milosm 67 Napisano Jul 4 (promenjeno) U prolazu, 36 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Da se i ja prijavim u ovu temu, od skoro sam vlasnik forze 350. Kupio sam novu u Delti, sa popustom za primerak iz 2023. Imali su bez kofera, pa sam kupio givi nosac. Nakon 10km sam primetio da je volan kriv, otisao sam u Deltu, i rekli su da moraju da se rasture sve prednje plastike, da se dotegne. Veoma sam se obradovao sto sam dao kes pare za nesto novo sto mora odmah da se rastura. Ovo je greska Honde, a ne Delte. Dali su mi zamensko vozilo da mi ublaze bol, i za dan-dva su sredili. Kada sam otisao da preuzmem skuter, naravno da je bila ogrebotina na plastici u podnozju retrovizora, i onda sam ispizdeo. Osecao sam se kao smece jer sam prigovarao za 1cm ogrebotinu od srafcigera, ali jbg, ja iskesirao tolike pare za novo, a vec mora da se rastura, pa jos malko i srafcigerom zagrebali. Kako li su se ophodili prema delovima koji su unutra, ako su ove vidljive zagrebali. Nudili su mi da naruce novi deo, ali mi nije cilj da im izbijam pare iz dzepa, tako da nisam prihvatio. Morao da kazem da je nekorektno, bilo je jace od mene. Rekli su mi da ce mi prvi servis (1000km) biti gratis, tako da cemo videti. Pre ovoga sam imao Zontes, ne skuter nego t350, znam da su babe i zabe, ali bih samo malko da se osvrnem na poredjenje sa kineskom konkurencijom. Deluje mi da je masina ugladjenija na Hondi, i ima lepsi zvuk. Prenos ne mogu da poredim, jer je Zontes manuelac. Snaga jeste na strani Zontesa, to pise i u specifikaciji - nije iznenadjenje. Kocnice mnogo bolje na Zontesu, naravno veci diskovi. Plastike verovali ili ne - bolje upakovane na Zontesu, ali su mozda boljeg kvaliteta na Hondi. Udobnost na strani Honde, ali za prelazak preko BG kratera ipak bolji Zontes (17"-19" tockovi). Da ne bude da mnogo kudim, zakljucak je sledeci: Skuter je super, zadovoljan sam. Svidja mi se izgled, nisko teziste, ugladjenost masine, snaga agregata, ciklistika po gradu, kolicina informacija na tabli... Preudoban je za svoju namenu. Kocnice bi morale biti bolje. Jedino ne mogu da se naviknem na retrovizore. Nekako mi je bolji pregled saobracaja u gradu sa retrovizorima koji su na kormanu, blize mojoj glavudzi. Da sad kupujem, opet bih kupio Hondu, ne kajem se ni malo, ali mora to malo bolje ako zele da ostanu u vrhu. Nije normalno da isporucuju nove skutere sa labavim srafom volana. Promenio Jul 4 član milosm 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1228 Napisano Jul 5 BJB Maxi scooter club, 1656 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Joj sto ne volim to ,novo i mora da se kupusi.. Kad je novo, mora biti 'prst' u uho i osmeh. Pisao sam i ja za retrovizore,navikao sam pomeranjem 'kormana' da se pomeraju i retrovizori. Ali ,kontam da je stvar navike. Na golfu sam obozavao onaj migavac sto svetli u retrovizoru,vidim dal radi i dal sam ga uopste 'dao'...Na ovom autu je u blatobranu,ali navikao sam se. Tako da,mislim da je i ovo stvar navike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 132 Napisano Jul 8 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li na ovoj temi, ali Forza 350 i ADV 350 se sada navodno prodaju na kredit bez kamate, piše da je rata 99 e odnosno 120 e. Da li se neko raspitivao ? Ako je ona varijanta na 2 ili 3 godine sa učešćem od 50 % ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1032 Napisano Jul 8 Drug član, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Iskočilo i meni pre par dana, beskamatni krediti na 3 godine sa 50% učešća. Za Forzu 350 da se učipiš 3300e i onda mesečno po stotkicu 3 godine. