zlatkojov 1110 Napisano Avgust 17, 2016 Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me koju nogu spustite kada stanete na npr semafor i kako je pravilno. Ja nacesce spustim obe istovremeno,ponekad samo desnu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Avgust 17, 2016 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/110442-udes-u-ruzveltovoj-308-sinoc/?p=1770629 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Avgust 17, 2016 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom spustam prvo levu jer desnom kocim (koristim uvek obe kocnice), kada se potpuno zaustavim uglavnom se prebacim na desnu i podizem levu da bih ubacio u brzinu i bio spreman za pokret. Potom ili stojim sa obe na zemlji ili samo na levoj ako je motor vec u brzini (desnom drzim kocnicu ako sam na nekom usponu). Znam da ce mozda mnogi reci da se njaka kvacilo drzanjem na semaforu u brzini ali licno smatram da je bezbednije i bolje da sam spreman za pokret. Ovako ja radim, kako je pravilno nisam siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammer 134 Napisano Avgust 17, 2016 Svrati ponekad, 412 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Suzuki V_Strom DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Po pravilniku koji je bio aktuelan kada sam ja polagao leva noga treba da se spusti dole uz belu liniju a desna da ostane na fuzasteru u slucaju potrebe da se pritisne kocnica... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12704 Napisano Avgust 17, 2016 Ne silazi, 7364 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kakva tema. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8564 Napisano Avgust 17, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan nekad, levu, nekad desnu, nekad izbacim u ler i dok stajem spustim obe noge blago raširene, desnom rukom kočim, levom češem jaja.... da, kakava tema. tu sam za detalje i ostale polemike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1110 Napisano Avgust 17, 2016 Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Po pravilniku koji je bio aktuelan kada sam ja polagao leva noga treba da se spusti dole uz belu liniju a desna da ostane na fuzasteru u slucaju potrebe da se pritisne kocnica...I ja mislim da je tako pravilno ali mi deluje glupo da spustim jednu nogu pa da posle prebacujem.Verujem da je bzvz tema ali me je interesovalo kako to radi vecina pa da se nateram da tako naviknem Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 134 Napisano Avgust 17, 2016 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Po pravilniku koji je bio aktuelan kada sam ja polagao leva noga treba da se spusti dole uz belu liniju a desna da ostane na fuzasteru u slucaju potrebe da se pritisne kocnica... To pravilo važilo je ''77. kada sam ja polagao, a važi i danas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Avgust 17, 2016 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nema pravila nego radis kako ti je lakse,ali u svakom slucaju koju god nogu da spustis,obrati paznju da ti neka konjina ne predje tockom preko stopala kao sto je jedan mogao meni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Avgust 17, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Не спуштам ноге, немам времена Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 17, 2016 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bemligi, kod nas u jevropi (NL) je pravilo da se desna noga spusta, a lijeva na mjenjacu, po cijenu obaranja na ispitu.Obrazlozenje je da je zadnja kocnica neupotrebljiva kad se stoji, a lijeva treba za saltanje kad se krene sa semafora.E sad, to vazi za vozacki ispit, a u zivotu zavisi koje jaje zasvrbi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duledjo 154 Napisano Avgust 17, 2016 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan a kod piagio trotockasa ne moraju se uopste spustati noge sa skutera 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 17, 2016 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Jako poucna i bitna tema....autoru cestitam sto mu je palo na pamet da postavi ovako ostroumno pitanje...... Inace ja pre koju noc nisam mogao da zaspim,jer sam se bas dvoumio sta je bolje....prvo spustiti levu il desnu nogu ili obe... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11503 Napisano Avgust 17, 2016 Drug član, 1286 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sad nemam pojma kako vozim,nisam o tome nikad ni razmisljao,moram kad dodjem kuci malo provozati pa cu znati . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8564 Napisano Avgust 17, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan a kod piagio trotockasa ne moraju se uopste spustati noge sa skutera samo kod onog od 400ccm. On ima nožnu kočnicu, ali se i vozi sa B kategorijom, tako da ne može u ovu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2560 Napisano Avgust 17, 2016 ODUSTO OD DIJETE, 2634 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne spuštam noge, balansiram u vazduhu da bih mogao što pre da krenem. Au kakva tema, očekujem sad temu tipa - "šta se radi sledeće kad ubacimo ključ u bravu" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8564 Napisano Avgust 17, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan "šta radite kada kinete ispod kacige"? kako brišete bale? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biza 829 Napisano Avgust 17, 2016 Svrati ponekad, 344 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan Jezikom 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Avgust 17, 2016 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Valjda pre toga sa koje strane se penjete na motocikl? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Avgust 17, 2016 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me koju nogu spustite kada stanete na npr semafor i kako je pravilno. Ja nacesce spustim obe istovremeno,ponekad samo desnu Spustis prednje, zadnje ne moras. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Avgust 17, 2016 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma posle skoro 20 god vožnje, koju nogu spuštam prvu. Nikad nisam razmišljao o tome. Sad mi je samo palo na pamet da nekad prebacim motorsa leve na desnu da ubacim u brzinu. Znači da se desi da spustim levu najpre, valjda od situLacije zavisi.Inače, neko napisa da drzi motor na kvaliču.Mene je instruktor opomenuo za to i obrazložio ovako (važi sa sva vozila sa manuelnim menjačem i kvačilom):Kada držiš na kvačilu, može da se desi mehanički kvar (teorijski-pukne sajla, popusti hidro cilindar) pa možeš da pogaizš pešake. Isto može da se desi nešto nepredviđeno, čukne neko od nazad pa ti spadne noga/ruka sa poluge.A bezbednost nema mnogo veze sa tim koliko će lamele da traju, drugi su razlozi za držanje vozila u neutralu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 17, 2016 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno je da je na vozackom za B meni naredjeno da moram na kvacilu da cekam zeleno, jer... "ne zele ovi iza da me cekaju dok ja ubacim u brzinu kad se upali zeleno". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Avgust 17, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno je da je na vozackom za B meni naredjeno da moram na kvacilu da cekam zeleno, jer... "ne zele ovi iza da me cekaju dok ja ubacim u brzinu kad se upali zeleno". Мало јачи инструктор онда. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1110 Napisano Avgust 17, 2016 Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me koju nogu spustite kada stanete na npr semafor i kako je pravilno. Ja nacesce spustim obe istovremeno,ponekad samo desnu Spustis prednje, zadnje ne moras.Kolega nemamo svi cetiri noge lako je vama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16170 Napisano Avgust 17, 2016 Misbehave Responsibly, 1640 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Uh što su se neki uskurčili. Nema glupih pitanja, ima samo glupih odgovora. Always put the right foot down. Not right as in left and right, but right as in correct. So pay attention to the road where you’re stopping and adjust which foot you put down first based on the road conditions. Što će reći, paziš na nagib, rupu, šljunak, ... Ostalo je sekundarno i zavisi od konkretne situacije. Razmišljaš o onome što radiš i nalaziš najbolje rešenje za dati slučaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...