Jump to content

Moto Zajednica

Koje gume uzeti?

Recommended Posts

• Drug član, 1800 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

U međuvremenu sam prešao još 2000km... 

Neće moći još toliko, ne bih rizikovao, ali verujem da će gurati 30000km lagano.  8)

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1879 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer
On 25. 9. 2025. at 21:20, DraganNS je napisao:

Kažu stariji i "klin se klinom izbija", i eto mene kasno popodne na Beočincu, krivudavom putu koji počinje od teretnog ulaza u Lafarge (ex Beočinska fabrika cementa) pa do grebenskog puta na Fruškoj gori. Otprilike, 7-8 km lepih krivina i dobrog asfalta koji, nažalost, uništavaju šleperi koji prevoze krečnjak za Lafarge iz rudnika koji se nalazi sa druge strane planine. Vrlo brzo je sve leglo na svoje mesto i nove gume su pokazale da su opravdana investicija u odnosu na stare koje su odradile svoje, pa bile one i premijum klasa i izgledale da mogu još da se voze. Utisak je da mogu da im verujem, uz ogradu da su ovo ipak prvi utisci, tako da za 200 evra mislim da nema bolje ponude za set touring guma.

Vratio se sa 6-todnevne vožnje po BiH i Jadranskoj magistrali, ukupno 2000 km: gume su odlično držale iako ih nisam nimalo štedeo, tako da sam sasvim zadovoljan onim što pružaju.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 694 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Evo utisak za Pirelli Rally STR. Jurim balans on/off road. Prethodno sam imao TKC70+TKC70Rocks, i pre toga Michelin Anakee Adventure.

Pirelli prednja je odlicna, jako me iznenadila van puta, jede sve i lepo menja pravac (dosta bolja od TKC70 prednje, logicno). Pogotovo sto i duze traje, evo je vec na nekih 10K i dobri su jos kramponi i za OFF, a lepo se ponasa i po putu. Jedino malo manji feedback od TKC70 na putu, ali grip je dobar.

Pirelli zadnja me bas razocarala, slaba je van puta i dok je nova bila, jako slabo kopa, i nikakva kontrola bocno. A na 7-8K gotovi kramponi skroz, totalno neupotrebljiva van puta tada.

Tako da sam nasao idealnu kombinaciju Pirelli Rally STR prednja + TKC70 Rocks zadnja. TKC70Rocks slicno traje kao i zadnja Pirelli (oko 7K), ali dok ima krampona, neuporedivo bolja od Pirelli, zavoleo sam tu gumu bas, kida van puta po suvom (pesak, zemlja, trava, prasina), po mokrom korektna.

Promenio član Blackened

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja