P.S. Dzon 107 Napisano Avgust 29, 2021 Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, Gums je napisao: Ja nisam još imao gumu toliko dugo živu. Ali ja sam nov u svemu ovome. Na multistradi Pirelli scorpion nakon 12 tis km kockasta zadnja. Potrošena skoro do graničnoga. Prednja malo bolja ali mjenjao bih u paru. Ona je već na zimovanju tako da do sljedeće sezone tamo ništa ne diram. Sada na GSu kažem PR4 sa oko 6 tis km, živa i dobra. Ali vise od 4 tis mislim da ne bude živa. Planiram ih zamjeniti sa Battlax A41, ovdje su cca 35% jeftinije (od PR4 ili 5 koje su cijenom unutar 5% dakle isto te od scorpion trail2) a prema testovima pokazale su se sasvim dobro na GSu. Osim toga za kratke izlete po makadamu najvjerojatnije vise odgovaraju. Sent from my iPhone using Tapatalk Ja sam sad stavio Heidenau K60 Scout, videcemo koliko ce da izdrze. BattleWing se zaista pokazale odlicno, nisu se uopste ucetvrtile, zadnja izgleda kao nova. Sad verovatno sve zavisi i od stila voznje, od tipa motorcikla i tezine. Znam neke ljude koji na R motorima menjaju po 2-3 seta za sezonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 799 Napisano Avgust 29, 2021 Zainteresovan, 569 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @Gums Ne možeš ni da očekuješ da na MS1200, koja ima 3x više konja, gume traju kao na NC750X. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8220 Napisano Novembar 10, 2021 Drug član, 1726 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan On 26.6.2020. at 14:12, MilanS je napisao: Je l napravio neko znacajniju kilometrazu na Angel GT2? Zanima me poredjenje sa Road 5, njih sam lepo izvozao na bivsem motoru. Sad zvrckam brojeve, da na vreme nabavim gume, jer ove nece jos dugo. Evo nekih cena za dimenzije 120/70 17 i 180/55 17: Kompp Michelin Road 5 - izmedju 36 i 37k Pilot sport Michelin Road 5 - 280e Pirelli Angel GT2 - 320e Metzeler Roadtec 01 - 320e X-moto Pirelli Angel GT - 260e Agel GT2 - oko 270e (plus 20e za VIP karticu njihovu) Gde bih jos mogao proveriti? Ova 3, 4 modela su mi izbor... Razmisljam se cak da vidim i sa Ugljom, montiram tamo, nemam kombinaciju za granicu i povracaj... Da malo podignemo temu... Da li se neko, u poslednje vreme, raspitivao oko ponude i cena za navedene gume (može i RoadSmart III i Mitas TF) u dimenzijama 120/70 17 i 180/55 17? Prednost bih dao trgovinama u Srbiji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16245 Napisano Novembar 10, 2021 Misbehave Responsibly, 1649 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Dunlop RS III - RSD 32.000 @ Pilot-Sport 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 597 Napisano Novembar 10, 2021 Zainteresovan, 565 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan On 8/29/2021 at 10:30 AM, COOLić said: I on je sport nastrojen vozač, moguće da ima veze težina motora i da ne može lepo da se ugreje ali svakako mi onaj Angel GT ne uliva poverenje jer su na dodir plastika u odnosu na ove potrošene battlax. Meni gume za divno čudo još uvek drže super ali im je svakako vreme da se zamene pa gledam najbolju opciju jer sam nov u celoj ovoj priči pa mi je jako bitno da guma lepi kao žvaka Ja imam angel st, i jeste kad je hladna na dodir kao plastika, predjes par stotina metara ona se ugreje i omeksa. Ne kazem da je ista situacija i sa gt, nemam isksutva ali vrlo moguce da jeste, ipak su to touring gume, pravljene su i da traju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Novembar 10, 2021 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su moje angel gt posle voznje na jadranskoj magistrali. Drze kao lude. Ovo mi je treci set da sam potrosio. Vjerovatno bi sport gume bile jos bolje ali meni sport-turing vise odgovara jer vozim i kada je kisa i hladno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AMomcil 641 Napisano Novembar 16, 2021 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Oslo, Norveška Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Da podelim i ja iskustva sa Michelin Pilot Road gumama. Još od negde 2010-e sam kupovao samo te gume, prvo Pilot Road 2, 3, 4, pa sad letos i Road 5 (izbacili su ono Pilot iz imena). Prethodni set Pilot Road 4 GT sam montirao na R1150RT pre dve godine pred put po Rusiji i sem te ture, izvukao je i 2020-e turu po Alpima. Letos su zamenjene sa nešto preko 16000 km i bile su realno skroz gotove. Da napomenem da vozim dosta i po kiši i po hladnom, sve do nule (nema mnogo biranja ovde u Norveškoj). Tako da se vodim idejom da nabavim najbolje gume za teže uslove. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8220 Napisano Novembar 22, 2021 (promenjeno) Drug član, 1726 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Svratio danas popodne do Pilot - sporta doo i kupio zadnju Pirelli Angel GT II 180/55-17. Cena sa popustom nešto preko 23000 rsd. Nije malo, dapače, ali ne žalim. Imaju i prednju ali to ćemo sledeći mesec. Promenio Novembar 22, 2021 član DraganNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Novembar 24, 2021 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko imao iskustva sa Dunlop Trailmax Meridian gumama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 570 Napisano Novembar 30, 2021 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da smorim malo vas kojima guma govori puno više nego meni koji stilom vožnje slabo osetim te razlike . Kad sam uzeo Bandita (1200) na njemu su bile polovne ali ok gume: Bridgestone Battlax BT021F (3813) - prednja Pirelli Diablo Strada (izbrisan DOT) - zadnja Prešao sam okruglo 12.000 km za 4 sezone. Prednja se "utrouglila" i skoro bez šara, a zadnja ispucala u šarama i odavno spremna za bacanje. Gledao sam cene na sajtovima u DE odakle imam načina da ih kupim/donesem i tražio sam šta bi mogao da dobijem u ceni Mitasa (TF) ovde. Pretpostavljam da ste zaključili da mi je stil vožnje defanzivan ( pogotovo u krivinama ) i da mi broj kilometara nije velik po sezoni, pa bi mi trebala vaša preporuka gume iz liste ponuđenih, za ovog mog "teškaša" kojeg koristim za prevoz do posla i nazad, i po koja vikend vožnjica, a planiram uvek bar neko putovanje do mora . To su sledeći modeli: Michelin Pilot Road 2 Pirelli Diablo Strada Pirelli Angel ST Continental Conti Motion Bridgestone BT023F - //- BT023FGT Metzeler Roadtec Z6 Dunlop SM GPR-300 za ovu gumu sam na forumu pročitao da nije za „teškaše“ poput Bandita. p.s. ako mislite da ima smisla kombinovati različite proizvođače napred/pozadi kažite pa da i tako uzmem ako ima smisla. Unapred se zahvaljujem svima koji daju neki predlog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Decembar 2, 2021 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Conti motion ce ti se jako brzo potrositi, ka sam je potrosio za 6-7 hiljada. od ponudjenih ja bi stavio michelin pilot road 2. Imaos sam ocu gumu, potrosio 2 seta i bio zadovoljan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7657 Napisano Decembar 2, 2021 (promenjeno) Drug član, 3164 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, bokibd said: Conti motion ce ti se jako brzo potrositi, ka sam je potrosio za 6-7 hiljada. od ponudjenih ja bi stavio michelin pilot road 2. Imaos sam ocu gumu, potrosio 2 seta i bio zadovoljan. Conti Attack 2 je najbolja guma koju sam ja probao, nadrealno kakav grip. Vaistinu, traju kratko ali slatko. 6-7-8 i rastanak. Te mišelin opanke nikad nisam zavolO. Imao neke na SV650s... Neke 2CT... Fenomenalno udobna, meka, profil gume sjajan, ponire, ma milina, lepo i drži, i onda u nekom momentu zadnja samo secne i pusti na sekund i odma opet uvati! Bez ikakvih nagoveštaja, ili da osetim da počinje da pušta - jok, drži ko mutava i samo sevne na sekund... Znači sine, ladno ti prostruji kroz telo, rektum se skupi ko blenda na foto aparatu, pobeliš... Prvih par puta nisam znao šta me snašlo... Ludak, metno sam nove gume dan pred put u Istru i vožnju Jadranskom i veliki kružić, nisam ih ni probao... Usput smo se svađali (mišelin i ja) Promenio Decembar 2, 2021 član Andrej_Hotstepper 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Decembar 2, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan @DonToniU tvom slucaju,po tvom nacinu voznje ja bih najradije angel st,sport touring guma kojoj je sredisnji deo nesto otprniji na habanje nego bokovi,mada sve je subjektivna stvar. Promenio Decembar 2, 2021 član kimits 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Decembar 2, 2021 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, kimits said: @DonToniU tvom slucaju,po tvom nacinu voznje ja bih najradije angel st,sport touring guma kojoj je sredisnji deo nesto otprniji na habanje nego bokovi,mada sve je subjektivna stvar. St je jednokomponentan pneumatik. Ima angel GT taj je dvokomponentan i sasvim druga prica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Decembar 2, 2021 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Andrej_Hotstepper said: Conti Attack 2 je najbolja guma koju sam ja probao, nadrealno kakav grip. Vaistinu, traju kratko ali slatko. 6-7-8 i rastanak. Conti motion je sasvim nesto drugo. To je budzet jednokomponentna guma od continentala koja je ok ali bi je tako tezak motor pojeo za 5 hiljada. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17969 Napisano Decembar 3, 2021 Vozim motor, nisam BAJKER, 2449 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Moj glas za Angel ali GT, prava guma za tvoj motor. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7657 Napisano Decembar 3, 2021 Drug član, 3164 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, bokibd said: Conti motion je sasvim nesto drugo. To je budzet jednokomponentna guma od continentala koja je ok ali bi je tako tezak motor pojeo za 5 hiljada. Pa taj motor generalno ima reputaciju da jede gume ko kokice.... Normalno kad vuče ko voz. Nema čabe ništa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gole82 16 Napisano Decembar 3, 2021 U prolazu, 21 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Bandit 650SA Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam presao oko 7000km sa Dunlop Qualifier2 i moze sigurno jos par hiljada na Banditu 1200, s obzirom da je to sport guma uopste je nije brzo pojeo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 570 Napisano Decembar 9, 2021 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan On 3.12.2021. at 12:49, gole82 je napisao: Ja sam presao oko 7000km sa Dunlop Qualifier2 i moze sigurno jos par hiljada na Banditu 1200, s obzirom da je to sport guma uopste je nije brzo pojeo Ovu Qualifier 2 imam ovde za novce koliko je preko Pirelli Anglel GT (A) -"oznaka za teškaše". Jel ima smisla da se razmisljam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 781 Napisano Decembar 9, 2021 Zainteresovan, 640 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Sa Dunlop-om bio veoma zadovoljan. SV 650. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7657 Napisano Decembar 9, 2021 Drug član, 3164 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 40 minutes ago, Petre said: Sa Dunlop-om bio veoma zadovoljan. SV 650. Si probao neke druge na tom motoru? To su mu fabričke zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 781 Napisano Decembar 9, 2021 Zainteresovan, 640 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Sada su roadsmart 2. Mekse i ukockastile se od Skoplja do Slovenije. Q2 su bile tvrgje i zadrzali oblik i svojstva do kraja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gole82 16 Napisano Decembar 10, 2021 U prolazu, 21 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Bandit 650SA Prijavi odgovor kao problematičan On 9.12.2021. at 11:24, DonToni je napisao: Ovu Qualifier 2 imam ovde za novce koliko je preko Pirelli Anglel GT (A) -"oznaka za teškaše". Jel ima smisla da se razmisljam? Vozio sam i jedne i druge, doduse Angel GT obican ne (A) za teze motocikle i obe gume drze odlicno, ali Angel drzi mnogo bolje po kisi i kad je hladnije, a i duze traje, ako mozes da je uzmes za iste pare moj glas za Pireli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1453 Napisano Decembar 14, 2021 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da li i gde kod nas moze da se kupi Angel gt sa oznakom A? Ja sam ih skockao na varaderu za cas. Sad vozim pireli scorpion,isto se skockavaju.... Da li uopste ima guma na put koja se nece skockati na natovarenom motoru +suvozac+deo auto puta? Planiram za spaniju 01.maja i nisam pametan koje gume voziti. Svakako me ceka 3-4000 km auto puta zbog manjka slobodnih dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1805 Napisano Decembar 14, 2021 Drug član, 1364 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Da li i gde kod nas moze da se kupi Angel gt sa oznakom A? Ja sam ih skockao na varaderu za cas. Sad vozim pireli scorpion,isto se skockavaju.... Da li uopste ima guma na put koja se nece skockati na natovarenom motoru +suvozac+deo auto puta? Planiram za spaniju 01.maja i nisam pametan koje gume voziti. Svakako me ceka 3-4000 km auto puta zbog manjka slobodnih danaPitaj xmoto oni mogu da nabave po porudžbini šta god ti treba od guma.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...