arnyman 1729 Napisano Septembar 5, 2016 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na ovo: Dvotaktni motor, predpostavljam da kod njega nema motornog kocenja. Dvotaktna mašina, klasične konstrukcije, se podmazuje uljem koje se mješa sa benzinom. Dok držite gas motor dobija gorivo i podmazivanje. Kada idete nizbrdo, kočite motorom, ne držite gas ali motor je u visokim obrtajima, pa nema dovoljnog podmazivanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Septembar 5, 2016 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Gixxer - tvoj deda je pre svega bio veoma srećan čovek, pa tek onda pažljiv. Većina udesa se ne dešava našom krivicom i veoma je rizično razmišljanje da ako ne žuriš ništa ti se neće desiti. I treba novim vozačima ponavljati onu uzrečicu, da budu svesni kojom se opasnom rabotom bave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 730 Napisano Septembar 5, 2016 Zainteresovan, 339 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa vecinom tvog posta.ali ipak veliki procenat nesreca se desava bas zbog brzine,naravno to ne znaci da ako vozimo kao puzevi bicemo zasticeni,svaki vozac treba da zna koje su mu mogucnosti i da vozi u okviru njih.Na nama je da rizike smanjimo sto vise mozemo a ostalo je na bogu,sreci,sudbini kako ko u sta veruje,samo sam hteo da kazem da postoje i bajkeri koji voze 60-ak godina i ne padnu,cale je zato padao za sve pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 512 Napisano Septembar 5, 2016 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan 40 god. voznje i uredno svake godine bar po 1 pad naravno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Septembar 5, 2016 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa vecinom tvog posta.ali ipak veliki procenat nesreca se desava bas zbog brzine,naravno to ne znaci da ako vozimo kao puzevi bicemo zasticeni,svaki vozac treba da zna koje su mu mogucnosti i da vozi u okviru njih.Na nama je da rizike smanjimo sto vise mozemo a ostalo je na bogu,sreci,sudbini kako ko u sta veruje,samo sam hteo da kazem da postoje i bajkeri koji voze 60-ak godina i ne padnu,cale je zato padao za sve pare Ovo se slazem sto si rekao, smanjiti rizike na minimum, a ostalo je kako se kockice poklope. Nikad ne znas kad ces naleteti na mrlju ulja u krivini ili neki pesak/sljunak pa kliznuti po asfaltu. Nekima se pad nikad nece desiti. Ako negde gore pise da je doslo vreme da padnes, pasces. i gotovo sudbina je cudo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Septembar 11, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na motorima vec 7 godina (imao sam ukupno 4 motora). Od padova sam imao sa svakim, a sa nekima i vise puta. Prvi pad sam imao sa apencom, sa suvozacicom, ispeglao krivinu, produzio u travu i sklizao. Nije bilo ozbiljnijih povreda osim malo oguljene koze i polomljene poluge zadnje kocnice. Sa Jawom sam usao prebrzo u krivinu, stisnuo zadnju kocnicu previse i isklizao. Tu mi je poluga zadnje kocnice napravila rupu u nozi, ali je srecom, sve zaraslo. Roll barovi na Jawi sacuvali motor skroz. Sa Tenerom sam imao klizanje u sumi, nagnjecenje ramena i rebara. Posle godinu dana imao udes, opet sa Tenerom. Zena iz suprotnog smera bez gledanja skrenula njeno levo i presekla mi put. Ja udario u nju, preturio se preko auta i pao na ledja. Hematom velicine pesnice sam nosio na ledjima neke 2 nedelje...motor zavrsio sa polupanom maskom, rezervoarom i slomljenim farom. Sa sadasnjim TDM-om sam imao samo blago klizanje po travi, nista strasno, ali se racuna kao pad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Septembar 11, 2016 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Dva pada, prvi sa 9 godina, cim sam prvi put seo, na torija, samo nastavio pravo i u tarabu Drugi pad u malo ozbiljnijim godinama( 33)i sa malo ozbiljnijim posledicama, frontalni sudar sa kolegom bajkerom.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevesupervillain 1 Napisano Septembar 11, 2016 U prolazu, 1 post Lokacija: Begrad Motocikl: Ktm 990 adv Prijavi odgovor kao problematičan 2 meseca staza, 1 pad, 6 k kilometara, glup pad, ispravio krivinu u kojoj sam usporio na 30-40 kmph, bez ozbiljnih posledica. Svaki put kada prodjem tu krivinu mi malo fali da padnem. Veceras sam je prvi put prošao bez dvoumljenja dal da padnem ili ne . Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gajdar 174 Napisano Septembar 11, 2016 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS SE 800, Honda 125 Varadero Prijavi odgovor kao problematičan 5 godina staža, 0 padova ( tri opasne situacije ali za sada bez susreta sa asvaltom) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Septembar 15, 2016 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Šta se podrazumeva pod "padovima"? Samo "asfaltni" padovi? Pošto ne mogu da zamislim nekoga ko puno vozi off, a da barem svaku drugu-treću vožnju na neki način ne "overi". Nisu to nikakvi posebni padovi, obično ispuštanje motora ili motor "ode" ispod tebe a ti ostaneš na nogama - to je sastavni deo endurisanja a zavisi od težine terena, mase motora, umora, pokušaja da malo pomeriš limit itd... Ko se nije valjao i prevrtao na off-ovanju, taj nije ni vozio... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Septembar 16, 2016 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Од једанаесте до осамнаесте године сам возио Томосе аутоматик,скутере 50ццм и ту сам као клинац имао пар падова на шљунак..Када сам поново почео да возим од двадесетпете па ево и дан данас,што ће рећи већ више од десет година и око 90000км три пута сам пролкизао на пешач ки ,линију или шљунак,једномме је покупио ауто док сам стајао ,Богу хвала ништа сем угруваности,захваљујући кациги нисам осетио удар о асфалт главом! И сада пре месец дана ме је камион спречио у претицању њега самог излетевши у моју траку у којој се притом заустављао...не могавши да га избегнем ударио сам у њега,слетео са пута и захваљујучи Богу и опреми опет прођох добро... само нагњечење грудног коша,пар масница и једна доообра раздеротина која још зараста...све у свему Када сам носио опрему јако сам добро прошао... онда када нисам имао сам гомилу одеротина и мучно зарастање рана...да нисам имао кацигу не бих сад ово ни писао... ОПРЕМА ЈЕ МАМА! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1035 Napisano Septembar 16, 2016 Drug član, 1071 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Oko 6 godina staza , 3 motora i 2 pada na asfaltu. Prvi put sa kineskim coperom kada sam ga terao kupcu. Uspavao se I nisam video da je auto stao pored prodavnice. Kasno panicno kocenje I podletanje motora pod auto a ja pored motora. Oni u autu se vise uplasili nego ja . Steta korman,migavac I sitne ogrebotine i meni najzalije Catapilar cizme . Meni nista, brzina oko 40 km/h Drugi put sa sTransalpom u krivini kod Guce negde. Brzina smesna mozda 20km/h ali asfalt dobro namazan uljem a ni Mitas gume nisu nesto. Kolega ispred mene za dlaku se izvukao. Steta ogreban rollbar, iskrivljen fuzaster i rucica kocnice i malo ocesane pantalone. Meni i devojci nista osim sto smo se dobro uplasili posebno ona. Na off roudu ne racunam. Samo na prvoj endure voznji sam pao jedno 40 puta (blato i putne gume ), nisam se povredio ali sam izlomio brdo poluga kocnica i kvacila Posle sam nabavio prikladne gume pa se to svelo na par padova po voznji a na zadnjoj ni jedan, Popravljam se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Septembar 16, 2016 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Staža 19 godina, cirka 20 padova, mozda i vise. Vecina prilikom glupiranja sa 50 ccm, prednji, zadnji, slajdovanje, trazenje granica. Bez ozbiljne povrede. Od kad sam kupio prvi "motor" hondu NSR, pre 9 godina, 0 padova za nekih 50 000 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11549 Napisano Septembar 17, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 4365 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nije za pohvalu, ali šta je - tu je. Prvi skuter, kinez 50ccm, 1 klizanje na pešačkom i jedno na šinama. Beverly 125, 0 padova za 20k km. Beverly 250, 0 padova, jedno lupanje s dvojicom kolega na vožnji, ali ostao sam na nogama. AA500, 2 klizanja i pad u mestu sa 0kmh. Prvo klizanje kiša i šine, drugo Ibarska i moj debilizam sa preticanjem autobusa gde nije mesto. Prvi put bez povreda, drugi put sam odrao kolena jer sam vozio u trenerci. Vozim od 2007., do sada izvozano nešto preko 100.000km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nataly 18 Napisano Septembar 22, 2016 U prolazu, 3 postova Lokacija: sombor Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Cao. Pa kad vec pricamo o padovima pa reko da se i ja pohvalim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Septembar 22, 2016 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Oko 11 godina, s tim sto je veci deo bio na 50ccm (Tomos Automatic, APN 6, Sky Off Road 50), zadnje 2 godine su tek bile malo 'ozbiljnije' masine, do sada, hvala Bogu, nije bilo ozbiljniji padova, manja proklizavanja po blatu, srecom bez povreda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjazz 457 Napisano Septembar 22, 2016 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha Thundercut Prijavi odgovor kao problematičan Cao. Pa kad vec pricamo o padovima pa reko da se i ja pohvalim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleš 10 Napisano Septembar 22, 2016 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750S, Husqvarna 610 SM, Yamaha RD 250 Prijavi odgovor kao problematičan 5 godina staža na RD 250, samo jedno klizanje na pesku u krivini 300 metara od kuće, sreća imao sam kacigu i jaknu pa sam samo odrao šaku i koleno. Sad dovršavam prvu sezonu na supermoto mašini, uz sve što ona traži još uvek bez padova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFA_NS 8 Napisano Septembar 28, 2016 U prolazu, 11 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam vozacko iskustvo 15 godina. Apn6, jawa 350 5 godina ZZR 6oo 3god Cbr 600rr 4god Yamaha V Star 1300 Imao sam 3 pada, prvi na jawi pre mnogo godina naleteo sam na neki sljunak, malo veci gas nego sto sam trebao i znas se sta sledi, posteno sam se ogulio, od glave do pete , bolje da ne kazem sta mi je rekla majka kada me videla. Drugi pad je bio sa ZZR600, zakacio sam neki sljunak u kraju puta i izgubio kontrolu nad motorom. Sreca proslo je bez posledica po mene, bajk se malo izgulio. A treci je bio bas tezak udes sa CBR, vozio sam bajk ulicom oko 50kmh, I lik iz sporedne ulice mrtav pijan se zakucao u mene nekim karavanom. Batica me posteno izlomio. Kljucna kost, lopatica, 7 rebara. Sva sreca pa sam imao celokupnu zastitu opremu na sebi inace bi mi pop otpevao pesmu ... Naredne sezone kada sam se oporavio kupio sam kruzera VStar i sada kruziram :-) ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Octobar 2, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Nula godina,tek kupio motor. Dovezem ga ispred kuce u dvoriste pocnem da manevrisem da bi ga parkirao ispred kuce. Ugasena masina ja na njemu napred nazad(xtz 750) prokliza mi leva noga na vlaznoj travi i krene motor da se prevrce u levo a ja povuci potegni da ga zadrzim (200+kg) i sve sa njim na travu. A dvoriste puno (zena deca komsije) svi dosli da vide masinu. Kakav blaaam. Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3739 Napisano Octobar 2, 2016 Astro Puki krsi sva pravila!, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan 9 god staza na 2 kotura. 2 pada u mestu. 5 god kymco agility 50 2 god beverly 500 1 god bandit 600 1 god BMW RT 1150. I pad u mestu u dvoristu(manevrisanje) II pad na Uvcu sljunak i kanal na makadamu samo sam se preturio u mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Octobar 2, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam vozacko iskustvo 15 godina. Apn6, jawa 350 5 godina ZZR 6oo 3god Cbr 600rr 4god Yamaha V Star 1300 Imao sam 3 pada, prvi na jawi pre mnogo godina naleteo sam na neki sljunak, malo veci gas nego sto sam trebao i znas se sta sledi, posteno sam se ogulio, od glave do pete , bolje da ne kazem sta mi je rekla majka kada me videla. Drugi pad je bio sa ZZR600, zakacio sam neki sljunak u kraju puta i izgubio kontrolu nad motorom. Sreca proslo je bez posledica po mene, bajk se malo izgulio. A treci je bio bas tezak udes sa CBR, vozio sam bajk ulicom oko 50kmh, I lik iz sporedne ulice mrtav pijan se zakucao u mene nekim karavanom. Batica me posteno izlomio. Kljucna kost, lopatica, 7 rebara. Sva sreca pa sam imao celokupnu zastitu opremu na sebi inace bi mi pop otpevao pesmu ... Naredne sezone kada sam se oporavio kupio sam kruzera VStar i sada kruziram :-) ... Pa i da si na kruzeru bio umesto cbr nebi vozio sporije od 50 i isto bi te taj pijani u karavanu pokupio. Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nedokazani 446 Napisano Octobar 3, 2016 Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR250 Prijavi odgovor kao problematičan Najviše pamtim pad od pre 15-20 god - sa Automatikom (zanimljivo, ali kada se padne sa automatika, što je skoro nemoguće, mora da boli). Išli u ranu zoru u vikendicu par nas "tomasakija" i ajd kao ko će brže, rosna trava, kasno kočenje i bam o ledinu. Bez posledica, ali par dana sam jedva hodao koliko sam tresnuo o zemlju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1025 Napisano Octobar 7, 2016 Drug član, 1007 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 dana sam isao do Smedereva i nazad, odlucio sam da vozim po propisima (upaljena svetla, propisna brzina, postovanje prvenstva prolaza, itd...). Brojao sam, tacno 20 puta su mi izleteli kolima za tih 60ak km, sta u Pozarevcu, sta u Smederevu. Ne mogu da verujem, ne vidim u cemu je problem, ja licno kad vidim motor cekam ga i ako je malo dalje. Da li ljudi ne mogu da ocene kojom se brzinom krecemo ili nas ne vide, ili ih prosto boli Q, ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Octobar 7, 2016 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Boli ih Q,zato sto jaci ima prednost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...