Jump to content

Moto Zajednica

DonToni

Članovi
 • Broj tema i poruka

  399
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

267 Excelent

O članu DonToni

 • Rank
  Svrati ponekad

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Surčin
 • Motocikl
  GSF 1200 S

Poslednji posetioci profila

2244 profile views
 1. DonToni

  Suzuki Bandit 600

  Pa to je bilo pre nove uredbe o tehnickim pregledima, dok na vecini mesta nije kostao nista ukoliko kod njih uzmes polisu osiguranja.
 2. Ovaj primerak iz '79. vozi naš kolega @Scapolo, obožavam da se vozim iza njega i slušam zvuk tog 4 u 2 prilikom punjenja gasa kad ide u obilaženje
 3. DonToni

  Prednja guma

  Ne može sila kočenja da bude jaka u toj meri da bi pokrenulo vodu u šari u tom smeru. Podržavam navode nekih kolega, koji su rekli da prednja guma nema veliko opterećenje pa samim tim i kontaktnu površinu da bi to znatno uticalo na odvođenje vode ispod točka. Prilikom kočenja je dovoljno "uska" da seče vodu sa tom šarom na sredini kako god bila okrenuta. Zašto je okrenuta baš u tom smeru, pre bi se moglo reći da je to zbog usmeravanja vode (prskanja). U slušaju ovako okrenute prednje šare, mlaz vode se usmerava u sredinu i "prska" u blatobran, odnosno u centar mogota, a ne rasipa vodu na stranu (po nogama vozača). Dok na zadnjem točku šara ide iz sredine, odvodi vodu ispod toka ka spoljnim rubovima i pri tome je raybprsuje na stranu i pre tome ne prska po leđima vozača, ili ne koncentriše prskanje onom koje neposredno u pratnji (iza) motora. p.s. nisam ni mašinac ni stručnjak za izradu guma. Ako sam napisao nešto što nema smisla ili što se kosi sa nečim, izvinjavam se unapred
 4. Ja imam LP i kod mene je treću sezonu, nisam pitao prošlog vlasnika kada ga je stavio... Tako da to nije za generalizaciju.
 5. DonToni

  Hrana!

  Pečeno u rerni ili na vatri?
 6. Радно време: четвртак Затворено петак Затворено субота Затворено недеља Затворено понедељак Затворено уторак 09:00–20:00 среда 09:00–20:00 Ovakvo radno vreme im je u svim radnjama. Drugar mi pre neki dan prolazio pored njih i nije verovao, svratio i stvarno ne rade.
 7. Ovo obaveštenje sam ja danas dobio na poslu: Pošte Srbije su obustavile distribuciju post ekspress pošiljaka – u celosti; dok su isporuke i dostava pošiljaka koje nisu post express moguće samo na šalterima pošte do 14h.
 8. DonToni

  Strujni udar!

  Nisam gledao mrežu pumpi sa mogućnosti punjenja ali pretpostavljam da su to autoputevi, što opet ne ide u prilog moto turama.
 9. Ja redovno podmazujem lanac sa takvim uljem (Lancol), ovde na forumu mi je rečeno da slobodno sa tim podmazujem i ja se drzim toga. Na svakih max. 500km, dok je na štenderu, umočim četku u Lancol u rukom obrnem točak u krug dok je prođem ceo lanac...
 10. Pazi, sa tom promenom prenosa idu i nus pojave, a najveća je povećanje broja obrtaja u toku vožnje što znači i povećanje potrošnje. Istu (dosadašnju) krstareću brzinu ćeš imati na malo većim obrtajima nego do sada... Ako grešim neka me iskusniji isprave.
 11. Nije valjda i kod tebe virus redukovao posao..., kad se ne javljaš već nekoliko dana!? Pozdrav
 12. ENGINE OIL AND OIL FILTER (ENGINE OIL) Replace initially at 1 000 km (600 miles, 1 month) and every 6 000 km (4 000 miles, 6 months) thereafter. (OIL FILTER) Replace initially at 1 000 km (600 miles, 1 month) and every 18 000 km (11 000 miles, 18 months) thereafter. Stvarno tako piše. Po ovome se zajedno menja filter ulja i filter vazduha AIR CLEANER Inspect every 6 000 km (4 000 miles, 6 months) and replace every 18 000 km (11 000 miles, 18 months).
 13. 1. pantalone 3.100 rsd
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja