icecool 512 Napisano Septembar 26, 2022 Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Imam jos jedno manje providno crevo levo dole.To je na kraju zapuseno.Verovatno za kondenzovanu vodu.Nije deo sklopa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17037 Napisano Januar 4, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2360 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko termoprekidac za Kawu, ili da mi kaze gde da nabavim, ili barem skinut da mi slika, da vidim dal je isti kao na 12-ici? Promenio Januar 4, 2023 član BokyBoy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16905 Napisano Januar 4, 2023 Integrisan, 5008 postova Prijavi odgovor kao problematičan 36 minutes ago, BokyBoy said: Jel ima neko termoprekidac za Kawu, ili da mi kaze gde da nabavim, ili barem skinut da mi slika, da vidim dal je isti kao na 12-ici? Evo ovde spisak svih modela sa kojima je deo kompatibilan pa mozes traziti na KP. https://www.ebay.com/itm/195279631362 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17037 Napisano Januar 4, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2360 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Motorcyclist je napisao: Evo ovde spisak svih modela sa kojima je deo kompatibilan pa mozes traziti na KP. https://www.ebay.com/itm/195279631362 Ovo je za B model, od 2002-ge, razlikuju se, moj je ovakav, mislim da se gadja sa ZX9r, zato mi treba slika, zvao sam Culeta al on može tek posle 10-tog da poruci, ako ne nadjem dotle, uzeću svakako. Videcu još po radnjama za Japan e, možda može od nekog auta. Fora je u tome što hoću da ranije pali ventilator, zbog gradske vožnje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5993 Napisano Januar 4, 2023 Drug član, 1379 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam ja od 12ice al sam ugradio na kvad cini mi se. Pasovalo. Mogu da pogledam , ovako spolja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 803 Napisano Januar 6, 2023 Zainteresovan, 494 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 4.1.2023. at 10:16, BokyBoy je napisao: možda može od nekog auta. Fora je u tome što hoću da ranije pali ventilator Pa ti onda i moras od nekog auta, inace takav ispravan vec imas ako dobro kapiram. Oni pale na 90 sto je okej, a kawa fabricki na bese 100 ili 105C. Nista ti ne znaci da uzmes isti takav Prosetas po radnjama i samo uporedis navoje, drugo nema sta(klasican termoprekidac). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17037 Napisano Januar 6, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2360 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, MarkoMoto je napisao: Pa ti onda i moras od nekog auta, inace takav ispravan vec imas ako dobro kapiram. Oni pale na 90 sto je okej, a kawa fabricki na bese 100 ili 105C. Nista ti ne znaci da uzmes isti takav Prosetas po radnjama i samo uporedis navoje, drugo nema sta(klasican termoprekidac). Rešio juče kod drugara Marka sa Karaburme, našli jedan kod njega u servisu koji pali na 96-97C, kaze on da ne valja ni mnogo rano da uključuje jer će da vrti ventilator non stop, ovo je taman, ni rano a ni kasno, imam I izvučen prekidač za direktno ako zatreba, isprobacu u praksi još kako to sve funkcionise u Gradskoj gužvi na 40C. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16905 Napisano Januar 6, 2023 Integrisan, 5008 postova Prijavi odgovor kao problematičan 44 minutes ago, BokyBoy said: Rešio juče kod drugara Marka sa Karaburme, našli jedan kod njega u servisu koji pali na 96-97C, kaze on da ne valja ni mnogo rano da uključuje jer će da vrti ventilator non stop, ovo je taman, ni rano a ni kasno, imam I izvučen prekidač za direktno ako zatreba, isprobacu u praksi još kako to sve funkcionise u Gradskoj gužvi na 40C. Mozes malo pojasniti zasto ta intervencija, fabricki nije ok za gradsku voznju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17037 Napisano Januar 6, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2360 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, Motorcyclist je napisao: Mozes malo pojasniti zasto ta intervencija, fabricki nije ok za gradsku voznju? Jeste, OK je, nije problem ali jednostavno, ovo nije motor za gradsku guzvu i kreni-stani režim, drži on temperaturu ali mislim da je malo previsoka i da se muči da se ohladi na semaforu, krenem ja dva gasa i on spusti odmah temp. na pola, samo hoću da mu malo olakšam, da pre upali vent i da radi kraće a ne da vrti 5 min kad ugasim motor, već da ga upali i ugasi za vreme vožnje, dok puni struja i vrti pumpa, da pomognem i akumulatoru. Faktički, da mu dodam prvu brzinu ventilatora jer je nema. Čak sam razmišljao da mu stavim hladnjak od B modela, sa dva vent, A model ima samo jedan i jednu brzinu. Ali mi je ovo lakša opcija. Videću kako će da se ponaša sada, ako ne budem zadovoljan, ide ova konverzija. Promenio Januar 6, 2023 član BokyBoy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markovisacki 1318 Napisano Jul 5, 2023 Marko, 226 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege po ZX9R. Da li neko možda zna nešto konkretnije o F modelu iz Elemira koji se vrti po oglasima? Osim što je loše ofarban, ima gomilu kineskog "tuning smajlinga" i ima izduv koji nije dobro rešen, da li neko možda lično zna nešto više o motoru ili vlasniku? Mislim na ovaj motor: Kawasaki zx9r WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Kawasaki zx9r, 2002. godište, Sport / Super sport, vozilo prešlo 57000 km, Elemir. Cena 2.300 € - Motori - Polovni Automobili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10517 Napisano Jul 5, 2023 Hronični Motociklopata, 7330 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je njemu "odlično stanje"... to ti govori dosta o vlasniku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markovisacki 1318 Napisano Jul 5, 2023 Marko, 226 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se, ali ne zaboravi da se sa ove strane nalazi neko sa 2 takva modela, i ko bi sve to svakako rasturio do rama i pretresao od nule samo ako je baza dobra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17037 Napisano Jul 5, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2360 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Sav mi je nesto drljav, kao da je sklapan od tri, svakako ga treba videti uzivo i dooobro pregledati, da nema pukotina na ramu, ispod rezervoara, takodje pregledati varove. ako je dobar agregat, isplati se, spustiti mu cenu naravno, za te pare, registrovan cele godine, sto rece kolega, dobra osnova. Da se malo upristoji ovaj izduv i poskidaju kineska sranja, neka izadje na 2500e i extra motor. Kako li mu se samo ovako istopila tabla, da mi je znati...sijalica ili? Bas volim ovaj motor, posedovao sam E model, samo zeleni. Ostao mi je u lepom secanju...preudoban, snage sasvim dovoljno... samo reci hvale o njemu... Promenio Jul 5, 2023 član BokyBoy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markovisacki 1318 Napisano Jul 5, 2023 Marko, 226 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak Prijavi odgovor kao problematičan @BokyBoy Table su im sklone tome, tj taj gornji sloj kojim je presvučena (materijal nalik izolir traci), posebno ako imaš kineski double bubble vizir koji tako projektuje sunčevu svetlost. Meni se na E modelu dobro držala sve dok nisam stavio kineski vizir sličan ovom iz oglasa pa je nakon par sezona počeo da "topi" taj materijal na istom mestu. Ne obazirem se na takve estetke stvari, svakako bih to doveo u stanje kako bog zapoveda. Evo i mog E modela u prilogu 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10517 Napisano Jul 5, 2023 Hronični Motociklopata, 7330 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je već nešto, super izgleda Kawa Al nije mi jasno koji će ti dva ista motora? Ako skupljaš kolekciju, uzmi stariji B ili C model devetku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markovisacki 1318 Napisano Jul 5, 2023 (promenjeno) Marko, 226 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak Prijavi odgovor kao problematičan @Disko Nindža Imam ja više motora u kolekciji. Plava E je bivša nažalost. Nakon dosta kilometara na njima čoveku prirastu za srce, posebno ako si visine 187 kao ja a ne zanimaju te kamile (Enduro itd) i toureri, zaista je retkost da se čovek tako lepo smesti i udobno vozi kao sa 9tkom. Pokušao sam sa novijim R-ovima ali ne mogu da se spakujem. Zbog ozbiljnih problema B,C i E modele bi zaobišao, a taj F zaista nema ni jednu manu, i ukoliko imaš osnovnog majstorskog iskustva može da traje praktično večno. Uz neki lagani restomod npr 4 degree ignition advancer, i malo jača klješta (F model već ima mnogo bolje kočnice od C i E) modela, to je maksimalno upotrebljiv, konkurentan motor današnjim, i jeftin za održavanje. Malo mi i nedostaje rad u garaži kao dok sam pravio GPz810 da budem iskren Promenio Jul 5, 2023 član markovisacki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17037 Napisano Jul 5, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2360 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan @markovisacki ja sam se posle 9-ke našao jedino na 12-ici, jako sličan položaj sedenja samo što je 12-ica još veća i udobnija... i snaznijaaaaa... Imam na njoj kocnice sa F modela i mnogo su bolje nego na E, bolje nego i od 12-ici ih fabričkih (koje su iste kao na E) Ne znam da li moze da se prepakuje i zadnja viljuska... evo mog bivseg, vrv sam stavljao, ne secam se. Promenio Jul 5, 2023 član BokyBoy 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 512 Napisano Jul 5, 2023 Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Sve si u pravu, osim za kamile(Enduro itd).Skoro sam kupio Varadero, i mogu Ti reći da je vožnja sa njim isto pravo uživanje.Trebao bi provozati jedan i Ti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10517 Napisano Jul 5, 2023 Hronični Motociklopata, 7330 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Šteta što nisu stavili ubrizgavanje bar na tu poslednju F devetku, pošto je već postojala priprema na glavi, imali su to na umu još i na C modelu, Z1000 koji je nasledio taj agregat je dobio ubrizgavanje, velika nepravda prema devetki. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markovisacki 1318 Napisano Jul 6, 2023 (promenjeno) Marko, 226 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak Prijavi odgovor kao problematičan @BokyBoy Imao sam u vidu i ZX12, i bio bi logičan izbor, ali kad sam procitao da se i kod njih desavalo pucanje ramova (Posebno oko battery boxa, i u manjoj meri nego kod E devetke), pa posle bas kod jednog majstora koji vari aluminijum u Vrscu vidim jednu kako je dosla na varenje rama, a imam nocnu moru od toga zbog ZX9R, shvatio sam da moram da je preskocim. Ne mogu mirno da spavam znajuci da "moze da se desi", jer ja motore uglavnom držim dugi niz godina kod sebe. Isto tako znam da se i na ZX14 isto desavalo u Mk1 seriji pa i to otpada. A sad da izkeširam mk2 ZX14r za mojih par hiljada km godišnje, a ostatak vremena da stoji sa drugim motorima u garaži nema neke logike Sve mehanicke stvari mogu da istrpim i odradim sam, ali da se upustam u varenje ramova u ovom zivotu vise ne @Disko Nindža Slažem se za ubrizgavanje. To je klasičan nedostatak budžeta kao najmanje Japanske firme. Sa druge strane nisu ni ti karburatori takav bauk. Ako ništa drugo bar znam da ću za 20 godina moći sam da ih očistim i remontujem za jedno popodne, što nisam siguran za 20,30 godina star sistem ubrizgavanja, senzora i računara. Dobra stvar u svemu je što godine prolaze, pa su cenovno sad sve devetke došle na istu vrednost, ljudima više nije bitno koje promene, izmene su donosile, to su sve "20+ godina stari motori", dok je ranije stvarno bila velika razlika u ceni između F,E,C i posebno B modela. Promenio Jul 6, 2023 član markovisacki 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16905 Napisano Jul 6, 2023 Integrisan, 5008 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije Suzuki najmanja firma sa najmanjim budzetom? Koliko sam gledao testove te devetke, bas svi hvale te karburatore kako su "smooth" u poredjenju sa tim ranim ubrizgavanjima. Mada verujem kad se jednom ode na ubrizgavanje nema nazad. Sam start ujutro, nakon duzeg stajanja, servisiranje, stelovanje... Ja sam imao srecu da sam nikada nisam imao problem sa karburatorima za nekih 15 godina. Nisam ih cak nesto posebno ni cistio ni servisirao, na gpz-u nisam imao ni filter goriva. Nikada ni jedan problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10517 Napisano Jul 6, 2023 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7330 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki je ogromna kompanija koja se bavi proizvodnjom mašina za tešku industriju, brodova, aviona... ali najpoznatiji su po svojoj najmanjoj diviziji koja se bavi motociklima @markovisacki ja sam sad sa Fazerom prvi put ušao u svet ubrizgavanja, mada više verujem karburatorima na njih sam navikao, tu nema struje i raznih kuraca/palaca, ali opet, već dugo godina je sve živo prave sa ubrizgavanjem, i izveštili su se valjda. Promenio Jul 6, 2023 član Disko Nindža Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12750 Napisano Jul 6, 2023 Ne silazi, 7378 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki pravi motore iz hobija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17037 Napisano Jul 9, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2360 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 7. 2023. at 21:18, Alekre je napisao: Kawasaki pravi motore iz hobija. A i da bi majstori mogli da prehrane porodice od necega...Kawin socijalni program... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Jul 9, 2023 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Meni je pre kasno palio ventilator. Kad sam promenio antifriz poceo je dosta ranije da pali. Kako, zasto, nemam pojma. Sipao sam plavi paraflu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...