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Jul 8 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da svi imaju sad slične varijante, ne važi samo za Hondu. Banke izgleda imaju viška novca za plasiranje. Čak jedna banka, da je ne reklamiram ovde, sad daje beskamatni keš kredit do 2.000€, za nove komitente. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bolence91 354 Napisano Jul 11 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo se vratio sa puta. Za 9 dana prešao 2650km. Forza je bila na visini zadatka. Oduševljen udobnoscu i potrosnjom, uskoro otvaram temu u putopisima.. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Jul 17 (promenjeno) Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Bole video sam tvoje putesestvije. Svaka vam cast! Imam osecaj da si se ti najkomotnije vozio u celoj grupi. Pitanje za sve koji su na Forzi 350: na koliko ste menjali gume? Ja sam na 10 000km a treba da ispeglam skoro 2 000km uskoro. Fabricke Pirelli Scooter mi nisu ni malo drage. Stavljam Angel, samo se mozgam da li da dokrajcim fabricke ili odmah stavim nove. Promenio Jul 17 član SQTR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bolence91 354 Napisano Jul 17 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Da da, iskreno ja nisam osetio put. Sediste je preudobno, skuter lepo upija neravnine. Za gume ce neko drugi da ti odgovori posto sam ja tek na 4000km. Iskreno ako su dobre na oko kreni na put i posle toga ih menjaj.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Jul 17 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam malo drugacije misljenje. Generalno, jer nemam pojma o motoru i spomenutim gumama. Ako mi finansije u tom trenutku dozvole, ja bih promenio. Ako je put u nekom vecem delu autoput, ne bih. Moja logika kaze da vozim motor zbog uzivanja, a ne bih da me nesto nervira. Nije to, to. Na zalost, nekad mora i da se zazmuri... situacije, prioriteti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Jul 17 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Ove fabričke Pirelli i nisu naj. Sa druge strane pitanje je da li ću zadržati Forzu jos 10000km tako da ih bolje vozim ja nego neko drugi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Jul 20 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Predstavljena redizajnirana Forza gama za 2025 god. Lepa je, liči na Zontes Al u čemu je fora sa ovim duplim retrovizorima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3975 Napisano Jul 20 Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Deluje da se AI zaigrao.... 278cc motor, sigurno. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Jul 20 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da, izgleda da je ovo izmaštano. Izvinte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Avgust 4 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Otvorio CVT na 350-ci koja je presla 5.200km, stara ni godinu dana. Zatekoh nekoliko fabricih problema koji su reseni, ima slika....ne znam ni sam dal je pametno da pisem Takodje su i igri jos dva kvacila od 300-ki koji su presli 20-22Kkm. Skoro da lamela nema, pritom nije dostavno vozilo vec redovna prica kuca-posao, zavrsavanje gradskih obaveza. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Avgust 5 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Očajan je kvalitet CVT-a kod Honde 350. Kačio sam ja video pre par ekrana, tajlanđani čak ni mast u kvačilu nisu stavili da valja, nego se za godinu i + sasuši, pa bude sve zabagrelo, iskrzano, a materijal se samoraspada... i mora ceo sklop da se menja Ali šta je sad tu je, od kukanja nema vajde. Pitanje sad je kako se to rešava? Nema mi smisla sve to menjati opet original delovima, ako su istog takvog nikakvog kvaliteta. Bar za one koji bi skuter da zadrže neko vreme, a ne da ga prodaju sledećem, čim naiđu prvi problemi. Da li je potrebno preventivno otvoriti, očistiti i podmazati CVT, menjati kvačilo Malossi-jem i sličnim, ili šta već? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3975 Napisano Avgust 5 Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Eto, kažem ja da nije bilo do mene na ADV350 što se čuje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosm 67 Napisano Avgust 5 U prolazu, 36 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Uskoro mi je prvi servis, moram ih pitati za to u vezi prenosa. Nemoguce je voziti mnogo malom brzinom, previse se trese, npr 10kmph u koloni po gradu kad saobracaj nametne da mora. Znam @Satelis da si pominjao da vozaci cesto zeznu prenos kada imaju praksu da "neodlucno" krecu. Ovaj moj, od kad sam ga kupio (0km) trese na bas malim brzinama, tako da ne verujem da sam ga ja zezn'o. Mozda je i takav sklop da nije projektovan da se vozi bas malom brzinom, mada kako su mi ostali skuteri (a i manuelci) bili mirni pri takvom mucenju....!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Avgust 5 (promenjeno) Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Može prenos da se spali, ali ne baš toliko lako. Problem je što je bofl. A ono što je tužno, najverovatnije ćeš dobiti odgovor iz servisa - sam si kriv, jer si spalio kvačilo. I ponudu da kupiš isti takav novi bofl za zamenu. Promenio Avgust 5 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BalkanBiker 12 Napisano Avgust 5 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prenos moze da trese,kvacilo ne valja uopste,ja sam ga promenuo na 11.000. -Malossi delta clutch + dr pulley klizace odnosno tech puley sa krilcama, Motor radi besprekorno,prenos je pefektan.Eto 250eu i motor je bolji nego nov.pozz 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Avgust 5 (promenjeno) Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ko ima nekoga da mu dotera iz inostranstva, trenutno Malossi kvačilo + zvono košta 172€. To zaista nije mnogo, a svakako je bolje nego patnja sa fabričkim. Samo obavezno zameniti i mast među tanjirima prilikom montaže. Clutch and bell ø 150 maxi fly system - MalossiStore WWW.MALOSSISTORE.COM clutch and bell ø 150 maxi fly system Ups, tek sad vidim da piše da nije dostupno. Majku im bezobraznu, zato i jeste kao pojeftinilo. Promenio Avgust 5 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BalkanBiker 12 Napisano Avgust 5 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, milosm said: Uskoro mi je prvi servis, moram ih pitati za to u vezi prenosa. Nemoguce je voziti mnogo malom brzinom, previse se trese, npr 10kmph u koloni po gradu kad saobracaj nametne da mora. Znam @Satelis da si pominjao da vozaci cesto zeznu prenos kada imaju praksu da "neodlucno" krecu. Ovaj moj, od kad sam ga kupio (0km) trese na bas malim brzinama, tako da ne verujem da sam ga ja zezn'o. Mozda je i takav sklop da nije projektovan da se vozi bas malom brzinom, mada kako su mi ostali skuteri (a i manuelci) bili mirni pri takvom mucenju....!? Dr pulley + Malossi delta clutch,zvono i kvacilo malossi ... umetnost brate moj u sporedbi sa fabrickim od honde,promeni to i uzivaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Avgust 5 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nema potrebe bacati novce, moze se proci duplo jeftinije. Istina je, kvalitet nije na zavidnom nivou tj da ne kazem da su ga mnogo omanuli. 350-ca Provlacila se prica o losem prenosu, trese, cima, skripi....jeste fabricka greska, nije fabricka greska. Konkretno ovaj model imao je tresenje kad je hladan, skripu kad se zagreje (pri polasku). Probao sam vruc motor, vrteo ga po kraju gde ima milion lezecih i nisam primetio skripu sve dok nisam poceo voziti kako ne treba.... javila se skripa u roku 5min. Xx puta sam rekao i jos toliko puta cu ponoviti.... sve je u zglobu i rucici gasa, vrlo lako se spali kvacilo cinculiranjem na vr gasa, pogotovo u vrelim letnjim danima po gradu. krece se redno zamenice se unutra je f cvt-a on se izduva, opere, vrati 6004, dobar nema znakova velikog pregrevanja kad se zarotira vrlo malo baca, noz ce ispraviti prasina mu dodje kao kad se na vatru doda ulje evo ga prvi problem na takvu radnu povrsinu staviti tu duzinu.... ne biva Mitsuboshi, dobar evo ga drugi problem Stavili su semering koji je previse uzak za bolcnu, istu sam jedva izvukao rukama koliko tesko ide. Tako ne sme biti, variator mora kliziti skroz lagano. Iskren da budem, nije mi jasno zasto su stavili semering kad unutar variatora nema kanala za podmazivanje, ne ide nikakva mast. Variatori koji imaju kanal za podmazivanje, semering sluzi da mast ne izadje vani. mislio sam da ce biti bolje kad se opere.... Nista od toga cak i kad se izvadi semering iz lezista bolcna bas tesko ide tragovi se vide, ne bi smelo za tako malo km, pride kais nije neki no name sirina zvona sirina lamela ide na rasturanje gde spazih treci moguci problem Od 4 klizaca, kod jednog nije bilo dovoljno masti. Ovde kad dodje do stete tu povratka nema. To su ta tri propusta koja sam nasao.... kratke lamele, semering variatora koji nije odgovarajuci, fali maS. nakon rasturanja ide na pranje cak se i farba skida ... pogledom neko bi pomislio .... malossi crvena takodje na pranje lamele su gotove, sklapa se kvacilo zarad obrade nekad sada Ako se pogledaju mere, sabere..... jos malo i dobile bi se jos 2 lamele u istom precniku. Sto veca radna povrsina lamela to bolje, nema tu neke velike filozofije. jacina oprugica je dobro ubodena zajedno sa jos dva kvacila ide na obradu dva levo su od 300ccm zvono poravnato obradjeno moze se sklapati zatim probati Nema vibracija, zvukova, 24km se preslo u testiranju .... sta je dobijeno? Start na manjim obrtajima, bolji prenos snage na zadnji tocak sto i jeste bio cilj Druge dve Force 300-ke presle su 20-ak hiljada, kvacila gotovo identicnog stanja. Manjak kvaliteta + neznanje u voznji dovede do brzog habanja jbg. fino je krivo jos finije potrosemo Al dobro, sve se da resiti ..... toliko od mene. 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BalkanBiker 12 Napisano Avgust 6 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Satelis said: Mislim da nema potrebe bacati novce, moze se proci duplo jeftinije. Istina je, kvalitet nije na zavidnom nivou tj da ne kazem da su ga mnogo omanuli. 350-ca Provlacila se prica o losem prenosu, trese, cima, skripi....jeste fabricka greska, nije fabricka greska. Konkretno ovaj model imao je tresenje kad je hladan, skripu kad se zagreje (pri polasku). Probao sam vruc motor, vrteo ga po kraju gde ima milion lezecih i nisam primetio skripu sve dok nisam poceo voziti kako ne treba.... javila se skripa u roku 5min. Xx puta sam rekao i jos toliko puta cu ponoviti.... sve je u zglobu i rucici gasa, vrlo lako se spali kvacilo cinculiranjem na vr gasa, pogotovo u vrelim letnjim danima po gradu. krece se redno zamenice se unutra je f cvt-a on se izduva, opere, vrati 6004, dobar nema znakova velikog pregrevanja kad se zarotira vrlo malo baca, noz ce ispraviti prasina mu dodje kao kad se na vatru doda ulje evo ga prvi problem na takvu radnu povrsinu staviti tu duzinu.... ne biva Mitsuboshi, dobar evo ga drugi problem Stavili su semering koji je previse uzak za bolcnu, istu sam jedva izvukao rukama koliko tesko ide. Tako ne sme biti, variator mora kliziti skroz lagano. Iskren da budem, nije mi jasno zasto su stavili semering kad unutar variatora