Jump to content

Moto Zajednica

cime zastititi i ofarbati rdjave grane?

Recommended Posts

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

e boki danas sam namontirao onaj auspuh sto si mi dao, napravio mi je batasportauspuff granu, i sve povario, i napravio nosace, za samo 800 dingospoa, i upalio sam motor! zvuk je neverovatno dobar, kad se vozi pogotovo, jako mi se svidja, cini mi se da i ide bolje sad. ODLICNO JE!!! ;D

imam ja jos,,samo javi kad ti bude trebalo  ;)

uostalom onaj auspluh je radjen preko za trke,,trebalo bi da bude dobar....ako treba jos neki javi,,ako ti bude trebao za dominatora imam i to...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 845 postova

pitao me je moj dobar drug, za njegovog KLXa, reko sam mu da neznam, a ako imas isto neki obican ili neki bilo kakav vec da ti netreba, cucemo se pa da mi posaljes.

• Svrati ponekad, 299 postova

nadji farbu za premazivanje peci sto dostizu visoke temperature.ja sam drugaru mazao grane tim (one je nabavio boju od nekog pekara,ostalo mu kada je farbao pec) ocistili,offarbali i evo dve godine nije se pomerila boja,a ostala je skoro ista kao prvog dana,siva,kao bronza,malo ju je kisa i pranje promenilo ali to je sve,isto sto i sprej.a odlican je i body sprej za auspuhe i motore

• Svrati ponekad, 144 postova

BODY SPREJ crna mat boja, kupio i danas sam ofarbao, nisam zadovoljan jer boja kad se osusila, posivela je, uopste nije crna, cak nije ni tamno siva....

Trpi 600 stepeni... Kako ce sluziti videcu, mozda ga sutra osmirglam i kupim crnu vatrostalnu boju od 0,5 lit i premazem cetkom... Jedino sto se plasim da i ta boja ne bude siva kad se osusi...

• Ol' dirty bastard, 644 postova
  • Motocikl: Yamaha

He heeeee...breteee odgovorio si na temu iz 2008! :care::nanana:

Al dobro,znaci da se koristi pretraga... :zvizduk:

Gledam ja nove teme...kad ono tema by ZeljkoSrb!!!

Pomislio sam bice opet zanimljivo!

• Podržavam 1

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Kada sam stavljao novi auspuh u Adi, Robert mi je odradio grane.. skinuo ocistio i isprskao nekim kao dobrim sprejem..

medjutim, dva offa, dve kise i opet je onaj stari..

Ovo sa bronzom zvuci dobro.. a i metoda bruniranja al na dr. Bokilic nacin mi se takodje dojmi..

Problematicne su te grane.. konstantno grejanje do usijanja i hladjenje momentalno po barama..

necu dirati nista.. moze i hrdjavo da ide.. :moto3:

A gde ima da se kupi ta bonza (obavezno crna boja) ???

I kako izgleda to pakovanje? Ja usao u neku radnju juce i kazali mi da bronza postoji samo u sivoj boji...

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

A gde ima da se kupi ta bonza (obavezno crna boja) ???

I kako izgleda to pakovanje? Ja usao u neku radnju juce i kazali mi da bronza postoji samo u sivoj boji...

Pa bronza i postoji samo u sivoj biji, dali si cuo da neko prica o bronzanoj boji?

Ma sve to znam, bronza je siva i to je to... nego neko je pominjao bas na ovom forumu za crnu bronzu. Mozda je bas ova tema bila, nisam siguran.

• Neka Ekstra Titula, 402 postova

ne znam mnogo o toj bronzi ali ako imaš grane koje nisu od nerđajućeg čelika ili nekog finijeg i lakšeg materijala, možeš da se slikaš..

ja sam na mojoj apriliji skinuo grane, išmirglao brusilicom (stavi se čelična ili četka od mesinga) i lepo očistio, onako da sija srebro :D nakon toga antirost, pa crni sprej što trpi visoke temperature...i...kita...rđa se opet pojavljuje na nekim mestima..nije to rđa kao što metal ume da zarđa pa se krni i propada..možeš da je skineš sunđerom praktično..ali da promeni boju i ponarandži.. <_< jebi ga..i to samo grane koje su zavarene za topove..dve grane koje izlaze iz agregata su dobre, i na njih se kače ove dve rđosklone 10 kila teške grane...

znači, zamena ili ništa ne pomaže.. :aha:

• Podržavam 2

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Bajone je u pravu. Ako je los materijal od koga su grane napravljene, ne pomaze nikakav tretman i zastita. Sta god da uradite, posle nekog vremena ce opet ruzno izgledati jer se pojavi taj rdjavi film cak i preko farbe. ;)

edit: Mozda Bokiliceva metoda radi pos'o. nikad nisam probao to, pa ne znam :neznam: Ali znam iz iskustva da ne pomaze smirglanje+antirost+farbanje visokotemperaturnom farbom ako je materijal los, tj. to resenje nije dugotrajno ;)

Promenio član sergio

Suzuki GS 500 1995 god... Kakav je materijal ne znam, uglavom do sad mi je bila korozija, i trajala je, i ko zna koliko bi trajala da je nisam ocistio... :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja