Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200GS & Adv

Recommended Posts

• prisutan, 1276 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Uvijek sam razmišljao kako bih stvarno u nekom periodu volio da posjedujem to inžinjersko čudo zvano GS, al me stvarno obeshrabe priče Đunte i iskusnih ljudi, ili ljudi koji su imali pehove i kvarove, zato što se neko malo "zajebucnuo" u konstrukciji. Jednostavno motor nije za moj džep!! Uz svu dobru volju!! Znam da je dobar, znam da povozan, sve znam.. ali me bukvalno obeshrabi npr. ovo zezanje sa kardanom. Mogao bih ga sebi  i priuštiti, naravno polovnog.. Ali jbg.. puno košta, a pun je bagova.. što je po meni nedopustivo, ipak je on kralj ceste i putovanja!! 

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6796 postova
  • Motocikl: đački pešački

Sad ispadoh baba roga. Kod nas je odnos prema svemu , "ma valjda neće", a moj je "ma hoće", tako da možda prenaglašavam činjenice, koje  se ne dešavaju uvek i kod svakog. Recimo, moj bivši R1200GS, na 185k sam mu menjao manžetnu, vratilo kao novo, a takođe sam zaticao na 40k da se oseća zapinjanje krstaka. I kad je tako, reparira se vratilo, nije cifra ne znam kolka.

Problem  sa moje tačke gledišta  je u sledećem, jedan broj motora se ne održava, jer njihovi vlasnici misle da tu ne treba ništa osim ulja, a bokser može jako puno da se vozi i kad nije u top stanju. Drugi broj motora "održavaju" diy vlasnici, što često nije ni dovoljno ni baš adekvatno. Grupa motora koja se održava kod servisera, zvanične servise i ovde i napolju, nebih da komentarišem, radio sam motore sa zvaničnom istorijom i iz Švice, Austrije i Nemačke. BMW bokser je dugo bio omražena marka kod nas, većina mehaničara nije htela ni da ih vidi a kamoli radi, osim Spaleta koji je voleo boksera. Sad kad se bokser omasovio, rade ga odjednom svi, čak i oni koji su ga bukvalno mrzeli. BMW ima veoma opsežne servisne liste i protokole, ali mi volimo da izmišljamo uvek rupu na saksiji, zatim, na oko deluje jako prosto, a nosi niz zamki u koje se nesevesno upada. Primer je baš kardan, nije mi bilo jasno otkud toliko kvarova i uopšte fame, dok nisam pretražio malo yt i video nekoliko ponuđenih klipova, to sve što je na yt nije ni dobro ni tačno u velikoj većini objava.

No, sve se da srediti i doterati u puno kvalitativno stanje, čak ne za puno para, svaki polovan motor traži opsežan servis po kupovini inače, ne samo BMW. 

Promenio član đunta

• Drug član, 911 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Ништа он није скупљи нити јефтинији од других, имао сам јапанце и сад бмв. Он једноставно тражи неко одређено сервисирање и контролу која је код јапнаца на доста већој километражи. Кардан, код водењака кошта око 16-17.000дин скоро је колега постављао у групи, а можеш и у опозиву да промениш на 60.000км, о њиховом трошку. Има доста колега које има преко 100.000км+  без икаквих аномалија сем редовног сервиса… циклистика, кочење, и удобност коју ти даје на дужим путовањима једноставно их ставља на прво место. 

• Podržavam 1

• Integrisan, 8204 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ergonomija i jedan od retkih motocikala koji dobijaš spreman iz fabrike. Nema da dodaješ vizire, nosače, grejače, sve ima fabrički optimizovano. Čak su neki delovi i jeftini od japanaca. Kad pogledaš, za kineza naplaćuju zamenu ulja i filter 16.000 dinara... 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja