Jump to content

Moto Zajednica

Registracija motora

Recommended Posts

• Drug član, 1069 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

KTM 790 Adventure 2020 god, produženje registracije 42.000, cena prava sitnica... odoh u podrum da izvadim Piaggio liberti 125 i registrujem ko čovek :)

• Sviđa mi se 2
  • Zbunjen 1
  • Tužan 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Pre dva dana sam kupio auto. Vozilo je u Šapcu u AMSS, radi se pregled. Zove šurak danas najbliži tehnički pregled da vidimo koliko kosta sve, samo uzmem posle tablice u Pecincima i odem po auto. Kaze stručnjak na tehničkom da ne može da se prenese premijski stepen. Posle kraćeg ubeđivanja kaze, u stvari može, ali to nije tako lako, mora da se ide u filijalu... 

Eeee... Magarcino ko te zaposlio. Pa ja sam odjeb'o tehnički gde sam godinama sve registrovao zbog takvog ponašanja. 

Sutra zovemo drugi tehnički, platiću šlep da me prebaci. Ne dam gadiji ni dinar viška. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Andragog, 4961 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS
On 24. 5. 2024. at 13:36, Motorcyclist je napisao:

Meni zadnji put nisu hteli preneti premijski stepen, rekli ne moze. I vratili na 4 posle 15 godina... To je bilo kad sam menjao motor.

Možeš sledeće godine preneti. Rok je dve ili tri godine. Treba ti kupoprodajni ugovor da su prodao vozilo( može kopija).

Može sa vozila na vozilo, nebitno je auto, motor, kamion.

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1

• moto merkat °°, 4890 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
pre 41 minuta, srbac je napisao:

Može sa vozila na vozilo, nebitno je auto, motor, kamion.

Ne moze, vrsta mora biti ista. 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Još nisam odustao. Na tehničkom gde radim zadnje dve godine sve, traže mi i potvrdu da je saobraćajna poništena. 

Ne odustajem. 

• Ne silazi, 5004 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000
7 minutes ago, stari roker said:

Još nisam odustao. Na tehničkom gde radim zadnje dve godine sve, traže mi i potvrdu da je saobraćajna poništena. 

Ne odustajem. 

Odjebi tp i agencije. Uradi sve sam. Odeš lepo u Triglav (- Kopaonik) kao ja npr. i sve završiš bez nerviranja.

• Drug član, 1278 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Juče registrujem kombi koji moze da ponese tonu robe i platim registraciju nepunih 29000,onda se setim da sam za motor platio 40000 i ne znam da li da se smejem ili da budem besan, majke im ga klošarske:na_glavi:

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 9

• Andragog, 4961 postova

Svako osiguravajuće društvo radi poslove kao agencija. Na tehničkom samo uradiš tehnički, odeš u osiguravajuće društvo i završiš prenos premijskog stepena. E sad osiguravajuća društva uglavnom ne rade nalepnicu, zato treba da sam odneseš papire u Policiju !

Na tehničkom Sunce Zemun rade prenos pemijskog za 5 minuta.

U Dunavu su mi rekli da može sa motora na auto, kamion... jer se vezuje za ime vlasnika a ne za vozilo. 

Promenio član srbac

• motoras, 2454 postova

Neki to jednostavno ne žele da urade. Najlakše im je da kažu da  može ili da je komplikovano. 

Kome je komplikovano? 

Ako je prodavcu polise neka nadje drugi posao. 

Premijski stepen može da se prenese po dva osnova. 

Prvi - prodao sam vozilo,kupio novo. Na osnovu kupoprodajnog ugovora i stare polise se odobrava. 

Drugi - odjavio sam vozilo. Nisam prodao vozilo, ali sam ga odjavio i kupio drugo. Na osnovu "probušene" saobraćajne dozvole (koja se vraća vlasniku) i stare polise, isti postupak. 

Neki jednostavno ne znaju to da urade,sto svakako nije opravdanje. 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• munZe konZa, 765 postova
  • Motocikl: R1200GS adventure
Pre sat vremena, srbac je napisao:

Na tehničkom Sunce Zemun rade prenos pemijskog za 5 minuta.

Ja kod njih registrujem sve vec 15 godina. Pre 15ak dana sam registrovao  motor iz uvoza. Rekli su mi da moram ici u poslovnicu Triglav osiguranja da bi prebacio premijski stepen sa starog motora. Ne bi ni pricali o tome da registracija nije kostala 47700rsd

• Andragog, 4961 postova

Sve zavisi koje osiguanje je bila stara polisa. Ako je to osiguranje sa kojim oni rade, onda ide brzo. 👍

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Uly
On 4/23/2024 at 8:28 PM, PremieRacing said:

Uspešno periodično na 1/2 godine registrovao motor. 1203ccm, prva registracija, dakle sa novim tablicama, saobraćajnom i početnim premijskim stepenom, 25.000,- sve ukupno.

