jonel 9 Napisano Jun 11, 2016 U prolazu, 32 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Honda africa twin rd07 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari jel moze mala pomoc? Od skoro sam vlasnik yamahe tt 600r 2002 god.i zanima me da li dobijam nesto ako mu stavim iridijumske svecice a ne obicne koje imam sada? Послато са Lenovo A5000 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2373 Napisano Jun 11, 2016 Andragog, 4942 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Мирнији рад мотора нарочито на леру, лакше пали, и миран си много времена по том питању !! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jonel 9 Napisano Jun 11, 2016 U prolazu, 32 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Honda africa twin rd07 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Послато са Lenovo A5000 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnisin 165 Napisano Jun 13, 2016 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Bgd.periferija Motocikl: Uljara 750 Prijavi odgovor kao problematičan Za taj tip agregata se ne dobija nista, osim bacanja novca i vecih sansi da pre umre svecica zbog neodgovarajuce smese, varnice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Jun 13, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan I meni rekao serviser da nikako ne stavljam na XT dok sam je vozio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VELJA YZ 250 75 Napisano Jun 13, 2016 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: KLE 500 , Husaberg FE 350 Prijavi odgovor kao problematičan Za taj tip agrgata se ne dobija nista, osim bacanja novca i vecih sansi da pre umre svecica zbog neodgovarajuce smese, varnice... + radne temperature ( vazdusnjak kome je radna temp. oko 120 stepeni ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 13, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Za taj tip agregata se ne dobija nista, osim bacanja novca i vecih sansi da pre umre svecica zbog neodgovarajuce smese, varnice...Iridijumska svecica nije bacanje novca...ja sam imao Teneru i na nju sam stavio iridium svecicu. Sa njom sam dobio lakse paljenje, pogotovo u zimskim danima. Sa njom sam presao oko 20000 km i jos uvek radi kod novog vlasnika...Ne bih rekao da mi se nije isplatilo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2373 Napisano Jun 13, 2016 Andragog, 4942 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitno iskustvo, bitno je sta veli serviser !!! Mnogo je bitno kako pali motor, narocito kada nema anlaser !!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Jun 13, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam poverenja u mog servisera a inace imam i losa iskustva sa IR svecicom i Xt om. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar KI 15 Napisano Jun 21, 2016 U prolazu, 88 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Ajd i ja da se ubacim...skinuo tu iridijumsku svecu sa Canyona i namontirao obicno NGK i meni to isto.. cak sta vise imam osecaj da mi lepse radi sa obicnom, da li je dotrajala ta stara ili sta vec, ja tu ne vidim nista pozitivno na jednom cilindru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnisin 165 Napisano Jun 21, 2016 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Bgd.periferija Motocikl: Uljara 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd i ja da se ubacim...skinuo tu iridijumsku svecu sa Canyona i namontirao obicno NGK i meni to isto.. cak sta vise imam osecaj da mi lepse radi sa obicnom, da li je dotrajala ta stara ili sta vec, ja tu ne vidim nista pozitivno na jednom cilindru! Ali @Srbac kaze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 587 Napisano Jun 23, 2016 Drug član, 1355 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Za taj tip agregata se ne dobija nista, osim bacanja novca i vecih sansi da pre umre svecica zbog neodgovarajuce smese, varnice...Iridijumska svecica nije bacanje novca...ja sam imao Teneru i na nju sam stavio iridium svecicu. Sa njom sam dobio lakse paljenje, pogotovo u zimskim danima. Sa njom sam presao oko 20000 km i jos uvek radi kod novog vlasnika...Ne bih rekao da mi se nije isplatilo... Na Teneri i obična NGK pređe barem 20.000 km, barem meni, i puno više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1741 Napisano Jun 23, 2016 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod svećica je l ovo normalno stanje, nakon 3,5K ? 4K-1307 by Sasa Rajkovic, on Flickr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2373 Napisano Jun 23, 2016 Andragog, 4942 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Radna temperatura motora sa vodenim ili vazdusnim hladjenjem je skoro ista. Temperatura klipa je od 200 do 250 c . Svecica je uvek tu gde se pali... Ono sto mi vidimo je temperatura rashladne tecnosti koja cirkulise. Verovatno ima razlog zasto je iridijumska svecica 2000 din a obicna 400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 1, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Radna temperatura motora sa vodenim ili vazdusnim hladjenjem je skoro ista. Temperatura klipa je od 200 do 250 c . Svecica je uvek tu gde se pali... Ono sto mi vidimo je temperatura rashladne tecnosti koja cirkulise. Verovatno ima razlog zasto je iridijumska svecica 2000 din a obicna 400 To i ja mislim...ne bi iridijumska bila toliko puta skuplja da nema razlike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža016 159 Napisano Jun 26, 2017 Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, kolega skoro uzeo TT600 i trenutno ima problema sa paljenjem hladnog motora, dakle motor puca na auspuh, trazi mnogo kurblanja, a nekada je guranje jedini nacin. Kada jednom upali, posle pali lagano iz prve i radi najnormalnije. Moj savet mu je bio da proveri svecicu, medjutim on me ubedjuje da nije do toga. Da li sam u pravu ili ne i sta bi moglo da bude? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2791 Napisano Jun 27, 2017 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, Nidža016 said: Drugari, kolega skoro uzeo TT600 i trenutno ima problema sa paljenjem hladnog motora, dakle motor puca na auspuh, trazi mnogo kurblanja, a nekada je guranje jedini nacin. Kada jednom upali, posle pali lagano iz prve i radi najnormalnije. Moj savet mu je bio da proveri svecicu, medjutim on me ubedjuje da nije do toga. Da li sam u pravu ili ne i sta bi moglo da bude? Vozim TTR600 tri godine. Sto duze stoji trazi vise kurblanja. Objasnjenje je da izlapi gorivo iz karburatora. Kad me mrzi da kurblam ,spustim ga na zemlju da prelije i onda palim. Moze na pilotu podici nivo goriva pa kad upali vrati. Mrzim kurblu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Jun 28, 2017 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan On 6/26/2017 at 8:39 PM, Nidža016 said: Drugari, kolega skoro uzeo TT600 i trenutno ima problema sa paljenjem hladnog motora, dakle motor puca na auspuh, trazi mnogo kurblanja, a nekada je guranje jedini nacin. Kada jednom upali, posle pali lagano iz prve i radi najnormalnije. Moj savet mu je bio da proveri svecicu, medjutim on me ubedjuje da nije do toga. Da li sam u pravu ili ne i sta bi moglo da bude? do smjese goriva i vazduha tj. do karburatora, a neka proba kad je hladan da povuce cok do kraja spusti lagano kurblu dva tri puta i onda sastavi jednom momacki bez gasa i sa povucenim cokom.. ne znam kako mozete upaliti na guranje ja svog nisam mogao nikako.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža016 159 Napisano Jun 28, 2017 Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E Prijavi odgovor kao problematičan Guramo ga nas trojica dok on skače po njemu sa svojih 120kg Bio sam ubeđen da je nešto oko struje, hvala vam na odgovorima, videću koliko mogu da mu pomognem. Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Jun 28, 2017 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Jedino moze da bude da nije ufazen ako je rastavljan, ili neki dio na struji nije original, ako je prvi model tt 59x struja je ko u tomosa prosta...zivotinja od motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matador97 6 Napisano Jun 10, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan imam i ja problem s paljenjem...naime hladan i vruc pali odlicno ( hladan pod sauh i bukvalno na prvu ) ali kad se vozi pa odstoji neko vreme,tipa 2-3 sata onda trazi dosta kurblanja,nit je hladan nit vruc,sta li mu se desava ? e da,isto kad ga upalim hladnog,ako vratim sauh bez dodavanja gasa ugasi se,mora da se varka na gasu...i imam pitanje oko prenosa,tj lanca i lancanika...jel kratio neko prenos posto je fabricki cini mi se 15/44 pa mi nije nesto specijalno agresivan,tacnije nece se u drugoj dignut na gas...drugar na Xr 600 ima 14/48 odnos i izuzetno povlaci,osecaj je kao da Xr ima 10 konja vise...ako je neko skracivao prenos na TTR i na koliko je skracivao i kakvi su rezultati bili nek mi javi na PP..posto ne bi sad da skratim nesto nenormalno mnogo da posle nece da ide ni 120kmh lupam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...