Disko Nindža 10465 Napisano April 16, 2018 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ako sve ovo prodje, uzimam litru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1926 Napisano April 16, 2018 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan iskustva drugih koje citam danas na fb: " Kod mene u Beloj Crkvi se vec primenjuje,sve se deli na 12,cak I komunalna taksa" " Ja sam registrovao pre 3 dana u Nišu i rekli su mi da ce tek za sledecu godinu da zaživi to da se registruje na par meseca za sada nista. " " Danas provereno u MUP Prokuplje, i kod nas se još uvek ne može registrovati na manje od 1god, ali očekuju da uskoro bude omogućeno " " sad možeš da ostvariš samo na polisu osiguranja srazmerno broju meseci , a ostale takse i porez plaćaš za celu godinu " ocigledno je da kao sto sam i napisao gore - sobrirom da nema tacnog uputstva, od mesta to mesta rade kako misle da treba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1926 Napisano April 16, 2018 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan shodno tome, nosim se mislju da i ako ne prodam bandita i ako ga prodam i uzmem vmaxa, posto oboma u 5-om mesecu istice rega - da popunim SVE uplatnice tako sto cu pune iznose da podelim sa 12, i da pomnozim sa 5, da imam regu do oktobra, te da tako probam da predam na shalteru, makar se i svadjao...ko kaze da ja nisam u pravu ako ne postoji napismeno koja je procedura, zar ne?! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7691 Napisano April 16, 2018 -, 1747 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, zlig0r je napisao: shodno tome, nosim se mislju da i ako ne prodam bandita i ako ga prodam i uzmem vmaxa, posto oboma u 5-om mesecu istice rega - da popunim SVE uplatnice tako sto cu pune iznose da podelim sa 12, i da pomnozim sa 5, da imam regu do oktobra, te da tako probam da predam na shalteru, makar se i svadjao...ko kaze da ja nisam u pravu ako ne postoji napismeno koja je procedura, zar ne?! Tako i ja razmisljam... I to bi trebalo da prodje, jer tako zakon kaze... Al osim one takse od 200 din za izradu nalepnice (nju ti prave, pa prave, ne dobijas 5 parceta ) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano April 16, 2018 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Meni rega istice za mesec dana, nadam se da ce do tada da krene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4845 Napisano April 16, 2018 Drug član, 1872 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Znači od sad tablice ne moraju da se vrate kad ti istekne registracija? Meni je istekla u Septembru i opasno mi je cimanje sad opet da idem u Ljermontovu da vadim nove tablice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duledjo 154 Napisano April 16, 2018 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan meni je ovo rekla sluzbenica sa saltera iz ljermontove da nece biti nikakvog umanjenja nicega sem perioda na koji ti vazi registracija,pa se i ona pita ko ce na to da pristane a i ja isto mislim da ce tako i ostati osim ako ne bude nekakvog protesta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano April 16, 2018 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/13/2018 at 6:33 PM, floyd said: Nije baš tako Mišo. Evo mog primera troškova šestomesečne registracije od prošle godine, s tim što sam Kawu tada registrovao kao oldtajmera, uz potvrdu koju sam dobio od SSIV-a jer je to moglo i po starom zakonu: Sta je SSIV? Koja je procedura za registraciju oldtajmera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koresovac 21 Napisano April 16, 2018 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CM125,GPz 550 Uni-trak Prijavi odgovor kao problematičan Koja je starosna granica za registraciju motora kao oldtajmera? I od koga da trazim potvrdu? Mozda mi se vise isplati da unitraka registrujem kao oldtajmera nego ovako?Sent from my SM-J510FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 185 Napisano April 16, 2018 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan Sto reče@ser "...nalepnica ne može na parče..." a ostalo će morati ovako ili onako nekako da se deli sa brojem meseci shodno učestvovanju u saobraćaju koliko trošimo zajednički vazduh i asfalt... koliko god "ne derite nam kožu" želele drugačije... Ostaje pitanje ako neko poželi da registruje određeni broj meseci koji nisu u kontinuitetu... recimo par-nepar, neće svaki drugi mesec da ga tera na tehnički? Bilo bi malo van pameti. Послато са SM-A500H уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4251 Napisano April 16, 2018 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je sranje sto mi je rega pocetak avgusta... Registrovacu na mesec dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 185 Napisano April 16, 2018 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan Primer1. Stavke koje treba da podležu umanjenju (Premija osiguranja, Komunalna taksa, Budžet Republike Srbije (misteriozni)) 2. Stavke koje ne treba da podležu umanjenju (Registraciona nalepnica - MUP RS i ZIN)Moguće varijacije na temu su kako ko koga savata Послато са SM-A500H уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GCB 42 Napisano April 17, 2018 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z 1000 sx Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, stari roker said: Meni je sranje sto mi je rega pocetak avgusta... Registrovacu na mesec dana... Da li ti se isplati svaki mesec da placas tehnicki pregled? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 17, 2018 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Drzava takse nece umanjivati sigurno. Ono sto ima smisla da se umanjuje su dve najjace stavke: osiguranje i porez. Ja zvao par ovih agencija sto rade u NS i niko jos nista ne zna niti su dobili zvanicno obavestenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano April 17, 2018 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan https://www.youtube.com/watch?time_continue=144&v=UBFcyys-BpM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4251 Napisano April 17, 2018 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, GCB je napisao: Da li ti se isplati svaki mesec da placas tehnicki pregled? Nisam to mislio. Mislio sam da registrujem u avgustu do kraja septembra,recimo,a onda ponovo u aprilu dogodine.na sest meseci. Ja cu svejedno morati na sestomesecni tehnicki pregled jer je motor iz 73. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 473 Napisano April 18, 2018 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/16/2018 at 7:24 PM, spredrag said: Sta je SSIV? Koja je procedura za registraciju oldtajmera? On 4/16/2018 at 7:43 PM, koresovac said: Koja je starosna granica za registraciju motora kao oldtajmera? I od koga da trazim potvrdu? Mozda mi se vise isplati da unitraka registrujem kao oldtajmera nego ovako? Sent from my SM-J510FN using Tapatalk SSIV je skraćenica od Srpski Savez za Istorijska Vozila. Lociran je u Beogradu u ul.Majke Jevrosime, u Muzeju automobila Brace Petkovića. Kontaktirate ljude iz Saveza na čelu sa Daliborom Ružićem, dogovorite pregled vozila koje, da bi moglo da dobije potvrdu da je vozilo od istorijskog značaja, mora da je starije od 30 godina i da ni u čemu bitnom ne odstupa od fabričkog izgleda, što znači da mora da bude u potpuno originalnom stanju. Znači, krupnije prepravke na ramu odnosno šasiji, kastomiziranje i sl. ga diskvalifikuju. Na osnovu pregleda vozila izdaje se potvrda koja košta 1000 dinara. Sa tom potvrdom, tehničkim pregledom, plaćenom polisom osiguranja (proporcionalno periodu registracije) i taksama (komunalna taksa i porez proporcionalno periodu registracije a ostale takse - za table, saobraćajnu i nalepnicu u celom iznosu) pravac MUP u Ljermontovoj i to je to. Evo kako ta potvrda izgleda: SSIV potvrda.pdf 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano April 18, 2018 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Jedno početničko pitanje... Meni se bliži istek registracije (28. april), kada bih ja mogao da završim novu registraciju? Mogu li to sada, i da li će ona trajati do 28. 04. 2019. ili npr. ako završim sutra, do 19. 04.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1926 Napisano April 18, 2018 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan regu mozes produziti mesec dana pre isteka ako se ne varam, a naravno da se nastavlja od dana isteka stare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BanditVA 462 Napisano April 18, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: "MK Valjevo" Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan @zlig0r Ne varaš se.. baš je kao što si rekao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 185 Napisano April 18, 2018 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan SSIV je skraćenica od Srpski Savez za Istorijska Vozila. Lociran je u Beogradu u ul.Majke Jevrosime, u Muzeju automobila Brace Petkovića. Kontaktirate ljude iz Saveza na čelu sa Daliborom Ružićem, dogovorite pregled vozila koje, da bi moglo da dobije potvrdu da je vozilo od istorijskog značaja, mora da je starije od 30 godina i da ni u čemu bitnom ne odstupa od fabričkog izgleda, što znači da mora da bude u potpuno originalnom stanju. Znači, krupnije prepravke na ramu odnosno šasiji, kastomiziranje i sl. ga diskvalifikuju. Na osnovu pregleda vozila izdaje se potvrda koja košta 1000 dinara. Sa tom potvrdom, tehničkim pregledom, plaćenom polisom osiguranja (proporcionalno periodu registracije) i taksama (komunalna taksa i porez proporcionalno periodu registracije a ostale takse - za table, saobraćajnu i nalepnicu u celom iznosu) pravac MUP u Ljermontovoj i to je to. Evo kako ta potvrda izgleda: SSIV potvrda.pdf@floyd Jel ta potvrda trajnog karaktera ili svake godine mora da se vadi nova (iskljucio sam logiku :-) Послато са SM-A500H уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 473 Napisano April 19, 2018 Zainteresovan, 453 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni do sada nije trebala nova. Cenim da je potvrda trajna osim u slučaju bitnih prepravki vozila koji menjaju njegov izgled i nakon kojih vozilo vidno odstupa od originalnog stanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoe 130 Napisano April 19, 2018 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM SMR 690 Prijavi odgovor kao problematičan obavestenje iz ljermontove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2094 Napisano April 19, 2018 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan obavestenje iz ljermontove...Lepo sve pise, konacno i kod nas da se nesto razumno resi. Registrujes koliko meseci hoces, tablice ne vracas po isteku registracije i posle dva meseca isteka ne oduzimaju se sto je bitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1926 Napisano April 19, 2018 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan kul. sigurno znamo da nam tablice sad vaze godinu dana...ali i dalje nema zvanicno sta se placa koliko.... ovaj moj sto kod njega radim registracije me zvao danas, kaze raspitao sam se, u NS su mu rekli sledece: "za sada (dok ne dobiju da je drugacije) sve se placa pun izvos, samo se osiguranje deli na 12, pa puta broj meseci" sto implicira da za manje motore nema smisla raditi na manje, i da ovo trenutno stanje donekle radi posao samo ljudima sa vise jacih motora u posedu... sve u svemu chabar...jedino se nadam da se ovo boldovano "za sada" iz njihove recenice da promeni nesto u skorije vreme... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...