Polisa 9.800,- umesto 19.800,- 

a porez 5.000,- umesto 10.000,-

sve ostalo kao i za punu godišnju registraciju. 

Ja i dalje ne razumem kolege koje u (maju) junu, julu, avgustu i ne daj Bože septembru i oktobru registruju motore na celu godinu... A voze rekreativno, da se razumemo, ne važi za one koji su non-stop na motoru.

Ajd' i nekako ako se registracija pada u decembru, januaru, pa je glupo zezati se za malu razliku i onda lepo platiš celu godinu i miran si, možeš da se vozaš kad-god je lepo vreme, svaki lepi dan da iskoristiš, ali sada platiti celogodišnju registraciju motocikla mi je malo bzvz. Malo mi je to bol u K a onda ide neizbežno kukanje oko cene registracije.

Jeste registracija skupa, preskupa, u stvari mnogo je više nepravedna i nerealna, ali to nam je što nam je... Bar neke opcije postoje pa se možemo uklapati...

• Zainteresovan, 372 postova
  • Motocikl: R1150GS
Pre 8 sati, PremieRacing je napisao:

Ja i dalje ne razumem kolege koje u (maju) junu, julu, avgustu i ne daj Bože septembru i oktobru registruju motore na celu godinu... A voze rekreativno, da se razumemo, ne važi za one koji su non-stop na motoru.

Ajd' i nekako ako se registracija pada u decembru, januaru, pa je glupo zezati se za malu razliku i onda lepo platiš celu godinu i miran si, možeš da se vozaš kad-god je lepo vreme, svaki lepi dan da iskoristiš, ali sada platiti celogodišnju registraciju motocikla mi je malo bzvz. Malo mi je to bol u K a onda ide neizbežno kukanje oko cene registracije.

Jeste registracija skupa, preskupa, u stvari mnogo je više nepravedna i nerealna, ali to nam je što nam je... Bar neke opcije postoje pa se možemo uklapati...

Čekaj, kakve veze ima da li je registracija u avgustu ili januaru?

Što je u januaru ok registrovati celu godinu a u avgustu nije, ne razumem?

• Andragog, 4961 postova

U januaru 2023 sam napravio 1050km a u maju 2023 69km. Januar , sunce 15-19c

Maj kiša non stop.

• motoras, 2454 postova

Pao na tehničkom. Otkazala svirajka na gpz-u. Neverovatno. Kad sam došao kući ona radi. Kučka. 

Sutra cu da je stavim u džep, pa kad odem na popravni da je namontiram. Skontao sam da ne radi kad joj je vruće. 

A za auto ostvario prenos premijskog stepena. Poslao papire preko mejla i vibera. Sve regulisano lagano kad se hoce. Sutra po tablice. 

• Sviđa mi se 1
  • Tužan 2

• motoras, 2454 postova

Registrovan Ninja 900r. 24600 sve ukupno. 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 795 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ko vozi rekreativno bolje da reg. na periodicnu. Jeftinije je upola maltene... 

Ko jedva ceka lep dan u Januaru, Februaru i krizira za motorom gledajuci videe po yt kako neki random lik gasira po krivinama, nek registruje na 12 meseci... 😅

• Podržavam 1

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Jeste. Za reg od 6 meseci je skoro upola manja cena. Tablice i ostala dokumentacija vaze god dana od isteka ako se ne varam. Po meni skroz okej solucija ko ima dva ili vise motora ili ko vozi rekreaciono, samo par meseci i zimi ne misli o motoru.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2490 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET

To bih ja mogao za beva jer ga vozim stvarno 6 meseci, al se setih da mi je rega inace 100e, pa koliko manje da bude 😀

• motoras, 2454 postova

Ja sam hteo 50/50 900r/vn15, ali sam ipak odustao. Ne verujem da bi bas bilo po 100 evra plus tehnički. 

• Mr., 561 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,

Upravo podigao saobracajnu, produzenje reg za krmacu iz potpisa 400 BAM (maraka), ili ti oko 205 Evropskih. Na godinu dana

@PirotehnicarIpak smo mi drzava sa visokim standardom i istim takvim primanjima. Kod nas za 1250 mu reg na 12 meseci dodje oko 500 evra ili 53.000...

@AbiPromenjeno je. Skoro 50% manje izadje reg. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja