Jump to content

Moto Zajednica

Honda X-ADV 750

Recommended Posts

• Drug član, 1067 postova
  • Motocikl: Tracer MT09

Ovom X ADV fali samo jedno da bude vrh, a to je previsoka cena, u poređenju sa  Integrom750, NC750 . Ali pojeftini će sa godinama i kilometrima;).

Vozio sam X citing 500r, i nisam se usuđivao ni po makadamu da vozim, što mi je pravilo problema kada asfalta nestane pa se okreći.

Sa ovim bi se samo nasmejao, po gasu i odvrnuo muziku u slušalicama :jee:

Alu koferi su mu seli ali bi "čučnuli" da su crni:)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Honda X ADV, Vespa GS, Vespa P200e

@milomir22 ne bih se slozio da treba dosta toga da se rasrafi da bi se odrzavao lanac! 

Ja ovde vrlo lako pristupim lancu dok je na standeru i ocistim ga i podmazem! 

@djolji probao sam crne kofere i nije mi se svidelo, taman motor tamni koferi, oni vise idu na srebrni ili crveni! Ovi koferi su malo otvorili ovu boju! 

E726DACB-1904-4395-B689-6B1ABE2349D0.jpeg

F5E232E3-1E2F-45E5-8320-DDBFD66C4C67.jpeg

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Kakav motor, kako dobro izgleda, kolega spakovao si ga ko bonbonca, ko moze sebi da priusti taj luksuz tu nema greske. Da ga u zdravlju vozis i trosis

Послато са HTC One A9s уз помоћ Тапатока

• Drug član, 828 postova
  • Motocikl: motora bez trenutno

ima kao dodatna oprema fuzasteri da se kupe za njega da stojis dok si u avanturi da ne kazem blatu :) orginalni hondini crveni kostaju ko da su od zlata, ne znam dal mogu neki aftermarket da se stave. Za cenu tog skutera moze da se kupi afrika bez dct-a i bog da te vidi :)

• BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

... a moze i 4 - 5 jutara zemlje u Banatu, polovan Fap prikolicar, Dacia Duster sa prednjim pogonom na akciji, recni camac u samoizgradnji sa kabinom, revolver strug ocuvan i svasta nesto jos...

Da je covek 'teo da kupi Afriku - verujem da bi je pazario jel?

• Sviđa mi se 3
  • Haha 1

• U prolazu, 22 postova

@Nole Bg hvala druze. :) 

@stilgar da znam za njih 400€ su original, nisam to hteo od starta jer sam znao da necu voziti offroad! Africa dct je samo 2k eur bila skuplja al me nije zanimala! Hteo sam multipraktic i to je po meni bio xadv. Gledao sam multistradu al automatski menjac za grad je presudio! Ovo je all in one.

Pa kostao me ozbiljno preko 15,5-16k sigurno! 

@alexanto. :) 

• Podržavam 1

• Drug član, 828 postova
11 hours ago, alexanto said:

... a moze i 4 - 5 jutara zemlje u Banatu, polovan Fap prikolicar, Dacia Duster sa prednjim pogonom na akciji, recni camac u samoizgradnji sa kabinom, revolver strug ocuvan i svasta nesto jos...

Da je covek 'teo da kupi Afriku - verujem da bi je pazario jel?

poenta je da je taj skuter bezobrazno skup. Integra ima istu masinu, isti skuter fazon i kosta ohoho manje (3000evra tacnije), al ako i njoj dodaju adv u imenu bice masno skup.

p.s. kolega ce i adv da vozi po asvaltu za sta je i integra namenjena, al avantura je avantura :)

• Podržavam 1

• U prolazu, 22 postova

98% onih koji kupe KTM, GS, AFRICU ne voze off road. Meni se taj fazon motora svidja i zato sam uzeo xadv!

Slazem se da je skup ali i T MAX je skup, tacnije duplo skuplji od XMAX 400 pa se cena godinama drzi kako za nov tako i polovan.  

• Drug član, 828 postova
30 minutes ago, sAleks said:

98% onih koji kupe KTM, GS, AFRICU ne voze off road. Meni se taj fazon motora svidja i zato sam uzeo xadv!

Slazem se da je skup ali i T MAX je skup, tacnije duplo skuplji od XMAX 400 pa se cena godinama drzi kako za nov tako i polovan.  

ma svaka cast, simpatican je motor i interesantna ideja samo me politika proizvodjaca nervira, a tek cena... evo da ne bude samo da frkcem na hondu da uzmemo za primer jamahu i njihov mt07. Kad se pojavio mogao da se kupi za 5700 nov u platneru na sajmu i kad se pojavio bio jedini sa tom masinom. Vec sledece godine izbacili tracer, retro, cafe ovo ono sve ista masina i cena ode na 7800 evra... ko mobilni telefoni jbt lite model, pro, xl ekran...

