mixa 1035 Napisano Avgust 8, 2018 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Kao da smo nešto novo čuli!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10549 Napisano Avgust 8, 2018 Hronični Motociklopata, 7340 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ne "neko" vec (kako ja kapiram) se tu misli na Julian Simon-a , koji realno i ne moze bas bog zna sta da nauci Vinjalesa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17651 Napisano Avgust 9, 2018 Integrisan, 8360 postova Prijavi odgovor kao problematičan Horhe Martin vozi u Austriji!! Od petka do petka, za polomljenu ruku. Iznova pronalazim nove i nove dimenzije poštovanja za ovog čoveka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6185 Napisano Avgust 9, 2018 Drug član, 3028 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Poštovanje, svakako! Ali meni nije jasno čime ih pumpaju da mogu da izdrže te napore. Kako se fiksiraju te sirote polomljene kosti da izdrže napore. I nije mi jasno kako se ništa od tih ekspres isceljujućih postupaka (bar koliko ja znam) ne primenjuju za običan svet. Cena je u drugom planu. Takođe mi nije jasno šta im daju protiv bolova, koji su sigurno užasni, a da pri tom smeju da voze trku. Popiješ običan brufen, pa piše upozorenje da ne upravljaš teškim mašinama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5986 Napisano Avgust 9, 2018 Svakom po zasluzi, 12425 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Gadno ih droZiraju moj dobri Mišo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Avgust 9, 2018 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan A 150mph crash and broken collarbone in FP2 looked to have ruled Jorge Lorenzo out of the 2013 #DutchGP, but the reigning champion had different ideas! After flying to Barcelona for surgery on Friday, he returned to race on Saturday, finishing 5TH!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Avgust 9, 2018 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan @Robin Hood koliko su losi bili svi kad JL sa lomom zavrsi 5-ti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17651 Napisano Avgust 9, 2018 Integrisan, 8360 postova Prijavi odgovor kao problematičan Miso, kada je povreda tipa da može da ide fiksator (šina), lomljeni deo uz to je jači nego "original". Za bolove ne znam i nije mi jasno. Znam kako je mene boleo lom ruke i ovo što rade deluje mi skroz neverovatno. Šta god da uzimaju (čak i da je adrenalin!!) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Avgust 10, 2018 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Barbera potpisao za Puccetti Kawasaki u SSP600 - link Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1100 Napisano Avgust 11, 2018 Drug član, 2599 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan alkos 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5351 Napisano Avgust 11, 2018 Integrisan, 13042 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, easy naked said: alkos Hahahahaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16208 Napisano Avgust 11, 2018 Misbehave Responsibly, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Stonerov osvrt na aktuelno trkanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 12, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da pojasni stvari oko guma na trkama? Imamo Soft, Medium i Hard. Da li soft ima bolji grip od ostalih ? Da li se soft brze trosi kako trka odmice? Da li je cilj pronaci postavku motora da se omoguci stavljanje sto cvrsceg pneumatika ili to nema veze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13987 Napisano Avgust 12, 2018 Ne silazi, 6042 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, hard_rock said: Moze li neko da pojasni stvari oko guma na trkama? Imamo Soft, Medium i Hard. Da li soft ima bolji grip od ostalih ? Da li se soft brze trosi kako trka odmice? Da li je cilj pronaci postavku motora da se omoguci stavljanje sto cvrsceg pneumatika ili to nema veze? Sustinski si napisao manje vise ok osim sto ti se logika kosi oko podesavanja. Idealno bi bilo da pripremis motor da moze da se vozi sa gumama sa najvise gripa a u teoriji su to soft. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 12, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ok hvala na odgovoru Da li tu onda postoji taktika izmedju hocu bolji grip ali da li ce on da traje do kraja trke? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Avgust 12, 2018 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Obicno kad stave soft, taktika je da izbijes na celo i napravis sto vecu razdaljinu od ostatka, jer ce kasnije da ti zafali gripa koji treba da kompenzuje razlika koju napravis u startu. Bar se tako meni cini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Avgust 13, 2018 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan NIje baš tako prosta računica. Istina je da mekša guma bolje drži a da manje traje (i obrnuto) ali takođe bitne stvari su i podešavanje ogibljenja koje ne mora biti isto ni kod dva vozača koji voze iste motore a kamoli kod drugih motora. Struktura asfalta na stazama nije ista tako da kod onih na kojima je asfalt grublji, mora se ići na tvrđu gumu. takođe i temperatura staze je bitan faktor tako da je odabir guma poprilično složena jednačina. EDIT: Mislim da smo baš ove sezone, pre nekoliko trka imali situaciju da je Markez imao tvrdu gumu i da se žalio što nema još tvrđu opciju a da je Lorenco imao meku i da je hteo još mekšu To je ta razlika u motorima koji ne "tretiraju" gume na isti način. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13987 Napisano Avgust 13, 2018 Ne silazi, 6042 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da nije prosta racunica ali najprostije receno je tako. Konstante odnosno isti uslovi za sve su asfalt i vremenski uslovi sve ostalo je individualno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Avgust 13, 2018 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Lin Jarvis potvrdio da ce Morbidelli i Quartararo biti u satelitskoj Yamahi 2019 - link Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17651 Napisano Avgust 13, 2018 Integrisan, 8360 postova Prijavi odgovor kao problematičan Angel Nieto team (bivši Aspar) napušta MotoGP i prelazi u Moto2, tako da će imati tim u Moto3 i Moto2. Ostavljaju potpuno mesto za novi SIC Petronas tim. Zato Jarvis daje izjave za Morbidelija i Kvartarara u Sic (nema drugih menadžera još). Dakle, potpuno čišćenje tima. Samo je SIC preuzeo poziciju. Ko zna možda će Jarvis da vodi satelitski tim kako je krenula sa izvinjenjima. http://www.motogp.com/en/news/2018/08/13/angel-nieto-team-new-moto2-challenge-for-2019/268625 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1035 Napisano Avgust 14, 2018 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Da,da,da, gajio sam neskrivene simpatije prema Puigu, ali mislim da će preovladati prema Jarvisu. Što bi kod nas rekli, "Kakva je ovo pogan od čovjeka!" ili ti , sjajan menadžer . Ako ne daju Rossiju dostojnu mašinu da se oprosti, ne bi se čudio ni da VR 46 u Moto GP uđe sa NEYamaha motorom :) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6792 Napisano Avgust 14, 2018 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Baš me zanima koja će sprava biti etiketirana kao VR46. Po Hondi je odavno izručio fekalije...Ducati, to ništa ne valja...a klavijature. Znaju muzičari da im treba dobar pijanista, pomučiće se da sklepaju neki brzi sintisajzer, pa će koncertna verzija verovatno u godini koja sledi. Ili tako ili sezona sepuku vetrova....il' što bi rekao prijatelj Žika "kikiriki" da puca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1100 Napisano Avgust 14, 2018 Drug član, 2599 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, Robin Hood said: NIje baš tako prosta računica. Istina je da mekša guma bolje drži a da manje traje (i obrnuto) ali takođe bitne stvari su i podešavanje ogibljenja koje ne mora biti isto ni kod dva vozača koji voze iste motore a kamoli kod drugih motora. Struktura asfalta na stazama nije ista tako da kod onih na kojima je asfalt grublji, mora se ići na tvrđu gumu. takođe i temperatura staze je bitan faktor tako da je odabir guma poprilično složena jednačina. EDIT: Mislim da smo baš ove sezone, pre nekoliko trka imali situaciju da je Markez imao tvrdu gumu i da se žalio što nema još tvrđu opciju a da je Lorenco imao meku i da je hteo još mekšu To je ta razlika u motorima koji ne "tretiraju" gume na isti način. i bez ulaska u domen setupa nove gume su komplikovana tema, a u sažetku se svodi na to da imena meka, srednja i tvrda, nadenuta pre 50 god, više ne opisuju atribute komponente dovoljno precizno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6792 Napisano Avgust 14, 2018 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Uh...gume su ozbiljna konstrukcija, a tako jednostavno izgleda. Najčešće se priča o "spoljnoj" tvrdoći, koji i nosi ove pomenute oznake....znači mešavina materijala koja direktno prijanja iz asvalt. Često se zapostavlja "unutrašnja" tvrdoća, praktično kostur gume...ona žica koja istrči posle burnouta ili koja buši unutrašnje gume. Kako će se pneumatik, spoj tog unutrašnjeg i spoljašnjeg, ponašati....to zavisi podjednako od obe komponente i uglavnom je nepoznanica do trenutka probe. Pera, Mika, ti i ja ćemo sigurno jednu istu gumu oceniti drugačije, vozeći isti motor...a staviti je na različite motore, to je tek jednačina sa priličnim brojem nepoznatih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1100 Napisano Avgust 14, 2018 Drug član, 2599 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, pronto said: Uh...gume su ozbiljna konstrukcija, a tako jednostavno izgleda. Najčešće se priča o "spoljnoj" tvrdoći, koji i nosi ove pomenute oznake....znači mešavina materijala koja direktno prijanja iz asvalt. Često se zapostavlja "unutrašnja" tvrdoća, praktično kostur gume... Tačno, dosta široko polje i tona varijabila. Kostur gume Michelin menja tragajući za unapredjenjima, kao i zbog zahteva koje pojedine staze nameću. Pojedini kosturi gume se više greju od drugih. Od vikenda do vikenda može da se promeni i debljina habajućeg sloja što na isti način utiče na gumu - deblji sloj više greje gumu, tanji sloj manje greje gumu, pa prednja guma simetrična, pa zadnja asimetrična, itd, ali to je sve viša sila iz perspektive vozača. On ima ponudjene 3 opcije sa neadekvatnim nazivima Zašto se ''meke'' gume sada drugačije troše pa npr. Ducati može da vrti brže krugove pri kraju trke nego na početku (ako izuzmemo faktor vozača) ? Čvrstoća gume je pre zavisila od slabijih sila privlačenja između gumenih i karbonskih čestica mešavine, danas je to snažna hemijska veza izmedju elastičnih gumenih lanaca i izobilja silikonskih čvorišta. Od miksanja komponente se došlo do hemijskog sjedinjavanja izmedju elektrona. Zanimljivo je da sada postoji i faktor (ne)mešanja Dunlop gume nanete na stazu tokom Moto2 trke sa Michelin gumom na GP mašinama, zbog čega verovatno vozači ne biraju mapiranje motora sa maksimalnom snagom za početne krugove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...