivinu bez problema ja za njima potpuno istom brzinom i nagibom, bez kocenja sa minimalnim gasom i naravno prednja iskliza.... Posle sam opet vozio na njima rekoh ajde nove su greota da menjam, proklizavanja bezbroj... Na pola sam ih skinuo i bacio u kantu... Trenutno testiram ove nove miselin power 5, za sada izgleda da su odlične.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5505 Napisano Octobar 7, 2020 (promenjeno) Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Eto zanimljivo i totalno različito iskustvo. Vozio po izuzetnoj jakoj kiši, zavrtao gas, kočio, drži odlično. Takođe vozio i na stazi. Slika kad me uhvatio takav pljusak da su mi gaće bile mokre: Promenio Octobar 7, 2020 član Jovan Ristic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1900 Napisano Octobar 7, 2020 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je off, ali svi pljuju Bridgestone koji dolazi fabricki na Tracera 900, a trebalo bi da je ista kao i na MT09 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Octobar 23, 2020 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan On 1.10.2020. at 15:48, vava je napisao: A koja je to guma dobra na belim linijama i na kisi? ROADTEC™ 01: The best solution for Sport Touring tyres | Metzeler WWW.METZELER.COM Choose the Metzeler ROADTEC™ 01 tyres and discover the pleasure of driving safely and with high performance! Dok neko ne napravi bolje, ne menjam izbor! Jeste mali off, ali je u cilju poboljšanja bezbednosti. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 185 Napisano Octobar 23, 2020 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan A koja je to guma dobra na belim linijama i na kisi?Žvakaća guma, bilo koja.Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11582 Napisano Octobar 24, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Na beloj kliza sve, ali Pirelli Diablo Rosso vozim skoro isto po suvom i mokrom, kažem skoro jer mi u glavi zvoni da je mokro i da smanjim gas. Ali osećaj je isti i na gasu i na kočnici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6079 Napisano Octobar 25, 2020 Drug član, 4157 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan ROADTEC 01: The best solution for Sport Touring tyres | Metzeler WWW.METZELER.COM Choose the Metzeler ROADTEC 01 tyres and discover the pleasure of driving safely and with high performance! Dok neko ne napravi bolje, ne menjam izbor! Jeste mali off, ali je u cilju poboljšanja bezbednosti. Odlični opanci.Na mom “benveu” prednja je bila toliko bučna, išlo mi na živce, jedva sam dočeka dase potroši. Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...