batakrca 10 Napisano Januar 7, 2011 U prolazu, 35 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: KLE, GS500E, JAWA 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, gde mogu da nadjem sajlu sauha i gasa za KLE? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Januar 8, 2011 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan Bandolero , Gale , hvala vam na informacijama , uzecu ga josh ovih dana .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Januar 8, 2011 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, gde mogu da nadjem sajlu sauha i gasa za KLE? Boban sajle na Dušanovcu? http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/14665-boban-sajla/page__pid__986092__st__20#entry986092 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madiv 101 Napisano Januar 8, 2011 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan I tako, dok sanjarimo divljine i cekamo da dodje prolece vredi srediti motor . Ljudi, aposlutno nigde ne mogu da nadjem crosserske footpegove koji pashu na kle-a, ima li neko neku ideju gde/sta/kako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Januar 8, 2011 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, gde mogu da nadjem sajlu sauha i gasa za KLE? Ako ti nije hitno vidi sa Sašom iz Kolara, koliko se sećam od njega smo ja i ti kupili motore. I on donosi ili šalje, nisam siguran. Bandolero , Gale , hvala vam na informacijama , uzecu ga josh ovih dana .... Nema na čemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kroko 7 Napisano Januar 9, 2011 U prolazu, 29 postova Lokacija: Zgb city Motocikl: paKLEni Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko stavio filter za gorivo na KLE - u? Da li je uopste on predvidjen da se stavi? Tvornički ga nema jer kakti ima mrežica na onoj pipi ON/PRI/REZ ali ipak sam ga uvaljao nakon što me nekoliko puta INA preveslala žednog preko vode i prodala smeća......... taman stane na knap na ulaznom crevu prema karbičima......i da dobro ga je imati.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 10, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Malo da osvezim temu jednim primerkom iz svoje garaze... lep dan danas pa iskoristih za slikanje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batakrca 10 Napisano Januar 10, 2011 U prolazu, 35 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: KLE, GS500E, JAWA 350 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste Bandolero, tacno mogao bih i da kontaktiram Saleta. Trenutno imam rodjaka koji stanuje 500 metara od Louisa u inostranstvu pa cu i njega da pitam da pogleda za te sajle, medjutim na njihovom sajtu nisam nasao da imaju u ponudi ali videcemo. Bandolero, jel spremas makinu za nove pustolovine? Sto se mene tice, jedva cekam da pukne Sunce i adios... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batakrca 10 Napisano Januar 10, 2011 U prolazu, 35 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: KLE, GS500E, JAWA 350 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druze, korisne informacija! Ljudi, gde mogu da nadjem sajlu sauha i gasa za KLE? Boban sajle na Dušanovcu? http://forum.bjbiker..._20#entry986092 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batakrca 10 Napisano Januar 10, 2011 U prolazu, 35 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: KLE, GS500E, JAWA 350 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko stavio filter za gorivo na KLE - u? Da li je uopste on predvidjen da se stavi? Tvornički ga nema jer kakti ima mrežica na onoj pipi ON/PRI/REZ ali ipak sam ga uvaljao nakon što me nekoliko puta INA preveslala žednog preko vode i prodala smeća......... taman stane na knap na ulaznom crevu prema karbičima......i da dobro ga je imati.... Stavljam ga, samo da nadjem odgovarajuci. Drugar mi kaze da nesto ne valja sa filterom ali mislim nesto, sta mu smeta, ionako to nije toliki protok goriva da bi trokirao i slicno. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bursac 74 Napisano Januar 12, 2011 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan znz li neko koja je cena novog bendiksa za kle 500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano Januar 13, 2011 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Evo nesto za KLEovce, pozdrav od bivseg Kleovca http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/17740-suzuki-gs-500e-33ks-kako-skinuti-blokadu/page__st__40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Januar 13, 2011 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče prevođenja korisničkog uputstva na srpski, obaveštavam pregršt zainteresovanih da sam do sada obradio otprilike dvadesetak strana. Ako neko želi da pripomogne neka preuzme ovaj PDF fajl i pregleda ga. Ukoliko imate predlog za promenom nekog izraza ili bilo čega predložite to ovde u ovoj temi. Da napomenem da je ovo uputstvo za moj motor koji je 1998 godište i na nemačkom je jeziku. @Gliga se potrudio i poslao mi uputstvo na engleskom. Dosta se razlikuju. Verovatno je @Gligino za mlađe motore, ali mi je od velike pomoći. Pošto polako zalazim u deo uputstva gde se koristi sve više stručnih izraza bilo bi poželjno i da iskusniji bajkeri pripomognu. Prilikom otvaranja PDF fajla potrebno je da ukucate lozinku - BJBikers Naziv fajla: Proba.pdf Veličina: 21.7 MB Adresa: http://www.fileden.c...38680/Proba.pdf (desni klik na link i "Save As") Pozdrav svima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Januar 14, 2011 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Bandolero , Gale , hvala vam na informacijama , uzecu ga josh ovih dana .... Preporuka za akumulator - bolje idi na Vartu. Po meni je proverenija firma, imas redovnu garanciju a pritom je kod uvoznika mene izasao jeftinije vise od 1000 rsd. u odnosu na sve ostale varijante(Exide,Unibat,LandPort) i za sada me odlicno sluzi. Magacin uvoznika je na Vilinim Vodama kad prodjes Tempo i Carinu na kraju te male ulice pa desno, kad skrenes ta ulicica desno se "lomi" blago na desno i sa desne strane mozda 3-4 magacin ti je uvoznik firma Torex cini mi se. U magacinu naravno mozes da kupis direktno na malo bilo koji akumulator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Januar 14, 2011 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @Bandolero. Upustvo koje sam ti poslao je za model iz 2006. godine. Ako hoces pomoci cu sa prevodom, npr uradicu od 30.-50. strane a za dalje se dogovaramo Ja cem da prevedem i tebi posaljem tekstualni dokumenat a ti uglavljuj u odgovarajuci format. Iskreno mislim da je malo interesovanje za citanje upustva ali vredi uloziti nesto truda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Januar 14, 2011 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Da, da, razlikuju se uputstva u nekoliko strana. U principu je isto. Ma samo udri Gligo, koliko god i kad stigneš stigneš. Slobodno šalji na mejl. Što se interesovanja tiče nije ni bitno, uputstvo će dobro doći nekome jednog dana. A mi ga odradili, će bidnemo glavne baje. p.s. osećam da će kad ga završimo da se pojavi neko i da kaže: "Pa imam ja uputstvo na srpskom"! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Januar 14, 2011 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Kontam da je bolje da se dogovorimo, da ne bude duplo prevodjenih stranica Mozemo nastaviti na PP da ne gnjavimo cenjeni auditorijum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batakrca 10 Napisano Januar 14, 2011 U prolazu, 35 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: KLE, GS500E, JAWA 350 Prijavi odgovor kao problematičan Danas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batakrca 10 Napisano Januar 14, 2011 U prolazu, 35 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: KLE, GS500E, JAWA 350 Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam neke slike da ubacim ali nece.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki89 92 Napisano Februar 12, 2011 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT-09 2018, Yamaha MT-07 Prijavi odgovor kao problematičan dragi moji kleisti imam jedno pitanje..naime, hteo bih da dotegnem zadnji amortizer posto mi je na 2. zubu a hteo bih da ga stavim na 4. ili 5. zub. negde sam procitao da to moze da se uradi sa alatom koji se dobije uz mototr..ja imam taj alat ispod sedista al nisam skapirao kako..jel moze neko da mi da neko upustvo ili pomogne na neki nacin kako to da uradim? i jel neko radio auspuh mozda za kle-a kod onih ljudi u jerkovicu ( vozdovac ili kumudraz ) cale i sin sto rade? kakav je zvuk i tako to ako znate? hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Februar 13, 2011 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sa amortizerom bi i ja da uradim, ali ja nemam čak ni tu alatku. Nešto slično ovome? Pretpostavljam da bi ti najlakše bilo da podigneš motor sa dizalicom ili nečim, da rasteretiš oprugu. Da visi zadnji točak i onda okreneš taj "regulator" da ga tako nazovemo. Piši ako nešto uradiš po tom pitanju, da preduzimam iste korake. Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki89 92 Napisano Februar 13, 2011 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT-09 2018, Yamaha MT-07 Prijavi odgovor kao problematičan hvala na odgovoru..pisem ako uspem da uradim nesto..ako ne pisem gde sam uradio.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Februar 13, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koja vam je potreba da se igrate oprugom zadnjeg amortizera. Obično se to pokušava (radi) iz 2 razloga: 1. Tvrdoća - mekoća zadnjeg kraja kle-a se reguliše zakretanjem prstena na amortizeru. 