sasa ns 1 3067 Napisano Januar 30, 2017 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan da li je neko mazo gume -gaznu povrsinu od motora.Odnosi se na kineske plastikanere koji su dosta tvrdi.novi su ali iz 2012..Ja sam mazo gume od kola i gaznu povsinu industrijskim glicrinom,kupio na litru.Jako je gust treba ga razrediti.Ovi iz autoradnji,apoteka su jako losi i slabi.Mislim da sad namazem pa da stoji dok ne krene sezona.Cito sam neke forume neki kazu klizi nemoze da se vozi.Mazo sam i od kawe bocne stranice preslo oko 2cm na gaznu povrsinu i apsolutno nistaDa li ima nekih pozitivnih ili negativnih stvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13256 Napisano Januar 30, 2017 Ne silazi, 7501 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da si ozbiljan covek. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Januar 30, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Kao klinac sam mazao stranice guma na MZ-u glicerinom iz apoteka. Sijale su gume lepo. Mada sad ima sprej pa naprskas za 5 sekundi. A da mazes gazni deo kako bi omeksale..sta ako negde vise omekša nego par cm dalje? Možda nije pametno isprobavati ipak ce ti trebati te gume u prvoj krivini. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Januar 30, 2017 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Provereno! Oko 500 din na NIS pumpama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Januar 30, 2017 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Znam da su ih u autopraoni pored moje radnje mazali glicerinom da se sjaje. Onda su neki počeli da se žale, pa su prestali. Svi su se žalili na istu stvar. Klizanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Januar 30, 2017 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan na kolima sam mazo svih 16 guma koje koristim ali kad ih menjam zima leto ,tim profi glicerinom ,kupio u petrovaradinu,nesto malo para ,decko sigurno pretace iz bureta.Mnogo je jaci od ovih fabrickih.Mazem i cipele.Gume se normalno pokazale posle par meseci stajanja ne klize.Nekako razmisljam te tvrde kineze da poboljsam ,ali bolje da proverim sta se desava.U perionicama cesto mazu nekom najeftinijom kolom,ima fosforne kiseline koja nagriza povrsinski sloj pa pocrne,tak da je to savo vizuelni efekat Promenio Januar 30, 2017 član sasa ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZooM 8 Napisano Januar 31, 2017 U prolazu, 36 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Meni je jednom neki klinac namazao gume u perionici, nisam ni primetio nego gas i prvo kocenje klizanje. Послато са HTC Desire 320 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 31, 2017 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Glicerin se uglavnom koristi za zastitu guma kad se ne koriste da bi zastitile gumu od spoljnih uticaja ( zimske gume leti i letnje gume preko zime ). Kad se gume opet stave na vozilo - treba biti pazljiv prvih 50 - tak kilometara dok se taj sloj ne skine. Isto ko kad se montiraju novi pneumatici . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lenko 60 Napisano Februar 1, 2017 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Zemun Motocikl: APRILIA SR50 DITECH Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoćeš samo estetiku, da se gume sjaje, uradi sledeće: sipaj u čašu vodu i dodaj 2 male kašikice šećere i promešaj...time namaži gume... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pitans 390 Napisano Februar 1, 2017 Ih što volem testo s makom.., 583 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoćeš samo estetiku, da se gume sjaje, uradi sledeće: sipaj u čašu vodu i dodaj 2 male kašikice šećere i promešaj...time namaži gume... Da možeš to što kaže Lenko ili korom od banane da ih namažeš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22663 Napisano Februar 2, 2017 Integrisan, 9700 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mazem godinama bocne strane gume glicerinom kupljenim u apoteci, kazu "hrani" gumu a i lepo izgleda kada se prebrise, neki polu mat, nije kao uljem mazano... Preko zime prskam i gazni sloj, ( rastvor glicerina i vode u prskalici sredstva za ciscenje stakla npr)... Pozdrav Nenad. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 2, 2017 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan A cemu to? Meni to vuce ka mazohizmu. Ja kad kupim nove gume, najvise mrzim te prve kilometre bas zbog tih namaza i zastite. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1918 Napisano Februar 2, 2017 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Klizaju gume kad se namazu. Ja na autu redovno mazem Turtlewax Wet n Black na bocnim stranama zbog estetike. Ne mazem na gaznom sloju pa nema klizanja. U dva navrata na dva razlicita skutera sam namazao gume i to pored bocne strane sam presao oko 2 cm na gazeci sloj. Krenuo u voznju i na prvoj krivini gde sam malo oborio skuter samo sto nisam poginuo. Oba puta, na oba skutera. Tako da je meni mazanje gazeceg sloja na motoru tendencija ka samoubistvu. A to da namaz "hrani gumu" nije tacno. Sto neko rece pre mene, dobro je namazati gume koje ce da stoje par meseci do pocetka sezone radi ocuvanja i zastite ali da namazes gumu glicerinom i da ona omeksa, ne verujem. Bolje skupi novac za krstene gume a to kinesko smece baci u kantu, napravi zardinjeru, daj ortaku za brod, sta god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22663 Napisano Februar 2, 2017 Integrisan, 9700 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To za blagotvorno dejstvo glicerina procitah po raznim forumima, skuter mi je pred kucom, ne mrzi me da slikam gumu cas... Glicerin vezuje vlagu iz vazduha za sebe pa guma izgleda novo i zdravo... Sta se na mikro nivou desava nije mi poznato Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22663 Napisano Februar 2, 2017 Integrisan, 9700 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Prskano pocetkom novembra, imam naviku da i na Hondi glicerinom pred zimu gume i upste gomene delove (creva hladnjaka, flanse...) predjem glicerinom... Koliko je delotvorno ne znam ali nista nije ispucalo i promenilo boju, sta vise sve tretirano deluje kao novo. Pozdrav Nenad. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3288 Napisano Februar 2, 2017 Drug član, 1008 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovo glicerinom gazni deo gume mazati jedino ako hoćeš da prodaš motor, pa da sija. Glicerin stvara zaštitni sloj, ne utiče na teksturu gume, samim tim može povećati klizanje smanjenjem otpora dve površine (guma i tlo). Gumu stariju od 4 godine u kantu, a ako se nema para jbg. polako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Februar 2, 2017 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan kako to da gume koje se mazu glicerinom ne pucaju.Da li je to placebo efekat i da one nebi ni ispucale, da se nisu mazale Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 2, 2017 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan kako to da gume koje se mazu glicerinom ne pucaju.Da li je to placebo efekat i da one nebi ni ispucale, da se nisu mazale Pucaju i one, samo im treba vise vremena. Kao sto sam vec gore napisao, gume se mazu glicerinom radi zastite dok stoje. Kad pocnes da ih upotrebljavas - prva kisa i ta zastita se spere. Uostalom, necu valjda kupovati jednu gumu za ceo zivot. U nekoj normalnoj eksploataciji i voznji - guma se izlize za oko dve godine. Nekima mozda potraje i tri cetiri, a neki menjaju gume i dva tri puta u toku jedne godine, sve zavisi od stila voznje. Sta mislite odakle te silne polovne gume u relativno dobrom stanju kod nas u prodaji? Pa puno ljudi u svetu ne zele da razmisljaju o gumama, na pocetku svake sezone stavi nove gume na svoj motor i miran je. I ja bi to radio da imam takav standard, al ga nemam, al to opet ne znaci da treba iste gume da vozim po deset godina! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan88 2612 Napisano Februar 2, 2017 Zainteresovan, 411 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ex GSX-750R Prijavi odgovor kao problematičan Posle svakog pranja mazem bocnu stranu gume sonax crnilom za gume. Koje izgleda mat crno kao nova guma. I ne moze da prodje ni jedno pranje da prodje bez toga. Ujedno i zastita gume i lep izgled. Meni se to svidja i nema nikakve veze sa klizi i ostalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6088 Napisano Februar 2, 2017 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Za skoro sedam godina rada u perionici,gume smo mazali medicinski glicerin i voda u razmeri 1:1,samo bocne strane gume.Guma izgleda tamna kao da je nova onako diskretno a ne da sljasti kao "ciganski" za prodaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Mart 6, 2017 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan gume sam namazo pre vise od mesec dana nekim industrijskim gliceriom na litre i jako je gust.Sad sam poceo da vozim i nikakvu razliku nevidim -nista ne klizi.Nadam se da je malo sacuvao i omekso ljutog kineza Promenio Mart 6, 2017 član sasa ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano April 12, 2017 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Oduvek su se predmeti od gume mazali glicerinom u cilju produzenja veka isto kao i sto se koza maze imalinom ili voskom za kozu, ili auto lak sto se maze polir voskovima (sa UV efektom, sa produzenim dejstvom... teflonski...)... ... Samo mazi zivece duze ako ti to zelis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano April 21, 2017 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan Ja redovno godinama unazad mazem gume glicerinom na automobilu. Ne samo pneumatike, nego sve gume - kedere, delove od "meke" plastike, interijer, itd... Glicerin osvezava gumu, pomaze ocuvanju gume, to je 1/1. Jednom sam na Hondi namazao gume, i to samo bokove, i to vise necu raditi. Centrifugalna sila razvuce glicerin sa bokova na gazecu povrsinum, i guma u krivini priklizava. To nije bas pozeljan efekat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1918 Napisano April 22, 2017 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ja to napisah odavno al ne veruju ljudi. Mazu gazeci sloj. Hoce da cuvaju gume ali ne i glavu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22663 Napisano April 22, 2017 Integrisan, 9700 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo cesto (dva puta mesecno) mazem i gazeci sloj... Mopede vozim od osnovne, a motor od prve godine srednje skole i ako je to u ocima zakona bilo ilegalno. Sa MZ-a na 100 konjskih snaga, bez medju klasa, dve decenije vozim i uzivam a imam 35... Istim zarom i danas svom motoru prilazim, istom snagom ga volim i postujem... Samo cbr-om predjoh 120000 km i ne padoh niti klizah zbog namazanih guma, jednostavno par desetina kilometara se ponasam kao da po kisi vozim, budem pazljiv sto bi se reklo... Koga srce "povuce" tog i zagrejani slik na cistom asvaltu zna da iznenadi... Gume skutera takodje cesto tretiram posto sam u svojoj zelji za cistim prilicno zastranio te sam i voznju tome prilagodio... Ne kazem da je preporucljivo to sto radim ali nije ni "slomivrat" ukoliko se pripazi. Sigurne voznje i ciste gume zelim, pozdrav Nenad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...