nema kanala za podmazivanje, ne ide nikakva mast. Variatori koji imaju kanal za podmazivanje, semering sluzi da mast ne izadje vani. mislio sam da ce biti bolje kad se opere.... Nista od toga cak i kad se izvadi semering iz lezista bolcna bas tesko ide tragovi se vide, ne bi smelo za tako malo km, pride kais nije neki no name sirina zvona sirina lamela ide na rasturanje gde spazih treci moguci problem Od 4 klizaca, kod jednog nije bilo dovoljno masti. Ovde kad dodje do stete tu povratka nema. To su ta tri propusta koja sam nasao.... kratke lamele, semering variatora koji nije odgovarajuci, fali maS. nakon rasturanja ide na pranje cak se i farba skida ... pogledom neko bi pomislio .... malossi crvena takodje na pranje lamele su gotove, sklapa se kvacilo zarad obrade nekad sada Ako se pogledaju mere, sabere..... jos malo i dobile bi se jos 2 lamele u istom precniku. Sto veca radna povrsina lamela to bolje, nema tu neke velike filozofije. jacina oprugica je dobro ubodena zajedno sa jos dva kvacila ide na obradu dva levo su od 300ccm zvono poravnato obradjeno moze se sklapati zatim probati Nema vibracija, zvukova, 24km se preslo u testiranju .... sta je dobijeno? Start na manjim obrtajima, bolji prenos snage na zadnji tocak sto i jeste bio cilj Druge dve Force 300-ke presle su 20-ak hiljada, kvacila gotovo identicnog stanja. Manjak kvaliteta + neznanje u voznji dovede do brzog habanja jbg. fino je krivo jos finije potrosemo Al dobro, sve se da resiti ..... toliko od mene. Jesu li i 300tke istog kvaliteta ko 350 ? Kako preporucujes da se krece/vozi,jer si spomenuo neznanje u voznji.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Avgust 6 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Satelis je napisao: Variatori koji imaju kanal za podmazivanje, semering sluzi da mast ne izadje vani. I neki suvi Malossi Multivar varijatori imaju takav semering. Ali piše im na sajtu da je to štitnik od prašine, ne zaptivač masti. Suštinski, isto izgleda kao i semering za mast, ali modeli koji se podmazuju ga imaju sa obe strane, da mast ne curi, a ovaj samo sa jedne. Lepo to klizi dok je nova ta guma i bolcna, ali vremenom, posle silnih grejanja i hlađenja... materijal počne da stari, da se vitoperi i tako to, i onda više ne klizi glatko. Bolji su zbog toga ovi masni, jer uvek po malo mackaju gumu i bolcnu, naravno dok ima dovoljno masti u kontejneru. Ali onda na svakih 5.000 bi valjalo takav otvoriti očistiti, dodati masti... Sve u svemu, mnogo je više održavanja nego kod klasičnog varijatora koji nema ni mast ni semering, pa nisam više ubeđen da ovi fensi uopšte imaju smisla. Nego, na stranu to, htedoh reći, a što je već rečeno x puta - niki ne rešava probleme kao naš Dare Svaka čast na trudu! Onaj ko tera skuter često po gradu, zna koliko vredi kad se CVT ovako sredi. Razlika je nebo i zemlja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Avgust 6 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Tako je Božo, imamo variatore suve i mastne. Medj suvima imamo sa i bez semeringa, semering je tu (kao u ovom slučaju) da čuva od prašine i on se nalazi sa prednje strane. Medj masnima semering imamo sa obe strane. Piaggio variatori nemaju semering nit masti nit bilo kakvih problema po tom pitanju....toga se treba držati al jbg nije baš tako. BalkanBiker Sličan je kvalitet više manje, tj nestao je u zadnje 4god. Kreće se odlučno, motor se mora zavrteti, centrifugalna sila odradjuje posao hvatanja i povlačenja. Ako je mala (mali gas, cinculiranje) lamele ne mogu ostvariti dobar kontakt sa zvonom.... kreće da proklizava, dikazi do većeg trenja koje dovede do spaljivanja lamela i krivljenja zvona. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...