Cyxio 12 Napisano Octobar 11 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda Forza 350 2024 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Satelis said: Vodite racuna kod podmetanja izmedju nosaca i kofera jer moze doci do pucanja kod dela gde zabravljuje. Prenapregnutost u kombinaciji sa napunjenim koferom, vibracijama usled truckanja lako polomi bravu te kofer moze sleteti a da se ne primeti. Vecina gumu podmece il duplo lepljive trake..... pre il kasnije rasklacka se ponovo. Vecina ne skida nikad kofer.... bolje lupiti jedan torban sraf, sira podloska, osig. matica (nema pretezanja) i gotovo za svagda. U pravu si za prenapregnutost brave i zato treba paziti na debljinu materijala koji se podmeće, ali u ovom slučaju ne bi pomogao torban šraf jer klacka u samom koferu, čak bi i više lupkalo jer bi ova dva metala bila još relaksiranija. Sa šrafom bi funkcionisalo jedino kada bi izvadili bravu. Pošto u mom slučaju često vozim bez kofera, to mi nije opcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 465 Napisano Octobar 12 Svrati ponekad, 458 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Konačno da ne neko rešio ovu dilemu - šta to krcka kod kofera!Meni to ne smeta toliko, tako da ne obraćam pažnju. Kofer ionako nije lako skinuti/vratiti, tako da ja neću eksperimentisati sa lepljenjem tih stvari. Kofer ponekad skidam sa skutera, zauzima previse prostora u skučenom gradu :mobilizator: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 147 Napisano Octobar 12 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Trenutno: Honda Forza 350 2024; Kymco Agility 50 4T 2018; Prethodno: Honda NC750 DCT 2021; Kymco Downtown 300i 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, evo kao što vidite na slikama, lepio sam na kofer, ali ne zato da odvojim kofer od nosača, već da odvojim klizajući zub od njegove šasije. Sve metalne delove sam podmazao sprejem za lanac. Kofer je dosta teže vratiti i tu treba biti pažljiv da se ne polomi ključ za zaključavanje.Sent from my SM-F966B using TapatalkTi znaci nisi otvarao unutrasnjost kofera,ovo je lepljeno spolja? Kada se skine plasticni poklopac brave u unutrasnjosti kofera ima metalni deo koji poklapa klizac i dodoruje se sa klizacem ako se malo lupka po njemu,ja sam mislio da si ti otvarao taj deo i lepio taj filc izmedju njih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyxio 12 Napisano Octobar 12 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda Forza 350 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Ti znaci nisi otvarao unutrasnjost kofera,ovo je lepljeno spolja? Kada se skine plasticni poklopac brave u unutrasnjosti kofera ima metalni deo koji poklapa klizac i dodoruje se sa klizacem ako se malo lupka po njemu,ja sam mislio da si ti otvarao taj deo i lepio taj filc izmedju njihOtvorio sam i shvatio da tu ne možeš zalepiti ništa, to su dva metala koja klize jedan po drugom. Tako da je jedino rešenje, koje sam ja našao, ovo kako sam već pokazao. Kod mene funkcioniše, bogami već skoro 1000km.Sent from my SM-F966B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3756 Napisano Octobar 12 Drug član, 1800 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Odmah šalji CV u Japan @Cyxio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyxio 12 Napisano Octobar 12 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda Forza 350 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Odmah šalji CV u Japan @CyxioBogami sam se iznenadio, da su, inače pedantni japanci, to tako loše rešili. @Džim Džarmuš Sent from my SM-F966B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3756 Napisano Octobar 12 Drug član, 1800 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan "Kai zen" im malo napala globalizacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 238 Napisano Octobar 15 U prolazu, 99 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 9. 2025. at 0:46, Betta je napisao: Druže da sam skuter ovakvog bih gazdu poželeo, teška pedanterija, verujem da ti nekada nije lako ni sa samim sobom, a pogotovo kad vidiš nekog aljkoša na ulici p.s Razumem te u potpunosti do skora sam na stolu sve ređao da bude u dlaku simetrično, sad više ne, valjda starim. Ovakav tretman dobije cca dva puta u sezoni. Cisto da obnovim zastitne/hidrofobne slojeve. Inace ga nakon svake duze voznje "splahnem" da skinem musice i prasinu. Ne pratim toliko druge kako se odnose prema svoji vozilima, nije moja borba, laksi mi je zivot. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 147 Napisano Octobar 16 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Trenutno: Honda Forza 350 2024; Kymco Agility 50 4T 2018; Prethodno: Honda NC750 DCT 2021; Kymco Downtown 300i 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko menjao vizir za Forzu? Fali mi jedno 10 cm da bi vazduh isao preko kacige, mnogo mi je bucno ovako? Vidim da je Puig za 140mm visi a Givi za 120mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 979 Napisano Octobar 16 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Можеш да пробаш онај дефлектор што се качи на визир. Нема бушења и перипетије, 2 мин треба да се намести, ако имаш неког у крају пробај барем Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 561 Napisano Octobar 17 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Deflektor super radi posao, ja sam zadovoljan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 49 Napisano Octobar 17 (promenjeno) U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je od pomoći...perfektno radi posao (ja sam 193cm)... Promenio Octobar 17 član dr.srba 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyxio 12 Napisano Octobar 17 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda Forza 350 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko neku preporuku, gde i koji deflektor kupiti?Sent from my SM-F966B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 13966 Napisano Octobar 17 Drug član, 1811 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ivan može da napravi deflektor kakav zamisliš, ili ceo vizir... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 26164 Napisano Octobar 17 Integrisan, 10661 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Deflektor mozda, od 20 modela motocikala mogao je da mi napravi za 3.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 979 Napisano Octobar 17 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Cyxio said: Ima li neko neku preporuku, gde i koji deflektor kupiti? Sent from my SM-F966B using Tapatalk Ја сам поручио са али експреса, а имаш и по домаћим огласима само по мало већој цени 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 238 Napisano Octobar 18 U prolazu, 99 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam ovaj deflektor sa AliExpress-a, poprilicno je dobar. Vizir podignem na najvisu razinu, a deflektor je u ajmo rec najnizoj poziciji. Baca vjetar iznad kacige. 182 cm sam visok. Ja isto razmisljam o Giviju ili Puigu za hladije vrijeme. Visi su i malo siri pa ce vjerojatno pruzat jos bolju zastitu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganBg 2 Napisano Octobar 18 U prolazu, 36 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko radio presvlačenje sedišta na Forzi 350 i da li ste stavljali neke aftermarket amortizere radi bolje udobnosti ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Erorr 71 Napisano Octobar 21 U prolazu, 61 postova Motocikl: 2024 Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan On 10/16/2025 at 7:49 PM, ZeleniZub said: Jel neko menjao vizir za Forzu? Fali mi jedno 10 cm da bi vazduh isao preko kacige, mnogo mi je bucno ovako? Vidim da je Puig za 140mm visi a Givi za 120mm. Ja sam naručio Puig pre nego što mi je motor i stigao, tako da je odmah namontiran i ja sam njime prezadovoljan, s obzirom da se vozim 11,5 meseci godišnje, uvek je u najvišem položaju, osim leti kad je pakao u gradu. Oko 100€ je u Evropi cena rekao bih. Vrlo lako i brzo se namešta, mislim da je meni neukom trebalo 20min 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 238 Napisano Octobar 23 U prolazu, 99 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Moja Forza ide u prodaju. Druzili smo se tri sezone, napravili 24 000km. Tekst oglasa: "Prodajem Hondu Forzu 350. Prvi sam vlasnik, skuter je kupljen u Rutingu, preuzet u lipnju 2023 godine. Redovno servisiran svakih 6000km (ulje, filteri ulja i zraka, ulje u prijenosu). Na 13 000km stavljene nove gume (Pirelli Angel Scooter). Zadnji servis odrađen na 19 412km (ulje, filteri ulja i zraka, svjećica, ulje u prijenosu). Prilikom svakog servisa su ugrađivani isključivo original Honda dijelovi. Skuter je vožen samo na duže relacije. Registriran do 28. 6. 2026. Skuter je mažen i pažen cijelo vrijeme. Uvijek zagrijan prije vožnje. Nakon svake vožnje opran, očišćen i rezevoar napunjen do vrha. Preko zime stoji u grijanom prostoru, na štenderu. Akumulator preventivno spajan na punjač svako proljeće i na kraju sezone (uvijek izvađen, nije punjen dok je u skuteru). Lakirani dijelovi su od prvog dana tretirani sa Soft99 Fusso voskom, a plastika sa Plast Starom (PSS) od Koch-a što doprinosi zaštiti od UV zraka, daje bolju hidrofobnost i generalno čuva boju te sprječava blijeđenje plastika. Uz skuter dolaz originalni Honda zadnji kofer (45 litara), dva Shad SH23 bočna kofera sa nosačima (23 litre), Givi centralna torba (15 litara), tapicirana obloga prostora ispod sjedala, zadnji blatobran (nikad montiran), Oxford Aquatex cerada, udobnija navlaka za sjedalo, punjač za mobitel USB-C/USB-C sa pojačanjem od kevlara. " Koja bi po vama bila neka realna cijena? P. S. ovo ne smatram oglasom posto sam iz druge drzave pa cisto sumnjam da ce se netko ic upustst u uvoz doticnog skutera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 9459 Napisano Octobar 24 BJB Maxi Scooter Club, 6555 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pregledaš oglase po HR i Slo, vidiš koje su cene pa se "namestiš" negde. Obzirom na opremu koju daješ uz njega, probaj jedno 20-25 % nižu cenu od klot novog pa ako ne ide spuštaj lagano. Uzmi u obzir da je kraj sezone, vrlo verovatno da će prodaja ići teže mada nema pravila ali realnije je da ga prodaš tamo februar-mart... Šta je sledeće? Prelaz u višu klasu, recimo 750 ili drugi tip motora? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6249 Napisano Octobar 24 Ne silazi, 4626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan I moje je iskustvo da se teže prodaje na kraju sezone i zimi. Tj. može, ako je cena baš povoljna i primamljiva. Polovni skuteri se uglavnom i biraju zbog cene, u odnosu na nove, a Forze ima koliko hoćeš po oglasima, u Hr slično kao i kod nas. Nekome treba da zapadne za oko baš tvoja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 238 Napisano Octobar 24 U prolazu, 99 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam V-Stroma 650. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyxio 12 Napisano Octobar 24 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda Forza 350 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam V-Stroma 650. Bravo, da se lepo slušate! I ja moju Forzu turih na oglas. Namerio sam se na NX 500. Trenutno je u Delti na akciji 7200€. Išao da provozam. Čini mi se kao zanimljiva mašina.Sent from my SM-F966B using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 147 Napisano Octobar 24 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Trenutno: Honda Forza 350 2024; Kymco Agility 50 4T 2018; Prethodno: Honda NC750 DCT 2021; Kymco Downtown 300i 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje ljudi, kupio sam Forzu koja je na sebi vec imala Akrapovica, ali original izduv nije bio u stanu kod vlasnika, vec u selu. Uzeh juce i original izduv od njega i stize mi i ovaj deo koji je valjda katalizator.Nisam njega nista ni pitao za ovaj dodatak jer i on ga je kupio tako i dobio original izduv zapakovan. E sada, gde on ide, predpostavljam u onom donjem delu, gde su opruge. Nisam skidao ovaj Akrapovic da proverim dali to upada tamo Dali ga vratiti ili ostaviti kako je sada? By the way, citao sam ovde kako zvono na ovim strada vrlo brzo, kolega sa foruma rece njemu na 4500km, ova je imala 6700km kada sam je ja uzeo, 2024 godiste, za sada ne vidim nakakvo plavetnilo na zvonu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...