2. Visina zadnjeg kraja KLE-a se NE menja zakretanjem prstena na amortizeru Ovo je copy - paste mog posta sa jednog od moto foruma, možda pomogne u informisanju na ovu temu: ''Bilo kakva akcija na zadnjem amortizeru ne menja visinu KLE-a, menja se samo tvrdoća zadnjeg kraja. Fabričko podešavanje je na 2. stepenu, na skali od 1 do 5 koliko ih ima na amortizeru i odgovarajuće je (po manual-u) vozaču od 75 kg. S obzirom na mojih 95 kg i 57 kg moje supruge, KLE je bio premekan i sada je na 4. stepenu tvrdoće što mi potpuno odgovara u vožnji a visina se nije promenila ni mm. Za ovu vrstu promene ti ne treba ''specijalan ključ'', dovoljan ti je i alat za zamenu filtera za ulje i malo volje. Promena se vrši bez problema i za nekoliko sekundi. Ja lično nemam problem sa visinom KLE-a jer sam visok 190 cm, ali kapiram tvoju potrebu jer među mojim drugarima imam dvojicu ''kratkih'', jedan na KLE-u, jedan na Freewind-u Jedini način da spustiš zadnji kraj je da staviš duže koske i ništa drugo. Tačka. Za prednji kraj imaš 3 rešenja: 1. Na vrhu štapova (vila) imaš 2 ventila kojima se reguliše pritisak vazduha u štapovima. Fabričko podešenje je 0 bar-a. Povećanjem pritiska vazduha u štapovima dobijaš na progresivnosti prednjih amortizera (kao da imaš neku vrstu ugrađenih progresivnih opruga) i bezbedno je po semeringe, po iskustvima korisnika, do 1.5 bar-a. Na tom pritisku, KLE ''ustane'' prednjim krajem za nekoliko cm(provereno na Plamenčevom KLE-u). Proveri pritisak u tvojim štapovima, možda se neko ''igrao''. Preporuka: budi jako pažljiv kod provere pritiska, moraš biti siguran da je manometar tačan, i pritisak nakon provere moraš ostaviti identičan u oba štapa, inače stvaraš preduslov za belaj...(daleko bilo) 2. Ako nemaš centralni štender( a verovatno nemaš) digni KLE-a centralno pomoću nekog priručnog sredstva (npr. ''žaba'' za podizanje automobila ili hidraulična dizalica). Otpusti šrafove u trouglovima prednje viljuške i uvuci štapove na gore za 1 - 2 cm (probaj šta ti odgovara). Razliku u ciklistici sa tako malim pomeranjem nećeš osetiti, provereno(Velja) 3. Kombinacija prethodno navedenog. Imao sam sreću da ovog leta upoznam Nikolu Mrakovčića, na moto forumima poznatog pod nick-om Nikola_M. Svetski putnik na KLE-u sa preko 125.000 km na istom... clapp On je na svog KLE-a, po sopstvenom nacrtu ugradio za 30 mm kraće dogbonse, čime je na repu dobio na visini oko 50 mm. Pretpostavljam da bi se obrnutim postupkom, tj. produžavanjem dogbonsa za 30mm dobilo isto toliko na snižavanju repa. U potrazi za rešenjem tvog problema, nažalost nisam uspeo da nađem ništa prihvatljivije od par linkova u najpopularnijim motoshopovima u Austriji i Nemačkoj (znaš koji su). Cene za dogbonse su od 89.95 eura do 129.00 eura . Bilo koji metaloglodač ti može izraditi dogbonse od odgovarajućeg materijala, a ja ti kao pomoć, ako se upustiš u ovo, šaljem originalni nacrt Nikole_M (Nikola hvala i pozdrav!) Nadam se da ti je problematika barem malo jasnija. Pozdrav!'' Ako sam barem malo pomogao, ja sam prezadovoljan... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola_M 39 Napisano Februar 13, 2011 Svrati ponekad, 195 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam sreću da ovog leta upoznam Nikolu Mrakovčića, na moto forumima poznatog pod nick-om Nikola_M. Svetski putnik na KLE-u sa preko 125.000 km na istom... clapp On je na svog KLE-a, po sopstvenom nacrtu ugradio za 30 mm kraće dogbonse, čime je na repu dobio na visini oko 50 mm. Pretpostavljam da bi se obrnutim postupkom, tj. produžavanjem dogbonsa za 30mm dobilo isto toliko na snižavanju repa. U potrazi za rešenjem tvog problema, nažalost nisam uspeo da nađem ništa prihvatljivije od par linkova u najpopularnijim motoshopovima u Austriji i Nemačkoj (znaš koji su). Cene za dogbonse su od 89.95 eura do 129.00 eura . Bilo koji metaloglodač ti može izraditi dogbonse od odgovarajućeg materijala, a ja ti kao pomoć, ako se upustiš u ovo, šaljem originalni nacrt Nikole_M (Nikola hvala i pozdrav!) Nadam se da ti je problematika barem malo jasnija. Pozdrav!'' Ako sam barem malo pomogao, ja sam prezadovoljan... Samo mali ispravak. Dogbonsi su kraci za 13 mm sto povecava klirens motora za 30 mm ( na repu i vise od 50 mm) Pozdrav drustvu iz Valjeva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Februar 15, 2011 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koja vam je potreba da se igrate oprugom zadnjeg amortizera. Obično se to pokušava (radi) iz 2 razloga: 1. Tvrdoća - mekoća zadnjeg kraja kle-a se reguliše zakretanjem prstena na amortizeru. 2. Visina zadnjeg kraja KLE-a se NE menja zakretanjem prstena na amortizeru Odličan odgovor... u pravu si. Sa okretanjem prstena reguliše se ustvari tvrdoća zadnjeg kraja. Samim tim dolazim do zaključka da ja baš iz tog razloga i hoću da okrenem taj isti prsten. Kad sednemo Bandolera i ja očigledno je da je KLE u zadnjem kraju prenizak. Dakle da bi dobio na visini ili tvrdoći mora da se okrene taj prsten u određeni položaj. Ipak se menja i visina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...