Jump to content

Moto Zajednica

Honda X-ADV 750

Recommended Posts

• Drug član, 985 postova
  • Motocikl: Honda X-Adv, Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N

Drugari, za ono sto meni trenutno treba, i ADV 350 bio puna kapa i vise nego dovoljan, tako da je XAdv samo bonus na moju pricu…ne berite brige ;)

Uostalom, kad mi dodje do toga da mi treba drugaciji dvotockas - tu su oglasi…

Promenio član zlig0r
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi scooter club, 1730 postova
  • Motocikl: Honda NT

Sestre... Kum bio na putovanju, Dojcland na Cesku,pa do Srbije,povratak preko Hr i Slovenije. Plan je bio da odvozamo Grossglokner,da se ja spustim iz De do Austrije,medjutim vreme se naglo pogorsalo pa je dosao do mene ,prenocio pa dalje do kranje lokacije ka severu,Bekum. 

X ADV na visini zadatka,natovaren ko magare. Opasno se lozimo za sl.sezonu za Nordkap,videcemo. Honda je reducirana na 48ks (35kw) ali bez problema je savladala 'prepreke.' 

20260910_053936.jpg

20260910_053617.jpg

20260910_053642.jpg

• Sviđa mi se 8

• Drug član, 1130 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Juče se smrzoh na putu do posla, pa odlučih da napokon montiram deflektore, valjda imaju neku funkciju u praksi, videćemo, dolaze hladniji dani...

20260923_132222.jpg

20260923_133155.jpg

Edit: Jutros bilo 12 stepeni kada sam krenuo na posao, testirano na autoputu - iznenađujuće dobro radi posao, mnogo bolje nego što sam očekivao. Kolena skroz bez vetra, tek oko dupeta osetim pirkanje. Rekao bih i da su stopala lepo zaštićena. 

Promenio član QmBGD
  • Sviđa mi se 6

• Drug član, 985 postova

Juce sam narucio takve deflektore…no prosle nedelje su mi stigli offroad fuzasteri…potpuno druga dimenzija voznje. Meni je mnoooooogo lakse kad drzim noge na njima u voznji…uz to, probao sam juce malo da dizem prašinu po okolnim atarima…moram da priznam da je veoma zabavno! Tako da po meni ti fuzasteri vrede svake pare!

IMG_2462.thumb.jpeg.2c72267aa39f27def048cb1f66631f73.jpeg

uz to mi stigla i zastitna nalepnica za displej, plastike za prosirenje zastita za ruke (sad ne duva po njima, i prosirenje za ćopavu (stigla dva, greskom dva puta stavio u korpu pa kome treba - menjam za pivo marke točeno ;) )

stigao mi danas i 5” carplay, no ne svidja mi se ni jedno kupovno resenje za njegovo montiranje, tako da cu da pravim metalnu plocu tj nosač na koju cu da fiksiram carplay da ne moze da se skine, a ploču da kacim na tri srafa iza km sata…stajace iznad km sata, i i toj mojoj zamisli - vetrobran nece moci da se spusti na poslednje dve najnize pozicije….No samo se jos nisam bavio strujom, jocu da se carplay pali i gasi na paljenje/gasenje kontakta…ali kontam da negde napred mora biti konektor za to

Promenio član zlig0r
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV, Voge 300 Rally

Ne znam koji si carplay uzeo tacno ali postoje sad ovi neki novi na Aliju (ekiy m15) koji mogu da se napajaju preko USB. To je interesantno posto na Aliju ima i usb punjac da se naruci koji moze da se zakaci na korman ili stavi negde ispod ekrana i poveze na postojeci neki dzek (nedavno sam ga bas uzeo, nisam jos montirao). U svakom slucaju kaci slike kad zavrsis nosac, trebao bi i meni mozda jedan ako ostane motor kod mene i sledecu sezonu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Drug član, 1130 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV
Pre sat vremena, zlig0r je napisao:

Juce sam narucio takve deflektore…no prosle nedelje su mi stigli offroad fuzasteri…potpuno druga dimenzija voznje. Meni je mnoooooogo lakse kad drzim noge na njima u voznji…uz to, probao sam juce malo da dizem prašinu po okolnim atarima…moram da priznam da je veoma zabavno! Tako da po meni ti fuzasteri vrede svake pare!

uz to mi stigla i zastitna nalepnica za displej, plastike za prosirenje zastita za ruke (sad ne duva po njima, i prosirenje za ćopavu (stigla dva, greskom dva puta stavio u korpu pa kome treba - menjam za pivo marke točeno ;) )

stigao mi danas i 5” carplay, no ne svidja mi se ni jedno kupovno resenje za njegovo montiranje, tako da cu da pravim metalnu plocu tj nosač na koju cu da fiksiram carplay da ne moze da se skine, a ploču da kacim na tri srafa iza km sata…stajace iznad km sata, i i toj mojoj zamisli - vetrobran nece moci da se spusti na poslednje dve najnize pozicije….No samo se jos nisam bavio strujom, jocu da se carplay pali i gasi na paljenje/gasenje kontakta…ali kontam da negde napred mora biti konektor za to

Offroad fuzasteri su stvarno dobra stvar, za van puta ko ga tera (što može samo tako), a meni za magistralu koriste vrh, dobije se neki drugi položaj sedenja, nagnut unapred. Jedino tada imam i napunjenu tunel torbu koju stegnem nogama, kada već nema rezervoar tu da se obgrli...

• Drug član, 985 postova
1 hour ago, Mikec said:

Ne znam koji si carplay uzeo tacno ali postoje sad ovi neki novi na Aliju (ekiy m15) koji mogu da se napajaju preko USB. To je interesantno posto na Aliju ima i usb punjac da se naruci koji moze da se zakaci na korman ili stavi negde ispod ekrana i poveze na postojeci neki dzek (nedavno sam ga bas uzeo, nisam jos montirao). U svakom slucaju kaci slike kad zavrsis nosac, trebao bi i meni mozda jedan ako ostane motor kod mene i sledecu sezonu :)

Ma neki najobicniji, kabel za plus i minus na aku. Taj konektor na koji se kaci taj punjac sto si kupio, to je to sto ne znam gde stoji jer nisam usao u materiju…negde sam procitao da postoji, da je to fabricki ostavljena instalacija za dodatne uredjaje i da na temu/ali/honda ima da se kupi i sam konektor da nemora da se budzi, nego da bude plug&play sto bi rekli…ako budes montirao pre mene - podeli info :)

Promenio član zlig0r

• Drug član, 985 postova

Ako sam dobro shvatio: sa strane levog štapa vile su 2 spremna konektora, jedan je “auxiliary power plug” i on nam treba, drugi je konektor za levi grejac rucica. Uz desnu vilu je konektor za desni grejac rucice.

auxiliary power plug daje 12V pri kontaktu. Probacu da nadjem pripadajuci konektor za taj dzek, da ne bi budzio…u svakom slucaju dobra opcija je i kupovina ovoga sa Alija (pretpostavljam Mikec da si na to mislio)

IMG_2480.thumb.jpeg.1b8779700ce9f9cdd3a2acd526a79000.jpeg

pa cu to iskoristiti za konekciju…u toj varianti se dobija elegantno resenje sa 5V na usb-c i usb konektorima…

Promenio član zlig0r

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV, Voge 300 Rally

Upravo to, da. Uzeo sam ga, al niti sam vozio motor prethodnih nedelju-dve, niti sam se zezao sa ugradnjom toga.

• Drug član, 1165 postova
  • Motocikl: Pojela maca...
On 9/29/2026 at 2:10 PM, zlig0r said:

Top izgleda motor...vidjam te skoro svaki dan po gradu..

Vidim da imas i nosace bocnih kofera, ali nikad ih nisam video montirane..

• Hvala 1

• Drug član, 985 postova

Hvala, tek ce da izgleda, svasta je nesto stiglo juce, hocu da mu naglasim tu drecavo zuto…videces uskoro ;)

a bočne teško da ćes videti na njemu po gradu, eventualno ako idem sa gospodjom na neki ozbiljniji djir…za sada top case i mesto pod sedistem je i vise nego dovoljno za sve moje akcije 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja