Miljko.83 1 Napisano Novembar 17 U prolazu, 40 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17341 Napisano Novembar 26 Integrisan, 9670 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da nastavim dalje. Posto sam napisao na prethodnoj strani sta primetih prilikom probe....nastavak ce ici u tom pravcu sredjivanja. pomenuo sam lose kocenje.... prednja koja je presla 5.000km (sumnja da je kineska) zadnja da ne duzim mnogo... reseno je zamenom plocica i kocione tecnosti ima taloga nipla samo za prednju nipla za prednju i zadnju kocnicu na prednjim klestima zatim ventili cil1 otisaoje u + dok je cil2 otisao u - sa tolernacijom zazora svecke dobre ventili prestelovani antifriz zamenjen Oslanjanje/upravljivost treba videti jer i tu primetih da nije dobro, borba na malim brzinama, na pomisao klekne prednjica. Kakvo ce ponasanje na putu biti zavisi od celog upravljaca. Tacnije od stanja ..... guma, lezajeva u tockovima, kriva/prava felna, stanje amortizera, kriva/prava vila, los/dobar lezaj vrata viljuske. ovde imamo situaciju da je oko lezaja vrata viljuske neko nesto cackao, cukao.... nakucana je pista tacno po sredini odavde vam krece oslanjanje i stanje... od osovine, bolcne i td mast za zastitu... ostalo je sve jasno lezajevi su dobri pun krug sve jasno sledeca stanica na teleskopima hrdja nije dosla sama od sebe vec od Da ja sad tu ne bi ..... nek slike same govore u nastavku...... sad ima smisla i svrhu jos lanco podmazati i moze proba zadnji levi zmiguljac ne da radi mislih da je do lose mase... nije crkla sijalicka.... to s ebas bas al bas retko desava nisam imao nandzarastu, za prvu pomoc i obicna ce posluziti menjac kad se zagreje resetovati plastiku tacnije zabice leve strane zavariti spakovati jos jedna proba i to bi bilo to za sada Nastavice se..... Zasto kazem da ce se "nastaviti", zato sto ce Integra sutra bit doslepana Nije havarija fala Bogu, ugasila se u voznji i nema vise paljenja. Cim mi se ukaze prilika bacam se na problematiku, videcete (i nauciti) nesto novo..... do tad drzim vas u neizvesnosti 7 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17341 Napisano pre 12 sati Integrisan, 9670 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Evo nas ponovo, ista meta isto odstojanje nakon 258 predjena km druzimo se ponovo Ovoga puta, na meniju imamo dizlo vozilo u pokusaju mesto pertoleja. Svima se moze desiti da sipa pogresno gorivo, bitno je ispratiti neke korake kako bi se umanjila steta. - Zurba, jurnjava, rasute misli ne vide pistolj zelene boje, ruka ide ka pistolju crne boje, gorivo se toci. Ovo je prvi zajeb kog nismo svesni kad je benzinac u pitanju. Fakticki jesmo ali jos uvek nismo u problemu. - Odlazak na kasu i placanje.... je sledeca stanica gde mozemo uociti cinjeicu da smo se zajebali. Kasir uvek kaze br. gde je sipano i sta je sipano za koliko para. Ako se slazemo..... placamo, ako se ne slazemo resavamo. Druga sansa da se izbegne problem je propustena.... sledi kazna. - To je nesto ka u fudbalu, nakon nekoliko propustenih sansi, kazna u vecini slucajeva dodje sama Uros seda na bajk, daje kontakt (e tu krecemo sa problemom), pali motor i odlazi. E sad, odje moram zastati. Sipati pogresno gorivo tj dizel u benzinca nije strano ako se reaguje na vreme. Vremena imamo taman toliko da nam neke stvari dodju iz dupeta u glavu ...... do onog momenta pre nego damo kontakt. Onaj ko tad shvati da se zajebao, dovoljno ce biti da uz pomoc 1m creva izvuce (cucanje, kanta, kanister, vise flasa...) svo gorivo iz rezervoara i odmah sipa benzin. Gde ces naci crevo.... ne znam, snadji se, svaka auto radnja ima raznih creva, utrci komsiji u dvoriste pregrizi bastensko crevo zubima, snadji se brate mili Bitno je da crevo bude providne boje, da ocima vidis kad povuces gorivo da je isto krenulo pa brzim rukama gurnuti u kanister ne bi li zavrsilo u ustima.... ajmemene ako se to desi Verujte na rec, dizel izbaciti iz usne duplje ko cugne.....mora se popiti mnooogo rakije ne bi li se izbalansiralo. Oni svileni sto sijalicu ne znaju promeniti, bolje da ne pokusavaju, pasce u nesves. Problema kod paljenja, rada agregata gotovo da nece biti, bitno je sto bolje odraditi posao, no frks vozi dalje. Do problema dolazimo kad damo kontak. Pumpa tacnije motoric (neko voli da kaze ulozak) povuce gorivo preko sito filtera te gura ga u f. goriva koji nam je tu u kucistu od oko 6b pritiska..... da bi iz filtera, gorivo otislo na regulator pretiska, porslo kroz njega na oko 3b i dalje ide crevom ka rampi goriva..... pa od rampe direkt na diznu udara. Dizna nam je zadnja stanica u nizu pre nego nam corba udje u kompresioni prostor. Uhhh preznojih se dok sam ovo (vrlo prostu stvar) pokusao objasniti, neki ce me shvatite, neki nece me shvatite ....al da znate da ce svi izginemo neki dan to je sigurno za shvacanje sudjeno! Rampe goriva se dele na dve grane, imamo sa povratom i bez povrata .... sto mu dodje ulaz/izlaz (vraca kroz pumpu u rezervoar) ili samo ulaz udara u zid i nema gde vise sem ka dizni. Zavisno od resenja imao b. pumpe sa 1 ili 2 cuce sto isto vazi i za rampe goriva..... ne bi zamarao, skroz nebitna tema. NC ima rampu samo sa ulozaom, nema povrat. Ovde imamo problem, sto je nakon paljenja dizel potisnuo benzin kroz magistralu. Bajk je isao sve dok je poslednja kap bezina protekla kroz dizne u vidu magle. Cim je kap dizela uletela u kompresioni prostor tu nastaje kraj nasoj/vasoj voznji. To je onaj osecaj kad vidis da poklece at i da se zavrtanjem rucice gasa nistaaa ne desava. Tad u glave nastaje muk Hebo sliku svoju al ke*am ko da putopis pisem al sta cu, kako drugcije ne bi li se razumeli....mislim ako se slazete znaci.... imamo dizlo di ne treba Nastavice se..... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17341 Napisano pre 10 sati Integrisan, 9670 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje, korak po korak u nastavku sledi, kako, sta, odakle krenuti.... bit ce univerzalan savet. NC trazi dobar, bas dobar napon tako da baterija ide na punjac dok se teren priprema teren u vidu vise L goriva zatim oguliti levu stranu jer se sa te strane nalazi kraj creva dovoda iz pumpe koji ulazi u rampu zatim treba skinuti plastiku koja je ispred hladnjaka jer se do svecica treba doci, obe presisale naftu sad tu slede koraci, prvi korak je spaljivanje brenerom tj susenje dokle god plamen izbija iz svescke nije osusena do kraja, ostaje da se hladi sl. korak je da se stisne osigurac i izvadi crevo (paziti na gumicu) zatim ce trebati kliner i pistoljce na vazduh U rupu od rampe goriva prskati kliner jer je dobar odmascivac koji ne napada gumene elemente. Tako se isteruje nafta iz rampe....malo prskas, malo duvas vazduhom i bit cete iznenadeni koliko tu zapravo nafte stane. Posto se rampa lepo ocisti, red je isprazniti rezervoar. Rekli smo da NC-u u kom god obliku bio (CTX, X-ADV, Integra, Forca) treba dobra baterija kojoj sledi maltretiranje.... trebalo bi joj pomoci. ovde gde nedostaje osigurac od 15A je od svetla....izvaditi ga da se ne ukljucuje kad se da kontakt crevo na crevo pa u kantu na istakanje do poslednje kapi Sta je bitno..... U ovom slucaju imamo naftu u celoj magistrali. Od rezervoara - pumpe - magistrale - rampe dodizne sve je puno. E sve to sto je puno, za pocetak treba biti prazno. Kad bude prazno, ostaviti pumpu da odmori pa vratiti se na svecice. nakon hladjenja ocistiti cetkom iz rinfuze vadim druge dve poredjenja radi leva znam da je ispravna, zanima me sta ce desna reci test kaze da su obe svecice ispravne Za sada imamo ispraznjen rezervoar, ociscenu rampu goriva, sredjene i proverene svecice. Sledeca stanica je ta, da treba izverglati agregat tacno u ovoj tačci srafljenja. Kontakt, dati pun gas kako bi se sto vise vazduha usisalo, verglati 3-5x4-5sec ne bi li se izbacila nafta iz cilindara. Ako ostane da tuli nafta na klipu, cim se zavergla (i ako je sve u redu) bacice je klip gore, poremeti smesu i ne da pali. Kad se to uradi, vratiti se na rezervoar jer a sada imamo samo izbaceno gorivo. Usuti 2-3L cistog benzina i porvuci kroz pumpu sve do creva tamo gde je raskaceno. Tako ce nov svez benzin izgurati vani sta ne treba.... ako ima sumnje, potrebe...ponoviti postupak. Nakon toga namazti mascu cucu koja upada u rampu, da ne bi gumicu pokidala, staviti osigurac i kliknuti nazad. Opet tocenje goriva svezeg u rezervoar, vratiti svecice na svoje mesto, lule, raskaciti punjac. iiiii moze se probati paljenje Ostavljam gospu da radi dok se ventilator ne ukljuci. EFI lampa na tabli ne svetli je samo znak da je dobro odradjeno. Suprotno moze se desiti da trokira, pali efi lampu, los odziv na gas, gasenje.... jbg procedura je procedura pa ko kako ispostuje. gasim bajk, skidam el. mot. menjaca ovo je jedino sta nisam prosli put odradio Dobro je sto sam ga skinuo jer ima prodor vode, osovina rotora okrece isto kao onomad kad sam imao problema na mom NC-u. Ubrzo bi i ovde bila muka sa radom menjaca. oprati, ocistiti, podmazati sklopiti i izvrteti po nekoliko minuta u oba smera montirati, upaliti bajk zarad probe na kratko To je to za sada, baterija je ostala da se napuni do kraja.... a ja si pakujem kablove, gasim svetlo. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 840 Napisano pre 1 sat (promenjeno) Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori / GL500 Prijavi odgovor kao problematičan Sifra Paganini .. Ne u negativnom smislu naravno, da se majstor ne naljuti. Promenio pre 38 minuta član SrdjanRadivojev Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...