Gliga 4443 Napisano Mart 9, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljao jesam ali mi to resenje ne odgovara. Ne fali meni prostora za stvari, samo hocu veliki fotoaparat sa zadnjeg sedista da prebacim na rezervoar (na zadnjem sedistu pomalo smeta. Takodje, ako uklonim torbu sa aparatom sa zadnjeg sedista moci cu rol torbu da pomerim jos napred sto je dobro sa aspekta rasporeda tezine). U veliku repnu rol torbu (80 ili 90 litara) mi stane apsolutno sve za dvonedeljno putovanje sa kampovanjem tako da nemam razloga dodavati jos torbi. Ovo na slici je trenutni sistem pakovanja. Prvo sto cu ove godine isprobati jeste kombinacija manje repne torbe i bisaga, to sve vec imam kuci tako da nema trosenja para. Sezona je tek pocela, ima vremena da trazim i smisljam resenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mv.obrenovic 10 Napisano Mart 9, 2013 U prolazu, 29 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Kawasaki KLE 500, Suzuki gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam ofarbao jednu deklu i stavio novu, ali malo siru zadnju gumu (140/80). Uklopila se, da je 5-6 mm sira ne bi mogla da stane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Mart 11, 2013 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan I jos jedna stvar, Rox Pivoting bar raiser. Pozicija za stajanje mi nikako ne odgovara, vec posle sat vremena pocnu da mi se umaraju ledja... Cena je opet oko 70-80$ u Americi. Naravno, nemam apsolutno nikoga ko bi mogao odande da donese, a regularno porucivanje sa placanjem svih troskova ne dolazi u obzir... Ima kolega sa foruma koji je sebi pravio isto ovo, raspolozen je da radi i drugima ali je cena 100 eura... A sta mislite o rejzerima iz Luisa? Najveci dize za jedno 3cm, sto je cini mi se neki maksimum koji moze da se stavi bez promene creva. Ja sam razmisljao njih da stavim, posto zbog visine takodje imam jako velikih problema kad stojim u toku voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Mart 11, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Problem sa tim iz Luisa je sto im se ugao ne moze podesavati tako da dosta priblize korman prema vozacu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Mart 12, 2013 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Problem sa tim iz Luisa je sto im se ugao ne moze podesavati tako da dosta priblize korman prema vozacu. Ok. Ako saznas nesto vise o nabavci ili pravljenju ovih rejzera, molim te postuj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Mart 12, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan ili to, ili da se stavi korman od Afrike Twin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 12, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan ili to, ili da se stavi korman od Afrike Twin. Ko ima povisen vizir nek obrati paznju, jer ce visi guvernal udarati prilikom punog motanja u vizir. Ja sam svoj poviseni vizir slomio tako. U garazi, htio pomjeriti motor, naglo zaokrenuo guvernalu i cuo sam nemili zvuk puknutog vizira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Mart 14, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko gde kupiti unutrasnje gume za KLE ? I koje uopste velicine i da li se one menjaju kada se i nove gume stavljaju itd ? Ja sam nasao neke,al neam pojma koja velicina ide unutra,kontam nesto manja nego sto je profil gume spolja ? ***Update*** Nasao sam pirelli gume u Guevari momentalno imaju 17icu i cekaju 21 da im se isporuci u toku sl.nedelje i cena je ako sam dobro razumeo 2100 din. Takodje sam nasao iste te od marke Heidenau gde je cena nesto niza odnosno 1250 din po komadu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Mart 16, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan onda je drasticno niza cena, jos malo pa 50% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Mart 16, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo to,dakle jedna je Pirelli,a druga je Heidenau,kako je covek rekao ove Heidenau su nove sa dot krajem 2012te Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sremac 10 Napisano Mart 17, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan ili to, ili da se stavi korman od Afrike Twin. Ko ima povisen vizir nek obrati paznju, jer ce visi guvernal udarati prilikom punog motanja u vizir. Ja sam svoj poviseni vizir slomio tako. U garazi, htio pomjeriti motor, naglo zaokrenuo guvernalu i cuo sam nemili zvuk puknutog vizira. Tacno,meni udara guvernala samo kad okrenem tocak na skroz desno. A sta mislis,sta da mu radim da to izbegnem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Mart 17, 2013 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam to izbegao tako sto sam volan malo spustio prema sebi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Mart 20, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Stigli bi-xenon projektori. Plasio sam se da ce ovi angel-eyes biti plave boje, u tom slucaju ih ne bi ni povezivao. Srecom, u pitanju je normalna bela nijansa i nadam se da ce se pokazati dovoljno svetlima da ih koristim kao dnevna svetla. Projektori su sa dx.com sajta i deluju iznenadjujuce kvalitetne izrade. Svi konektori su crvsti, spojevi oblozeni termobuzirima, kablovi nisu takni kakvi znaju biti sa kineskom elektronikom... Prijatno iznenadjenje. Sutra bi trebali da mi stignu balasti sa sijalicama od 4300K (uz projektore dodje sijalica od 6000K) pa krecem u montazu. Ako veceras ne bude kise postoji mogucnost da cu slikati osvetljenje sa originalnim farovima, sa novima ce svakako biti pre ili kasnije. Sve u svemu igrarija ce kostati 100-115 eura na kraju ali verujem da ce vredeti. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 20, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Stigli bi-xenon projektori. Plasio sam se da ce ovi angel-eyes biti plave boje, u tom slucaju ih ne bi ni povezivao. Odlicno, mozes li da okacis link sa dx-a, za ove projektore ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Mart 20, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam ugradio "Rudi Chajavec" dvoglasnu sirenu, ubija kako svira, ostali uchesnici u saobracaju ne znaju dal' je kamion ili neshto drugo . Inache ima ih u auto sprintu, koshtaju 2300din i ostalo im je josh 3-4 komada tada kada sam ja bio pre 2-3 dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Mart 20, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno, mozes li da okacis link sa dx-a, za ove projektore ? http://dx.com/p/137559 Porucivao sam jedan po jedan, zbog carine. 40$ se ne carini, 80$ vec uveliko upada u zonu carine... Imaju i slim balaste ali se njihova isporuka oduzila tako da sam otkazao porudzbinu, cena je svakako ista kao i kod nas. http://dx.com/p/102435 Nemaju sijalice ispod 6000K ali i to je dovoljno jeftino kod nas da se praticno ne isplati porucivati i cekati. Komplet sa 2 ultra slim balasta i dve sijalice sam na Kupindu nasao za ~3300 din plus dostava... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penzioner 127 Napisano Mart 25, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Kawasaki zrx 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kleasi hajde pomozite jednom najverovatnije budućem vozaču kle 500.U velikoj sam dilemi što se tiče kočnica na kle-u.Pročitao sam ceo forum i vraćao se na pojedine delove ali nikad ga nisam vozio.Trenutno vozim kivi 125cc koji ima dva diska po jedan na oba točka i koči odlično komotno se ubacujem između vozila bez bojazni da cu udariti u nekog ispred sebe. Prešao bih na nešto veće a Kle mi najviše odgovara finansijski ,potrošnji i mirnim radom motora.Odgovorite mi drugarski jesu li stvarno toliko slabe kočnice kako se priča a to bi bio jedini razlog i dilema uzeti ga ili ne.Nezanima me velika brzina, neka ludačka voznja imam dovoljno godina i iskustva da uzivam u normalnoj putnoj brzini.Sigurno Vas ovo smara mozda sam promasio temu ali verujte od vašeg odgovora dosta zavisi dali ću ga uzeti ili ne, molim Vas nemojte da Vas mrzi da mi odgovorite 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Mart 25, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je malo preterano to pljuvanje kochnica na kleu, pogotovu ovde u temi, jer kada chovek prochita sve, zamisli se da li kle uopshte ima kochnice. Bio sam u istoj dilemi kao i ti kada sam chitao, preshao sam sa DT 125 na KLE-a i razlika u kochenju je bila u korist klea u ovom sluchaju. E sada istina je da ti treba sat vremena voznje da bi se navikao samo da malo ranije krenesh sa kochenjem nego sto bi to recimo radio na transalpu, druga stvar je da prednje vile malo vishe potonu u naglom kocenju i to je to, tj. to je moje iskustvo. E sada poshto ti prelazish sa 125cc na 500cc od tih mana u pochetku necesh izvaljivati nishta od euforije, a kada bi npr probao transalpa i kle-a e onda bi mogao da uporedish i da izvalish te mane.Po meni kle je najbolji odnos cene i onoga sto dobijesh. Toliko od mene, nadam se da sam malo pomogao. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola92 32 Napisano Mart 25, 2013 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Kle Prijavi odgovor kao problematičan @penzioner Kolega je Kle-a posedujem oko mesec dana i za sad sam presao 500km,na svu srecu nisam imao nekih iznenadnih situacija gde sam morao da upotrebim svu silu na kocnici tako da tu informaciju ne mogu dati,ali ono sto sam ja zapazio je da Kle i ostali enduro motori probao par njih(Transalp,Tenera...) pritiskom na prednju kocnicu prvo blago potone(viljuska je na 1bar) a onda koci. Do 100kmh mislim da staje sasvim solidno za njegovu kilazu i jedan disk .Nisu bas idealne ali nisu lose kao sto su na glasu.Ovo je moje subjektivno mišljenje ostale kolege ce ti dati njihovo vidjenje kocnica na Kle-u. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Mart 25, 2013 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan I ja takodje mislim da je to preterivanje sto se tice kocnica, imao sam par neugodnih situacija i uvek sam uspeo da se zaustavim, naravno ni moja voznja nije divljanje pa verovatno zato ni ne primecujem da su bas toliko lose koliko se prica. Ja bi ti preporucio da ga uzmes pogotovo ako imas broblem finansija. Potrosni materijal nije skup a registracija jeftina nije preteran potrosac tako da samo napred 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penzioner 127 Napisano Mart 25, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Kawasaki zrx 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Sad ste me potpuno razuverili uzeću Klea i to uskoro.Rekao sam Vam da sam do sada vozio dosta motora da imam iskusta mnoge sam posedovao a nisam baš u cvetu mladosti vozio sam Transalpa i Teneru ,Tomosa, MZ, Frivind, Dr.650 itd da ne nabrajam više, njih nisam imao, posedovao ali sam dobijao od kolega po koji krug i svi su za moj pojam dosta dobro kočili neki više neki manje, a da se navraćam ponovo na isto kad pričamo o Kleu svi odobravaju sve ali kočnice nikako.Zato sam bio u dilemi i trebao mi je savet od ljudi koji ga voze svakodnevno i bili u raznim situacija. Kivej isto potone prilikom kocenja tako da mi to nije strano.Pogledaću uskoro oglase čim Kivej prodam on me za sada koći pa ću lično da se uverim .Hvala Vam na brzim odgovorima i onda prelazim u vašu sektu naravno ako me primate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Mart 25, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan @penzioner Vidim da smo komšije, relativno. Javi se na p.p. da se dogovorimo ako hoćeš da probaš kočnice u vožnji, nudim ti za probu mog KLE-a. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljuban 5 Napisano Mart 26, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Blok 33 Motocikl: PIaggio NRG Prijavi odgovor kao problematičan Za kocnice, za x godina iskoristio sam y plocica, ali otkrio sam da je najbolje da se kupuju od istog prozivodjaca disk i plocice, dobro koci i dosta traju. Nekako sve drugo ima previse kombinacija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Mart 27, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan http://dx.com/p/137559 http://dx.com/p/102435 Ako možeš postuj slike da vidimo kako si kačio na motor i kako funkcioniše. Moja je ideja da kupim upravo te Xenone ali da dva stavim vertikalno koji će svetleti kroz produženi vizir. @ penzioner: kada budeš upoznao motor i prilagodio se njegovim mogućnostima neće imati nikakvog problema sa kočenjem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4443 Napisano Mart 27, 2013 Advanced Member, 1976 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Bice slika. Cekam da mi se jave iz firme koja radi secenje metala, trebaju mi adapteri za H7 sijalicu... Iz dosadasnjeg testiranja u sobi mogu reci da je osvetljenje puno ravnomernije nego sa fabrickim farom (najnoviji model). Meni najvaznija stavka je sto se prilikom prebacivanja na dugo svetlo ne smanjuje kolicina svetla neposredno ispred motora. Jedva cekam da montiram sve i isprobam u voznji. Cini mi se da vise necu izbegavati nocnu voznju Jedan projektor, primetiti kako granica izmedju svetla i mraka nije jasno definisana. Drugi projektor, mnogo bolje definisana granica: Koliko mogu da vidim svetlo nije u rangu Morimoto projektora ali sa druge strane ni cena nije u istom rangu... Unutrasnjost: Klapna za dugo/kratko svetlo: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...