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7321 postova
  • Motocikl: TDM 900

Cela srednja klasa je upala u cenu oko 10000. Svi su generalno bezobrazno skupi. Pogotovo ako pogledaš završnu obradu, kvalitet materijala. Nema više poliranih šrafova, većih lakiranih površina, duplih auspuha i još mnogo sitnica koje bi mogao da nabrojim. Prelistajte slike starijih modela i videćete da su kvalitetnije spakovani i odrađeni. Do skoro, jedva da si mogao da nađeš paralerni dvocilindraš. On inače važi za agregat koji je kompaktan, lak i jeftin za izradu. Sada ih ima mnogo, cele familije modela kao što Stilgar kaže i ja ga tu razumem.

Evo vam čist primer, za pare koliko košta na primer ovaj X ADV skuter, svojevremeno i ne tako davno, 2010. si mogao da kupiš skroz novi Varadero u maks opremi i da ti ostane skoro 2 soma u džepu da se vozaš. Da ne poredimo sada skuter i Varadero...

Da me neko ne shvati pogrešno, nemam ništa protiv X ADV, samo sam uzeo kao očigledan primer koliko su cene novih motocikala otišle u vazduh. 

Radim u automobilskoj industriji i vrlo dobro znam da se danas vrlo vrlo malo toga proizvodi u fabrikama. Motocikl se samo sklapa, a sve komponente i delovi dolaze od dobavljača iz jeftinih zemalja za sitne pare. To je samo kako brutalno i nehumano autoindustrija postupa većim delom. Da vam ne pričam i sada da se zna su neki proizvođači NAMENSKI imali dil da svi zajedno prave kartel i drže visoke cene pa su ga popušili na međunarodnom sudu.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 104 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS rallye

prijatelji ja nikako da se javim.......kilometri lete,ja ne silazim sa masine.........sve vise i vise sam zadovoljan svime sto je Honda ubacila u ovaj motor.....pozdravvvvvv......i drago mi je da ima novih vlasnika X-a.........mora da organizujemo neku turu uskoro.....:)))))))))

• Sviđa mi se 2

On 23.6.2019. at 23:39, Boki Vozdovac je napisao:

Pozz 

Novi sam na forumu.

Stize mi X Adv narednih dana.

Treba mi pomoc, gde da odrzajem motor i gde da kupim zadnju gumu ?

matori...nek ti je sa srecom novo motorce....samo kod honde....nov je motor, ne verujem da nasi majstori uopste znaju kako da mu skinu plastike a da nesto ne polome a kamoli nesto vece.....mozda je skuplje ali si sigurniji....

• Drug član, 4131 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Zanimljivo

WWW.MOTOPINAS.COM

Renato Zocchi won the 7,000-kilometer 2019 Gibraltar rally, beating motorcycles on his trusty Honda X-ADV scooter.

Vozim motor, nisam bajker.
  • Sviđa mi se 2

• Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova
  • Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350

Ja sam imao čast da napravim "krug" sa njim i meni se svidelo... mislim da je malo lakše manevrisanje od Integre pošto sam i nju više puta provozao (drug dobar je poseduje), i mogu da kažem da se meni svidja! :)

Da je lep, jeste, dobra mašina, lep je po meni, dobar sa svime što sam isčitao ali i da je skup.... skup je... 

• Sviđa mi se 2

• munZe konZa, 765 postova
  • Motocikl: R1200GS adventure

Ako nekome zatreba, pu pu daleko bilo, desni retrovizor, zastita rucice plasticna, zadnja plastika repa, nosac tablice, zadnja felna ( blago kriva na jednom mestu, lako za srediti) neka mi se javi. Dogovoricemo se u par reci. Sve je preslo 923km

• Sviđa mi se 1

Evo vratismo se sa putesestvija do mora,ohrida i nazad.......oko 2500 predjenih km..... sta reci osim jedva cekamo da krenemo negde ponovo. Prenatovareni (sigurno 30kg vise nego dozvoljeno po manualu) isli prosecno 120 do 140 (po cajgeru) autoputevima sa prosecnom potrosnjom 4,2l.....sve je radilo kao podmazano, dovoljno snage da pretekne i umakne.....a pauze smo pravili na nekih 150km, nije bilo potrebno cesce zbog udobnog polozaja sedenja....sve u svemu potvrdio sam sam sebi da je savrsen za moje potrebe.....toliko za sada...:)))))))

20190805_153953.jpg

20190805_154006.jpg

20190805_154009.jpg

20190805_160232.jpg

20190805_160314.jpg

• Sviđa mi se 9

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja